בעיני המחוקק

arana1

New member
לדוגמה

התנפלת עלי בעניין ההוסטל
שניסיתי לדבר על האיוולת שבדחיסת אנשים שמאוד רגישים לרעשים ולתנועות ולנוכחות של אנשים אחרים לחלל משותף
ופשוט יצאת מדעתך על מנת לגנות אותי כשקרן וכאדם שאינו מבין דבר וכאדם שבכלל לא מכיר אוטיסטים ואוטיזם ולא יודע במה מדובר ורק מעוות את מה שאתה כותב
והנה
כמה ימים אחרי זה
כתב כאן אוטיסט שהחיים בהוסטל לא מאפשרים לו את השקט והמרחב האישי שהוא זקוק לו לשם קידומו
אז אולי תסביר לי איך זה שאני שלא חי בהוסטל מסוגל להבין למה ואיך הוסטל לא מתאים בעוד שאתה כאדם שחי בו לא מבין ?
(אתה לא צריך להסביר, אני יודע למה, כי לדעתך המימסד תמיד צודק)

מישהו צריך לדבר למען זכויות האוטיסטים
תאמין לי
שאם אתה היית עושה זאת הייתי מה זה שמח לשתוק
יש לי הרבה דברים אחרים שהרבה יותר מעניינים אותי והרבה יותר מרגשים אותי

התנפלתי עליך כי שיקרת לגבי מה שאמרתי

אבל אמרתי שיש בהחלט אנשים שזה לא מתאים להם.
יש אחרים שזה כן...
וזה שאתה לא חי בהוסטל גורם לך לא להבין איך זה כן מתאים למאות אחרים.
אז אולי בתור אדם שחי בו ויודע מה האפשורויות האחרות אני מבין בזה קצת יותר ממך
אב הכל כשר בעיניך כדי להכפיש אותי

arana1

New member
גם בלי שום קשר לקבלות של ענת או לרלוונטיות של דעותי

יש עובדות
ברורות ומוצקות
שמצד אחד יש גישה שמבטאת בהלה עצומה מפני כל מה שחורג ולו במקצת מהצפוי והרגיל והממוצע ( גם בעמוד זה יש לכך לא מעט ביטוים שאין מפורשים מהם)
ואנשים מוכנים ללכת לכל מרחק ולשלם כל מחיר רק על מנת להציל את הילד שלהם מכל סימן של שונות
והגישה הזאת זוכה לכיסוי פסוודו אקדמי דרך שורה שלמה של מונחים עאלק מקצועים
וגם נהנית מתשתית מקיפה שמנסה ליישר מהילד כל סימן לחריגות
ומצד שני
יש גישה שמבקשת להבין ולקבל את השונות כהווייתה ואפילו, ישמרנו השם, רואה בה ברכה

בין אם גישתה של ענת עדיפה על זו של אלה שנחשבים בטעות לאנשי מקצוע או לא
הנסיון לטפול דווקא על גישתה ועל גישתי הצגה של אוטיזם כלקות או כאוסף של אי התאמות שצריכות לתיקון דחוף זה מעשה שאין לו שום בסיס
ולדעתי עצם הנסיון הזה מעיד גם על טיב הטיעונים ועל טיבם של התומכים בהגדרת אוטיזם כלקות

היחידים שמגדירים את האוטיזם כלקות

זה אתה וחבריך שלא מבינים לא את זה ולא את זה....
&nbsp

arana1

New member
מאוד משמח אותי שאתה כותב את זה

כי ההצהרות התמוהות שלך עושות בשבילי עבודה מעולה

dina199

New member
מה הכוונה `שיקום` ובהתאם `בר שיקום` ?

האם כשא"ס לומד משהו (אני לא אוהבת מילה `טיפול`) זה נקרא שהוא משתקם ? ממה בדיוק ?

למען הסר ספק אני לא בעד הזנחה והתעללות. אני רק מנסה לברר מהם המושגים.

זה בדיוק מה שלא מבינים כל חסידי ה"שונות,"

אם מישהו רוצה להיות שונה ולפתח את זה, שיבושם לו..... אבל כל אחד רוצה בעצם להיות שונה

ענתנוי

New member
חסידי השונות?

איך אפשר להבין את המשפט הזה : "אם מישהו רוצה להיות שונה ולפתח את זה, שיבושם לו... אבל כל אחד רוצה בעצם להיות שונה"

כל אחד רוצה להיות שונה אבל כולם בדיוק אותו דבר?
כל מי שרוצה להיות שונה ולפתח את השונות שלו טועה?
אדם יכול לבחור להיות שונה?

ובהקשר לדיונים שמתנהלים כאן: אוטיסטים הם שונים כי הם בוחרים בזה? יש להם אפשרות לבחור להיות כמו כולם? הם כמו כולם אבל רק מעמידים פנים שהם שונים?

arana1

New member
נ"ט תופשים שונות כפריבלגיה

בגלל שהדבר היחיד שמפותח אצלם זה האגו אז מבחינתם שונות מזוהה עם הישגיות, עם רצון להתבלט, עם נסיון להשיג משהו, להיות מיוחד.

