בעלי חיים בספרות

Boojie

New member
ב"העלם" של אוורבוך אורפז

(ספר מצמרר ויפהפה) יש חתול זקן בשם פריצי, שהוא ממש כוכב משנה בספר. וכמובן, במדע בדיוני החתולים פשוט שורצים. במיוחד אצל היינליין, אבל לא רק.

ו...

רוסיננטה, הסוס של דון קיחוטה... <סתם עלה לי לראש> גם ב"מועקה" של צ'כוב יש סוסה, לא? שאפילו יש לה הקבלה ליונה (בעל הסוסה)..... סוסה אנושית. ואני אחשוב על עוד... יום טוב לכולם!

ILet

New member
עוד בע"ח

הכלב של האפלו במחזור שער המוות, העקלתונים בחולית.

גם לי יש אחד :)

"כלב" של האנטיקרייסט הצעיר ב"בשורות טובות" של גאימן ופראצ'ט. להתרשמותי, יש דווקא לא מעט בע"ח בספרות. בין אם כמראה לדמות אנושית ובין אם כגורם חיצוני או אפילו כמשל - הם כלי שימושי מאוד.

סמיאגול

New member
הינשופים

בכל ספרי הארי פוטר (ובעצם גם חיות אחרות) ומה עם "האריה המכשפה וארון הבגדים" "חוות החיות" ומי שקרא את הכרונולוגיות של אמבר בטוח מכיר את "כוכב" סוסו של קורווין

../images/Emo13.gif איזו שאלה מעולה

נזכרתי ב"קול קדומים" וכמובן ספר הג'ונגל, על כל כוכביו (ובלו האהוב עלי במיוחד) גוליבר מבקר במדינה שה"אנשים" הם סוסים לא לשכוח את קוג'ו (שבדיוק קראתי ב"על הכתיבה" שקינג אפילו לא זוכר שהוא כתב אותו) האחים גרים וכל האגדות שלהם. וזהו בערך לא עולה לי עוד

גרומיט

New member
"מישהו לרוץ איתו", כמובן

וכלב וחתול מניעים במידה רבה את העלילה ב"מלבד הכלב" של קוני וויליס. השם, כמובן, הוא קריצה ל"שלושה בסירה אחת" שכבר הוזכר למעלה.

גרומיט

New member
חס וחלילה

כן, אני יודע. אתה עקבי בטענה הזאת שלך, אבל לטעמי שני ספרי הנעורים של גרוסנמן: מישהו לרוץ איתו ויש ילדים זיגזג הם ספרים מצוינים לסוגם - עם הרבה רגישות, עיסוק בנושאים שמטרידים נערים מתבגרים (זהות, אהבה ראשונה, התנסויות מסוכנות, אמון). את "זיגזג" קראתי ואהבתי כשהייתי בדיוק בגיל המתאים, את "מישהו לרוץ איתו" קראתי בגיל יותר מבוגר. את שניהם מאוד אהבתי - ספרים רגישים ונעימים מאוד לקריאה. אמנם בלי היומרות והעומק של הספרים "הרציניים" של גרוסמן, ובודאי לא בני-השוואה ל"עיין ערך אהבה", אבל עדיין ספרים טובים.

uberat

New member
תתביישו...

בהמות - החתול והאגדה (האמן ומרגריטה). ליאור

doormouse

New member
יש הרבה ספרים על בעלי חיים

יש הרבה ספרים על בעלי חיים ספרי ילדים - ד"ר דוליטל, עליסה, פרדיננד הנהדר , הרוח בערבי הנחל נילס ואווזי הבר, כלבם של בני בסקרוויל, חוות הקסמים ועוד ועוד יש גם סיפורים אמיתיים כמו ידידי הזאבים אחרים כבר הזכירו קודם ספרים אחרים אני מאד אוהבת את הספרים של ג'ארלד דארל

עופר D

New member
ועוד אחד נשכח - השועל

השועל של ד.ה. לורנץ. נובלה קצרה, לא רעה, שלא השאירה עלי רושם מיוחד. לעומתה, הסרט שנעשה על פיה היה נפלא. אחד הטובים שראיתי. עופר

neta2

New member
"טימבקטו" /פול אוסטר

נכתב מנקודת מבטו של כלב. ספר שמאד נהניתי ממנו !!

פלאש/וירג'יניה וולף

גם הוא נכתב מנקודת מבטו של כלב - הכלב של המשוררת אליזבת בארט בראונינג. מאד אהבתי.

למעלה