בעעעע!!!

האחמית

New member
בעעעע!!!

היום הייתי ביום הראשון של הפסחת שלנו - קייטנה שאנחנו עושים לילדים בכיתות ד-ו. קודם כל עוד מההתחלה הזלזול שלהם ממש עצבן אותי....הם פשוט לא שמו עלינו... אחרי זה שני חניכים שלי הלכו מכות... ואז הם רבו עם השכנה שגרה בבניין ליד הקן.... בסוף...אחרי שהפעילות שהכנו לא הלכה..לקחנו אותם לדשא לשחק איתם משחקים. יש שמה ממטרות והם כל הזמן פתחו אותם, אז עשינו "תורנויות" על הממטרה כדי שלא יפתחו אותה...וכשהייתי שם....בעטו בי...קפצו עליי... ירקו עליי על הפנים ואחרי זה שפכו עליי שקיות מלאות מים וגבס...ואז כבר לגמריי חטפתי עצבים וזרקתי עליהם בקבוק..... ואני ממש לא מבינה את זה...זה פשוט מרתיח אותי!! אתמול כמעט 10 שעות שהכנו את הפעילות להיום..השקענו...ניקינו..עשינו הכל כדי שיהיה להם כיף..והם כל כך מזלזלים ובנו...ובמה שהשקענו...זה היה גם מעליב..גם מגעיל...וגם מעצבן! אני בדרך כלל ממש סבלנית איתם..והפעם הם פשוט עברו כל גבול!! מצטערת..אני יודעת שזה לא ממש מעניין אותכם...אבל...הייתי חייבת להוציא!

cami y luly

New member
זה הגיל...

בגיל כזה לא מעריכים את מה שהמדריכים עושים בשבילנו.. ככה זה.. אבל הם מתבגרים עם הזמן..

האחמית

New member
נכון...

אבל אני מדריגה כמעט שנה...יצאתי איתם לטיולים של יומיים..ובחיים הם לא זילזלו בי ככה...והתנהגו אליי ככה.... זה היה פשוט מעליב ומעצבן...לא יודעת.... אני בדרך כלל האופטימית מהמדריכים...אומרת לא נורא..יהיה טוב והכל..והפעם לא יודעת...!

Aussie Girl

New member
תשמעי מוזיקה, שתי מים, תירגעי...

מובן שאת עצבנית אבל אין מה לעשות ככה זה הילדים הקטנים האלה. לכן את מחנכת אותם, לא? יהיה בסדר.

האחמית

New member
../images/Emo122.gif

לא יודעת...זה פשוט...עבר כל גבול.. כל כך השקעתי..וכל כך זלזלו בי... והתייחסו אליי כל כך מגעיל..ואני מדברת עם השכנה...מנסה לכסות על התחת שלהם כי לפני זה הם זרקו עליה אבנים..והם שופכים עליי מים????? קצת...לא הרבה...אבל קצת כבוד..זה הכל.. זה כל מה שאני מבקשת!

Aussie Girl

New member
אני מבינה אותך ולא מאשימה אותך

על זה שאת כועסת! יש לך זכות מלאה לכעוס. אני פשוט מציעה לך להרגע בשביל עצמך. כי עצבים לא יעשו לך טוב אלא רק להפך. אחראי שתוכלי לחשוב בראש צלול בטוח תמציא דרך פעולה טובה בנדון. הרי כפי שהבנתי את לא מתכוונת להשאיר את זה ככה?!

האחמית

New member
מה זאת אומרת?

להשאיר את זה ככה? והכעס שהוצאתי..ההתפרצות הזאת..לא יודעת..אולי זה היה פשוט להוציא את העצבים שהצטברו אצלי...בזמן האחרון...ואת כל מה שהיה לי בפנים..לא רק בגללם..

Aussie Girl

New member
הכוונה

שאת לא בדיוק הולכת להעביר עוד פעולות כשאת יודעת שזה היחס. זה טוב שהוצאת את העצבים! אנחנו פה בשביל לשמוע ולתמוך!!!

