בעצם סרוב = גזענות.

דבר דעה

New member
בעצם סרוב = גזענות.

תחשבו על זה לרגע, (אני בטוח שחלקם כבר חשבתם). קחו תנועה גזענית מובהקת, שאף מגדירה עצמה ככזו, כמו זו של מאיר כהנא שם רשעים ירקב. מה מאפין אותם? הסרוב לתת לערבים זכויות שוות כנו לכול בני אדם. סרוב שהתבטא בקריאה לטרנספר. עכשיו נעבור לחזיתות הסרוב, מדינות הסרוב, וכול היתר. יהיה מצב כיום אשר יהיה, לכולם מכנה משותף אחד. הסרוב להכיר בקיומה בזכות קיומה של מדינת ישראל. מדינת ישראל קמה מתוקף זכות ההגדרה העצמית, זכות שווה לכול עם ולאום על פני כדור הארץ. ההתנגדות לקיומה של המדינה, שולל למעשה זכות זו מאיתנו. כלומר, כמו במקרה של מאיר כהנא שם רשעים ירקב, גם אלו, חמאס, ג´יהאד, חזיתות, בעת´ וכול היתר -- גזענים.

all

New member
יהודים בשטחים לא יחיו!!!

יש לגרש אותם או לרצול אותם! ומה השלב הבא. מדינת אפרטהייד? אפילו באירן חיים יהודים, אז למה שלא יחיו בפלסטין? כואב לי כשאני שומע אנשים הדורשים לטרנספר את כל ערביי ישראל מכאן ואני כמעט מוכן ללכת מכות בגלל זה. ומצד שני, מנהל הפורום שלנו דורש לנקות את העכברושים היהודיים מכל פלסטין. ומוכן לקבל אותה רק כשהיא נקיה וטהורה מבחינה אתנית מכל יהודון! גירוש ערבים =גזענות! גירוש יהודים = הדבר הנכון לעשות אותו. מה לעשות חברים, מנהל הפורום שלנו חצי גזען.

NoyNoy

New member
ציטוט ישיר מהודעתך -

"מדינת ישראל קמה מתוקף זכות ההגדרה העצמית, זכות השווה לכל עם ולאום על פני כדור הארץ", אז למה למנוע מהפלסטינאים להקים מדינה משלהם? הם הרי לא ירדנים, הם לא מצרים ולא לבנונים. הם פלסטינאים. מה עם זכות ההגדרה העצמית שלהם? אבל בקשר לכל שאר מה שכתבת, זה לא היה ברור לך שהחמאס והג´יהאד הם גזענים בדיוק כמו כהנא וגולדשטיין?

תשובת לילה טוב..

מאז שקמה כאן מדינת ישראל (בעצם קצת לפני), ישנם שני עמים שנאבקים על אותו שטח אדמה. הטיעון העיקרי שלנו היה ונשאר: "מדינה מגיעה להם - על זה קשה להתווכח - אבל למה דווקא על חשבון המדינה הקטנטנה שלנו?? חסרים שטחים לעולם הערבי, שיוכלו לתת מעט גם לאחיהם?" לאחר מאבק ממושך שכלל אינספור החלטות נגד ישראל במועצת או"ם וחרם ערבי שגלש גם לאירופה, הצליחו מדינות העולם הערבי להוציא את עצמן מהמשחק, והפלשתינים הצליחו לשבור את העמדה הישראלית של "לא בא בחשבון". זה קרה פחות או יותר בתקופת הסכמי אוסלו. את ההמשך אני מעריך שאת כבר יודעת - חוסר נכונות מצד ערפאת לוותר על זכות השיבה גרם להפלת תהליך השלום, ולא ממש ברור כיצד יסתיים הסיפור הזה.

