בעיני המחוקק

ענתנוי

New member
בעיני המחוקק

החוק במדינת ישראל קובע שאוטיסטים הם לא ברי שיקום, אבל החוק הזה לא מבחין בין השונות האוטיסטית לתופעות לוואי נלוות שנגרמות בגלל המצב החברתי והסביבתי.
השילוב של החוק הזה עם "תיאוריית המיינד" יוצר מצב חסר תקדים: אוטיסטים הם לא ברי-שיקום ומסוכנים לחברה ולכן מוטלת על המדינה החובה לסלק אותם מהחיים הציבוריים.
ולכן, דווקא עכשיו, כשמדינת ישראל מחויבת לחוק הבינלאומי להגנה על זכויות אנשים עם מוגבלויות - אוטיסטים זוכים ליחס גרוע יותר וגם בלי "חוק האוטיסטים" המדינה פועלת להרחקתם לצמיתות מהחברה.

אם "תיאוריית המיינד" הייתה נכונה זו באמת התשובה היחידה - לחסל אותם כשהם קטנים ולכלוא אותם כשהם גדולים.
למזלנו הרב, התיאוריה הזו שקרית ואין לה שום אחיזה במציאות, וכל אדם שרוצה את טובת האוטיסטים (הורה, אוטיסט או סתם בן אדם) חייב להילחם בשקר הזה ולהתאחד תחת מטרה אחת: שיקום ושיתוף (ולא שילוב) של אוטיסטים בחברה בכל שלבי החיים: מהגן, דרך בית ספר ועד לצבא, תעסוקה ופעילות ציבורית ופוליטית (למי שמעוניין, כמובן...)

ולדעתי, עכשיו, כשכבר ברור לכולם שההיבטים השליליים של האוטיזם הם תוצאה של המצב ולכן הם "ברי-שיקום" כל הורה שבוחר להתנגד לשיקום הוא הורה מזניח ומתעלל (ואין לי אפילו מושג איך להתייחס לאדם שמגדיר את עצמו כאוטיסט ותומך בהזנחה והתעללות של אוטיסטים....) וכל ארגון שנלחם על זכותה של המדינה לשלול מהאוטיסטים את הזכות לחיים עצמאיים צריך להיעלם מהמפה הציבורית.

פשוט לא מדוייק

זה שלא מכירים בשיקום כזכות טבעית של אוטיסטים לא אומר שאוטיסטים ה לא ברי שיקום.
ולכל זה אין קשר עם תיאוריית המיינד

arana1

New member
יש לזה קשר שאין מובהק ממנו לתיאוריית המיינד

כי ברגע שמסמנים אדם כמי שאינו מסוגל לזהות את קיומו הנפרד של האחר אז כל היחס אליו משתנה בהתאם לזה

יש הבדל של חושך ואור, של טוב ורע, בין פעולות וגישות ויחס שנובע מתפישת האדם כבעל זהות לקוייה לבין גישות ופעולות שיודעות לזהות אותו כבעל זהות משמעותית אם כי שונה מהממוצע
ועד עכשיו כולם, כמעט ללא יוצא מהכלל, בוחרים בחושך,ברוע, ויש לזה מחיר שלא רק האוטיסטים משלמים אותו

מאיה 11121

New member
מטעים בכוונה?!? אתה שפוי?? מה המניעים שלך??

אני מאד מקווה שאתה לא זה שמטעה בכוונה את הציבור...אני מאד מקווה שאתה פשוט רק לא מספיק מבין...ואולי זאת הדרך שלך לברר דרך השמצות בוטות של אחרים.
לידיעתך ענת נוי אשת מקצוע עם קבלות והוכחות בתחום הסיוע לאוטיסטים. היא הצילה את ילדיי. ויש לה המון (!!!) ידע ניסיון והבנה.
עצותיו של אראנה דרך הפורום תרמו לי רבות בהבנת האוטיזם על הבטיו השונים...
בבקשה תחוס על כאלה שזקוקים לעזרה אמיתית לפני שאתה בוחר להשתמש במילים "מטעים בכוונה".

