בקבוצה או לבד?

anakonda4

New member
בקבוצה או לבד?

היי חברה, התחלתי ללמוד משפטים לאחרונה, ויש עניין שקצת מטריד אותי גם אם לחלקכם העניין יראה מוזר.. העניין הוא שכבר כמה מרצים במקום שבו אני לומדת המליצו ללמוד לכל אורך התואר בקבוצות, השאלה שלי היא: איך אתם התמודדתם/ מתמודדים עם התואר במשפטים? מעדיפים ללמוד לבד? או שנחכתם לדעת שתמיד עדיף להתייעץ עם חברים, ולשבת לדיון על עבודות בקבוצה? מה הכי יעיל מבחינתכם? על מה אתם ממליצים? פשוט אני לרוב מתרכזת טוב יותר לבדי, או בקבוצה קטנה, ולכן אני לא יודעת איך כדאי לנהוג,אולי כדאי לשנות הרגלים...? טנקס לעונים (באמת חשוב לי שיהיו כמה שיותר- אז תייעצו- אפילו בקטנה.. זה מאד יעזור לי לשמוע דעות) מה עדיף בתואר הזה? האם קל יותר יהיה להצליח ביחד?..

גם וגם

גם אני לומדת הרבה יותר טוב לבד, אבל לפחות בעבודות גדולות- למדתי שמאוד כדאי קבוצות דיון, זה בהחלט עוזר לפתח את החשיבה ולמקד את הנושאים החשובים. לדעתי, פשוט כדאי לכל עבודה קבוצת דיון אחת טובה, ומשם אפשר להמשיך לבד. חוצמזה, קבוצות דיון יכולות להיות כיפיות ולכלול חבר'ה טובים וחטיפים, גם כשחושבים על עבודה מעצבנת.

Drunk Bullet

New member
אני אוהב כותרות פרובוקטיביות..

בשלישיות!! סתם.. אני גם טיפוס שמתרכז הרבה יותר טוב לבד בזמן כתיבת עבודה. מצד שני, בשנה א' יש היגיון בעבודה עם עוד כמה חבר'ה, כי החשיבה המשפטית עוד לא מפותחת, ולכן רעיון שתחשבי עליו - לא בהכרח יעלה במוחו של חברך לקורס. בקיצור, נסי לעבוד עם 2-3 אנשים על עבודה ותראי אם זה מועיל או לא. בכל מקרה, עדיף שאלה יהיו חבר'ה לעניין (מבחינת רצון לסיים את העבודה), אחרת אפשר להעביר יותר מידי זמן בלעשות הכל חוץ מלכתוב..

silverhawk

New member
עניין אינדיבידואלי לחלוטין

יש אנשים שמפיקים רבות מלימוד בקבוצות בעוד שאחרים רואים בכך בעיקר כבזבוז זמן ומעדיפים ללמוד לבד. אין כאן נכון ולא נכון, אלא מדובר בהרגלי לימוד אישיים. אני מציע שתטעמי משני העולמות ותראי איזה מהם עובד בעבורך. יחד עם זאת, 2 המלצות קטנות: אם בחרת בסופו של יום באופציית הלימוד בקבוצה, תשתדלו תמיד להגיע מוכנים לקבוצה ולנסות להגביל את הזמנים. אם לא תעשו זאת, סביר שתגלו אחרי מספר שעות שלעמשה לא הספקתם כלום. ומן העבר השני, אם תבחרי ללמוד לבד, עדיין מומלץ להשוות רשמים לקראת עבודות, ולו טלפונית, לפני שניגשים בפועל למלאכת הכתיבה (תחת מגבלות האתיקה וכו', כמובן...). שיהיה בהצלחה!

למעלה