בעקבות המלצת מיתר

john woo

New member
בעקבות המלצת מיתר

ג'ון סטוקטון טען: "שאין מצב ששני אומני אומנויות לחימה שונות ידיעו לכדי עימות אחד עם השני, וכל הויכוחים על איזו אומנות עדיפה אינם רלבנטים" "נסכים, גם, שרוב אומנויות הלחימה מלמדות שהן בעיקר בשביל התגוננות, וגם עם התגוננות דרך אופנסיבה, עדיין התגוננות, לכן אין סכנה שדאן אחד בקארטה יבוא אלי ברחוב וידפוק לי מכות..." עכשיו, ידועים לפחות 2 "אומני לחימה", שהסתבכו בפלילים ויושבים בכלא. הראשון- הסתבך בעסקת סמים, שבה הוא היה מאבטח של בלדר. השני- פוצץ במכות חוקר פרטי. וכאן מגיעה השאלה שלי (או סקר- איך שתרצו): אם היה קורה מצב דומה למורה שלכם, ובהנחה שהייתם קשורים אליו מאוד (כלפיכם הוא אף פעם לא נהג באלימות מכל סוג שהיא, ואף התייחס אליכם בצורה טובה), הייתם חוזרים להתאמן אצלו לאחר שהוא היה משתחרר מהכלא? אני יודע שחלק ממשתתפי הפורום, רואים את אומנות הלחימה שהם לומדים כחוג בלבד, וחלק כדרך חיים- ועל כן כנראה שהתשובות יהיו חלוקות. המשך יום נעים.

mickeym

New member
אם הוא מורה טוב, למה לא?

למרות שבטח כל הדעות בשרשור יהיו הפוכות משלי (ומדובר גם במקרה היפוטטי לחלוטין מבחינתי), אני חושב שלמרות הרומנטיקה הברורה צריך להבדיל בין המורה כמורה, לבין המורה כבן-אדם. לא חסרים אמני לחימה/מורים שהיו אנשים מגעילים אבל מורים מעולים. אם אני אהנה בשיעורים, והמורה ידע להעביר את החומר בצורה טובה- למה לא בעצם?

כי הוא מלמד דבר שהוא עצמו לא עושה?

כמו שליטה עצמית? אני מכיר את הטענה שיש להפריד בין המורה לאדם; אני לא לגמרי מקבל אותה. עזבתי מורה שעבר עבירות של אתיקה עם תלמידות/מטופלות (לא, לא המורה מירושלים, אותו מעולם לא היכרתי). לדעתי, מורה שלא יודע לקיים את מה שהוא דורש מאחרים, יש לו בעיה. הוא יכול להיות טוב מאוד כמדריך, אבל לא הייתי רוצה אדם כזה כמורה-הדרך שלי לחיים. המורה שעזבתי היה מקצוען מדהים ביכולתו, בתחום אותו לימד (לא אמנויות לחימה); אבל היה לו פגם באופי שלא הייתי מוכן לקבל. את התחום ההוא אני כבר לא לומד.

mickeym

New member
איש באמונתו יחיה

מזל שאצלנו כולם רוחניים רוחניים. וגם ריחניים אחרי הריצה

מטאטא

New member
תיקון קטן לאימרה

צדיק באמונתו יחיה. כל היתר... זה כבר עניין אחר.

מיקי, בוא נעשה קצת סדר

אנחנו נמצאים פה על סקאלה שמצד אחד שלה נמצאת האמירה "לא משנה האישיות של המורה, העיקר החומר שהוא מעביר" ומצד שני "מורה טוב מורה לחיים" או כל משפט אחר בסגנון הזה. עכשיו, לחבוט בגישה המיושנת (לדעתי בלבד) והאנכרוניסטית (שוב, לדעתי בלבד) שמוצגת כאן ע"י מספר אנשים, לפיה המורה חייב להיות דוגמא לתלמידים בכל מחיר ובכל דבר ולזכות באמון המלא שלהם זה לא גליק גדול. צריך לדעת לתת ביקורת בונה. ברור בעיני שהדרישה הזו לשלמות מכל מורה היא מטופשת. מורה הוא אדם ואין אדם מושלם - החומר שיש למורה בראש חשוב יותר מהפיצ'פקעס של האופי שלו, זה ברור. אבל, ויש פה אבל גדול, מעצם היחס תלמיד-מורה נוצר אופי מסוים של יחסים שאינו שוויוני. יוסי מכיר בזה כשהוא כותב על הדילמות של מורה לאנשים מבוגרים ממנו לצד תלמידים שחושבים שהוא חצי אלוהים והמורה שלי מכיר בזה כשהוא נמנע ממשבצת ה"גורו" כמו מאש; עדיין הם מכירים בהשפעה הישירה שיש להם על כל אחד מהמתאמנים! א"ל הן עיסוק הוליסטי, וככזה יוצרות תקשורת מאוד מורכבת. לא יהיה חכם ונכון לבטל את כל זה בהינף יד. לכן מורה שמבצע משהו קיצוני (הגדרה סובייקטיבית) עלול ליצור משבר אמון בינו לבין התלמיד (שוב, שרמתו סובייקטיבית). אם אני אפסיד מחר בקרב אימון או כל קרב אחר, קורה. אם, מצד שני, אני אכה מישהו מכות רצח ללא סיבה, אפשר שחלק מהאנשים שאני מדריך ירגישו מסרים כפולים בהדרכה שלי (בהינתן שאני מטיף להם נגד אלימות). יכול להיות שזה יביא אותם לעזוב. כולם יעזבו? לא. אפשר לחלוק על דעתם? בוודאי. אפשר לפסול אותה? כנראה לא הדבר החכם לעשות. כולנו בני אדם.