ענת נוי אולי עוזרת לילדים

אבל ההבנה שלה באוטיזם אפסית, וגם של אראנה.
אוטיסטים צריכים ללמוד לחיות עם החברה שבה הם חיים, לא ללמוד איך לשנוא אותה. וכל מי שמסתמך על העצות שלהם, ישלם את המחיר מאוחר יותר.
&nbsp

arana1

New member
אוטיסטים צריכים ללמו לעמוד על שלהם

ואין לזה שום קשר לשנאה
בדיוק להפך
מי שלומד לעמוד על שלו גם מול לחצים בלתי פוסקים לוויתור על עצמיותו
מרחיק את עצמו משנאה ומאלימות ובעיות קשות מאוד הנלוות לקיום המבוסס על אימוץ תבניות הנוגדות מהותית לצרכיו ולציפיותיו ולזכותו השווה לזו של כל אדם אחר להתקיים בכבוד כפי הווייתו

לפחות בינתיים אני לא רואה מאמצים ללמד את החברה לחיות עם אוטיסטים
אלא רק להפך
ולכן המשוואה הזאת לא מקובלת עלי וגם לא אמורה להיות מקובלת על שום אדם הגון
ביחוד כשלא מעט אנשים יודעים לזהות את המובן מאליו והברור לעין
שאוטיסטים בסך הכל הם אנשים טובים מאוד ממהותם
מהרבה בחינות
ושפשעם היחיד הוא שונות.

אף אחד לא צריך ללמוד לחיות עם חברה של דפוקים בשכל
זה בזבוז זמן ובזבוז של חיים
ומסתבר שבמשך הזמן אפילו המומחים והפסיכולוגים מתחילים להבין את זה
אלא מה
כצפוי זה לוקח להם הרבה מאוד זמן
אז מי שרוצה לחכות להתעשתות אנשי המקצוע מוזמן לעשות כן
רק שיקח בחשבון שבזמן שאנשי המקצוע חוגגים את עצמם ילדים מאבדים את טעם קיומם

מאיה 11121

New member
בדיוק להיפך

אני (ואני לא אוטיסטית) לא מוכנה להתכופף ולכופף את עצמי לחברה שעושה לי רע ומעיקה עליי. אין שום סיבה. במקרים של אוטיסטים רבים זה גובל ממש בקושי תפקודי. החברה שלנו היא חברה חולה. וכל מי שלא רואה את זה עדיין לא התפכח או שאין לו אומץ להודות באמת הכואבת. אבל זאת האמת. ומי שכבר התפכח ומעוניין לחיות בחברה בריאה שמבוססת על תקשורת פתוחה (בה הוא יכול להעיז להיות הוא על כל מה שמשתמע מיזה ועדיין לקבל אהבה אמיתית) יכול לבחור את הסביבה שלו (גם אם מדובר בחבר או שניים).

במקרה הנדון אוטיסטים לא צריכים ללמוד לחיות עם החברה שבה הם חיים. הם צריכים לשנות אותה. ואנחנו צריכים לעזור להם. זה יהיה טוב מאד לאוטיסטים ולכל השונים באשר הם שירגישו סוף סוף רווחה להיות הם עצמם בלי להתנצל על כך וזה לא פחות טוב ובריא לנוירוטיפיקלים שילמדו גם כן לקבל את עצמם באמת.
ואת זה למזלינו הרב גם ענת נוי וגם אראנה עושים מצויין!!!!!!

מי שחי עם עצמו לא משנה כלום

אבל אני מכיר לא מעט אוטיסטים שמרוב זה שהם עסוקים בלהגדיר את עצמם מעבירים את הזמן בלפגוע בכל מי שסובב אותם.....

מי שחי עם עצמו לא משנה כלום

אבל אני מכיר לא מעט אוטיסטים שמרוב זה שהם עסוקים בלהגדיר את עצמם מעבירים את הזמן בלפגוע בכל מי שסובב אותם.....

