ולגבי זה ש"אין כמעט תלונות" - אולי אנשים מפחדים להתלונן?
תראה איזו מקלחת אני מקבל עכשיו ממך. אתה יודע איזה תעצומות נפש נדרשות כדי לספר על חוויה טראומטית, כשברור לך מראש שיאשימו אותך בשקר או ב"הזיה" או ב"הגזמה"? כשאפילו ההורים שלך לא מאמינים לך? אתה יודע שבמשך כמה שנים, לא היה שבוע שבו לא התחננתי בפני ההורים שלי שיציאו אותי מהגהינום הזה? והם התייחסו אליי כאילו אני סתם ממציא שטויות.
אתה יודע מה זה לקום ולספר את כל מה שקרה לך לציבור, אחרי שנים שבהן טחנו אותך עפר בכל דרך אפשרית? לא, אתה לא יודע. על-פי העדות שלך עצמך, מעולם לא עברת שום דבר קרוב לזה. אז תעשה לי טובה, ותפסיק לדבר בידענות על דברים שבהם אין לך שמץ של מושג.
חוץ מזה, זה פשוט לא נכון ש"אין תלונות". אם תעשה חיפוש בגוגל, תמצא אינספור דוגמאות בתוך שניות. ואני לא מדבר פה על כל מיני אתרים הזויים של כתות שמתנגדות לחיסונים או דברים כאלה. אני מדבר על אנשים פרטיים שמספרים את סיפורם. זה שאתה, אישית, בוחר להתייחס לחוויות שלנו בביטול, לא אומר שאנחנו לא קיימים או לא מספרים.
וקח עוד דבר בחשבון: הקרבנות של המערכת הזאת הם לרוב הנכים, המסכנים, המנודים, החלשים... הרוב המכריע של האנשים האלה לא היה מעז להיחשף גם לולא המטען הבלתי-נסבל שנלווה לעניין. ובכל זאת, אנשים לא מעטים אזרו אומץ וחשפו את עצמם.