בעלי לא ישן

Nenitaa

New member
בעלי לא ישן

זקוקה לחוות דעתכם והמלצתכם: אני נשואה כבר שנתיים. האמת? נישואים מאושרים. בהריון ומצפים לילד שיגיע בה"ש בעוד 4 חודשים. בעלי גם עובד וגם לומד. לפעמים הוא חוזר הביתה לאחר שעות הלימודים, בעשר וחצי בלילה, ונשאר ער מול המחשב או הטלויזיה עד השעות המוקדמות של הבוקר. אני שומעת אותו נכנס למיטה רק בסביבות השעה 4 בבוקר. לפעמים חמש בבוקר. הוא קם כל יום בשבע בבוקר כדי להגיע לעבודה. בימי שבת הוא ישן בצהריים 4-5 שעות ואז הולך לישון מאוד מאוד מאוחר. לאחר מכן במשך היום הוא בקושי מתפקד. הוא עייף, הוא לא מדבר הרבה, חלש. עצבני לפעמים בלי סיבה מיוחדת. כל דבר קטן שצריך לעשות בבית מרגיש אצלו כמטלה קשה ומעצבנת. שלא תבינו לא נכון - הוא זה שרוחץ כלים בבית. בגלל ההריון הוא עוזר לי יותר מבד"כ: הוא מנקה את הבית בימי שישי כמעט לבד. הוא עושה קניות הרבה פעמים לבד. היחסים שלנו סה"כ טובים. אנחנו רבים בעיקר סביב העניין הזה אבל לא מעבר. אני יודעת שהוא אוהב אותי והוא יודע שאני אוהבת אותו אבל אני חייבת להודות שההתנהגות שלו לפעמים גורמת לי לסלוד ממנו. הוא כל כך עייף במשך היום שלפעמים הוא נרשם מול המחשב ומתקשה להתעורר אפילו כשאני עומדת מולו וקוראת בשם שלו. כמה פעמים הוא נרדם אפילו בשירותים!!! אני כל כך מודאגת כיוון שהוא נוהג בכל יום לפחות שעה וחצי לעבודה ובחזרה. בכל יום אני חוששת שמה הוא לא יגיע לעבודה כיוון שיעבור תאונת דרכים בדרך. הוא פשוט לא מבין כמה שהוא מעופף ולא מרוכז כשהוא ללא שעות שינה. אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה דיברתי איתו בידיעה שהוא ישן מספיק. הוא ישן בערך שעתיים וחצי ביממה. בגלל שהוא עייף הוא לא אוהב לצאת לשום מקום. אפילו לטיול בקניון קשה לשכנע אותו. אני מוכרחה להגיד שאני מרגישה מוזנחת. אני מרגישה שהוא מזניח את הקשר שלנו, את הזוגיות. אני סה"כ בת 25 ואני מרגישה כמו אישה בת 50 שכל מה שנותר לה זה עבודה וניקיון הבית. יש לי חלומות. יש לי תינוק בבטן. אני לא רוצה שהוא ישאר בלי אבא רק בגלל שהאבא לא ישן מספיק ועלול להפגע בדרכים. דיברתי איתו על זה הרבה פעמים. בחלק מהפעמים צעקתי. בחלק בכיתי. בחלק פשוט ניסיתי להשמע הגיונית. בכל הפעמים הוא הבין והתנצל. תמיד הוא הבטיח שזה ישתנה. ניסינו לשים גבולות - הוא הבטיח שילך לישון מקסימום בשעה 1:30 בלילה. זה לא עובד. הוא נכנס למיטה בשקט בשקט ומנסה שלא להעיר אותי. אבל אני מתעוררת ומרגישה ויודעת בדיוק מה השעה. אני מרגישה כמו איזו אישה שטן, מגעילה. מרגישה כאילו שאני אמא של בחור צעיר שמתחמק מהבית או לתוך הבית בגלל מסיבה מטורפת עד השעות הקטנות של הלילה. אני מרגישה מגוחכת. כאילו שאני מתעסקת בדברים שאני לא צריכה להתעסק בהם. אבל מה לעשות? הוא לא מתפקד. אני מודאגת ופוחדת שיקרה לו משהו. איך אני אמורה להתנהג כשהוא נכנס לשירותים ולא יוצא במשך שעתיים ופתאום אני שומעת בום ורואה שהוא יוצא כולו רדום ושכנראה קיבל מכה בראש? זה נשמע מגוחך נכון? אני כל כך כועסת, עצבנית, מודאגת, עצובה. ובעיקר, בעיקר חסרת אונים. בקרוב יהיה לו ילד ראשון ואני פוחדת שהוא יקח אותו אפילו למעון לאחר שישן רק שעתיים ביממה שלמה... בבקשה ייעצו לי מה לעשות. איך אני אמורה להתנהג?

