בקרוב אצטרך להחליף את המשקפי ראייה שלי של הוגו בוס ב-2,000 שקל.

מצב
הנושא נעול.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מוגבי,
כפי שאני כותב לך כל הזמן, לך כמוגבל שיכלית מותר לכתוב כל מה שאתה רוצה, אני מכיל אותך |נחמה| אלו הערכים שגדלתי עליהם, להכיל מוגבלים |סיוע|
במיוחד, שאפילו, לא עברת את מבחן המראה |נחמה|
זאב רווח.png

טמבל המשך.png

המוניטין שלך של מוגבל אינפנטיל מוצדק |נחמה|
תתמודד ...
דיבר! :D

לא סיפרת לי שאתה יודע לשיר! :D

לא עברת את מבחן המראה :D

fs67l8z9.png

אם אתה רוצה אתה גם מוזמן להמשיך לשקר באשר לרמתי השכלית, המראה החיצוני שלי והמוניטין שלי. האמת כאמור כבר הוכחה בתגובות 16-18, ואתה רק מוכיח את המוניטין שלך כמוגבל שכלית ש-11 אנשים שונים העידו עליו ככזה, שאתה ממשיך לחזור שוב ושוב על תגובה שקרית שמלכתחילה לא הייתה אמינה במיוחד, גם לאחר שהופרכה עובדתית מתחילתה ועד סופה 😂

אני, כשאני מדבר אני מצידי על המוגבלות השכלית שלך, הכיעור שלך והמוניטין שלך, ומצרף תמונה המהווה ייצוג שלך, אני לא צריך לשקר, ולא צריך לצרף תמונה המהווה ייצוג שקרי. העובדות והראיות עומדות לצידי ומוכיחות כל מילה שלי, עוד, ושוב, כניתן לראות בתגובות 16-18 😂

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מוגבי,
כפי שאני כותב לך כל הזמן, לך כמוגבל שיכלית מותר לכתוב כל מה שאתה רוצה, אני מכיל אותך |נחמה| אלו הערכים שגדלתי עליהם, להכיל מוגבלים |סיוע|
זאב רווח.png

טמבל המשך.png

תתמודד ...
מישהו צילם את המעצר שלך על-ידי המשטרה.

תראה שתי דקות ראשונות.

fs67l8z9.png

אם אתה רוצה אתה גם מוזמן להמשיך לשקר באשר לרמתי השכלית, המראה החיצוני שלי והמוניטין שלי. האמת כאמור כבר הוכחה בתגובות 16-18, ואתה רק מוכיח את המוניטין שלך כמוגבל שכלית ש-11 אנשים שונים העידו עליו ככזה, שאתה ממשיך לחזור שוב ושוב על תגובה שקרית שמלכתחילה לא הייתה אמינה במיוחד, גם לאחר שהופרכה עובדתית מתחילתה ועד סופה 😂

אני, כשאני מדבר אני מצידי על המוגבלות השכלית שלך, הכיעור שלך והמוניטין שלך, ומצרף תמונה המהווה ייצוג שלך, אני לא צריך לשקר, ולא צריך לצרף תמונה המהווה ייצוג שקרי. העובדות והראיות עומדות לצידי ומוכיחות כל מילה שלי, עוד, ושוב, כניתן לראות בתגובות 16-18 😂

jackie111

Well-known member
לי יש נוהל כשאני קונה שקפיים חדשות:

שלב ראשון :
הכי חשוב זו בדיקת הראיה. עליך לבחור רופא עיניים מוסמך
שיעשה את הבדיקה ויבדוק אם יש צורך בצילינדרים. בחנויות
המסחריות בעלי המקצוע יושבים על הקופה ויש להם בודקת
צעירה שעברה קורס זריז בבדיקות עיניים.

השלב השני:
סוג העדשות כדאי שיהיו חסינות כך שלא ישברו עקב נפילה.
מספיק קשיחות מפני שריטות.
שישנו את צבען לכהות יותר בשמש.
סוג העדשות שימלא דרישות אלה יקר.
לא כדאי לחסוך.