NoyNoy

New member
לילה טוב גם לך ../images/Emo29.gif

אני חושבת שיש כאן בעיה יסודית בתפיסה, ויכול להיות שבעיה נמצאת אצלי... קשה לי לקשר פיסת אדמה עם קדושה כל שהיא. עבר היסטורי הוא חשוב, אבל הוא רק עבר. עכשיו יותר חשוב לי לסיים עם המלחמה הזאת, ולא איכפת לי על חשבון מה. במדינה האידיאלית שיש לי בראש, השכנים בבית מולי הם פלסטינאים, ירושלים שייכת לאו"ם, ולסמלי המדינה אין סממנים יהודיים. אבל ברור לי שמצב כזה לא יקרה. The next best thing, יהיה אם לצד מדינה יהודית תהייה מדינה פלסטינאית, הרי הם רוצים דווקא כאן, אז מה זה משנה? אי אפשר להיות "הבוגרים" ופשוט להקים מדינה פלסטינאית? נכון שאנחנו בלאו הכי מדינה קטנה, אבל השטחים שינתנו לפלסטינאים יהיו שטחים שבין כה וכה לא מיושבים ע"י ישראלים, חוץ משטחים בהם נמצאים מתנחלים. הפלסטינאים הם גם ככה כאב ראש גדול למדינה. בעיני העולם אנחנו ניראים כמו מדינה גדולה וחזקה שמדכאת עם חלש ומסכן, וכל יום שהמצב לא משתנה אנחנו מתקרבים יותר למלחמה שעלולה להגרר למלחמת עולם. לגבי זכות השיבה, אני לא יודעת מה לענות. זכות השיבה זה נושא קצת מתוסבך אצלי, ואני עדיין צריכה לחשוב עליו לפני שאני מביעה דעה בעניין.

all

New member
איני מתנגד להקמת מדינה פלסטינית

ההפך, אני תומך בהקמת מדינה זו עוד בתקופה שהיו מקבלים מכות על דבר שכזה. אבל למה הקמת מדינה פלסטינית מחייבת גירוש כל היהודים מתוכה?

NoyNoy

New member
ממש לא.

הרי כל הרעיון הוא דו-קיום, לא? מדינה יהודית לצד מדינה פלסטינאית.

all

New member
ממש ממש ממש לא

בדיוק כמו שבמדינת ישראל יש 20% אזרחים ממוצע ערבי ש-98% מהם הם אזרחים למופת. והם יגורשו מכאן רק על גופתי המתה, כך גם צריך להיות בשטחים. שתי מדינות לשתי עמים בהחלט כן אבל לאף אחת מהן אסור להיות מדינת אפרטהייד! לא לשלנו ולא לזו שלהם.

קלייר

New member
לא מדובר בערבי ישראל/בפליטים ללא

לא מדובר בערבי ישראל,מדובר בפליטים ללא בית ללא הגדרה עצמית,ואולי תגיד לי ALL ידידי,היכן יש להקים את המדינה לעם הפלסטיני,

all

New member
כבר שנה שלא התעצבנתי כל כך

ריבונו של עולם, אני לא מעמין שיש אנשים נאורים וגזענים כמותך במאה ה-21. מבחינתך הקמת מדינה פלסינית = טיהור אתני של היהודים מהמקום בו תקום אותה מדינה? זה מזוויע, זה מעבר למה שהייתי יכול לצפות מעראפאת בעצמו. מבחינתי, מדינה פלסטינית יכולה להיות על כל השטחים! אבל בשום פנים ואופן, אף יהודי לא יפונה מביתו!

NoyNoy

New member
אתה יודע,

לפני שבוע בערך קראתי על כוונה לבנות איים מלאכותיים מול תל אביב. אולי נזרוק לשם את כל הפלסטינאים, שיקברו בים עם האי המלאכותי? נשמע לי אחלה
ועכשיו ברצינות - הרי ברור לך שכדי להקים מדינה פלסטינאית צריך, בין השאר, לפנות את המתנחלים מההתנחלויות. וזה לא טיהור אתני. טיהור אתני זאת הקצנה ועיוות של הדברים. אולי תקרא גם לפינוי ימית טיהור אתני? הרי פינו התיישבות יהודית "לטובת" מצרים.

