בעיקר לאילן ...

Sophalin

New member
אני לא יודע מה איתך

אבל אני התייעצתי עם לא מעט מבוגרים שאמרו לי "סמוך על אדם עם נסיון בחיים"
גיליתי שאת הניסיון שלהם הם צברו מטעויות שנבעו מטפשות טהורה - טעויות כאלו שאדם חכם בכלל לא היה מבצע מלכתחילה.
לסמוך על נסיונו של אדם טיפש זה לא נראה לי חכם במיוחד.

Sophalin

New member
שוב

הניתוחים והעצות שלה מאוד ממוקדים, קונקרטים, ו... מקצועיים. כלומר היא משתמשת בידע המקצועי שלה מול הבעיה שאותה היא רואה ופותרת אותה - או לפחות מנסה.

מאיפה את יודעת שהעצות שלה לפעמים לא מועילות במיוחד? את נפגשת עם אותם מאזינים שדיברו איתה והם אמרו לך דבר כזה?

ועוד משהו, אם לפעמים היא נכשלה בעצותיה, קורה. כולנו בני אדם וגם אנחנו עשויים לטעות. אבל לי נשמע כאילו את חושבת שרוב העצות שלה מזיקות וזו פשוט השמצה...

אין שום דבר מקצועי ביעוץ פסיכולוגי ברדיו

כדי לתת עצה פסיכולוגית רצינית צריך אשכרה להכיר את הבן אדם. העצות שלה הן עצות בגרוש שכמו כל עצות בגרוש, לפעמים עובדות ולפעמים לא. בכלל לא ברור שזה שהיא מומחית עושה את העצות שלה ליותר טובות.

Sophalin

New member
באמת?

אתה פסיכולוג?
אם כן, אז הרשה לי לפקפק ברמת המקצועיות שלך.
הטענה שצריך להכיר אדם לעומק בשביל לפתור לו בעיות קונקרטיות היא טענה שגויה מיסודה.

באמת?

ואתה פסיכולוג מוסמך שאתה טעון טענות כמו "הטענה שצריך להכיר בן אדם לעומק כדי לפתור לו בעיות קונקרטיות היא טענה שגויה מיסודה"? אם לא, לשיטתך, אין לך זכות להביע דעה.

הטענה שהעצות של הגברת ז'קונט שונות מהעצות של אמא שלי או כל אחד בעל נסיון חיים מספיק שאינו פסיכולוג מקצועי היא טענה שאתה צריך להוכיח.
העזרה הזו היא לא "עזרה מקצועית". הטענה שעזרה מקצועית כוללת תהליך טיפולי או לפחות לשמוע את האדם יותר משתי דקות בתוכנית רדיו/טלויזיה היא טענה מקובלת על הממסד הפסיכולוגי.

Sophalin

New member
ממש לא.

אני אומר את זה על סמך נסיון אישי.
אז אתה פסיכולוג?

גם העצה שלי

יכולה להועיל לך (או של כל אחד אחר בעל נסיון חיים וטיפה תבונה). השאלה היא אם יש עדיפות לפסיכולוג עלי או עליך כאשר הוא נותן עצות ברדיו. אם אני אותה היינו עושים את זה זה היה פסיכולוגיה בגרוש, אבל כאיש מקצוע עושה את זה.... זה עדיין פסיכולוגיה בגרוש, הוא פשוט מקבל על זה כסף.
אני לא פסיכולוג אבל מסיים בזה תואר.

Sophalin

New member
אם כך

אז הדעה שלך עדיין לא מקצועית.

בכל מקרה אני לא חושב שהיא מקבלת כסף על העצות שהיא נותנת ברדיו. ולמיטב זכרוני היא גם מסבירה בתחילת התוכנית שהעצות שלה הן לא תחליף לפגישה עם פסיכולוג פנים מול פנים.

doughnuts

New member
בכדי לתת אבחון אתה לא צריך לדעת הכל

רק את הדברים הרלוונטיים למחלה שאתה מאבחן. בשפה מדעית יותר: כאשר אתה רוצה לאבחן X, מידע על משתנים שיש להם מתאם 0 עם X חסרי כל דיאגנוסטיות.

Sophalin

New member
זה בהנחה

שאתה מאבחן מחלה.
לרוב, אלו שמתקשרים לתוכנית שלה, מתקשרים כדי לפתור בעיה קונקרטית שמטרידה אותם ולא מדובר באיזשהי מחלה או בעיה מתמשכת
שמתי לב בבירור שאם אכן מדובר בבעיות כאלה אז היא מבינה שזה לא נמצא בטווח של התוכנית ומבקשת לפנות לעזרה מקצועית יותר.

doughnuts

New member
אני לא יודע למה אני יודע את זה, אבל...

אבל יש לה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, ומה שמפריד אותה מפסיכולוגית קלינית מומחית זה היעדר התמחות.

בכל מקרה, אתה אף פעם לא צריך לדעת דברים שלא נמצאים במתאם עם הבעיה שאתה מנסה לפתור. טוב, אלה אם כן אתה רוצה לעלות את התוקף הנראה - אנשים נוטים להחזיק בתיאוריות נאיביות לגבי תהליך אבחון נכון, ולפעמים עדיף להוסיף שאלות חסרות משמעות רק בכדי להרגיע אותם.

למעלה