מאיה 11121

New member
תתפלא. ברב המקרים מה שרוב בני האדם צריכים זאת חכמה

יש כאלה שמבחינים בה ושמחים ללמוד ממנה ויש כאלה שמשום מה מרגישים כל הזמן מותקפים. בכל מקרה בשביל להיות אדם חכם שמדליק אור לאנשים אחרים, לפעמים גם מספיק לשבת בבית ולחיות עם עצמו את עצמו. לפעמים התובנות שלו מנסיון החיים שלו מאד משמעותיים ורלוונטים להרבה-אני אחת מהם...

arana1

New member
אנשים עצמאים ויצירתיים לא צריכים יותר מהבנה

בשביל אנשים כאלה דווקא הפתרונות שמוצגים כאן כקונרקטים הם עצם הבעייה
בגלל שהם שתלטניים ומתיימרים להורות לאדם איך לנהוג ואיך לראות ואיך להרגיש ומה לומר וללמד אותו מה בסדר ומה לא בסדר ולתת לו כלים
אדם עצמאי באמת
שיש בו נשמה ואהבה
ידחה את כל הדברים האלה מעליו
אדם כזה לא צריך יותר ממבט, מילה, מחווה פשוטה בשביל שתחזור אליו נשמתו במידה שידע מה ואיך לעשות

אנשים מתלוננים ובצדק על חוסר היכולת של אוטיסטים להגיע לעצמאות
אדם שלא מקבלים אותו ולא רואים אותו אלא כל הזמן מתייחסים אליו כאילו הכל בו פגום לא יכול להגיע לעצמאות
ואז מנציחים את חוסר אוניו דרך כליאתו בעוד ועוד ועוד כללים

נכון
זה לא פשוט לחיות
זה מפחיד להיות לבד מול ועם מורכבות הקיום שרוב הזמן נדמית כאין סופית
אבל יש בזה גם המון המון יופי ואהבה וכח
ועם קצת תמיכה אמיתית
לא כזאת שכולאת אותך בתבניות שלוקחות ממך את הדבר היחיד ששווה לחיות בשבילו
אפשר אפילו לגעת גם בדברים שנחשבים לגמרי בלתי אפשריים

ויש אנשים שלא מסוגלים להבדיל בין חוכמה לטפשות

אבל חייבים לתקוף כל מי שלא שותף לדעתם....
וכדי לשבת בבית ולחיות עם עצמך את עצמך מישהו צריך לשלם עבור זה.... אבל אז תובנות החיים מאוד חלקיות ולא שלמות - לדעתי
&nbsp

arana1

New member
אני שילמתי ואני משלם את זה זה

עשיתי המון עבודה קשה מאוד ויצירתית מאוד ומוערכת מאוד וקיבלתי המון כסף בשביל זה
מה שמאפשר לי לשרוף את חסכונותי בתקווה שימצא פתרון לבעיותי הכלכליות שנגרמות גם בגלל אם לא בעיקר בגלל האוטיזם שלי
יש לך בעייה עם זה ?
הנכות שלי נגרמה מפציעה קרבית ולכן גם בעניין זה אי אפשר לומר שלא שילמתי את חובי לחברה

עדיין
בניגוד לך ולשאר המתחסדים כאן
איני רואה שום פסול במציאות שבה עולם ומדינה שמוציאה אלפי אלפי אלפי מיליונים על אלימות ורהבתנות חלולה תקצה מעט משאבים,
שברים של שברי אחוזים,
למען אנשים המחוננים ביכולת לתפישת מציאות אחרת
נכון לעשות כך בכל ההיבטים
לא רק המוסריים והאנושיים אלא גם הכלכליים

אוטיסטים נוטים להיות מוצפים ולאבד את עצמם לשיתוק במצבים שבהם אנשים נורמטיבים שוחים כמו דגים
מה אתה מציע לעשות במצב זה ?
האם לא נכון והגון ומקדם לאפשר לאוטיסט קיום שמנותק מהרעש וההמולה של הזרם המרכזי ?
אם אלה הם צרכיו ואיכות חייו תלויה בקיום שנחשב בטעות למבודד, למה לא לאפשר לו זאת ?
ביחוד שהוכח פעם אחר פעם כמה זה חשוב וכמה זה תורם

יותר טוב לסמם את האוטיסט כל הזמן ?
לאלף אותו לתגובות אוטומטיות כדי שיוכל לשרוד גם במצבים שבהם הוא משותק מאימת ההצפה ?
מישהו צריך לשים מעצור לטמטום המערכתי הזה