mickeym

New member
אחד הדברים הטובים ביותר בלהיות צעיר

הוא שאני יכול לשייך כל דבר מטומטם שאני אומר, לגיל. מעבר לזה, הגיל הנומינלי שלי בלחימה הוא כל כך צעיר שאני עדיין מרגיש את טעם החלב על השפתיים. בגל זה קצת חורה לי שאתה משייך את מה שאני אומר לקונטקסט הרחב של המקום בו אני מתאמן. בעוד שאתה עוד איכשהו יכול לייצג את המורה שלך תור תלמיד בכיר, אני ממש לא. כל מה שאני אומר מייצג אותי אישית. אם זה מטומטם, זה בטח שלי. אם זה חכם, ניתן את הקרדיט לאחרים..
אין כאן שום קשר לאומנויות לחימה, לדעתי. אנשים מתים על גיבורים. בגלל זה אנחנו אוהבים סלבריטאים ומתעניינים בכל דבר קטן שקשור אליהם. בגלל זה אנחנו רוצים שהמורה שלנו יהיה קדוש שאולין שלמד 7 שנים במנזר. בגלל זה אנחנו קונים מכשירים שמבטיחים "total body workout in only 2 minuts a day". אתה נתת את הדוגמה של הדוג'ו. כאן זה כבר טריקי יותר כי זה משפיע עלי אישית- בתור מתאמן. השואל המקורי דיבר על דבים שקורים מחוץ לדוג'ו, כמו אצל אלוף המונצ'קו. ואני אמרתי שכל עוד זה לא משפיע עלי בתור מתאמן, זה לא מפריע לי. זו כמובן הקצנה של הדברים, ובתור אשכנזי-בורגני-שמאלני-נאור זה בטח יפריע לי- אבל באופן אוטופי זה לא אמור. דיסקליימר: כל זה נכתב בבוקר, אחרי לילה ללא שינה. אם הגעתם עד כאן. בראבו. אני כבר חצי ישן...
מיקי

גם לי יש תירוץ טוב, אבל אצלי זה

טיפשות דווקא. אני לא משייך את מה שאתה אומר לאקב"ן, פשוט נתתי דוגמאות זמינות לי ואלו היו השתיים הכי טובות שמצאתי. בתמצות, שוב, מה שאמרתי: בגלל שמורה הוא אדם, צריכה להיות הפרדה בין האישיות שלו לבין הטכניקה. למרות שמורה הוא אדם, עמדתו מחייבת אותו להתייחס להשפעה הישירה שיש לו על אנשים. מורים עם שכל בקודקודם עושים את זה (+דוגמאות). אני חושב שאתה טועה כשאתה מפריד את ההרגשה שלך כמתאמן מה"אוטופיה" שאתה מתאר. ראשית אני לא מסכים עם הגדרת המצב האוטופי, ושנית, על ההבדל, נשלוף את המשפט הנפוץ פה לאחרונה: בתאוריה אין הבדל בין תיאוריה ופרקטיקה, אבל בפרקטיקה יש. כבר אמר גינגי פעם - אין טעם לצייר תמונה אוטופית של העיסוק. אנחנו מנסים לצייר תמונה של המתרחש כרגע.

orii

New member
אוהד, דברים יפים שאני מסכים איתם

מיקי, העלת דעה פרובוקטיבית ונראה לי שאתה מתחמק מלעמוד מאחוריה. האם באמת אם המורה שלך יבצע פשע בעזרת הכלים שהוא מלמד אותך תוכל להמשיך ללמוד אצלו? האם מתי להשתמש בכלים זו לא חלק מהאומנות? בעיני, אחד הדברים היפים בלימודי אומנות לחימה הוא, שלכאורה אתה לא יכול ללמד דברים שאתה לא שולט בהם. לא מספיק להגיד למשהו תעשה כך או כך צריכה להיות היכולת גם לבצע. הלימוד הוא מהגוף של המורה. בגוף קצת יותר קשה לשקר מאשר במילים.

