בעקבות המלצת מיתר

Erunaamo

New member
שאלה לא ממש רלוונטית

אחרי הכל, כל אחד מאיתנו מאמין שהוא בחר במורה הכי טוב שיכול להיות בשבילו. אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהמורה שלך עושה דברים כמו שהזכרת, זה אומר שאתה לא בוטח בו. זה אומר שאתה מוכן לזה שהמורה באמת יעשה את כל זה - ואם כך, לא בחרת במורה הנכון מלכתחילה. כלומר, כל אחד אמור לומר: "מה פתאום?! אין שום שאלה, המורה שלי בחיים לא יעשה דברים כאלה!" - ואם הוא לא אומר את זה, אז כנראה שכדאי לשקול שוב את הבחירה במורה.

mickeym

New member
לטעמי זה קצת קשקוש

ארונמו יקירי, מורה הוא רק מורה. הוא לא קדוש מעונה. אומרים על היהודים שהם מצפים מהרבי שלהם להיות סוג היהודי שהם לא יכולים להיות. כך גם באומנות לחימה. לדרוש ממורה להיות יותר מושלם מכל אדם אחר? זה פלצני משהו.

gafni

New member
אתה מוכן ללמוד בישול אצל טבח גרוע ?

אני מניח שלא אז זהו שאם תלמד אומנות לחימה ממי שנכשל בכך שנתן לעצמו לפרק אנשים -ולא משנה בכלל באיזו סיטואציה - אתה עושה בדיוק את זה.

instr

New member
אצלנו כלל

תעשה מה שמורה שלך אומר לעשות ואל תעשה מה שמורה שלך עושה.

gafni

New member
גם אצלנו - אבל להבנתי זה נאמר

בגלל הבדלי רמה - אני לא מבחין בדקויות ולא מוכן לתוצאות של אימון בסגנון של המדריך שלי. לא ממש נכנסנו לדקויות אבל בגדול כדי שמישהו יהיה מורה שלי אני צריך לכבד אותו ולהעריך אותו מקצועית ,חלק מזה בשבילי זה מידת השליטה העצמית שלו וכפועל יוצא - קטן הסיכוי שהוא ישב בכלא על עבירת אלימות.

Erunaamo

New member
לא קדושה ולא שלמות.

אני לא דורש מהמורה שלי שום דבר. אין לי שום זכות לדרוש ממנו שום דבר. אני מצפה ממנו למשהו. אני מצפה ממנו להיות אמן לחימה. אם אני צודק או לא - זה כבר לא רלוונטי. העניין הוא שאני (ואני מניח שכל התלמידים האחרים) מאמין שהמורה שלי הוא כן אמן לחימה. ולכן, לא קיימת אצלי האופציה לחשוב שהוא יעשה משהו שנוגד את היותו אמן לחימה. אם הייתה קיימת, זה אומר שאני כבר לא מאמין בו כבאמן לחימה - ואם כך, מה הטעם ללמוד אצלו? גש לאיזושהי אישה שאתה מכיר - כל אישה. ותשאל "היית עוזבת את בעלך אם הוא היה מכה אותך?". חלק יענו - כן, חלק - לא. בדיוק כמו כאן. אבל לדעתי, התשובה הנכונה היא "בעלי בחיים לא יכה אותי!" - כי אם היא מוכנה לזה שהוא יכה אותה, זה אומר שהיא נשואה לגבר מכה או שיכול להיות כזה. היא מודעת לזה, היא מכירה את זה, אפילו אם הוא לא הכה אותה מעולם. איזו מין מערכת-יחסים היא זו, כשאישה מסכימה מראש לרעיון שבעלה מכה אותה?

כן עם סיבה

פשוט אם המאמן שלי ישב בכלא אז מאה אחוז שלא היתה לו ברירה אני מדבר על המאמן שלי ספיציפית ..

כן עם סיבה

פשוט אם המאמן שלי ישב בכלא אז מאה אחוז שלא היתה לו ברירה אני מדבר על המאמן שלי ספיציפית ..

john stockton

New member
אסא כשר אמר:

"כשם שאדם המרצה על תפוחי אדמה אינו חייב להיות תפוח אדמה, כך מרצה למוסר אינו חייב להיות אדם מוסרי" לכן, כל עוד המדריך מלמד ומחנך לאי אלימות, מבחינתי אלימות (חד פעמית, כי לא ארצה להיות ליד אדם אלים בשום סוג של קירבה) לא תהווה אלמנט מכריע בפסילת המדריך. מה גם שכולכם פגשתם את המדריך שלי (רועי אבוטבול) וחזיתם שהוא לא אלים במיוחד

orii

New member
גם אני חושב שרועי הוא 10

אז הוא כבר 20... מה שאסא כשר אמר ("כשם שאדם המרצה על תפוחי אדמה אינו חייב להיות תפוח אדמה, כך מרצה למוסר אינו חייב להיות אדם מוסרי"), הוא אולי כשר בפילוסופיה (בגישה מערבית), אבל הוא מנוגד לרוח של רוב אומנויות הלחימה. john stockton, אתה לא היית מוכן ללמוד מרועי משהו שהוא לא מסוגל לבצע - נגיד, אם הוא היה עושה הדגמה ולא מצליח כמה פעמים ומבקש ממכם לתרגל בכל זאת.

john stockton

New member
אני אישית הייתי מסכים

אם הייתי משתכנע שזהו תרגיל הקיים במערך התרגילים של הג'יו ג'יטסו- הייתי מתרגל אותו .

ראית פעם איך נראה מאמן כדורגל ממוצע

בליגה הלאומית שלנו? ומה הוא אומר לשחקנים שלו לעשות? ההבדל הברור (לי) בין מאמן כדורגל לאמן לחימה, הוא לא בתחום הפיזי. יתכן מצב שהמורה שלי לא יהיה במצב בריאותי מתאים לעשות דבר שנראה לו שאני כן צריך לעשות, וזה בסדר; אבל הנושא למעלה היה שימוש באלימות בצורה שחורגת בהרבה מתחומי ההגנה העצמית. את זה לא הייתי מוכן לקבל מאדם שאמור ללמד אותי מתי להשתמש בכלים שהוא נותן לי ומתי לא. אבל, כרגיל, זו כנראה התשובה שמתאימה לי, וכל אחד צריך למצוא את את התשובה שתתאים לו...

avshalomat

New member
כן עלית פה על הבדל חשוב

בין דיבור למעשה, גם כשזה נוגע ליכולות שאינן פיזיות, מן הסתם רצוי וכדאי לאדם שמלמד אותי בהרבה מואד תחומים, (מבחינתי מה לעשות זה,לא רק פרטים טכניים), רצוי שתהיה הבנה ויכולת ליישם את מה שהוא מלמד .

זה קצת מזכיר את האחות בבית-הספר,

שהסבירה לנו למה העישון מזיק לבריאות ויצאה לעשן...

avshalomat

New member
לדעתי כדאי להבדיל

בין רכישת מיומנות ו"דרך" מיומנות יכול ללמד אותך בצורה מעולה אדם בעל שלא יגיע לכישוריך בבאותו תחום. בלימוד "דרך" מי שמכשיר אותך, חייב באיזשהו צורה לעבור "דרך" בעצמו. מצד שני לימודי מיומנות מסוימוים דורשים "דרך", כרגיל מדוברר בגבולות דקים שקשה לי להמין שממש נוכל לתחום אותו במילים פרופר

למעלה