בעייה קשה

עמית ו

New member
אל תבכה. קח מחשבון.

כי מחשבון הוא הדבר היחיד שיעזור לך לפתור את משוואות המו"ד השונות. שמת לב כמה מאמץ מושקע בפעולה אחת פשוטה במו"ד? (פלוסים כאלה, פלוסים אחרים, גלגול ק20, תוספת של דירוג המיומנות שנכנסת בצורה זו או אחרת, השוואה לדירוג קושי, תוספת הפתעה, פגיעה קריטית, מספרים מיוחדים וכו') לעומת הפשטות בUA (זרוק ק'100, השווה לדירוג הכישור. בדוק מספרים מיוחדים. זהו.) או WOD (יש כישור? זרוק מספר ק10 תואם, מספר קושי בין 1 ל 10. זהו.) אפילו אקסולטד (שהיא אכן מורכבת יחסית) פשוטה יותר ממו"ד - הפעל קסמים, ספור קוביות(שזה בעצם החלק המסובך) ספור קוביות מעל 7, 10 נחשב לשתי קוביות. עברת דירוג קושי? זהו). הטענה שלך על "תיאור חריגים" היא, אם להיות עדין, מטומטמת למדי. אם אני ארצה שתיים-שלוש אופציות פעולה אני אשחק במחשב. אני משחק מ"ת בשביל המוני וריאנטים(ובשביל החברה), כמו שאמרת - אין פיצול פעולות, אין משמעות להחלטות יוזמה, אין קשר בין תכונות ומיומנויות - שיטה מעולה למשחק מחשב. לא משחק תפקידים. פאראנויה, אגב, היא מאוד שיטה. זה שאתה (או אני) לא יודעים מה היא היא בשל סיווג בטחוני נמוך. מחזוריום נעים לך, אזרח.

Ferenheit

New member
כזאת דמגוגיה לא ראיתי הרבה זמן

ועוד כמעט נעלבתי מזה שקראת לי מטומטם. בקיצור נמרץ: אל תזיין את השכל. גלגל ק20, תוסיף את תוסף התכונה הרלוונטי ואת התוסף של מה שאתה מגלגל - הכל אמור להיות כבר כתוב בדף הדמות שלך. יש רק 3 סוגים של דברים כאלה. השווה את זה לד"ק. גם הגלגול שלך וגם הד"ק עלולים להיות מתואמים בהתאם למצב. זו שיטת ה-ACTION RESOLUTION הבסיסית של כמעט כל שיטה (ROLEMASTER, BRP, , ROLEMASTER, TFTFV, CONTINUUM) מלבד המקוריות ביותר (BURNING WHEEL, לדוגמה). אקזלטד, לדוגמה, עושה בדיוק אותו דבר - במקום מיומנות\הצלה\תה"ב ותכונה אתה מחבר ABILITY ותכונה, שזה כמעט כמעט אותו דבר (הצלה ותה"ב הן ABILITIES לצורך העניין). לזה אתה מוסיף את מתאמי הציוד\נשק\מצב שלך, יכול לשרוף WP להצלחות או תיעול מעלות, מתאמי צ'ארמים וכו', פיצול פעולות - והכל מול היריב שהרבה פעמים עושה את כל זה. נניח שאין סיידריאלים בסביבה שמנסים לחבל ב-TN המסורתי שלך. זה *לא* הרבה יותר מסובך ממו"ד, זה רק קצת יותר מורכב (אני מת על זה). למה אתה מבלבל את השכל? ניחוש: אתה לא יודע כלום על מו"ד. חבל שאתה לא קורא את התגובות שלי. זה אמור להיות דיאלוג.

עמית ו

New member
מראות הן מצרך נדיר, כנראה.

