בעיקר לאילן ...

Sophalin

New member
אני מתכוון

שלילד בגיל 5 אתה גם לא תספר בדיוק את כל הפרטים על איך באים ילדים לעולם.
בנים ובנות בגילאים אלו "שונאים" אלו את אלו לא סתם. זה חלק מההתפתחות המינית שלהם.

doughnuts

New member
נכון, אבל יש 2 גישות

אחת אומרת להגיד דברים נכונים מבלי להיכנס לפרטים לפני הזמן. אפשר להסביר שתינוק נולד מהבטן של אמה, לא חייבת ישר לספר כיצד הוא הוא הגיע לשם. הגישה השנייה - "האמנותית" - אומרת להמציא סיפורים עד שהילד ילמד את זה מהשכן. אם ילד בן 5 ישאל אותך מה זה אהבה - תגיד שזה רגש מיוחד שהוא ירגיש מתישהו כלפי בנות (ובנות בלבד)?

the ror

New member
אנסה.

מיניות - יצר המין ודחף מיני. הרגשות והצרכים שמובילים ליחסי מין.
זוגיות - מערכת היחסים בין 2 אנשים שמעוניינים לחיות ביחד.
תקשורת - הבעה של הרצונות שלך בצורה שהאחר יבין ורצון והשתדלות להבין את האחר.
קבלה - סבלנות וסובלנות כלפי דברים שונים באחר.
נתינה - הענקה מעצמך בשביל האחר.
אהבה - רגש של הערכה כלפי האחר.
אני קורא את מה שכתבתי ואני לא בטוח שהצלחתי, בעיקר כי די קשה להגדיר רגש בצורה אופרציונלית. בכל מקרה, הנקודה שלי בדיון הזה היתה שיש קשר די הדוק בין רגש האהבה לבין נתינה מעצמך לאחר.

ואני לא חושב שאנחנו לא מסכימים אלא שפשוט אנחנו לא מדברים על אותם הדברים. עדיין יהיה נחמד לפתור את האי הבנה הזה.=)

doughnuts

New member
כל עוד אנחנו מסכימים שהאמת לא תלוייה בנו

זה בסדר. כל עוד אנחנו מסכימים שהאמת לא תלויה בנו. אנחנו לא חייבים להסכים על כל פרט (גם במדע יש תחומים שאין שם הסכמה בכלל), אבל אנחנו חייבים להסכים שזה לא אומר בהכרח שאחד טועה והשני צודק. ייתכן ששתינו טועים. בינתיים, אני רואה שאנחנו בסדר בקטע הזה.

בכל מקרה, יש לי מספר שאלות:
א. האם אפשר לבטא מיניות ללא יחסי מין? כלומר, האם חדירה וגינלית היא המשמעות העליונה של המיניות, או שלנשיקה או לפנטזיה יכול להיות מעמד עצמאי בתור פעילות מינית?
ב. לגבי תקשורת אין מסכים.
ג. לגבי קבלה אני מסכים.
ד. לגבי אהבה אני לא מסכים אבל זה לא רלוולנטי כרגע (המושג טעון מדיי, ועדיף לדבר עליו בנפרד ולא כדרך אגב).

נכון, קשה מאוד להגדיר פעילות אנושית באופן אופרציונלי. זאת, כי קבוצות "טבעיות" אינה ישויות מתמטיות שיש להן כללים ברורים ומחייבים, אלה זה עניין של דמיון חלקי וקשר משפחתי. לכן, זה בסדר להרגיש כי ההגדרה שלך חלקית. גם אני לא יודע כיצד לבטא את כל ההגדרה הסובייקטיבית שלי ממש.

the ror

New member
למה אתה מתכוון ב"האמת לא תלויה בנו"?

אמת היא אמת. אם היא משתנה כתלות במישהו אז היא כנראה לא אמת. או לפחות לא אמת מוחלטת(אם הצלחתי להעביר את מה שאני מתכוון.חח).

נראה שנשאר רק א'.
בהחלט אפשר. הרי נשיקה וחיבוק ובכלל קירבה בין בני זוג גם מבטאים מיניות. לא סתם יש את הביטוי מתמזמזים=).

Sophalin

New member
תגובה

לא. אמת היא מושג בהחלט יחסי ותלוי.
רק בדת יש אמת מוחלטת...

the ror

New member
אוקיי, אז לא הצלחתי.

ב"אמת מוחלטת" התכוונתי שאין דבר כזה חצי אמת או אמת חלקית.
אם אני אומר שהשמש זורחת בבוקר אז ברור שזה תלוי במבנה מערכת השמש ובהרבה דברים אחרים וביחס למקומות שונים על כדור הארץ האמת תשתנה אבל זו אמת מוחלטת.
לכן שאלתי למה הכוונה כשהוא אמר "שהאמת לא תלוייה בנו". כי הרי יש אמת שכן תלויה בנו, או בדברים אחרים.

Sophalin

New member
מה זה אמת?

אם האמת משתנה אז זה אומר שהיא יחסית ולא מוחלטת.
מוחלט אינו תלוי במצב.