השלב השלישי:
זה סוג המסגרת. תנאי בסיסי לבחור שתהיה חזקה שלא תתפרק.
הצורה והצבע הן עניין אישי.

שלב רביעי:
אם תחליט מה אתה רוצה צלם את עצמך בחנות עם המסגרת
שבחרת. תוכל לבקר את החלטתך בהמשך ולהתחרט. תשלח
להורים וחברים בווטסאפ שיעבירו בקורת.

SupermanZW

Well-known member

שלב ראשון :

השלב השני:
לא כדאי לחסוך.

השלב השלישי:

שלב רביעי:
בדיקת ראיה מבצע אופטומטריסט, לא רופא עיניים. אין אף חנות משקפיים בעולם שמעסיקה רופא עיניים.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
המספר הגבוה ביותר במשקפיים הוא 108, לא 30.
לא קראתי הכול, אבל אם הבנתי נכון, מדובר בבחור מאוד מיוחד שהכין משקפיים נורא מיוחדות. קשה לי להחשיב את זה. נראה לי שאישאר עם התשובה שקיבלתי מהבחור בחנות המשקפיים: 30.
כנראה לא תתעוור,
ברור שלא אתעוור. בעבר, גאונים, בוודאי כאלו מופלגים, היו צריכים לשמור על עצמם, ונאלצו לחשוש תמידית מעיוורון, אחרת היו מתעוורים, כמו מה שקרה לגליליי.

מפגרים כמו דיברגנט לדוגמה (אני מצרף צילום שלו פה למטה), האתיופי שעד היום ובשנות ה-40 לחייו עדיין לא נזקק למשקפיים, כי פשוט כל-כך מעט הוא קרא, כתב, הלך, עשה, לא צריכים לחשוש מדברים שכאלו.

fs67l8z9.png

"איין שכל, אין דאגות", רק הפעם בהקשר קצת אחר, אני מניח 🤷‍♂️

אבל בכל מקרה, והיום, יש כל מיני פיתוחים, והרבה מידע שהצטבר, וכאמור בהודעה הפותחת של השרשור, אינני צפוי להתעוור, במיוחד לאחר שלמדתי לשמור על עצמי.

לפי הקצב הנוכחי, אתעוור לחלוטין היכנשהו בין גיל מינימום 153 למקסימום של 453, ואני אהיה מת הרבה לפני כל אחד מן הגילאים האלו.

כל זה עוד מלפני מה שדיברנו על תוכניתי החדשה להמשיך ולהאט את קצב ההתעוורות שלי לפי 2 יותר לאט מהקצב הנוכחי, מה שאומר שאני צפוי להתעוור לחלוטין עד בערך בין גיל 249 לכל המוקדם לגיל 849, ואני, כמובן, בטח ובטח שאהיה מת הרבה-הרבה לפני כל אחד מן הגילאים האלו גם כן.
כיום מייצרים משקפיים עד מספר 108,
זה לא נחשב. הסיפור שלו לא נחשב. הוא לא נחשב. המשקפיים שלו לא נחשבות בעיניי. אני מאמין במקום זה לאיש המקצוע שדיברתי איתו. המספר המקסימאלי לפני עיוורון-30.
ודרך אגב, תעודת עיוור יכול להוציא גם מי שיש לו מספר 10 במשקפיים, כי בלי המשקפיים הוא לא יכול לתפקד בכלל. תעודת עיוור ניתנת גם על כובד ראייה קשה ולא רק על עיוורון.
לא מעוניין. תודה. מה גם, שלא בטוח שאני כבר שם. מכיוון שכבר 10 שנים לא החלפתי משקפיים, איני זוכר מה אמר לי האופטימטריסט שהוא המספר שלי, 9 או 9.5.

יכול להיות שהייתי 9 ועכשיו אני צריך 9.5.
אין אף חנות משקפיים בעולם שמעסיקה רופא עיניים.
אל תהיה כל-כך בטוח.