mickeym

New member
אורי, שים לב לתשובה שלי לאוהד

כתבתי מראש שהדעה שלי היא למען הדיון בלבד ומוגזמת בכוונה. כתבתי שאני אישית בטח אשקול את דרכי עם מורה שמבצע איזה מעשה נורא עם הכלים שיש לו. אם תיזכר, בשרשור ההוא לגבי החוקר הפרטי וכו', גיניתי בכל תוקף את מה שעשה המורה. זה מכוער בעיני, במיוחד כי הוא הפך את זה לתפוז המכני. האם זה גורע מיכלתו להשתמש בנונצ'אקו? לא. ואם באמת הייתי רוצה ללמוד נונצ'אקו- והוא היה המורה הבכיר ביותר, הייתי לומד אצלו. אולי אני טועה. מיקי

orii

New member
נונצ'אקו, מונצ'אקו, פשטאקו, לושטאקו

הקונץ, הרבה פעמים הוא לא להגזים, אלה לדעת איפה עובר הגבול. אני יכול להבין (אולי, תחת לחץ) שאם אתה רוצה, לתקופה מסוימת, להשתלם בכלי מסוים (נגיד מונצ'אקו עם נצנצים קטלני כפול) אז תלמד ממשיהו, שהוא לא מי יודע כמה בן אדם. אבל אם אתה לומד במשך שנים (כמו שכתוב לך בקוד האתי שלך) את כל עולם המונצ'אקואים לסוגיהם, האם גם אז לא משנה מאיזה אדם זה יהיה, העיקר היכולת הטכנית שלו?

Hwoarang

New member
בטח שכן

המורה שלי מספר לי על קרבות רחוב עבור כסף שהוא עשה(מה לעשות שברומניה האנשים טיפשים) ועל מקרים שמתחילים איתו מכות ברחוב... אבל עדיין בזמן שהוא משתמש באלימות הבנתי שזה לא בצורה מוגזמת מדי - אלא רק להבהיר מסר.

קוזושי

New member
המאמן שלי

שכולם נורא העריצו, שהתיחסו לכל מה שאמר לקדוש, בעל יכולת מדהימה, שהיה הפינה החמה של המון מאמנים בארץ שהיו באים להתאמן אצלו כשבא להם להנות מהג'ודו בלי העול של התלמידים, יום אחד הפסיק לאמן עזב את אמנויות הלחימה והצטרף לאיזה גורו מפוקפק עם כת מוזרה. כל תלמידיו וחבריו שפוגשים אותו מספרים שאין עם מי לדבר והבן אדם נהפך לצל של עצמו. אולי זה לא דומה, אבל ברור לי שביום שאשמע שהוא חוזר לאמן אני מיד חוזר להתאמן אצלו, ולו בשביל לאפשר לו לחזור לחיים נורמאליים. מצד שני, אפילו מאמן כזה שהיה בעצמו גורו של הרבה אנשים ואני אישית מאד הערצתי אותו לא הצליח לקחת אתו אף אחד מהחברים או מהתלמידים שלו (כולם בעצם הרגישו חברים שלו) וגם אם יחזור, היחס אליו לא אמור להשתנות. כי עם כל ההערצה אליו אנחנו עדיין אנשים בוגרים עם שיקול דעת. את אותו מאמן מבית שמש אני לא מכיר, אבל יש לי חבר שמתאמן אצלו (הוא עדיין חופשי ומשוחרר ועדיין מאמן) שבכלל לא חושב לעוזבו בגלל הסיפור (שאני ממש לא מכיר לפרטיו) ואפילו מצדיק את מעשיו. דבר אחד ברור לי מכל הסיפור, שכשאתה מכיר את העניין מקרוב שיקול הדעת שלך משתנה מעט.

אהה

כשט. עוד לימד היו כמה וותיקים של הארגון שלמדו אצלו בקאנטרי. הייתי רק בשיעור אחד שלו, איזה אדם נחמד. כיום יש כאלו שמתאמנים לפעמים אצל אורית הבת של טריש באוניברסיטה. בירושלים זה הרבה יותר רציני ויש די הרבה שלא מחמיצים אימון בתלפז. בלי ג'ודו קשה לפתח הרבה רגישויות.

קוזושי

New member
כן, אני זוכר אתכם

מגיעים לאימונים שלנו מזיעים אחרי ריצות ארוכות.

בעזמר

New member
שמו יצא למרחוק

בקבוצת הג'ודו שלנו (ג'ודופאן) שהינה קבוצת מבוגרים, ישנם מספר אנשים, כולל המאמן שהתאמנו אצל טולי. אני אמנם לא התאמנתי אצלו אבל שמעתי הרבה סיפורים עליו (במובן החיובי כמאמן). אני מקווה שיום אחד הוא יבוא לבקר אצלנו בקבוצה.

../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif הודעות נמחקו.

חבל שדיון מעניין, הופל להיות השצלחות בוטה והבעת דיעה חריפה ומיותרת על מורה זה או אחר. הדיון בעניינו של מורה זה או אחר, שהורשע או זוכה בבית משפט, לא לעניין פורום אומנויות לחימה!

למעלה