לא קראתי לך מטומטם, קראתי לטיעון שלך מטומטם. תוספים, אני מוסיף למזון, וגם את זה אני משאיר לזקנים או לאוכלי טופו. אין כזה דבר "אמור להיות כתוב בדף דמות שלך" - את דף הדמות *אני* כותב. אני עדיין זה שצריך לחשב את הקשקשת של הפלוסים\מינוסים. אתה בהחלט צודק שבגדול, רוב השיטות פועלות לפי "פעולה-תוצאה" אבל להגיד שזה אותו דבר זה כמו לומר שנשר וסנונית זה אותו דבר כי שניהם עונים על ההגדרה של "ציפור". הצורה בה פועלת המכניקה הנ"ל היא הקובעת את שחיקות השיטה, ומו"ד מציגה את המכניקה הזו בצורה שגורמת לכאב ראש אצל מרבית האנשים. אגב, האם שמת לב שבעודך מנסה להציג את מו"ד כשיטה פשוטה, אתה נצמד לדוגמה הכי גרועה שהבאתי? אקסולטד אינה טובה בהרבה ממו"ד מבחינת מורכבות וסיבוך, היתרון העיקרי שלה על פני מו"ד הוא הקשר שלה לשיטה של WOD, מה שהופך אותה לקלה יותר להבנה. הניחוש שלך על מידת הידע שלי במו"ד שגוי, אבל לא יותר מדי - אני יודע כמה דברים בנוגע לשיטה המשוקצת הזו - 1) מעולם לא הצלחתי להבין אותה, לא כששיחקתי בה ולא כאשר קראתי את הספר לשחקן. 2) ספר הבסיס מ-ש-ע-מ-ם. דפים על גבי דפים של סטטיסטיקה, טבלאות, רשימות ושאר מרעין בישין. אם אני זוכר נכון, החלק הקריא היחיד בספר הוא תיאור הגזעים והמקצועות, אבל אל תתפוס אותי במילה, לא שרדתי את קריאת כל הספר וזו טראומה שאני מנסה להדחיק (הקריאה, לא הפסקתה) 3) מכניקת הקרב גררה אותי לרבע שעה של בהייה בלי להבין כלום. 4) לשיטה יש ראיית עולם מעוותת ("דרגות") 5) שיטת הקסם מחורבנת. 6) אי אפשר לבנות דמות כלבויניק. 7) חיבור השיטה לכל עולם שהוא הוא חיבור רופף מאוד. אם אתה מדבר על כך שאת מרבית חוקי מו"ד אני לא מכיר - אתה צודק. אני משתדל לשכוח כמה שיותר מהם, ומלכתחילה לא הכרתי אפילו את מחציתם.

רמץ

New member
עכשיו כבר הגזמת באמת

אקזלטד היא אולי השיטה הכי פשוטה ב-WOD, הצלחה בקוביה בה היא תמיד 7. כל החישובים המטרידים במו"ד מוצאים את עצמם גם שם: עכשיו אני אגלגל לנזק - מס' הקוביות שצריך לגלגל הוא: Strength + Stunt - Soak + [נזק נשק] + [מס' הצלחות יריב ב-Dodge] - [הפחתת פציעה] - [מס' הצלחות בגלגול התקפה] + [השפעת Charm] זה לא שב-D&D אין חישובים מעצבנים, אבל הם לא מעצבנים יותר משיטות אחרות. ובקשר לטענות הממוספרות שלך: 1) הרבה אנשים אחרים כן הצליחו, ובכנות אני מאמין שגם אתה מסוגל. 2) אני נוטה להסכים. המהד' ה-3 כתובה כמו אלגוריתם. אולם אחת הסיבות שהספר הוא יבש כל כך היא שהעלילה אינה מוכתבת לך. אין עידן ראשון ושני, אין מגיפה גדולה, אין ג'יהאד, אין סוף העולם בדרך - אבל יכולים להיות אם תרצה בכך. זו שיטה גנרית, אף אחד לא מאכיל לך את העלילה הסביבתית בכפית. זה לא שכל סיפורי הצד האלה לא מעניינים, זה פשוט שיכולים גם להיות סיפורי צד אחרים. 3) גם אותי. אבל כך גם היה בכל שאר השיטות שקראתי. לומדים תוך כדי משחק. 4) ההבדל בין קבלת נקודות להשקעה כתוצאה מעליה בדרגה לבין השקעת נק"ן במחירים שונים אינו כזה משמעותי. 5) למה? היא עשירה יותר מכל שיטה אחרת שאני מכיר. 6) אתה מתכוון לדמות עם ריבוי-מקצועות או סתם לדמויות עם הרבה נקודות מיומנות כמו פייטן או נוכל? 7) שטות מוחלטת. זו שיטה גנרית לחלוטין והיא מתברגת יופי לכל עולם שתרצה.