tapuznik

New member
אני חייב לומר לך

שזה נשמע ממש רע מה שעובר עליו/עליכם. זה נראה שזה לא הולך למקום טוב. אין לו שליטה על לוחות הזמנים וסדר יומו אינו הגיוני בכלל. ובכלל לא הבנתי אם ה"בילוי" מול המחשב הוא למטרת הלימודים שלו או מה? אם למטרת לימודים, מי יכול ללמוד ולקלוט משהו בעייפות כזו? במבוכה אומר לך שזה נשמע כמו מערכון מצחיק (אני צחקתי) ה"פתאום שומעת בום והוא יוצא מסובב מהשירותים" מהר לבדוק לעומקו את העניין ולמצוא סדר יום הגיוני. מי שאין לו זמן לנוח כי הוא עסוק בלעבוד, ללמוד ולמלא את חלקו בבית. אין לו זמן לשעתיים בשירותים. או שהוא עושה גם וגם במקביל? גם שירותים וגם לישון?
או להישאר ער מול הטלויזיה? לך לישון!!! אגב אני מכיר תמונה דומה מסיטואציה אחרת שקצת הקפיצה לי את הדמיון אבל לא נראה לי שזה המקרה אצלכם.

Nenitaa

New member
אתה צודק בהכל

אני פשוט לא יודעת כבר איך להתמודד. פשוט בוכה כל היום

tapuznik

New member
אולי בגלל זה

הוא בעצם בורח אל המחשב והלימודים וכו? אולי לא נעים לו כשאת כך עגומה לשהות במחיצתך? חייכי, היי נעימה, שדרי חיים וצבע, אולי ירצה להתקרב ולגעת בזה.

Nenitaa

New member
לא, אני ככה בגללו

לא הוא ככה בגללי. אני דווקא בתקופה מאוד טובה בחיים שלי. אני פורחת. אני בהריון ראשון, בריא, מוצלח, מתקדם וזה מה ששנינו מזמן חיכינו לו. אני שוכבת בכל יום ומרגישה את התינוק בועט, חולמת עליו, על שלושתנו, מתכננת, מארגנת. הבית נקי, הכל מתקתק. אני לא עגומה בכלל. עצוב לי רק שאני מרגישה שבעלי לא ישן מספיק ואני מודאגת לגביו.

גארוטה

New member
נורא פשוט

לגשת לרופא, לספר על הבעיה לעשות בדיקות ולהתחיל טיפול. לא יעזור אם תמשיכי לפחד, לא יעזור אם תמשיכי לריב איתו, לא יעזור לשבת ולבכות ולהכנס לחרדות, לבעלך יש בעיה! אף אחד לא יכול לחיות ולתפקד לאורך זמן ללא שינה. גשו לרופא ועכשיו! בקרוב מאד תלדי וגם לך יחסרו שעות שינה, לא תוכלי לסמוך עליו עם הילד והמצב רק ילך ויתדרדר.

nowonder

New member
לכו לרופא

בעלך סובל מבעיה פיסית. לפני שאת הופכת את זה למשבר אישי או זוגי, לכו לרופא לאיבחון רציני.

