בקשה לעזרה

friend4me

New member
בקשה לעזרה

שלום לכל חברי הפורום! לפני מס' ימים כתבתי כאן בפורום הודעה, וקיבלתי שרשור תגובות אכפתי ומדוייק, אז לפני הכל רציתי להודות לכל אלה שטרחו ושפכו מעט אור,ועזרו לי מאד! אז כמו שציינתי בהודעה הקודמת, אני שנה א'..ומאד מאד בלחץ..בעיקר מתקופת המבחנים והעבודות המתקרבת בצעדי ענק.. נוסף לכל, אני לומד בכיתה בה רוב מוחלט של הסטודנטים הסובבים אותי מבוגרים ממני משמעותית.., ברמה כזאת שחלקם יכולים להיות בשקט ההורים שלי.. אי לכך, אני מתקשה ביצירת קשר עימם..ולכן מבקש למצוא עזרה כאן. כבר קיבלתי להגיש עבודה ראשונה בדיני חוזים (מתוך 2 בסמסטר הנוכחי),ואני אובד עצות. הקייס בעבודה לא אומר לי שום דבר..אני באמת לא מצליח לחשוב איך אני מתחיל בכלל לפתור את העבודה... אומנם יש בידיי רשימת קריאה והכוונה למקורות מידע רלוונטים..אך בכל זאת אני מרגיש שמענה אנושי יעזור לי יותר. אין לי הרבה זמן..(3 שבועות) ואני חייב עזרה ממישהו שמבין..אם זה סטודנט שנה א' או כל אדם אחר שיכול לתת לי מענה ועזרה בפתרון העבודה...אפילו אם מדובר בעזרה בתשלום. מקווה לטוב...

JaneLame

New member
ניסית לפנות לאגודת הסטודנטים?

אהלן. גם אני שנה א', וזה לא קל אבל בינתיים לא ממש קשה ולא מלחיץ. אני יודעת שלפחות אצלינו, באת"א, יש תוכנית של חונכות אישית לאנשים הזקוקים לכך (אני מתארת לעצמי שזה מיועד למי שדובר שפה זרה, בא מהפריפריה, סובל מלקות למידה או משהו כזה, אבל אין לי מידע מדוייק). ניסית לפנות למתרגל בשאלות ספציפיות לגבי העבודה? הם אמורים לשבת איתך אישית גם במידת הצורך, נדמה לי. אולי כדאי לנסות ולנצל את המשאבים שהאוניברסיטה מציאה לפני שפותחים את הארנק ופונים לגורמים חיצוניים.

פרח 2 2

New member
תרגעו חברים, הכול בסדר

גם אם זה ניראה מאיים זה בסדר, הכול עוברים, 3 שבועות זה לא הרבה זמן לעבודה בחוזים?!
אני יכולה להגיד לך שעשיתי את העבודה הראשונה שלי בחוזים רק מלקרוא סיכומי פסיקה+ הקשבה בשיעור לגבי ההתנהלות לגבי העבודה ומה בדיוק נדרש לעשות בה ועשיתי אותה ביומיים וקיבלתי 98, פשוט תקרא את הפסקי דין- ואם אתה מתקשה תקרא סיכומי פסיקה שייתנו לך מסגרת ואת השורה התחתונה ישירות (שזה פחות או יותר מה שצריך לעבודה הזו) תתמקד בסעיפי חוק, בד"כ זה ממש ממוקד לעבודה, נ.ב- יש עבודות שהחומר שלהם הוא פשוט: כל הסילבוס- תמצא לבד, ככה שבקטע שלך לא צריכה להיות בעיה. לכן, תתחיל לעבוד על העבודה ובו זמנית תתייעץ עם חבריך ללימודים, גם אם הם מבוגרים אפשר מכיתה של 150 איש להתחבר עם אחד או שניים ולהיעזר בהם קצת, ובאם אתה ממש מתקשה תמיד יש את המרצים/מתרגלים שישמחו לתת הכוונה, ככה שבאמת אין מה להיות בלחץ, אהה ואגודת סטודנטים לא עוזרת בכלל בנושאים כאלו, ועזרה בתשלום- אני לא ממליצה, אתה צריך כסטודנט בשנה א' שמחכה לו עוד הרבה להתחיל להתמודד לבד (כמובן להיעזר בכל האנשים לעיל, אך לא בתשלום), גם לי היו עבודות+ מבחנים שדפקתי את הראש בקיר, אבל גם את זה עברתי. בהצלחה

Drunk Bullet

New member
איפה אתה לומד?

באת"א, לשנה א' הייתה חונכות חובה לאורך הסימסטר הראשון. חוץ מזה, תקופת המבחנים ממש לא מתקרבת בצעדי ענק, 2 עבודות בחוזים לסימסטר אחד זה לא הרבה, ו3 שבועות לעבודה זה בהחלט הרבה זמן. סמן לך פרטים חשובים בקייס, תעלה סוגיות משפטיות שרלוונטיות לנושא העבודה (הרי היא מתמקדת בראש פרק מסוים מתוך הסילבוס). קרא את כל החומר וסכם מה שצריך (אל תסתמך על סיכומים של אנשים אחרים, לפחות לא בשלב כ"כ מוקדם בלימודים). נסה לדבר עם אנשים אחרים, אולי תשבו ותעלו רעיונות\סוגיות לעבודה ביחד (אחרי שתקראו כבר את החומר, אחרת אין טעם).

למעלה