עמית ו

New member
הגזמתי? לא חושב.

אקזולטד אינה שיטת WOD, ואינה שיטה פשוטה. שיטה פשוטה היא שיטה שלא זורקת אותך לעיין בספר ביצירת דף הדמות החמישי, וזו שיטה שלא דורשת ממך חישובים מסובכים לפני כל הטלת קובייה. אקסולטד היא שיטה עם המון משני קוביות ולוקח לא מעט זמן להשתלט עליה - היא לא פשוטה. על שיטה כמו וומפייר לוקח לך עשר דקות להשתלט (כולל מאפיינים של דיסציפלינות שונות ותכונות דם). פשוט ק ונוח. כנ"ל גם בUA. לטענות הממוספרות - 1) נכון, הרבה אנשים אחרים סבלו את הספר הזה כי לא הייתה להם חלופה. כמות השאלות על השיטה שצצות בפורומים צריכות להבהיר אפילו לך שזו לא שיטה שקל ללמוד. 2) אתה מתבלבל בין עלילה לרקע. הרקע במו"ד הוא כל כך גנרי שהשיטה דורשת התאמה מיוחדת לכל עולם בו היא משוחקת. בין אם מדובר על כשרונות חדשים, מערך קסמים אחר, או שיטה כמעט חדשה (כמו שקורה בD20). שיטה באה לייצג את העולם והשפעתו על הדמות, שיטה בלי עולם צריכה להיות חופשית מאוד, אחרת יהיה צורך בכוונון שלה כל פעם מחדש. שים לב לשיטת WOD - גם היא שיטה "גנרית" למשחקים בעולם מודרני +-, אבל לכל שיטה יש את המאפיינים שלה - מה שהופך את וורוולף לשיטה שונה ממייג'. אז יש שיטה "גנרית" עם התאמות לעולם. התוצאה? שמונה שיטות. גם רייבנלופט אינה בדיוק מו"ד (מקצועות שונים במקצת, תכונות טיפה שונות). כל "סיפורי הצד" אינם הדברים היחידים שמתרחשים, אבל הם חלק מהעולם. והם מקור השראה מצויין. 3)לא בכל השיטות, רק בשיטות המסובכות. מרבית שיטות הקרב בהן נתקלתי הובילו לאחת משתי אפשרויות - (א)קריאה שנייה והבנת השיטה. (ב)בהייה ארוכה ומתוסכלת. 4)הוא משמעותי מאוד. התפתחות של אדם אינה באה בקפיצות, היא באה בהדרגה. בלי תירוץ תוך משחקי הולם (כמו בשחר האדמה, שעם כל כמה שאני לא אוהב אותה - הצליחה לתת תירוץ לעניין הדרגות), מציאות הדרגות דופקת לי את הSOD. 5) תעיף מבט על מייג', בכמה שורות הם יצרו שיטה עשירה בהרבה מכל המלל שנשפך על שיטות קסם במו"ד. יש שיטה אחרת לחלוטין במייג' של ימי הביניים, וגם היא עשירה יותר מזו של מו"ד. אבל אני דיברתי על חוסר ההגיון הבסיסי הקיים בשיטה הזו, זה של שינון לחשים או הגבלת מספר לחשים ליום בלי הגבלת רצף לחשים. 6) אני מדבר על דמות תחילית שיודעת לעשות הכל, לא ברמה גבוהה - אבל יודעת לעשות הכל. אולי המונח jack of all trades יבהיר לך למה אני מתכוון. 7) היא לא מתברגת, היא נדחפת. כדי להתאים לכל עולם היא דורשת שפצור והתאמה. זה החסרון העיקרי בכל שיטה גנרית. מו"ד מתאימה אך ורק לעולם הגנרי עבורו נכתבה (כלומר - אתה מוזמן לשחק עם שמות היבשות והעמים ועם המצב הפוליטי, אבל גם זה בזהירות).

