בצער רב וביגון קודר

• פותח הנושא HBU
  • פורסם בתאריך
תודה לך (לiNfatuationJunky)

שמח שאץה חושב כמוני ובכלל שמח שיש לך על מה לחשוב כשאתה שומע את אותם שירים. אני רוצה גם להוסיף משהו לכל אלה שה"גאונות" של אלאניס במילים שהיא כותבת או בלחן לא נעלמו תבינו שהיא בתקופה אחרת בחיים שלה עכשיו....לפעמים עצב גורם לנו לערער על הרבה דברים ולדבר על הרבה דברים כשאתה מאוהב וטוב לך קשה לחשוב על אותם דברים רציניים ולהיות כועס או משהו כזה וזה מתבטא בהכול: לבוש, סוג מוזיקה ועוד.... נתנו צ'אנס לאלאניס הכועסת הזועמת ומלאת מסר (שלא תבינו לא נכון בה אני מאוהב עד הגג) בואו ניתן צ'אנס לאלאניס המאוהבת שרוצה לדבר רק על המערכת יחסים שלה ועל האהבה עצמה ועל טינה שחלפה....תתפלאו תוכלו להיות מופתעים מהשירים החדשים...

AlanisJunkie

New member
טוב, אני אחרי יום ארוך בבסיס

ואחרי ספינינג של שעה שאחריו אמא שלי גררה אותי לקחת אותה לקניות - נכנסתי לפורום וראיתי את השרשור הזה ולא ידעתי מה לעשות... אז החלטתי שאני אגיב להודעה הראשית ויותר מאוחר, כשיהיה לי זמן, אצפה בתגובות, כך שאם אני כותב משהו שמישהו אחר כבר כתב - סליחה. אתחיל מכך שאני מבין אותך. מבין מאיפה הכעסים, מאיפה הזלזול הרגעי הזה, ובכלל מאיפה כל התחושות האלו לגבי אלאניס. גם אני הרגשתי כך, עדיין מרגיש כך לעיתים, אבל תמיד אני מגיע לנקודה שמחזירה אותי לתודעה הראשית הזאת - שמדובר באלאניס - בן אדם עמוק, מקסים, אינטליגנטי שאני מכיר ויודע ואוהב. הגאונות שלה, שלדעתך היא בהתליכי גסיסה - ממש לא נעלמה או הלכה לאיבוד. אנשים עוברים תקופות בחיים ואי אפשר להיות מושחזים ועמוקים 24 שעות ביממה חיים שלמים. לפעמים בא להיות רדודים, שטחיים, אבל באופן מודע - שהופך את כל העניין לדי עמוק. וכך אלאניס בתקופה האחרון, גם עם האלבום URS. עכשיו תגיד "אולי גם בריטני כזאת, רדודה ושטחית באופן מודע שהופך אותה לעמוקה במיוחד?" אז זהו, שלא ממש. כי היא לא הוכיחה את עצמה. ואלאניס כן. ואנחנו יודעים מי הבן אדם. בכל אופן, קח את החיים בקלות. אלאניס כולה בת 30, יהיו לה עוד הרבה אלבומים, ואני בטוח שגם מהאלבום החדש תדע למצוא את הטוב שבו. אני לא חושב שזה אלבום גרוע - זה אחלה אלבום שרבים מהאומנים שקיימים היום בשוק היו מתים ליצור משהו ברמה של 50 אחוז ממנו, ואני לא צוחק. לאלאניס יש יכולות מעל הממוצע ואנחנו נוטים לשפוט דברים שהיא עשתה לפי הרף הגבוה ביותר אליו הגיעה - בלי להתחשב בכך שאפשר להגיע קצת מעל לרף ועדיין להיות טובים מאוד. טוב, זזתי להתקלח.

