בעלי חיים בספרות

עופר D

New member
בעלי חיים בספרות

לבעלי חיים נוכחות משמעותית בחיינו, כחיות משק, חיות מחמד וגם חיות בר (מסוכנות, מעניינות...) איכשהו, נראה לי כי נפקד מקומן בספרות, בפרט של חיות המחמד (כשמוציאים את ספרות הילדים וספרות המדע הפופולארי). אולי אני טועה, אז תקנו אותי בבקשה. כמה איזכורים שאני כן זוכר: -מאיר שלו - חיות משק, כולל פר מחמד ב-"רומן רוסי" ואווז מחמד ב-"עשו"; -תרנגול המחמד בספרו המצויין של אביגדור דגן "בינת השכוי"; -שוייק, שלפני שהפך לחייל אמיץ התפרנס ממכירת כלבים גנובים; -כלבו החביב של ג'וזפה, "אלה תולדות"; -הכלב המקסים בספר "מישהו לרוץ איתו"; -דון דנקנר, הכלב המשפחתי מככב בכמה סיפורים ב-"הפסטו של השכן ירוק יותר"; -כלבת הבית של קישון, ב-"ספר משפחתי" -סוסים בכלל, בספר המצויין "כל הסוסים היפים"; -"הזקן והים" - הדג כמובן; -הלויתן ב-"מובי דיק". לא קראתי (עדיין); כל תוספת תתקבל בברכה, עופר

Rivendell

New member
יש גם חיות שמככבות ../images/Emo13.gif

ולא רק דמויות משנה. למשל אחד הסיפורים של יעל הדיה ב"שלושה סיפורי אהבה", זה על הכלב. או "חוות החיות" של ג'ורג' אורוול. חוץ מזה אי אפשר להזניח את הצ'שייר קט של אליס, שהוא אולי לא גיבור, אבל למרות זאת דמות מצויינת. והחתול של קורליין
גם הוא נהדר.

אפיפני

New member
השפן המתרוצץ של עליסה עם בעית הזמן

התמידית וכמובן ידידנו הדב החכם פו שאפשר להתווכח אם זה ספר לילדים בלבד :)

Synthetic mE

New member
אם כבר עליסה..

מה עם חתול צ'שייר? עליו אמרה עליסה אם אני לא טועה שכבר ראתה חתול בלי חיוך, אך מעולם לא ראיתי חיוך בלי חתול..

מתערב ששם אין לו הכל

בטח לא מרק ועצם... ובספרות ילדים דווקא נפקד פחות מקומן של חיות.

דוסטו

New member
כמובן.

שני כלבים מפורסמים. 'בלק' ב'תמול שלשום' של מיודעינו ש"י עגנון. ו'קרנין' בן הכלאיים, פליט גן העדן ב'קלות הבלתי נסבלת של הקיום' של מילאן קונדרה.

דוסטו

New member
איך שכחתי? עוד כלב!

'שלושה בסירה אחת(מלבד הכלב) של ק. ג'רום ג'רום.

עופר D

New member
דוגמאות נהדרות, איך שכחתי

אלו בדיוק סוג הספרים שאליהם כיוונתי, שבהם בע"ח תופסים את מקומם לצד האדם. ספרים בהם בע"ח הינם נשוא מחקר (מדע פופולארי למיניו, שאהוב עלי מאד), או בע"ח כגיבורי ספרים- "המלחמה בסלמנדרות" מצד הפנטזיה/אוטופיה או "פנג הלבן" או "לשחרר את ווילי" (היה גם ספר?) מצד ספרי הילדים ידועים אך אליהם לא כ"כ כיוונתי. ובליטוף פרוות ננוחם. עופר

een ogenblik

New member
וגם סיריל

הכלב שמסתובב עם גיבורי "מלבד הכלב"/קוני ויליס, שנכתב בהשראת "שלושה בסירה אחת". ב"מלבד הכלב מוזכרת גם חתולה "הנסיכה ארג'ומנד". ספר אחר שיש בו מקום נכבד למדי לכלב שנמצא ע"י גיבורת הסיפור הטא "וסרמן"/יורם קניוק (זהו גם שם הכלב). יום אחד, כשהספר יגמור את מסעו לאפריקה, וישוב אלי, אכתוב עליו ביקורת.

roni64

New member
שניים שזכורים לי כעת

"כלב לבן" של רומן גארי, אודות כלב שאולף לגזענות. סדרת הספרים של ג'יימס הריוט, רופא החיות.

ILet

New member
בעלי חיים בספרות

כחובבת רצינית של בע"ח אני גם אוהבת לקרוא עליהם. נוסף לאלה שציינתם יש עוד: אני והשימפנזים, גורילות בערפל, הספר הנפלא הקפות ביער שבו יש דמות של פיל זקן וחכם ושמו זקן-רגל [ריבנדל-אם את אוהבת לבכות מספרים כדאי לך לקרוא],עוד ספר חמוד:בד [ברווז דפוק] של ג'ים דודג', איאן ואוריה דוגלאס המילטון כתבו ספר נהדר: בין הפילים, עוד ספר שצריך להכין את הממחטות: סוסת הערבה מאת הלן גריפית. יש סופרת אוסטרלית בשם מרי אלווין פאצ'ט. קראתי 2 ספרים נפלאים שלה: הדינגו הלבן, ואייקס הלוחם. כריס מקברייד כתב את האריות הלבנים מטימבאואטי, סטרלינג נורת' כתב את גור זאבים, סר פרסי פיצפטריק כתב את ג'וק מן הבוש {ג'וק הוא כלב מרשים ולא מקק]. לא הזכרתי את ג'ראלד דארל הנפלא.

עופר D

New member
טוב, הסלמנדרות אינן בדיוק

בעלי חיים במובן המקובל לא? כי אם כן, רוב ספרי הפנטזיה שאני מכיר כוללים דמויות בע"ח אנושיות או אנושיות למחצה (החל מהסוסים האנושיים שבהם נתקל גוליבר).

roni64

New member
למה להעליב ? ../images/Emo8.gif

סלמנדרות הן בעלי חיים, והנה תמונה של חמודה אחת. http://web.macam.ac.il/~ltami/H/slamandra4.htm אבל הבנתי את כוונתך, ונראה שפספסתי אותה בהודעתך הראשונה.

עופר D

New member
באופן די דומה - חסד אלוהים

של ברנרד מלמוד, על עולם שחרב בשואה אטומית פרט לקבוצת שימפנזים אנושיים (ומדברים) שניצלו עם החוקר, ומקימים לעצמם תרבות חדשה.

למעלה