Ferenheit

New member
השתמשתי בדוגמה שלך

אתה זה שהכרזת על מו"ד כמסובכת מכולן. קשקוש מוחלט, כפי שברור לכל מי שמבין משהו במו"ד (יצאת לידי חובה, תייכף אני שומט את קלפי הפוקימונים שלי ומוחא לך כפיים). 1. אל תרחם על המסכנים. אחרי שמיצוב נפלה היו הרבה משחקים בשוק ואף אחד לא המריא באמת. לעומת זאת כשמו"ד 3 יצא באנגלית ולא היה רמז לתרגום רבים מאוד קנו אותו. מו"ד זו שיטה מורכבת, נכון מאוד, ולכן היא מעוררת הרבה שאלות - יש בה כמויות גדולות של מידע אודות לחשים, יכולות דמות וכו'. אבל השאלות הן שאלות שיפוט. עולם האפילה\אקזלטד שבנויים הרבה פחות צפוף ממו"ד מעורר אצלי, כשחקן מנוסה, הרבה יותר שאלות מאשר במו"ד. במו"ד כמעט תמיד ברור לי לגמרי (זה כתוב במפורש בהרבה מקרים) מה קורה בחריג כלשהו, ואילו באקזלטד כל צ'ארם בודד שקיים יוצר 3 חריגים עבורי. אפשר לתרץ ולצעוק כאן כל מיני דברים: שזה בסדר שיש חריגים, שאני צריך לשתוק ולשפוט אותם בלי לשאול שאלות, שהחריגים של מו"ד ושל אקזלטד הם לא אותם חריגים וכו'. בשורה התחתונה, אני יודע 2 דברים: א. אני מבין שיטות. ב. מו"ד פשוטה בהרבה מרוב השיטות הרציניות (ולכן אני סופר את פאראנויה וגם לא את פאדג' וכו'). 2. הסטינג (IMPLIED SETTING) של מו"ד מאשר לך להתחיל לשחק בו תוך 3 שניות בערך עם ידע בסיסי ביותר בתחום הפנטזיה נגיד. הספרים כוללים הוראות מפורטות ודוגמאות, ויש המון הרפתקאות לרכוש ולהריץ (כן, כן, מכונת המסחר, אני בוכה). מעבר לזה אני לא מבין על מה אתה בוכה - אז מה אם הסטינג נפרד מהשיטה? זה לגיטימי, כפתרון ביניים בין HERO ו-GURPS לבין WOD. 3. אני נהנה מאוד משיטת הקרב ושאר המכניקה של מו"ד. במקום לפצל פעולות, יש שיקולים טקטיים אחרים. שיטת הקרב לא ריאליסטית (אני מקווה שמהדורה באה תתקן זאת) אבל אני יודע לסדר את העניינים באופן שמתאים לי. אתה תמשיך לבהות ואני אמשיך לשחק. כמה שלא תתווכחו, בשורה התחתונה זו רק העמדת פנים מזויפת. מו"ד היא אחת מהשיטות הבודדות שמסבירות מה זה מ"ת ואיך הוא מתנהל. עולם האפלה\אקזלטד כמובילים שלידה בעולם מסתפקים בשתי מילים ומכוונים לקהלים בוגרים יותר, בעלי אוצר מילים גבוה יותר וכו'. הם נהנים מהבסיס של מו"ד (או שיטה אחרת) שיש לשחקן ומתמקדים בכל מיני דברים אחרים. המהדורה הנוכחית של מו"ד נכתבה פעמיים לבהירות מקסימלית וידידותיות למשתמש. כן, יש בה מקום ל-MASTERY בחוקים, אבל להגיד שללמוד לשחק בה זה קשה יותר או קשה יחסית זו עוד שטות מגמתית שנועדה לשרת את התפיסה הכללית שלכם, אודות כיצד אמורים משחקי תפקידים להיראות (בלי מו"ד בשטח).

עמית ו

New member
ובכן.