j u n k

New member
אז דבר ראשון

עליי להודות שלא קראתי את כל השרשור..אין לי כח למדתי להסטוריה מספיק בשביל כאב ראש לכל היום. אגיב בקצרה לדברים הראשיים. הדיסק SCC איכזב אותי ,אני מודה. אין ספק שאלאניס מוריסט מאושרת מדי בשבילי, לכן הטקסטים שלה פחות חודרים לליבי ( אולי אני פשוט מחפשת דכאון טבול בכעס כלפיי החברה) הלחנים ממוחשבים מדי לטעמי, זאת הסיבה שהאנפלאגד עושה לי אתזה מכל אלבום מוקלט אחר... knees of my bees מעניין מאוד, אהבתי את הלחן שלו מיוחד מאוד מזכיר לי את still ו porgatuying. בקשר להודעת הפטירה- הסחפות ללא ספק, אבל אני מבינה מאיפה הדכאון, אנחנו מחפשים משהו שאלאניס כבר שכחה, או אולי העדיפה להמלט ממנו כל עוד נשמתה בה..ובצדק, הלוואי עליי חיים כמו שלה. אמרתי זאת פעם ואגיד שוב פעם .. לפחות היא לא מסייפת דכאון שלא היה ולא נברא, היא אמיתית כמו תמיד, הכנות הזאת לא מתחברת לחיי כרגע זה הכל.

Not The Doctor

New member
אם כבר מדברים על זה...

אני אמנם מתחברת למוזיקה הישנה והעצבנית של אלאניס מתקופת JLP אבל לא רק למוזיקה הישנה והטובה, אני לא מבינה מה לא בסדר במוזיקה של אלאניס עכשיו, אני אוהבת את הדיסק החדש, לדעתי הוא מעולה ואין שום הדרדרות, ותתפלאו אבל גם את URS אהבתי! מה יש? קצת פופ הזיק פעם למישהו? למה כשאנשים שומעים ת'מילה "פופ" בא להם להקיא?! זה עיניין של אופנה?! xox NTD.

HBU

New member
מסכים איתך לגמרי..

סתם מפחידה אותי המחשבה שאולי המוזיקה הטובה באמת לא תחזור.. אבל יש סבירות גבוהה שאתה צודק..

AlanisJunkie

New member
כמובן שהתכוונתי ל"להיות קצת מתחת

לרף ועדיין להיות טובים". סורי...

מה אתה בכלל משווה את...../images/Emo54.gif

אלאניס לבריטני?! אולי האלבום האחרון שלה קצת יותר קליל ופופניקי שכזה.. אבל..אבל.. היא לא מצטרפת ולא תצטרף בחיים לשורות השרמוטות האלו בריטני וכריסטינה! בחיים!