לפרוטוקול, עוד לא החלפתי את המשקפיים. הפעם האחרונה הייתה בגיל 17 בנובמבר של 2015 ואני מחכה לנובמבר השנה לפחות כדי שבאמת-באמת יעברו 10 שנים, ואם כבר, אחכה עוד חודשיים כדי שזה יתיישב עם השנה האזרחית, ומעתה ואילך, עם התוכנית החדשה להאטה נוספת של ההידרדרות בראייתי, התקווה היא להחליף משקפיים בחודש ינואר, כל 20 שנה עד מותי.

דיברגנט חדש

Well-known member
איך אומר certified? :D

דיברגנט חדש? :D

דגנרט ישן :D

צפה בקובץ המצורף 127936

באופן לא מפתיע, לא עברת את מבחן המראה :)

צפה בקובץ המצורף 127937

אם אתה רוצה אתה גם מוזמן להמשיך לשקר באשר לרמתי השכלית, המראה החיצוני שלי והמוניטין שלי. האמת כאמור כבר הוכחה בתגובה 76, ואתה רק מוכיח את המוניטין שלך כמוגבל שכלית ש-11 אנשים שונים העידו עליו ככזה, שאתה ממשיך לחזור שוב ושוב על תגובה שקרית שמלכתחילה לא הייתה אמינה במיוחד, גם לאחר שהופרכה עובדתית מתחילתה ועד סופה 😂

אני, כשאני מדבר אני מצידי על המוגבלות השכלית שלך, הכיעור שלך והמוניטין שלך, ומצרף תמונה המהווה ייצוג שלך, אני לא צריך לשקר, ולא צריך לצרף תמונה המהווה ייצוג שקרי. העובדות והראיות עומדות לצידי ומוכיחות כל מילה שלי, עוד, ושוב, כניתן לראות בתגובה 76 😂
מוגבי,
זאב רווח.png

טמבל המשך.png

תתמודד ...

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מוגבי,
זאב רווח.png

טמבל המשך.png

תתמודד ...
דיבר! :D

לא סיפרת לי שאתה יודע לשיר! :D

fs67l8z9.png

אם אתה רוצה אתה גם מוזמן להמשיך לשקר באשר לרמתי השכלית, המראה החיצוני שלי והמוניטין שלי. האמת כאמור כבר הוכחה בתגובה 76, ואתה רק מוכיח את המוניטין שלך כמוגבל שכלית ש-11 אנשים שונים העידו עליו ככזה, שאתה ממשיך לחזור שוב ושוב על תגובה שקרית שמלכתחילה לא הייתה אמינה במיוחד, גם לאחר שהופרכה עובדתית מתחילתה ועד סופה 😂

אני, כשאני מדבר אני מצידי על המוגבלות השכלית שלך, הכיעור שלך והמוניטין שלך, ומצרף תמונה המהווה ייצוג שלך, אני לא צריך לשקר, ולא צריך לצרף תמונה המהווה ייצוג שקרי. העובדות והראיות עומדות לצידי ומוכיחות כל מילה שלי, עוד, ושוב, כניתן לראות בתגובה 76 😂

דיברגנט חדש

Well-known member
מישהו צילם את המעצר שלך על-ידי המשטרה.

תראה שתי דקות ראשונות.

צפה בקובץ המצורף 128738

מוגבי,
זאב רווח.png

טמבל המשך.png

תתמודד ...

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מוגבי,
זאב רווח.png

טמבל המשך.png

תתמודד ...

462626112_8424988974286004_4253186425771534388_n.jpg

ai27

Well-known member
בדיקת ראיה מבצע אופטומטריסט, לא רופא עיניים. אין אף חנות משקפיים בעולם שמעסיקה רופא עיניים.
קופ"ח מבצעת בדיקות כאלה חינם
חנויות משקפים דורשות שיקנו בהם, וזה יקר מהחלופות בעולם
לכן או שקונים בחנות, ועושים MATCHING מחנות בחו"ל,
או שעושים בדיקה בקופ"ח, ומזמינים רק בחו"ל

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

שלב ראשון :

השלב השני:
לא כדאי לחסוך.