לא טענתי שמו"ד היא המסובכת מכולן, טענתי שהיא בין המסובכות שראיתי. 1. אני מרחם על המסכנים. ברגע בו D&D הפך לשם נרדף למ"ת - הגולל נסגר. יהיה צורך בזמן ויזע כדי לשבור את הקשר הזה. עד אז כל זאטוט(או רובם)יתחיל לשחק במו"ד - על כל הטוב והרע (בעיקר הרע) שבזה. הסיבה שאף משחק אחר לא המריא לרמה הזו (הכי קרוב הוא ומפייר, עם משהו כמו רבע ממו"ד?) היא משום שהיו הרבה משחקים בשוק. אף משחק לא התבלט כמשחק יחיד בשטח - וטוב שכך. מו"ד מעוררת שאלות בנוגע לאופן פעולת השיטה, ולבאגים שנמצאים בה. WOD מעוררת תהייה העלילה. החוקים של WOD פחות מפורטים ובכל מקום אפשרי דוחפים לך שהסיפור חשוב מהחוקים היבשים, ושהמנחה הוא הסמכות העליונה, במיוחד לחריגים. שני הדברים שאתה יודע הם מרתקים, אבל השני שגוי. הן UA, הן COC (ודלתא גרין בכלל זה) והן WOD פשוטות בהרבה. בשל ההיכרות המוגבלת שלי עם שיטות אני לא אציין כאן עוד כמה, אבל יש לא מעט. 2. הסטינג של מו"ד מאפשר לך גורנישט מיט גורנישט. אתה מגיע עם דף סטטיסטיקות מוכן לתוך לימבו אחד גדול צבוע בקצת פנטזיה לא ברורה לגמרי. כל עולם שהוא יותר מזה - דורש התאמה מיוחדת של החוקים. ההרפתקאות שאפשר לרכוש ולהריץ לא ממש מזיזות לי את קצה הישבן. אם אני ארצה לרכוש הרפתקאות אני אקנה את האוגדן שהוציאה העמותה (קניתי, אגב), לCOC יצא ספר הרפתקאות לא רע בכלל, כנ"ל לUA, לWOD יצאו כמה וכמה הרפתקאות, אז יש פחות? זה בסדר, ככה אני צריך לחטט בפחות זבל (ואחוזי הזבל במו"ד הם גדולים בכמה מידות מאחוזי הזבל בשאר השיטות הרציניות.). זה שהסטינג נפרד מהשיטה זה לא נורא - אבל צריך להפריד עד הסוף. מו"ד היא פשרה צולעת בין שיטה גנרית לשיטת עולם. מצד אחד היא מכילה implied setting, מה שמגביל אותך למספר מצומצם מאוד של עולמות, ומצד שני היא אינה מכילה עולם כמו שצריך. אז גם אם אני מתעלם מכך שקניית ספר ללא עולם היא קנייה יקרה פי שניים בערך (מתוך כוונה לקבל אותה כמות תוכן) - שיטה בת כלאיים שכזו מקבלת את החסרונות של שני הצדדים, ואת היתרונות של אף אחד מהם. 3. המכניקה של WOD מעיקה, אבל איש איש וטעמו הוא. אתה מוזמן בהחלט לשפצר את השיטה (והיא צריכה את זה, בדחיפות). אגב, הטענה שלך על כך שמו"ד היא אחת השיטות הבודדות שמסבירות מה הם מ"ת פשוט אינה נכונה - במרבית הספרים העצמאיים שראיתי (הווי אומר - לא תוספים)ישנו הסבר על צורת המשחק: UA, כל ספר בסיס של WOD, אקסולטד (כל החמישה, כמדומני), נוביליס, ABBERANT D20. בכל אלה יש הסבר לא רע על צורת המשחק. בWOD ובאקסולטד יש גם מדי פעם תמלול של משחק כדי להבהיר דברים. ברגע בו יש צורך בMASTERY של החוקים, השיטה מסובכת. אני לא אלך להוציא תואר במדעי המו"ד כשאני יכול לקרוא WOD ולהבין מייד. המהדורה הנוכחית של מו"ד אולי נכתבה פעמיים, אבל זה רק אומר שאני מעדיף שלא לדעת איך היא יצאה בפעם הראשונה. מו"ד, כמו טולקין - פתחה את הדלת לתופעה חדשה. עכשיו יש כבר טובים ממנה. הרבה מהם, והרבה יותר טובים.