Rוית

New member
ארגגג הויכוח האין סופי........../images/Emo70.gif

באתי לענות לך לפני שעוד קראתי את השירשור, כדי שאני לא אהיה מושפעת מתגובות של אחרים, אבל בסוף קראתי את כל השירשור, ואני עדין דובקת במחשבותי הראשונות. אני ארשום את הדבר הראשון שעלה לי בראש לאחר שקראתי את ההודעה שלך - שטויות. ולא, אני לא אומרת את זה כי אלאניס 'הותקפה' פה, למרות שכן, זה גרם למנגנונים מסוימים לעלות (כמו להרבה אנשים פה, יש להבין את זה), כי היי, כל אחד זכותו לדעתו.. אני אומרת את זה כי אני באמת חושבת שאומנם ההודעה שלך נרשמה בהגזמה כדי להעביר נקודה, אבל ההגזמה, לדעתי, היתה מוטעת.. בדיוק היום חשבתי על זה, על כמה שSCC רוקיסטתי, במיוחד ביחס לURS שהיה יותר מתון ברוק ויותר לוחץ על האלקטרוני והאפקטים.. (למרות שהכל יחסי כמובן).. אני מבינה מההודעה שלך שלא התלהבת מהאלבום כ"כ. אז אני לא אכנס להגדרות של פופ\לא פופ (מה כ"כ גס במילה הזו לכל הרוחות?!), הגדרות של תספורת לא תספורת (כולנו כאבנו על האובדן כמובן, אבל זה לא משנה את האדם ממש בפני עצמו), הגדרות הברינטני\כריסטינה (ההבדלים עצומים, לפי מה ששמתי לב, רק המילה "פופ" גרמה לך לאחד בין הזמרות ואלאניס), ושלא לדבר להספיד את אלאניס במובן אומנותי.. אז נכון, המילים של אלאניס לא עמוקות כמו שאנחנו רגילים (למרות שגם בזה אפשר לדון הרבה), פאק איט, היא מאושרת! מצידי שתשאר מאושרת, אז אני לא אקבל את המילים האקסטרה מיוחדות שלי כי אני לא הזדהה איתן.. יאללה, מברוק, גם לה זה מגיע.. אבל יוסי אמר, ואמר נכון מאוד משהו שאני גם אמרתי פעם - אלאניס 'הרגילה' אותנו לרף מאוד גבוה, ובשניה שהיא טיפה יורדת מהרף הזה אנחנו מתרעמים.. אבל אם תקחו את הדיסק הזה ותשוו אותו לאמן אחר (ובכוונה אני לא מציינת אמנים ספציפים) אפשר לראות שאלאניס עדין יוצאת עם היד על העליונה, למה? כי לא משנה מה, עדין יש לה את היחוד שלה, את היחוד הזה שלה שגורם לנו לאוהב אותה וגורם לנו לדיון ארוך עליה.. תראה, מוזיקה מאז ומעולם תהייה נושא לויכוח. דוגמא, היום - יש אחד במדור שלי שאמר שביום שמישהו יגרום לו לשמוע את אלאניס הוא יתאבד. 20 דקות אחרי הוא כבר היה עם SCC בדיסקמן עם אוזניות על הראש, ואחרי שמיעה של רבע שעה בערך הוא אמר שהוא דווקא אהב איזה 4 שירים..ולא, לא התאבד..
אבל אני לא דואגת, הוא ימשיך לצחוק על אלאניס עוד.. למה? כי זה לא הטעם שלו, הוא מעדיף את הטראנסים שלו בחדר.. אז הנקודה היא שלא משנה אם לא נסכים להשוואות של אלאניס לאמנים כאלו או אחרים, המעריצים של אותם אמנים יגידו את הדעה הנגדית, אז באמת חבל על המילים... וכל זה למה אני רושמת - בגלל סיבה אחת פשוטה- אלאניס איכזבה אותך (ועוד הרבה כמו שראיתי) בדיסק הזה? סבבה, אל תאזינו לדיסק. תשארו בדיסקים שכן אהבתם. אבל אל תספיד ואל תבכה על זה, כי לפי איך שאתה מראה את זה אין על מה לבכות אפילו כי היי, היא רק עוד זמרת פופ..
כמו כן, אחרי כזו הודעה ברור שיהיו אנשים שיכעסו.. נכון, זו לא הצדקה לתקוף (ואנשים, נא לזכור שכל אחד זכאי לדעתו ועלינו לקבל אותה!), אבל זה צפוי שהרבה דעות יעלו... אני אישית, מאוד מאוד נהנת מהדיסק.. ולמה? אני לא מנסה להשוואות אותו כל הזמן לדיסקים אחרים, אני רואה אותו כדיסק בפני עצמו, וכדיסק בפני עצמו - הוא מעולה. לדעתי..

gggrrr

New member
צודקת לחלוטין

גם אני לא משווה את החדש לשום דיסק אחר ומתייחס אליו בתור יצירה בפני עצמה לא משנה שלדעתי גם בהשוואה לאלבומים קודמים scc הוא מצויין אבל אין טעם להשוות ועכשיו כל ההתקפות על אלה שדיברו על התמסחרות הם במקום אני לא מבין מה בדיוק התמסחרות באלאניס או במוזיקה שלה להזכיר לכולם שכש jlp ייצא אלאניס הייתה האייטם הכי משומש בטלוויזיה והופיעה בכל חור שרצו אותה או לא אז זאת לא הייתה התמסחרות מילים- מי יכול להביא הוכחה לטענה שלו שהמילים בדיסק החדש חלשות? תביאו דוגמה המילים מצויינות כמו שהם תמיד היו,אני לא מבין מה אנשים מצפים שהיא תדבר על אותו דבר שוב ושוב בא לכם לשמוע נערה זועמת שימו את jlp בדיסקמן ושלום על ישראל השיא בתגובות של השונאים היה השער והתמונות- באמת לדבר על הפאקינג מראה שלה כל היום זה בערך מה שהולך בפורום של בריטני(שלפי הדיבור שיש לכם עליה נראה לי שיש פה מעריצים-לא שיש בזה משו רע)פעם אחרונה שאני שמעתי מוזיקה לא עניין אותי איך נראה מי ששר ולא אם יש לו שער ארוך קצר או קרחת עם נמשים אולי אם תפסיקו לגרור את הדיון למקום כזה נמוך לא תותקפו ובנוגע להודעה שהתחילה את הכל-לבוא לפורום אלאניס לכתוב הודעה שמבשרת על מותה ולא להיות מותקף?????????????????????????. GET REAL!!!!