העובדה שהיחס בין ההיבט היחודי של הפרט לבין היבט הכללי והחברתי שלו מהווה עדיין את אחת התעלומות הכי גדולות ביקום לא נוגעת בכלל באנשים שכל מה שהם רואים וחווים זה שאפתנות כחנית ודורסנית
כל דבר מתורגם מייד לשפה תחרותית שלכן רומסת מראש כל נסיון לגישה הומנית, אמפטית,מתחשבת רגישה חכמה ואוהבת לאדם

אנשים שונים ומיוחדים באמת יוצאים מגדרם על מנת ללמוד איך לחיות עם שונותם בחברה שלא יודעת להכיל שונות בכלל
בעוד שחברה אלימה
שלא רוצה אפילו להתחיל לחשוב על בעייה כל כך מהותית ועמוקה כמו הפער בין קיומו של הפרט לקיומה של החברה
ולכן מציגה כל הזמן טיעונים הזויים שטופלים את כל מה שאלים ובזוי ומגונה בה דווקא על מי שמנסה להתמודד באמת עם הבעיה
ובזמן שהיא מתגמלת את האטומים והעיוורים ביד רחבה היא משיתה על מי שאין להם ברירה אלא להתמודד מערך שלם של התניות ויחסים והתייחסויות שהופכים את החיים שלהם לסיוט אין סופי

"כל אחד רוצה להיות שונה ומי שבוחר להיות שונה צריך לשלם את המחיר על זה"
כל מילה מיותר
אם יש כאן אנשים שמסוגלים לחשבון נפש
הייתי מציע להם לחשוב קצת על המשפט הזה
כי מנסיוני הוא מייצג בדיוק את כל מה שהכי דפוק ביחס לאוטיסטים ובכלל

זה בדיוק מה שלא מבינים כל חסידי ה"שונות,"

אם מישהו רוצה להיות שונה ולפתח את זה, שיבושם לו..... אבל כל אחד רוצה בעצם להיות שונה

arana1

New member
לא במידה שבה הוא נענש עליה כל הזמן

כל עוד החברה מענישה בחומרה, שלפעמים גם יכולה להגיע לרמת זדוניות וקטלניות מדהימה כל אדם שחורג מהממוצע, אז יש מקום לנסות לשקם אותו מהפגיעה המתמשכת בו ובקיומו
אלא אם מחליטים שהעונש על שונות הוא מוות
לעיתים קרובות מדי נדמה שבלווא הכי כך גם הוחלט

עובדה
שגם מתוארת כאן בפורום כל הזמן
היא שיש אנשים ששוחים טוב יותר עם הזרם המרכזי ויש שטובעים בו
היחס לשוליים מעיד על טיב המרכז
והדרך שבה היחס הזה מבוטא כיום מעיד על המידה שבה המרכז חלול, אם לא ממש מדומה לחלוטין

ענתנוי

New member
הבהרות

"לא בר שיקום" - לא זכאי לקבל קיצבה או עזרה בשיקום. מה המשמעות? תשאל כל הורה שמנסה להתמודד עם ילד עם צרכים מיוחדים מה המשמעות של חוסר תקציבים.....
"תיאורית המיינד" = לא מסוגל להבין איך חושבים אנשים אחרים. אדם שלא מסוגל להבין אחרים, לא מסוגל גם להזדהות איתם,להתחשב בהם או להתייחס לצרכים שלהם - ולכן הוא מסוכן לחברה וזקוק להשגחה קבועה או להרחקה מהחברה.

ועכשיו אנחנו מגיעים לפרדוקס המעניין: אדם שטוען את שלושת המשפטים האלו, שסותרים זה את זה:
1. אני אוטיסט.
2. אני מאמין ב"תיאוריית המיינד".
3. אני מבין אוטיסטים.

מכיון ששלושת המשפטים האלו סותרים זה את זה הפתרון לפרדקוס הוא "אני שקרן" או "אני לא שפוי".
בכל מקרה, נשמע לי מסוכן מאד לקחת ברצינות עצות שמגיעות מאדם כזה....

ענת נוי שוב את מוכיחה חוסר הבנה מוחלטת

החוק לא קובע שאוטסיטים אינם ברי שיקום וההוכחה לכך פשוטה היא קצבאות הבטוח הלאומי שמגיעות מאוטיסטים...
ותיאוריית המיינד לא עוסקים באיך אנשים חושבים אלא בהבנת סיטואציות חברתיות, וזה שונה.
מסקנה מכאן היא שמי שלא מבין דברים כאלה פשוטים משקר או לא שפוי ולכן אסור להאמין לכל מילה שהוא מוציא מפיו.
אני כבר לא מדבר על הוצאת דיבה מרושעת, שזאת לא הפעם הראשונה שלך

ענתנוי

New member
הוצאת דיבה

אתה משתמש בשם המלא שלי שוב ושוב, מכפיש אותי ומנסה בכל הזדמנות לפגוע בי - זו "הוצאת דיבה".
אם מישהו מתייחס לטקסטים שאתה כותב ומעביר ביקורת על השגיאות הלוגיות וחוסר ההגיון שלך - זו ביקורת או הבעת דיעה.
אם הייתי חושבת שיש איזה ערך להערות שלך, אולי הייתי מנסה לתבוע אותך על הוצאת דיבה.....

את משמיצה ומגדפת אותי בכל הזדמנות

ואין שום קשר בין מה שאת כותבת לבין שגיאות לוגיות שלי וחוסר ההגיון הוא שלך...
כרגע הוכחתי אותו...

למעלה