As היחידה

New member
../images/Emo10.gif עצוב...../images/Emo23.gif

עצוב שככה הם מתנהגים אחרי שעות של תיכנונים קשים
(יצא חזרו-תפוז-מושפעת
) אני לא יודעת ממש מה להגיד לך כי לא הייתי במקומך. ולא יודעת איך לפתור את זה. תרגישי טוב.. אממ... כחי-
גדול

spirit noa

New member
.... ../images/Emo70.gif תביני אותם..

הם עוד ילדים קטנים. וזה הגיל שלהם,, הם לא מבינים מה הם עושים ואת נמצאת שם איתם כדי לחנך אותם,ולעשות איתם כיף, את צודקת שזה מעצבן ומעליב, אבל את צריכה לנסות להבין אותם, כי הם בסך הכל ילדים שחושבים שכל הקטע הזה עם הממטרות והמים זה רק עיניין של כיף והם לא מבינים שזה פוגע בך. , פשוט מאוד תירגיעי אותך.. תסבירי להם שהם מתנהגים לא טוב(רע) ולמדי אותם חינוך!!!!!!!!
סומכת עלייך
מקווה שעזרתי!
!!!!!!!

Aussie Girl

New member
תגובה!!!

"אבל את צריכה לנסות להבין אותם, כי הם בסך הכל ילדים שחושבים שכל הקטע הזה עם הממטרות והמים זה רק עיניין של כיף והם לא מבינים שזה פוגע בך" עניין של כיף!?! לדעתי זה כיף סדיסטי! וזה לא בסדר!!! ילדים לא אמורים להתנהג ככה גם אם הם ילדים. אני מבינה כמה אבל כולם?! ממש צריך לטפל בעניין ודחוף!

sh53

New member
אוחחחח ../images/Emo10.gif

אני יכולה בהחלט להבין אותך - השקעת ואת רוצה לשמוע את המילה תודה. את לא מבקשת כסף, את לא מבקשת מתנות, אלא רק קצת יחס, קצת כבוד, קצת הוקרת תודה. אני יכולה בהחלט להבין אותם - הם ילדים, הם לא מופרעים ממש, יכול להיות שביום יום בבי"ס הם יושבים על הכסא והם ילדים טובים, התחיל החופש והם התחילו לפרוק עול, להשתגע בהתאם לגיל שלהם (כי הם ילדים קטנים, גם אנו התנהגנו כך כשהיינו קטנים, לא תמיד היינו הכי ילדים טובים, מידי פעם שיגענו אחרים בצורה זו או אחרת). מה לעשות? יש מצב לדבר עם ההורים? להסביר להם שחבל שפעילות שארגנתם במשך הרבה זמן ויכולה לתרום לילדיהם, תלך סתם ככה לאיבוד?

האחמית

New member
תראי....

אני אתן לך דוגמא כדי שתראי עד כמה "חסרי אונים" אנחנו מולם-אתמול כמו שכתבתי שני חניכים שלי הלכו מכות..והאבא של אחד החניכים בא לדבר איתנו ולקחת את הבן שלו(
). בינתיים אני והמדריכה שלי מדברות עם האבא..והחניכים שלי רבים עםם השכנה..זורקים עלייה אבנים...וההורים בכלל לא מאיימים עליהם...הלכנו עם אחד החניכים לבית לדבר עם ההורים...וזה ממש לא הפריע לו.....

sh53

New member
אם היה מפריע לו הוא היה מראה זאת?

הוא היה מראה שהוא פוחד מכם? יודעת מה? יש אנשים כפויי טובה, כל מה שתעשי בשבילם לא טוב, תמיד יראו רק את הרע בדברים ולא את הטוב - אז למה להלחם נגד זה? למה לקחת ללב אנשים כאלה? מסכימה עם קרן של תקווה - ארגנו להם פעילות, תביאו את הדברים לפעילות והחזירו אותם אחרי 5 דקות הביתה, תאמרו להם שבעצם ב-5 הדקות האחרונות חשבתם על זה שוב ולא נראה לכם שהם שווים את המאמץ שלכם (כן במילים האלה). אם הם ילחמו על הפעילות - אז תנו להם להלחם ולהעריך אתכם. אם הם לא ילחמו - אולי הם שם בגלל ההורים/החברים ולא בגלל שהם בעצמם באמת רוצים.

תות15

New member
תשמעי..