השלב השלישי:

שלב רביעי:
רב תודות על התשובה האיכותית והמושקעת :)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מה המספר שלך?
מכיוון שלמדתי לשמור על עצמי, במובן של הראייה אבל לא רק, אז כבר שנים ארוכות שלא נזקקתי להחליף משקפיים, והפעם האחרונה שהחלפתי הייתה בנובמבר של 2015, בגיל 17, כשאמא קנתה לי את אותן הוגו בוס ב-2,000 שקל עליהן דובר בכותרת, והעניין הוא, שממרחק השנים, כמעט עשר, אני כבר לא זוכר במדויק את דבריו של האופטומטריסט.

מה שאני כן יודע וזוכר, זה שהמספר שלי אמור להיות בין 9 ל-9.5. רק בחודשים האחרונים, ולאחר כמעט עשר שנים, שמתי לב למספיק החמרה במצב הראייה שביל להזדקק למשקפיים חדשות, ואני מעריך שהמספר שלי גדל מאז הפעם האחרונה שהחלפתי משקפיים בבין מינימום משוער של חצימספר למקסימום משוער של מספר וחצי, ככה שעם ההערכה של המספר הנוכחי שלי כ-9 עד 9.5, מה שזה אומר זה שהמשקפיים הבאות שלי יהיו במספר של בין מינימום משוער של 9.5 למקסימום משוער של 11.

למרבה המזל, הודות לפיתוחים טכנולוגיים ומדעיים, עובי העדשות במספרים גבוהים הוא כבר אינו כה גדול, כך שהעדשות שלי אינן עבות:

__צילום מסך_23-3-2025_121219_www.arzavision.co.il.jpeg

וגם עם משקפיים חדשות בעוד חצי מספר עד מספר וחצי, אוכל להמשיך ולשמר את המראה הנוכחי שלי ככוסון-על:

56c112bfce29528eef1212e6a864c9ae.jpg

כפי מה שגם הוסיפו והעידו על המראה שלי ככוסון-על תלמידות הכיתה. מתוך ספר המחזור של סוף כיתה י"ב ("יפה תואר"):

‏‏20170919_021449 - עותק.jpg

דברים שכתבו עליי במסגרת משימה בשיעור חינוך בכיתה י"א ("סקסי שכמותך"):

20231031_100000.jpg

לא חלילה בקטע של השווצה, מה גם שאני הכי לא הטיפוס הזה, אבל רק בשביל הפרוטוקול, אני הייתי הילד השני הכי חתיך בבית-ספר מהבנים (אני אומר מהבנים כי הבנות הן המין היפה, ולכן לא יפה ולא מתאים להשוות אליהן, וגם לא נעשה זאת) בין כיתה ז' לכיתה י"א, ואז בי"ב הייתי ממש הילד הכי חתיך בבית-ספר מהבנים.

ממש הכינוי שלי לאורך כל שנות חטיבת הביניים והתיכון בקרב הבנות היה "מיסטר סקסי". פשטני-משהו, ולא מתוחכם, אבל קולע למטרה, ועוד להגנתה של אותה תלמידה שהמציאה עבורי את הכינוי הזה, השנה הייתה 2011, היינו בכיתה ז' והיינו בני 13, אז היא באמת עשתה את הכי טוב שהיא יכולה.

בכל מקרה, בגלל התאמתו של הכינוי, והצורה שבה הוא קלע בול, הוא ממש תפס, ובמשך ששת השנים הבאות זה היה הכינוי שלי בקרב הבנות, ומכל מקום, מכל כיתה, כל פינה, כל מסדרון, שמעתי את קריאותיהן אליי, "מיסטר סקסי, מיסטר סקסי", או הרבה פעמים, בקיצור, פשוט "סקסי".

"סקסי, מה שלומך?", "סקסי, בוקר טוב".

"סקסי, נפגשים אצלך בבית אחרי הלימודים?", "סקסי, לאיפה אתה טס בפסח עם ההורים?".

"סקסי, שמעת שמאוהבת בך ההיא וההיא?", "סקסי, סליחה שהצקתי לך אתמול בווטסאפ, לא הייתי עצמי".