מתלבטת32

New member
לי אישית זה לא נשמע כמו בעיה פיזית

נשמע שהוא מתחמק מאיזושהיא סיבה מלהיכנס למיטה. תשמעי, גם בעלי עובד ב 2 עבודות ולומד ומתפקד כאבא ל 2 ילדים, אז מה? כשהוא מרגיש טרוט עיניים ועייף הוא הולך לישון, לא נרדם בשירותים וגם לא על המחשב. יש סיבה שהוא לא רוצה להיכנס למיטה. תבררי מה היא. זה שהוא על חוסר עצבני בשעות שינה זה ברור, אבל זה רק סימפטום, לא המחלה. לדעתי המחלה עצמה קשורה בדרך כזאת או אחרת לזוגיות שלכם. אחרת למה שלא ירצה ללכת לישון איתך במיטה ולהנות משינה טובה 4-5 שעות בלילה??????.

מתלבטת32

New member
אולי למרות הרצון העז שלכם

בהריון המבורך שלך הוא לחוץ? אולי חושש שבשינה משותפת הוא עלול לתת לך מכה ולנזיק לתינוק? בקיצור, שווה בדיקה מעמיקה.

Nenitaa

New member
אני בהריון חצי שנה

הוא ככה כבר לפחות 4 שנים. תודה על התגובה שלך, אני מבדת את זה ששקלת את הנושא ואני לוקחת כל דבר בפרופורציות. אני לא חושבת שהוא מנהל רומן. אם כן, אני עוזבת אותו מיידית. אבל אני באמת לא חושבת ככה. אני חושבת שהוא פשוט לא מצליח להבין כמה שהוא מזיק לנו.

מתלבטת32

New member
מנהל רומן? אני לא הזכרתי משהו כזה.

תחשבי טוב למה כתבת דווקא את זה. אני חושבת שיש לכם איזושהיא בעיה בזוגיות. שוב, גם בעלי עובד 2 עבודות (בערך 17-18 שעות ביום) וגם לומד ומאוד מצליח ולמרות זאת כשהוא עייף הוא בא להתכרבל איתי במיטה כדי להתחבק ולהרגיש שלמען המשפחה ז שווה. בעלך לא עושה זאת. הוא "גונב, שינה בשירותים, מול המחשב. מה הבעיה בלכבות את המחשב וללכת למיטה לישון? אז או שיש לו בעיה פסיכולוגית רצינית או שזה בעיות בזוגיות שאת בכלל לא מודעת אליהם או שילוב של שניהם ביחד. אני הייתי מהמרת על שילוב.

Nenitaa

New member
פשוט טעיתי בשרשור

הגבתי למישהי אחרת. אני לא יודעת מה הבעיה שלו. אני לא חושבת שזה קשור לזוגיות שלנו. אני חושבת שזו בעיה אצלו. ואני לא אומרת את זה כי אני מתנערת מאחריות. שקלתי הכל. אבל אין לנו בעיות באופן כללי

מתלבטת32

New member
שוב, תלכי איתו לרופא משפחה ואף לפסיכיאטר

כי ברור שיש כאן בעיה רצינית ומורכבת.

Nenitaa

New member
מה כבר יכול להיות לא טוב בזוגיות?

אני לא חושבת שחסר לו משהו איתי. ואם כן, אני אישה שכן אפשר לדבר איתה. ואגב, אולי לא הבהרתי את זה אבל חוץ מהמצבים האלה, אנחנו מסתדרים מצויין. הוא קצת מבולגן ואני כועסת עליו לפעמים שהוא משאיר דברים זרוקים, אבל היי, באיזו משפחה זה לא ככה? "תרים את הקרש של האסלה בבקשה"... אנחנו נהנים מהשהותש לנו יחד, אנחנו מתחבקים ומתנשקים וסה"כ הכל בסדר. הבעיה העיקרית שלנו זה שהוא פשוט לא נותן לעצמו מנוחה ואני כבר לא יודעת באיזו צורה לגרום לו להבין. אני לא חושבת שאם הוא ימשיך ככה אני אוכל לתת לו לשמור על הילד או להסיע אותו לאנשהו. פעמיים בשבוע אני נוסעת ללימודים במקום לעבודה וביומיים האלה אני נוסעת איתו בבוקר. עד לפני חצי שנה לא כל כך דאגתי כי על עצמי אני לא פוחדת. אבל עכשיו יש לי תינוק בבטן. מה אם נעשה תאונה?