למשל הצפון תמיד נמצא בכיוון הקוטב לא משנה אם נסתכל לכיוון הים או לכיוון קו המשווה או לכיוון סין או לכיוון תורכיה.
לעומת זאת צד ימין יהיה תמיד בצד הימני שלך לא משנה לאיזה כיוון תסתכל

הראשון זה מוחלט השני זה יחסי.

doughnuts

New member
נכון, גם petting זו פעילות מינית

עכשיו, כאשר אנחנו מסכימים שיש רגשות או כוונות מיניות שלא באות לידי ביטוי כדרך חדירה וגינלית בלבד, אלה גם כדרך מגע מיני "קל" יותר, אני רוצה שנלך צעד אחד קדימה. האם אתה יכול לקחת את הרגשות והמחשבות המיניות שאנחנו מדברים עליהם ולחוש אותם, כלפי אישתך, ללא ביטוי התנהגותי? האם אתה יכול לתת להם ביטוי סימבולי, משחקי, כאשר ההתנהגות עצמה, בהקשר אחר, תהיה תמימה ממש?

the ror

New member
אני לא בטוח.

מצד אחד יתכן שיהיו מחשבות מיניות בלי סממן התנהגותי אבל מצד שני אתה מדבר על מצבים שכן יש ביטוי התנהגותי אלא שבהקשר אחר יהיה תמים ממש.
אם תרצה להעלות דוגמאות אז אולי אוכל להגיב יותר לעניין.

doughnuts

New member
לדוגמה - עזרה לזולת

אני יכול לעזור לחבר מספסל הלימודים כי אני יודע משהו שהוא לא יודע. אבל כאשר אני עוזר למישהי שאני מעוניין בה, אני נותן לזה משמעות נוספת. באופן דומה, ההרגשה של קבלת עזרה ממישהי שאני מעוניין בה הרבה יותר מגוונת ומכילה תכנים רבים יותר, לעומת עזרה מגורם ניטרלי.

קלריס110

New member
שמתי לב

שכל הסקסולוגים למיניהם ( כמו ורדה רזיאל ז'קונט - אני לא יודעת אם מותר להגיד את שמה) לא הצליחו בחיי הזוגיות שלהם ועובדה שהתגרשו כמה פעמים וכמו שדן אמוץ אמר "זיונים זה לא הכל".

doughnuts

New member
שמתי לב שהטיעון שלך נראה שלי לא מבוסס

יש לך סטטיסטיקה של גירושים בקרב סקסולוגיים לעומת אוכלוסייה כללית?

קלריס110

New member
אני מצפה מהמורה שיהווה

דוגמא. כשיש לך סקסולוגים ויועצים פסיכולוגים למיניהם, שהם מכוונים את האוכלוסיה הפונה אליהם לעזרה בבעיות שלהם והפסיכולוגים והסקסולוגים נותנים ייעוץ והם עצמם, צריכים הכוונה. זה מה שנקרא "הסנדלר הולך יחף".

doughnuts

New member
לא ענית על השאלה שלי

אני מתנצל, אבל אנחנו לא נוכל להמשיך את השיחה עד שתוכלי לענות על השאלה המקורית שלי.

קלריס110

New member
ראשית, אל - תתנצל

שנית, אני לא מתעסקת בסטטיסטיקות אבל, תפתח את הרדיו ותראה כמה סקסולוגים ופסיכולוגים נותנים ייעוץ - כשבפועל הם עצמם לא מיישמים אותו. אם לא סיפקתי לך את התשובה, אז מזמינה אותך לכוס קפה, אני אתה ואבירן החבר שלי.

Sophalin

New member
אז מה אם הם לא מיישמים אותם.

אני נותן להרבה מאוד אנשים הרבה מאוד עצות שאני לא מיישם בעצמי ובכל זאת הם מודים לי מאוד ואומרים לי שהעצות שלי מאוד עזרו להם.
בכל זאת ליישם על עצמך את מה שאתה יכול לפתור בראיה מהצד זה הרבה יותר קשה...

קלריס110

New member
כשמופיעה תוכנית ברדיו

שיש בה הרבה מאזינים שמצפים לשמוע תשובות כמו שצריך מהמומחה לא ייתכן, שאתה תתן עצה כשהסקסולוג או הפסיכולוג לא מיישם אותה על עצמו. אם כל הכבוד לך מנהל הפורום, אתה לא ברדיו ולכן אתה לא יכול לשלוף תשובות ולהגיד לי "נתתי לך תשובה, גם כשאני לעצמי את התשובה הזאת לא מיישם". בכל זאת, יש אנשים והרבה שמאזינים לתוכנית עם הרבה תקווה שהמומחה יעזור להם ויפתח להם דרך נכונה על פיה יילכו.
נכון המשפט האחרון שאמרת " ליישם על עצמך את מה שאתה יכול לפתור בראיה מהצד זה הרבה יותר קשה..."

the ror

New member
לפי הרציונל הזה, פסיכולוגים היו מחוסרי עבודה.

פסיכולוג לא צריך ליישם דברים על עצמו כדי לדעת שהם יוכלו לעזור לאחר.

למעלה