"סקסי, איך זה שאתם עשירים?", "סקסי, אמרת שיש לך רולקס, אבל אם לא הייתי רואה, לא הייתי מאמינה בחיים".

"סקסי, אתה אגדה", "סקסי, איזה נשמה".

"סקסי, תודה שאתה עוזר לאחי להיגמל מאלכוהול", "סקסי, זה נכון שיש לך גדול? אומרים שהראית אותו לניקול".

"סקסי, איזה גאון. איך ידעת מי ינצח במשחקים?", "סקסי, אתה הילד הכי חכם בבית-ספר. אפשר שתעזור לי עם השיעורים?".

יו, רדו לי מהתחת כבר :rolleyes:

מסתבר שכשאתה הילד הכי חכם, חתיך, מוכשר, עשיר ועוד ועוד ועוד בכל הבית-ספר, זה הופך אותך לילד הכי פופולארי בבית-ספר. מי היה מאמין, נכון? :rolleyes:

מה שכן, ומה שמסתבר, זה שלא קל להיות הילד הכי פופולארי בבית-ספר.

אבל עזוב, בקטנה.

שאלו יהיו הצרות שלי.

בכל מקרה, רק בשביל לסיים את הסיפור, אנחנו הרי לא רוצים להשאיר אותו בלתי גמור, בשעה שהבנות היו קוראות לי "סקסי", הבנים מצידם לא יכלו לקרוא לי "סקסי" כי זה היה הופך אותם להומואים, אבל מכיוון שהייתי מלך הבית-ספר (להיות מלך הכיתה היה קטן עליי, מהר מאוד הפכתי למלך הבית-ספר, באופן טבעי ומובן), גם להם היה כינוי בשבילי.

הכינוי של הבנים עבורי לא חזר על עצמו, או תפס כל-כך חזק כמו הכינוי של הבנות עבורי, אבל כן, גם להם היה כינוי עבורי.

בשעה שהבנות קראו לי "סקסי", על רקע היותי כוסון-על ברמות מטורפות ועצם היותי חתיך ברמה שפשוט בא למות; הבנים מצידם קראו לי "הודיני", על רקע חוכמתי האדירה שאיננה נגמרת לעולם ושגודלה כגודלם של גרמי השמיים, ואינספור כישרונותיי, שהובילו אותי פעם אחר פעם לאורך כל חיי להישגים אדירים שלא יאומנו, ושנדמו כמו קסמים.

עבור הבנות הייתי בעיקר כמו סוג של אל יווני כל-כך נעים לעין ורב חן שכואב להסתכל עליו, ושכאילו הרגע ירד מהאולימפוס:

sterling-knight-7d56ad25-6258-4274-bb14-14b6ee9f150-resize-750.jpeg

עבור הבנים הייתי גאון עצום מימדים ורב כישרונות שלא ברור איך הוא מגיע לכל ההישגים שהוא מגיע אליהם ועושה את כל הדברים שהוא עושה, ועבורם נדמיתי כסוג של קוסם השולף שפנים מתוך הכובע, כאמור, כמו הקוסם הודיני, או אולי דימוי קצת יותר מכובד, מכשף המחולל כשפים שומטי לסתות שלא יאומנו:

כלומר, ברור שיש להם עיניים, והם ראו שאני חתיך למות. בדיוק כמו מה שהבנות הסתכלו על כל ההישגים שלי וראו שאני גאון עצום ורב כישרונות. זה פשוט שבסופו של דבר, כל אחד שם מבחינתו את הדגש על מה שעניין אותו בי באופן אישי, אני מניח 🤷‍♂️
עם צילינדר או בלי?
המילה הזאת מצלצלת מוכר, אבל אני לא זוכר את משמעותה.

ai27

Well-known member
מכיוון שלמדתי לשמור על עצמי, במובן של הראייה אבל לא רק, אז כבר שנים ארוכות שלא נזקקתי להחליף משקפיים, והפעם האחרונה שהחלפתי הייתה בנובמבר של 2015, בגיל 17, כשאמא קנתה לי את אותן הוגו בוס ב-2,000 שקל עליהן דובר בכותרת, והעניין הוא, שממרחק השנים, כמעט עשר, אני כבר לא זוכר במדויק את דבריו של האופטומטריסט.