Not The Doctor

New member
אני לא מבינה מה הקשר!!!

מה הקשר בין פופ להדרדרות?! מה אם היא שרה פופ היא פחות טובה?! לא בא לך לשמוע פופ אל תשמע אותה! בעיה שלך! ומצטערת, אבל ממש עצבן אותי שאתה מעביר עליה ביקורת קטנונית כזאת! חוץ מזה שזה ממש לא פופ, אבל מצידי תפסיק לשמוע אותה גם אם זה לא פופ, אתה המפסיד פה. אני לא אומרת שפופ זו מוזיקה נהדרת אבל עובדה שאת הפופ של אלאניס אני אוהבת, והיא לא מתמסחרת בפעם האלף! ולא אני לא בהכחשה! זה שהיא צילמה תמונה בעירום לקידום בטור שלה, ואם לא שמתם לב היא מופיעה שם עם Barenaked Ladies, לא אומר שום דבר על הדרדרות כי תמיד יכולות להיות לזה מלאן ת'לפים משמעויות ואם אתם המעריצים שלה שופטים אותה על מעשים שלה אז מה יצדיק אותם? המעריצים של בריטני?! קדימה, תתעוררו! ומי שלא בא לו על אלאניס שיפסיק לשמוע במקום להתלונן! זה הכל, רק רציתי להעביר מסר קצר שהוא: תפסיקו לקטר, ותעשו משהו מועיל. xox NTD.

הוא התכוון להדרדרות לירית ומוסיקלית

שהיא קרתה. הדרדרות זה לא מילה גסה.... זה קורה לכל אמן

gggrrr

New member
חולק עלייך

בגדול אני באמת ובשיא הכנות לאמ צליח למצוא שביב של התדרדרות בגלל זה אני ממש לא מבין על מה אתם מדברים

זה בסדר שאתה חולק עליי

אבל, אתה מוכרח להודות שהרמה הלירית בדיסק השלישי (ולפי מה שהבנתי גם האחרון למרות שלא שמעתי אותו עדיין) לא גבוהה כמו של הדיסקים הראשונים. בלחניה גם כן... הלחנים בדיסק השלישי יותר קלילים ופחות עמוקים מהלחנים בדיסקים הראשונים... תנסה לחשוב אם אתה לא חושב שיש הדרדרות באופן כן, או שאתה פשוט אוהב אותה יותר מידי בשביל להתייחס אליה באופן אובייקטיבי. אני מתה על אלאניס, הערכתי אותה בטירוף בjagged וjunkie, אבל הדיסק השלישי איכזב... אז הערכתי אותה הרבה פחות. אני עדיין אוהבת את אלאניס, אבל אני לא יכולה להגיד שהדיסקים האלה טובים, זו פשוט הכרה באמת... קשה לי להאמין שהיא תחזור לעוצמות הטבעיות שהיו טבועות בה בדיסקים הראשונים כי היא התגבשה ועברה תהליך מסויים והשלמה עצמית... שזה מאוד טוב בשבילה... למוסיקה שלה קצת פחות (לא שהמוסיקה שלה איומה כן? היא עדיין מהנה.. רק פחות טובה)

Not The Doctor

New member
היא לא הדרדרה! מה הבעיה שלכם?!

היא מצוינת! מה רע במוזיקה שלה?!?! xox NTD.