פינוי ימית בהחלט היה טיהור אתני

ההבדלים היחידים בין סוגיית ההתנחלויות (כולל ימית) לסוגיית יהודים בפלשתין הם: א) פרק הזמן שבו ההתנחלויות קיימות (כמה עשרות שנים בקושי), לעומת דורות רבים שבהם חיו כאן רוב ערבי ומיעוט יהודי. ו-ב) אזרחים ישראלים לא מוכנים בשום אופן להפוך לאזרחי מדינה ערבית או פלשתינית. אילו הסכימו - זה היה משנה את פני הויכוח לחלוטין, וערפאת או סדאת היו מוכרחים לאזרח אותם (אלא אם כן העולם ה"נאור" היה מריח שוב את ריח הנפט ופוסק, כהרגלו, לטובת פיוס הערבים). דרך אגב, כשהוקמה מדינת ישראל התנהלו מאמצים אדירים מצד ארה"ב וחלק ממדינות אירופה לשכנע את ארצות ערב לקלוט חלק מהפליטים הפלשתינים אצלם, ואת ישראל לעשות את אותו הדבר, אבל מדינות ערב התעקשו וגם ישראל התעקשה באותה המידה ובסופו של דבר הפליטים נשארו פליטים.

all

New member
זה אכן טיהוטר אתני ב-ט´ הטיהור

מאיזו סיבה בעולם מדינת מצריים חייבת להיות נקיה מיהודים? מאיבו סיבה ריבונו של עולם גרמניה הייתה חייבת להיות נקיה מיהודים? מאיזו סיבה יש בירדן חוק האוסר על יהודים (כולל בעלי אזרחות אנגלית, צרפתית וטטרית לקנות אדמות בה? אם כך מה תומרי ליהודים שרוצים לנקות את ישראל מערבים?

NoyNoy

New member
לידיעתך גם במדינתנו הקטנה

לא חסרים חוקים גזעניים. ע"ע חוק יסוד מקרקעי ישראל, שאומר שכל אדם שאינו יהודי לא יכול לקנות אדמה ישראלית. גם זה טיהור אתני, ועוד חוק יסוד! ואם תירצה אני יכולה לחפש ולהעתיק לך מילה במילה מה אומר החוק.

all

New member
אולי זה איזה חוק ישן

שנשכח מאז- 48 . מכיוון שמאז הוקמה מדינת ישראל, לא נמכרה אף פיסת אדמה מעולם. האדמה בארץ נחכרת ל-49 שנים. ואת זה יכול לעשות כל אזרח ללא הבדל דת גזע ומין. אשמח לקבל את כל הציטוטים שיש בידך להביא לי. אך שימי לב, לא אמרתי שאין בארץ שלנו מעט גזענות. כמובן שלא אוכל להשוות זאת לגזענות הפלסטינאית הרשמית, שלא רק שלא מתביישים בה ולא מנסים להסתיר אותה, אלא מוכנים למות ע"מ לקיימה.

all

New member
בדיוק כמו שאגרוף הוא הקצנה של

סטירה. אבל שניהם אלימות, גם אם זה לא מתאים לך. גם אם זה הורס את התיאוריות שלך. גירוש מתנחלים הוא טיהור אתני! כי הבסיס לגירוש זה הוא אך ורק בשל היותם יהודים!

all

New member
בדיוק כמו שאגרוף הוא הקצנה של

סטירה. אבל שניהם אלימות, גם אם זה לא מתאים לך. גם אם זה הורס את התיאוריות שלך. גירוש מתנחלים הוא טיהור אתני! כי הבסיס לגירוש זה הוא אך ורק בשל היותם יהודים!

קלייר

New member
הרעיון מוצא חן/אך המימוש

רעיון הדו-קיום,מדינה לצד מדינה,אהוב על כולם, אך המימוש ,פה כבר מתחילה הבעיה מי יותר ,מי צודק,ולמה,כך לא נצליח לעולם,לצאת לדרך חדשה,

קלייר

New member
לא מחייבת גירוש כל היהודים

לא מחייבת גירוש כל היהודים,אך מחייבת ויתור על חלק מהאדמות למען הקמת מדינה לעם הפלסטיני,מזכיר לי את שרון בנאומו,שלום ובטחון,ללא החזרת שטחים,בטח התכון לבנות להם מדינה בשחקים,הרי ללא ויתור לעולם לא תהיה מדינה,לא מתנגדים למדינה פלסטינית,אך לא מוכנים ללכת לקראתה,

all

New member
אף אדם לא יגורש משום מקום

בשל היותו שייך לגזע זה או אחר. לא מברלין, לא מבוסניה, ולא מחברון! אם יש לך דעה שונה מדעה זו, אז אולי את שוחרת שלום נהדרת אבל גם גזענית מסריחה. מצטער על הביטוי הזה אבל אין דבר השנוא עליי בעולם הזה מאשר גזענים

למעלה