Ferenheit

New member
טוב, אם לא אכפת לך מהאמת

אז אתה פשוט יכול להגיד מה שאתה רוצה. לא שכנעת אותי שמו"ד היא מהמסובכות וכנראה גם לא תשכנע. אפילו בימים הטובים של מלחמות העמותה לא ראיתי (לא הייתי שם, קראתי את הארכיב) התייחסות לסיבוכיות שלה. אני פוסק שלדעתי זה קשקוש גמור מצידך. אתה כנראה לא מבין מה הרעיון של MASTERY. באקזלטד, לדוגמה, יש אלמנטים חזקים מאוד של מאסטרי - החוקים מורכבים מאוד, יש המוני שילובים יעילים פחות ויותר, והרבה מאוד חוקים אפשריים לזכור ולנצל. הסיבות שבגינן זה לא מפריע לך זה בשל אחת מהשתיים: א. אתה כנראה לא משחק על פי החוקים. כשצריך לגלגל רעל אתה אומר להם לגלגל RES+STA ואם הם נכשלים אתה מוריד להם כמה רמות בריאות או שכשחם הם מגלגלים END+STA ואתה קובע אם זה גורם להם מחסר, ואולי אתה בכלל לא מתעניין בחוקי הדימום, הזיהום, הנפילה, העייפות מלבישת שריון, והאפשרויות של גלגול נקודות רקע וכו'. אפשר לשחק ככה, אבל זה לא יישום של הרבה מהשיטה. תהנה - זה בסדר גמור שהכל נמדד בין 1 ל-5 הצלחות. ראיתי רבים שמשחקים כך עולם האפלה ואקזלטד. ב. אתה מבין את השיטה היטב ופוסק על פי הצורך, אבל צבוע מספיק כדי להעמיד פנים שמו"ד דווקא כן מסובכת או שסתם לא השקעת בה טיפת מאמץ וניגשת אליה עם דעה קדומה מלכתחילה. אני רוצה שתתן דוגמה (היינו, מספר עמוד, למקום שבו אקזלטד מסבירה מה זה למעט המילים "מבוגרים שמשחקים בנדמה לי" - ניסוח מקסים, אבל בוודאי שדל למדי). ענייני מחירים וכו' לא מעניינים לי את התחת, תסלח לי מאוד. בסופו של דבר אקזלטד שיטה הרבה יותר יקרה ממו"ד בעלויות פר עמוד - וזה בסדר גמור. ככה זה כשחברה קטנה יותר מאחרת (ובל נזכיר בכלל חברות קטנות יותר שכל ספר דומה שלהן עולה 40$). כל השיטות שאני מכיר אומרות שהחוקים פחות חשובים מהעלילה. כולן אומרות שהמנחה הוא הפוסק הסופי. אתה אוסף עובדה מכאן וחצי-אמת משם ומרכיב תיק של טענות ששווה לנייר טואלט משומש. תיצמד ותשתדל להיות רציני, הוגן ודייקן. כמה שלא תגיד שהשיטות האחרות שאתה מכיר פשוטות בהרבה, זה מנוגד למה שאני ועוד המון אנשים אינטילגנטים בפורום הזה ובעולם כולו חושבים. MASTERY הוא יתרון מבחינתי בשיטה - זה אומר שהיא מורכבת ומאפשרת המון שילובים כנראה, ואני נהנה למצוא קומבינציות יצירתיות. אז תמשיך לטעון את טענותיך, אבל לא נראה לי שהן שוות את הלחיצה על "שלח".

עמית ו

New member
אמת היא דבר יחסי.