מה שאני כן יודע וזוכר, זה שהמספר שלי אמור להיות בין 9 ל-9.5. רק בחודשים האחרונים, ולאחר כמעט עשר שנים, שמתי לב למספיק החמרה במצב הראייה שביל להזדקק למשקפיים חדשות, ואני מעריך שהמספר שלי גדל מאז הפעם האחרונה שהחלפתי משקפיים בבין מינימום משוער של חצימספר למקסימום משוער של מספר וחצי, ככה שעם ההערכה של המספר הנוכחי שלי כ-9 עד 9.5, מה שזה אומר זה שהמשקפיים הבאות שלי יהיו במספר של בין מינימום משוער של 9.5 למקסימום משוער של 11.

למרבה המזל, הודות לפיתוחים טכנולוגיים ומדעיים, עובי העדשות במספרים גבוהים הוא כבר אינו כה גדול, כך שהעדשות שלי אינן עבות:

צפה בקובץ המצורף 125375
וגם עם משקפיים חדשות בעוד חצי מספר עד מספר וחצי, אוכל להמשיך ולשמר את המראה הנוכחי שלי ככוסון-על:
...

המילה הזאת מצלצלת מוכר, אבל אני לא זוכר את משמעותה.
אני מניח שללא משקפיים אתה לא רואה כלום בבדיקת ראייה
מה השורה הכי נמוכה שאתה רואה עם משקפיים?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אני מניח שללא משקפיים אתה לא רואה כלום בבדיקת ראייה
לא. אני רואה חלק.
מה השורה הכי נמוכה שאתה רואה עם משקפיים?
נראה לך שאני זוכר? הבדיקה האחרונה הייתה לפני 10 שנים. שזה דבר טוב, כי זה אומר שהצלחתי להאט משמעותית את קצב הידרדרות הראייה שלי, שלא נזקקתי לבדיקות ראייה נוספות ומשקפיים חדשות מאז, הכול בהתאם לתוכנית לשמר את אורח חיי הגאוני כגאון מופלג החי במקצב גבוה, ובאותה נשימה, להאט ככל האפשר את ההידרדרות הטבעית של גופי.

SupermanZW

Well-known member
לא. אני רואה חלק.

נראה לך שאני זוכר? הבדיקה האחרונה הייתה לפני 10 שנים. שזה דבר טוב, כי זה אומר שהצלחתי להאט משמעותית את קצב הידרדרות הראייה שלי, שלא נזקקתי לבדיקות ראייה נוספות ומשקפיים חדשות מאז, הכול בהתאם לתוכנית לשמר את אורח חיי הגאוני כגאון מופלג החי במקצב גבוה, ובאותה נשימה, להאט ככל האפשר את ההידרדרות הטבעית של גופי.
דיופטר זו יחידה לוגריתמית על בסיס 2. ראיה תקינה היא 6/6
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
האותיות הגדולות ביותר בטבלה הן 6/60, שזה בערך דיופטר 3.25.
אין סיכוי שאתה יכול לקרוא אותיות 6/60 בלי משקפיים אם אתה דיופטר 9
דיופטר 9 זה 6/3072. אתה בקושי מסוגל לראות משהו בלי משקפיים.

ai27

Well-known member
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
הוא אמר שבלי משקפיים - הוא רואה חלק
משמע - הכל לבן, או שחור
לקות שמבחינת צה"ל - מביאה פטור משירות

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
לא רואה אתכם ממטר. ליטרלי ;)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
לא רואה אתכם ממטר. ליטרלי ;)
בדיחה שנייה:

טוב, אני מניח שעכשיו אנחנו יודעים למה גיבור העל האהוב עליי הוא באטמן :D

wnh80bti.png

מצב
הנושא נעול.
למעלה