איך מכניסים ששה פילים לחיפושית פולקסווגן?
(את מבינה לפי סוג האוטו שזאת בדיחה ישנה...) התשובה היא, כמובן, שנים מקדימה, שלשוה מאחורה ואחד בבגאז'. ואיך עושים עבודה במשרה מלאה, לימודים, נישואין, ילד וחיים בריאים? התשובה היא: בקלות, אם היום אורך 48 שעות. אבל במידה והיום אורך רק 24 שעות, זה פשוט לא הולך. בעלך מנסה להכניס לחייו יותר ממה שנכנס, וזאת התוצאה. הוא ייאלץ לשאת בתוצאות של בחירתו הלא-כל-כך מציאותית. ומה עם המחיר שאת משלמת? כן, גם הוא מחיר כבד. אבל למרות זאת, אני מציע לך לא לנסות גם לנהל אותו או לחנך אותו. אני מבין את החשש מזה שהוא ירדם בנהיגה, וזה אכן מסוכן. אבל אלא אם כן את מתכוונת להסיע אותו בעצמך, אין לך דרך להשפיע על זה. מריבות על שעות שינה לא יתנו כלום!!! תני לטבע לעשות את שלו. אם את מאוד לא מרוצה, כפי שאני מבין, את יכולה למחות. את יכולה לנסות לדבר איתו - רק בטוב. אבל מעשית אין מה לעשות, נסי לארגן את חייך בהיעדרו (כי זה מה שהוא - נוכח-נעדר), בני לך רשת תמיכה של חברים חברות ומשפחה - וקווי שהוא יתפכח בזמן. מה שלא ברור לי זה למה הוא מרגיש צורך להספיק כל כך הרבה, ולמה הוא לא מוצא דרך מתונה יותר להשיג את מטרותיו (נניח שהלימודים יקחו יותר זמן). זה מסקרן, אבל כמובן, זה לא ישנה את התמונה. מי שיכול לשנות את התמונה זה הוא עצמו. הוא בהחלט עלול להגיע לסוג של התמוטטות. אם כן, זה יהיה עצוב ומצער, אבל לא נראה לי שבכך שתלחמי בו תשיגי משהו. במחשבה שניה, את יכולה בצורה עדינה לנסות לערב מישהו שהוא קשוב לדעתו - אם זה חבר טוב או הורה, שיבין את הבעיה וינסה להסביר לו לפני שיהיה מאוחר מדי. מריוס