מתלבטת32

New member
את צודקת כשאת חוששת לנסוע איתו.

תקחי החלטה, אני לא נוסעת איתו ברכב גם כשאני בהריון. חיי וחיי ילדי על כף המאזניים ולא מוכנה לסכן את שנינו. תודיעי לו חד משמעית שאם הוא לא נכנס למיטה עד שעה X שתיתן לו שינה טובה וארוכה את לא נוסעת איתו. אם הוא לא עמד בהבטחה, תוותרי על הנוחות שלך כדי להבהיר לו את עמדתך וסעי באוטובוס. בסופו של דבר המסר יעבור. ושוב, את חייבת לעמוד על שלך ולא להתקפל כי זה נוח יותר. לא רוצה אוטובוס? סעי במונית. אתם חייבים ללכת לדעתי דחוף לרופא משפחה לבדיקות מקיפות וכן, כן, גם לפסיכיאטר. הוא חייב להיבדק ואת חייבת להיות בטוחה. את צריכה ללכת איתו כדי לוודא שהוא הולך, לשמוע מה יש לרופא להגיד ולדאוג שהוא יפעל בהתאם. במקרה הצורך תנסי לערב את משפחתו (הורים, אחים) כדי לשכנעו לקבל טיפול. בהצלחה.

Betterfly

New member
את לא נוהגת????

וחשבתי שאצלנו זה הופך ל"הנהג של מיס דייזי"... מסתבר שאף אישה פה לא נוטלת את ההגה, אני סתם שונאת לנהוג אבל יודעת שחלק מהזמן אין ברירה אם מתחלקים בהכל. כך אני מפנקת גם את הבן זוג שתופס תנומה עד שמגיעים ליעד. חברה שלי נהגה עד התשיעי אגב, בלי שום בעיה.

מתלבטת32

New member
אני באופן אישי כן נוהגת.

חיה ליד ההגה. נהגתי עד יום הלידה (בשתי הלידות) וישר אחרי צאתי מבי"ח. לא רוצה להיות תלויה באף אחד שייקח אותי, יחזיר אותי. אבל nenitta לא נוהגת ועל כן כתבתי את אשר כתבתי.

חשבתי 100 פעמים אם לענות

כי אני לא אוהבת לזרוק סתם לאוויר, אז תעשי ם התשובה שלי מה שבא לך- אצלנו, חוסר שינה קיצוני, חוסר תפקוד בבית ועצבנות כללית התבררו כתוצאה של רומן וירטואלי בן מספר חודשים. זה קרה כשהייתי בהריון.

Nenitaa

New member
הגבתי במקום הלא נכון סליחה

התגובה הזו היתה מיועדת אלייך: תודה על התגובה שלך, אני מכבדת את זה ששקלת את הנושא ואמרת מה את חושבת... ואני לוקחת כל דבר בפרופורציות. אני לא חושבת שהוא מנהל רומן. אם כן, אני עוזבת אותו מיידית. אבל אני באמת לא חושבת ככה. אני חושבת שהוא פשוט לא מצליח להבין כמה שהוא מזיק לנו. אני חושבת שהוא פשוט נשאר בלי שעות פנאי לפורקן נפשי מהעבודה והלימודים שלו. כל אחד צריך קצת שקט לעצמו. אני בהחלט מבינה את זה. הבעיה היא שהוא מגיע מאוחר בלילה ולא מבין שאם אין זמן , אז אין זמן. הוא נותן לשעות השינה שלו להפוך לשעות פנאי.

למעלה