בעלי חיים בספרות

עופר D

New member
../images/Emo6.gifונזכרתי - מגילת סן-מיקלה

בספר עמה איזכורים שזכורים לי במעומעם גבעת הציפורים, שמחמת צייד נכחדו כמעט כולן, ידיד וטרינר (אם אינני טועה) וכלביו. אי, הזיכרון המתעתע, משמיט יותר מדי. אבל חווית הקריאה בספר הנפלא נשארה בכ"ז. למי שלא קרא, מומלץ.

עופר D

New member
ועוד טובים

מכונת ההיזכרות מתחילה לנוע: אדון החצר המשובח - הכבשה בחצר ושאר חיות החווה, וכמובן איזכור תרנגולי ההודו במפעל הבשר - עונג מזויע; מלך עכברוש

ועדיין לא נגמרה הרשימה...

נדמה לי שאף אחד לא דיבר על "גבעת ווטרשיפ" של ריצ'ארד אדאמס (נדמה לי). קראתי אותו ממש מזמן, אי שם בחטיבת הביניים, ואני לא זוכר ממנו הרבה, חוץ מזה שהיה לי די קשה לסיים אותו, אבל שהוא גם מאוד הרשים אותי. ב"35 במאי" הגדול של אריך קסטנר מככב הסוס נגרו קבלו במסע המטורף של דני והדוד אל הים הדרומי. "הדבורה מאיה" - זכור לי בתור ספר נחמד, גם אם אני לא ממש זוכר את המחבר. "נילס הולגרסן", שנכתב במקור כספר לימוד לגיאוגרפיה, ואכן (לטעמי לפחות) הוא מייגע בהתאם... נדמה לי שיש גם איזו דמות תמוהה של דוב ב"מלון ניו-המפשיר" של אירווינג. סדרת "עמק החיות המוזרות" של אסטריד לינדגרן נחשבת? וזהו', פחות או יותר.

Rivendell

New member
אוי, "35 במאי - או דני רוכב אל

הים הדרומי"! הזכרת לי נשכחות
ממש אהבתי את הספר הזה. בבדיקה מהירה עכשיו גיליתי שיצא תרגום חדש בו לא עברתו את השמות - הדוד סבוני הוא דוד רינגלהוט עכשיו. ושוב השאלה המתבקשת - לעברת שמות או לא?

באמת שאלה טובה

בסך הכל נדמה לי שכל עוד מעברתים את השמות בטוב טעם, כבוד למקור וקצת הומור כשצריך - לא נעשה נזק. אולי כדאי למתרגמים שמעברתים להוסיף הערות לגבי השם המקורי, לטובת מי שחוזר לספר בגיל מאוחר יותר. מצד שני, מה הטעם להאכיל בכפית? ספרים נועדו לקורא המשכיל, כך שככל שאתה קורא ויודע יותר אתה יכול להנות יותר ממשחקי המלים וההרמזים. בשורה התחתונה, אפילו בתרגום הישן והחבוט שלי ל"35 במאי" נמצא הדוד סבוני יחד עם נגרו קבלו, שמשום מה לא קיבל אזרחות מחודשת בתור "סוס שחור" או "שחורי" או משהו כזה. נדמה לי שלא נהניתי פחות מן הספר בגלל זה. אני די בטוח שחוויתי את הספר באופן שונה מילד גרמני בן גילי שקרא אותו בשפת המקור, אבל האם זה באמת משנה?

s i l v a

New member
../images/Emo41.gif "הנסיך הקטן" - הפגישה עם

הנחש -ונאום השועל על הידידות ועל דברים שבלב...

Rivendell

New member
"אנא, צייר לי כבשה"

ואגב, יש לי חברה שמחבבת כבשים (לא בצורה חולנית כלשהי
פשוט חושבת שהן חמודות) והיא קנתה לי מדבקות כבשים זוהרות בחושך... עכשיו אני בדילמה איפה לשים אותן

יכול להיות שפו נשכח?

לא הצלחתי למצוא התייחסות לפו, חזרזיר, איה, קנגה ורו, נימר ושאר גיבורי "פו הדוב"

כבשים זוהרות בחושך

שמים כמובן מעל המיטה ככה אפשר לספור כבשים עוד לפני שנעצמות לך העיניים... ואם בחיות שרק מוזכרות בספר עסקינן, שתי שאלות לי אליכם: לאן הברווזים עפים כשאגם קפוא? (התפסן בשדה השיפון) האם רובוטים חולמים עם כבשים חשמליות?

למעלה