בעיקר לאילן ...

the ror

New member
ולפי הרציונל הזה, לא אמורה להיות בכלל

פסיכולוגיה, או רפואה או הרבה מקצועות אחרים שלא בטוח ב 100% מה תהיה התוצאה של הטיפול.
פסיכולוג הוא אדם שהוכשר לעזור לאחר בתחומים מסויימים. אם זה לא יעזור לאחר אז יתכן שהוא לא פסיכולוג טוב אבל זה לא קשור לחיים האישיים שלו.

Sophalin

New member

קלריס110

New member
בדרך-כלל ששומעים עיצות של פסיכולוג

שלא נראה שזאת העיצה הנכונה, ישר חושבים מה קורה בחייו הפרטיים. נאמר, אם הסקסולוג מייעץ משהו בנושא מיני או פסיכולוג שנותן עיצה פסיכולוגית כמו שנשואים זה לא דבר קדוש ואם לא מסתדר - מתגרשים (בלי לנסות בכל מיני דרכים לשקם את המערכת). ואז מתברר, שבחיים הפרטיים של הפסיכולוג - גרוש 3 פעמים (אם הוא בחייו האישיים גרוש כל כך הרבה, איך הוא יכול לתת עיצות לאנשים על זוגיות כשהו בזוגיות שלו נכשל? סתם הבאתי דוגמא)

Sophalin

New member
נו דווקא פה

הייתי מצפה שהוא ידע על מה הוא מדבר
הוא התנסה בכל מני סוגים של מערכות יחסים ולמד עליהם מיד ראשונה.
הפסיכולוג ממש התנסה בחוויה של חוסר התאמה לבן הזוג ויודע שלפעמים מה לעשות לא מתאימים.
הוא גם חווה גירושין ויכול לדעת בדיוק עד כמה הדבר מסובך, נוח, קשה או מה שלא יהיה ולתת חוו"ד מיד ראשונה

קלריס110

New member
מצטערת, דעתי שונה מדעתך

כשחייו הפרטיים של הפסיכולוג כושלים יותר מפעם - בעיני הוא לא האדם הנכון לתת לי יעוץ במערכות יחסים.

Sophalin

New member
את יכולה לחשוב מה שאת רוצה

העובדות בשטח הן שאין לך רקע בפסיכולוגיה ולכן השיפוטים שלך לא רלוונטיים.

doughnuts

New member
נרחיק לכת

איך זה שיש רופאים שחולים? לא ייתכן! יש לפתרם לאלתר!
אדריכל שלא גר בבית שהוא עצמו בנה אותו - לכלא!
שף שלא היה לו כוח לעשות ארוחת גורמה כי הוא מיהר לעבודה - להוציא להורג!
אני פשוט אוהב ad absurdum

the ror

New member
שקלתי להביא את דוגמת הרופא.

אבל העדפתי להישאר ממוקד, בכל מקרה, תודה על שאר הדוגמאות=)

Sophalin

New member
ושוב אין קשר לדברים

אגב דווקא וורדה רזיאל ז'יקונט מיישמת גם מיישמת את הצעותיה.

ובכל מקרה כמו שאמרתי זה שהיא ברדיו מנהלת תוכנית פסיכולוגיה לא אומר שהיא צריכה ליישם את הדברים שהיא אומרת.
הדברים שהיא אומרת לאנשים הם לא דברים שהיא ממציאה ממוחה הקודח. פסיכולוג הוא אדם שלמד על התנהגותם של אנשים.
הוא קרא מחקרים ולמד והבין איך ולמה אנשים מתנהגים כמו שהם מתנהגים ולפי זה הוא מנתח ומציע פתרון לבעיה.
בין אם באופן מתמשך ובין עם טיפול קונקרטי בבעיה ספציפית - שזה מה שוורדה עושה בצורה מאוד מאוד יעילה.

Sophalin

New member
העובדות בשטח הן

שהיא באמת עזרה למלאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אנשים
לכמה אנשים את יכולה להגיד שבאמת עזרת?

קלריס110

New member
אם תבדוק ותעקוב אחרי

התוכניות שלה ברדיו אז, תראה שהיא לא בדיוק המומחית. אני מאזינה הרבה לתוכניות שלה, בחלקן היא נותנת תשובות ועצות טובות ובחלקן, העצות שלה לא שוות כלום אלא ההפך רק מזיקות.
לדעתי, גם מנתח בבית חולים שיהיה הכי מומחה - עושה טעות בניתוח והפציינט מת. מכאן, שאתה חייב להסכים איתי שאם כל זה שהיא למדה, יש מצבים שהעצות שלה רק מזיקות.

doughnuts

New member
אבל איך את יודעת מתי העצות שלה מזיקות?

אגב, זה אומר שאת נמצאת ברמת מומחיות גבוהה ממנה. הרי שאת יכולה לנבא מתי מומחה טועה.

קלריס110

New member
נבואה, שנינו יודעים ניתנה לשוטים

אני לא מומחית, אני אישה פשוטה עם ניסיון חיים לא גדול, אבל מספיק שבכמה מקרים שהפסיכולוגית יעצה - העצות שלה לא היו טובות ולא מועילות ואני לא צריכה להיות זקנה עם שיער כסוף כדי לקבוע שיש לי ניסיון חיים עשיר ולהגיד שבכמה מקרים היא נכשלה. לכן, אין לי הרבה ניסיון, וממה שכבר יש לי, אוכל לומר לך בוודאות - שהיא טועה לפעמים בעצות שהיא נותנת.

אני מאזינה, אפשר לומר, קבועה אצלה. לכן, יש על מה לסמוך ממה שאני אומרת.

doughnuts

New member
גם אני יכול

להסתכל על ניתוח כשל ולהגיד שהוא כשל. אבל הסיכוי שאני יוכל לעשות ניתוח אמתי ולהצליח - שואף לאפס. לכן, אני לא חושב שאני יכול לבקר מנתחים. כנ"ל פסיכולוגים. יש הבדל בין ביקורת לאחר מעשה, אבל עד כמה את חושבת שאת יכולה לטפל באנשים בהצלחה? האם לפחות ביעילות של המטפל המוסמך?

קלריס110

New member
בחיים למדתי

שלא לקבל את דברי הפסיכולוגים והעצות שלהם - בערבון מוגבל, אלא אני מעדיפה תמיד לשאול בעצת גדולים - בשנים.

doughnuts

New member
משהו שלמדתי בחיים

אנשים נוטים ללמוד דברים שגויים ברצון רב יותר מאשר דברים נכונים. אבל היי, אנחנו חיים בעולם דמוקרטי.

קלריס110

New member
אם אתה מכיר

אנשים כמו שאתה אומר, שנוטים ללמוד דברים בשוגג וברצון רב גם - אז הם דפוקים.
אני מכירה אנשים, שאם הם מעדו - הם קמו על הרגליים, למדו מטעויות, השכילו, ולא חזרו על הטעויות פעם שנייה. וזה לא קשור לעולם דמוקרטי.

doughnuts

New member
קל להיות חכם לאחר מעשה

אין דרך קסומה לבדוק אמיתות מוחלטת, לא לאחר מעשה ולא לפני. לכן, הטענה שאפשר להבחין בין אנשים דפוקים שלא מקשיבים למכשיר הקסום לבין אנשים חכמים שמקשיבים לו היא מוטעת כי המכשיר אינו קיים. אם כבר את רוצה לחשוב על הגדרה לאדם רציונלי, אז אני ממליץ על ספקנות - להבין שגם אם אנחנו מניחים שאנחנו מבינים משהו, כנראה שאנחנו טועים...

למעלה