שניכם צודקים. לא צריך להתכופף, אבל גם להתכחש למציאות זה טפשי
לפעול לשינוי זה מבורך, אבל שינוי לוקח זמן. ובינתיים, עלינו להתמודד עם המצב הקיים. הדברים האלה לא סותרים זה את זה, אלא משלימים זה את זה. ויש משהו שהוא באמת חסר אחריות, בכך שאראנה מחלק לאנשים עיצות בבטחון, בזמן שהוא עצמו לא יודע אם לבת שלו יהיה מה לאכול בשנה הבאה (ואין לו אפילו שמץ של בדל של מושג מה לעשות בעניין).
החוכמה היא למצוא את מקומך במציאות הקיימת, מבלי להקריב את מי שאת. וכן, זה כולל לפעול כדי לשנות דברים שאת יכולה לשנות (ואם מספיק אנשים יעשו את זה לאורך מספיק זמן, העולם באמת ייראה אחרת). אבל את הדברים שאינך יכולה לשנות, צריך לקבל כמצב נתון (לפחות לעת עתה). זה שנצעק "זה לא פייר" מהבוקר עד הערב, לא יזיז שום דבר. זה, לכשעצמו, לא יישפר את החיים שלנו או את החיים של האנשים שלהם אנחנו מנסים לעזור.
ואני אגיד לך עוד משהו:
אפילו בחברה הכי בריאה והכי מתוקנת, בני-אדם יצטרכו להתמודד עם זה שלאחרים יש העדפות שונות משלהם. גם בחברה כזו, בני-אדם יצטרכו להתמודד עם מנהגים ש"זרים ומוזרים" להם ועם תרבויות אחרות. אז כל מי שברצינות רוצה לחתור לקיומה של חברה כזו, צריך להתחיל את השינוי בתוכו פנימה. ואת זה, לצערי, המהפכנים היקרים בפורום שלנו לא עושים. חברה שהיתה נראית כמו שאראנה וענתנוי רוצים שהיא תראה, זו לא חברה שבה הייתי רוצה לחיות. אני אפילו לא בטוח שחברה כזו תהיה שיפור על-פני המצב הקיים. הנורמות הבלתי-כתובות יהיו שונות, אבל חוץ מזה אני לא רואה שום הבדל.