BaBa LiVe

New member
טוב, אין לי כח לקרוא את הכל..אבל

אני אגיב.. אז ככה: מי שמאוכזב באופן נואש מSCC לא חייב לשמוע אותו! אתם רוצים JLP וSFIJ אף אחד לא לקח לכם אותם! תשמעו אותם! תהיו ב"היי" כל פעם מחדש מהמילים! רק יש לי משהו אחד להגיד...זה לא כ"כ פייר...שאתם רוצים את אלאניס רק כועסת..או פגועה מכל העולם! לאשה טוב! ואני שמח! אם יצא לה דיסק פופ! סווו וואט?!?! אז יצא לה דיסק פופ! שמסמל בשבילה את המהפך מחיים רעים שהיו לה! עם סיפורי אהבה כוזבים וכו'...לחיים נורמלים! שמחים..עם עתיד (ריאן)..ואם לא נוח לכם לקבל את זה...אל תשמעו את אלאניס! יש עוד המון זמרים! שכתוב עליהם "רוק!" קיצר! מי שרוצה להשאר ולראות את הצד הזה של אלאניס בכיף! מי שלא..חבל! ולגביי משהו שמישהו כאן אמר שיש מתנפלים על אלה שאומרים מילים רעות! אני, שונא את השיער הקצר של אלאניס..זה לא הכי יפה! אבל היא עברה שינוי! ומי אנחנו?!?!? שנגיד שזה מסחור?! לאשה לא נוח עם זה...היא רוצה שינוי! אז גם אני חושב שזה לא יפה לה! אבל אם נוח לה עם זה - בכיף! ואגב, היא הזמרת הכי לא ממוסחרת שאני מכיר!

תשמעי..

אם היית קוראת, היית מבינה שחלקינו שיש להם ביקורת כלפי הדיסק שמחים שהיא מאושרת, מרגישים את ההשתנות שלה.. מרגישים ואוהבים את זה אבל את לא יכולה להגיד "מי שלא רוצה שלא ישמע!", כשלאנשים יש ביקורת גם כלפי זמר אהוב, צריך לשמוע אותם ואפילו להפנים, אי אפשר כל הזמן לסלוח לאמן, ולאהוב אותו באופן מקצועי (לא אישי, כמו שאני או אתם אוהבים) כשהוא נופל לא טוב. אני חושבת שאתם צריכים לצאת מהמעטה של "גם אם זה לא טוב לכו להזדיין ותאהבו אותה" אנחנו אוהבים אותה, אבל מבקרים אותה כי הדיסקים האחרונים פחות בועטים. אני שמחה על ההשתנות שלה, זה טוב לה, אבל לא למוסיקה שלה... ויש מספיק אמנים שגם עם שינוי לאושר עדיין בועטים.. אז שם צריך לבדוק, היא יכולה לכתוב -ממש- טוב רק כשהיא כועסת ועצובה? כרגע אלאניס במצב של בינוניות, על כמה שאתם אוהבים ומעריצים ואומרים שהיא עדיין מדהימה, גם לדעתי היא מדהימה, אבל המצב שלה כזה באמת, ואני מקווה שהיא תבעט שוב

Rוית

New member
ממממממ

"אי אפשר כל הזמן לסלוח לאמן, ולאהוב אותו באופן מקצועי (לא אישי, כמו שאני או אתם אוהבים) כשהוא נופל לא טוב." לא נראה לי שלאלאניס ממש אכפת מי מהמעריצים שלה "יסלח" לה או לא... ושוב, הקטע של ה"נופל לא טוב" היא דעתך האישית, ואני מבינה ומקבלת את זה, אבל את אומרת את זה כאילו זה עובדה מוגמרת ("כרגע אלאניס במצב של בינוניות") וזה קצת מה שמפריע לי בעיניים פה, ואולי גם לאחרים..

מבינה

כמובן שלאלאניס לא אכפת, גם לא צריך להיות לה אכפת, אם היה לה אכפת אז לא כדאי היה לה להתעסק במוסיקה, זה עסק תובעני ומרושע לפעמים. אמנם היא דעתי... אבל היא רווחת כאן גם בקרב מעריציה האדוקים... חלקכם מודים שהיא ירדה קצת אבל היא עדיין מקסימה וטובה...(שזה נכון אגב) וגם רוב הביקורות על הדיסק, מוכיחות שהוא פחות טוב מקודמיו.... בזה אני אפסיק, כי אני לא אוכל לשכנע אף אחד שהיא הדרדרה אם הוא באמת לא מאמין בכך, ואני מצטערת אם הרגשתם שניסיתי לכפות את הדעה... באמת שלא ניסיתי :)

gggrrr

New member
מה הבעיה שלך?

אני חושב שאישית היא רק השתפרה והלחנים השתפרו והמילים והכל fנראה שאת לא מסוגלת להתרגל לדברים חדשים אני אישית לא ממש אוהב אישית את הבוסריות של jlp אז אולי את מוכרחה להודות שבראשון היו גם קטעים מיותרים וחלק מהשירים בו היו בוסריים ולא מוכנים לגמרי??? give me a break

למעלה