אראנה אין לי בעיה עם החיים שלך

ואיך אתה חי אותם.
יש לי בעיה כשאתה מציג את זה כדוגמא ומופת לאוטיזם כאילו רק זה מודל.
ושוב אתה באטרף של עלבונות אישיים....
אני מתנגד להרחבת ההקצבות לאוטסיטים והרחבת התמיכה?
זה כבר טענה מעבר להזויה....

arana1

New member
לא כדוגמה ומופת אלא כצורך

האם לדעתך ולדעת האחרים אסור להציג את הצורך של אוטיסטים במרחב אישי שקט ?
למה ?
ביחוד שצרכים שהכי לא מתאימים לאוטיסטים מוצגים כאן כל הזמן כדוגמה ומופת שכל נסיון לערער עליה או להרהר עליה מייד מוצג כהשמצה פרועה

כשאתה כותב נגד זכותם של אוטיסטים להנות מתנאי חיים שיאפשרו את שיקומם בנימוק שמישהו אחר צריך לשלם על זה אז זה ממה לא מסתדר עם הצגת טענותי אליך כמי שמתנגן לתיקצוב אוטיזם כהזיה

זה כבר הוצאת דיבה שלך

אין לי שום דבר נגד זכותם של אוטיסטים לתנאי חיים שיאפשרו את שיקומם.
אבל לא כל שיקום כרוך בהתסגרות בדירה לבד בלי לעבוד. וזה שצריך לממן את זה זאת עובדה.
לטעון שאני נגד תקצוב אוטיסטים זה כבר הוצאת דיבה מכוערת ומגעילה.

arana1

New member
הסתגרות בדירה

אנשים שמתחזים למבינים באוטיזם או לסובלנים כלפי אוטיסטים לא מבינים שאוטיזם זה לא סתם אוסף לקויות שאין בינם קשר אלא מאפיינים מאוד מסויימים ומוגדרים
למשל
הפוצים שכל הזמן מדברים על שילוב בחברה ועל עשיה לא מבינים את המידה שבה עצם הגדרה שונה של עשיה היא מהותית לזהות האוטיסטית
ולכן, כל עוד הארגונים החברתיים ומקומות התעסוקה לא ישקפו ולא יתמכו בצורה השונה שבה אוטיסט חווה עשיה קונקרטית לא רק שאין טעם להשתלב בם אלא שזה הדבר הכי בעייתי בעולם

למשל ,אני , כמו שגם יעידו אלה שמכירים אותי ,חי מאז ומעולם בצורה מאוד פתוחה ולא מסתגרת בכלל,
רק מי שמסוגל לראות אותי רק מנקודת ראות נ"ט יראה בי אדם סגור כי איני משתתף במהומה חסרת הטעם( לדידי) שהנ"ט עושים מעצמם
מבחינתי לבהות בעלים שעה או שתיים זו עשיה שאין מהותית ממנה, שנובעת מפתיחות
בשביל הנ"ט זה בזבוז זמן וניתוק

לעמוד על זכותי לחיות את עצמי זה גם להבין למה איפה ומה שנחשב לי פתוח נחשב בעיני הנ"ט כסגור
ולמה ואיפה זה גם הכי קשור לתפישה שונה של הקונקרטי והמעשי
כי אוטיסטים חיים קשר וזיקה אחרת בין המופשט למוחשי
וזה רק טמטומם הבלתי נסבל של בעלי המקצוע ואכזריותה הבהמית של הסביבה שמביאה למצב שבו אנשים שהם בסדר גמור ואפילו מביאים למשב רוח מרענן לחברה צריכים להאבק כל החיים בשיניים ובציפורניים על מה שמובן לחלוטין כזכויות אנושיות בסיסיות לאנשים שנחשבים בטעות כנורמלים

להשתלב בסביבה שמפירה בצורה בוטה את האינטגרציה הפנימית שלך זה לא פתיחות
זה בדיוק להפך
זו סגירות
גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ
אני מנסה לאהוב את מי שיקר בעיני
כדרכי וכיכולתי
השיפוט הנ"ט הוא כל כך לא רלוונטי בשבילי שחבל לך על הזמן
והארגונים החברתיים שמתבססים עליו לא שווים ולו טיפה אחת מזמני היקר

למעלה