כמדריך בצופים אני יכול להגיד לך שיש ילדים ויש ילדים.. לחלק מהילדים הכבוד בא בטבעיות וחלק נותנים כבוד רק אחרי כמה זמן שבהם הם מקבלים כבוד באופן קבוע.. אצלי בתחילת השנה עם הקבוצה היה זוועה..אבל לומדים איך להתנהג עם כל אחד ובסוף כולם נהיים בני אדם שמתייחסים כמו שצריך..פשוט צריך לדעת איך להתנהג אליהם.. לדוגמא החניכים שלי..חייבים לדבר איתם בגובה העיניים והכל אבל חייבים לשמור על מרחק כי אחרת הם פוגעים..וגם חייבים להראות להם שאתה משקיע כדי שיהיה להם טוב ובספו של דבר באמת שהם מעריכים.. תהיי סבלנית..תמשיכי עם הדרך שלך ותנסי להתנהג איתם בדרכים שונות עד שתמצאי את הדרך המתאימה.. ועוד טיפ: תכיני פעולות לפי החניכים ולא פעולות לכל חניכים שרק יבואו..בהצלחה!

יש לי הצעה..

שמעי ממש חבל עליך , השקעת והם הרסו לך , זה לא חברי אבל בהחלט אנושי. הייתי מציעה לך להעביר להם פעולה בנושא אלימות - כי מה שהם עשו לך היה בהחלט אלימות לשמה . אומנם הפסחת היא לשם כיף והנאה, אבל אלימות במדינה כמו שלנו בין יהודים זה עוד יותר נורא . הייתי מציעה לך להראות להם תמונות של מצבים שנגרמו מאלימות , לשמוע מה דעתם על אלימות . יכול בהחלט להיות שהם מוציאים את הפחדים והלחצים שלהם בגלל המצב הביטחוני בארץ - הם מעבירים את הפחדים אל הלא מודע שלהם ומוציאים החוצה תיסכולים .... לדעתי וויסות של האלימות בקרב ילדים קטנים תקטין את הסיכוי שבעתיד ישתמשו באלימות מסוג כלשהו . בהצלחה .

האחמית

New member
ניסינו בעבר...

לעשות להם פעולה על אלימות...שכללה גם משחקי אלימות כדי שזה לא יהיה ממש כבד...והם הרסו גם את הפעולה ההיא.... ואין להם טיפת כבוד....היה לנו פעם מקרה...שעברנו עליו ב"שתיקה" שחניך חטף קריזה על המדריכה שלי כי היא לא הרשתה לו להכנס למחסן, לקח את הפחים שלנו ופשוט רוקן אותם בכל הקן שלנו.... וזה רק מקרה אחד מתוך הרבה שאנחנו תמיד עוברים עליהם בשתיקה... אבל אתמול זה היה פשוט הגזמה..זה הגיע למצב ש10 חניכים כמעט עומדים מסביבי ובועטים בי ויורקים עליי...!

מקרה אישי

הייתי אמורה להעביר סדנאת מדיטאציה לילדים בכיתה ד -ה , הם התפרעו , בפעולה השניה, אספתי את כולם מסביבי , אמרתי להם שתיכננתי להם פעולה כיפית , מאתגרת שיש בה מסלול מכשולים עם פרס שווה בסוף ( איזה דיסק שידעתי שהחבר'ה אוהבים .... ) אבל משום שבפעם הקודמת הם הרסו פעולה שגם תיכננתי , החלטתי לבטל להם את המסלול הזה, ושלחתי אותם הבייתה, כן ממש ככה, אמרתי להם אתם יכולים ללכת עכשיו הבייתה ! אמרתי להם שאני גם בן אדם , הרגשתי ממש מושפלת כאשר הם עשו לי בלאגן, ולדעתי אני מבטלת את הפעולה בכדי שהם בעצמם יחשבו , ואני מצפה להתנצלות. הם ניסו לשכנע אותי בכל זאת לעשות להם את זה וכולם ביקשו סליחה אבל לא סלחתי , לקחתי את הדברים שלי ופשוט הלכתי , והראתי להם שנעלבתי . הפעולה השנייה הייתה הרבה יותר שקטה כי אז הם כבר פחדו שאני אלך שוב . קחי לך הצעות ממה שרשמתי לך , מקווה שזה יועיל.

למעלה