בימים הטובים של מלחמות העמותה לא הייתי, הגעתי בסוף, והספקתי לראות כמה וכמה טיעונים שכאלה, חפש טוב יותר (כי החל מהיום אין לי זמן). אקזולטד דורש גם הוא מאסטרי, כמו שכבר אמרתי, הדבר העיקרי שהופך אותו לפשוט יותר ממו"ד הוא הקשר ההדוק שלו לWOD. אתה רוצה מספר עמוד באקסולטד? מעבר לכך שההסבר מפוזר על פני כל הספר והחוקים, יש לך בעמ' 10-11 הסבר קצר. אז נכון, הם לא השקיעו בהסבר הזה כמו ב VAMPIRE (21-22, שם גם יש תמלול של סצינה), אבל ההסבר קיים. בנוגע לעלות פר עמוד - זו לא ההשוואה הנכונה, ההשוואה היא עלות פר תוכן. אבל מחירים לא ממש מזיזים לך או לי כרגע, אז נעזוב את הנושא הזה. עדיין לא הסברת לי למה לטענתך UA וWOD מסובכות (גם לא COC). במו"ד צריך לשנן המון חוקים, וזה מה שהופך אותה למסובכת. MASTERY הוא יתרון רק במקרה אחד - במקרה בו החוקים קובעים את מה שאתה יכול לעשות. בכל משחק טוב (וכאן זה כבר כמעט לא עניין של שיטה) החוקים באים לקבוע מה אתה לא יכול לעשות. אני חושד שאנחנו נאלץ להסכים שלא להסכים, אבל אם אתה מגיב, אנא בקש ממנהל הפורום להקפיץ את העץ - אני מקווה שאהיה כאן בשבת, אבל אם לא אשוב בשבת הבאה.

Ferenheit

New member
תירוצים

חצי העמוד שהפנית אותי אליו הוא בדיוק אותו חצי עמוד שאליו התייחסתי מראש בהודעה שלי (שוב, חבל שאתה לא קורא, אני עובד קשה בשבילך). כמובן שברוב השיטות אין הרבה יותר בפתיחה - משחקי תפקידים לומדים הכי טוב ממשחק ולא מקריאת הוראות, מה לעשות. בספר למנחה של מו"ד, לעומת זאת, מוקדשים עמודים 5-18 להנחיה (ממש לפני פרק 2: שימוש בחוקים) ומפרטים לגבי הונאת שחקנים, שמירת קצב המשחק, הנעת המשחק קדימה, קידום העלילה, חשיבה חוץ משחקית, טיפול ושיפוט מקרים חריגים, משימות השה"ם וכו'. במו"ד צריך לשנן המון חוקים? על מה אתה מדבר? אתה יודע כמה מטרים יכולה לקפוץ דמות באקזלטד, מה מהירות הריצה, הספרינט והתנועה שלה? מה ההבדל בין זה לבין זכירת קצבי התנועה במו"ד (הרבה יותר פשוט ואינטואיטיבי אגב, אבל כולל התייחסות בתחום הקפיצות, לדוגמה, להבדל שבין קפיצות מעמידה מול קפיצות תוך ריצה). לפני 3 סשנים התחלנו את מערכת הוורקראפט שלנו - שני שחקנים ומנחה מנוסה ושחקנית נוספת שלא שיחקה מעולם קודם לכן, אף משחק מ"ת שהוא, ובסשן האחרון היא תיקנה את המנחה המנוסה מכל, אלוף המאסטרי GILGAM69 בחישוב טכני קטן. היא לא קראה את הספר לדעתי מעולם. אני לימדתי את המשחק לדי הרבה שחקנים חדשים במהלך הזמן, ולדעתי מוסמך להגיד שהם לומדים ותופסים אותה מהר מאוד. ברור לי שאם כף האווז ואתה הייתם מסבירים להם את השיטה הם היו מתעלפים כנראה, כי מי רוצה לשמוע ש"הדמות שלך היא לוחם, בגלל שחייבים לכפות עליה מכניקה של מקצוע, והמטרה שלך היא לא לשחק כמו מנצ'קין כמו שהשיטה מעודדת אלא להתגבר על זה ולשחק מ"ת עמוק - ומ"ת עמוק זה לא להתייחס לנטיה שכתובה לך כאן בדף הדמות. בקיצור - תעשה כמיטב יכולתך לשחק כמו בן אדם ולא כמו ילד מפגר בן 9 שהורג אורקים למחייתו. אה, כן, ויש לך רק 30 נק"פ, מה זה אומר? - זה אומר שאתה יכול תיאורטית עם מזל בקוביות ליפול מגובה 290 מ' ולשרוד". אמרתי כבר כמה פעמים, אבל הנה: קח את WOD - אני רוצה לתקוף. יש לי פול התקפה (בדיוק כמו תה"ב+תכונה במו"ד) ותוספים מדיוק הנשק (במו"ד לרוב רק תוספים קסומים רלוונטיים, אבל זה לא משנה הרבה). במו"ד ליריב יש דרג"ש סטטי כמעט, אז לא צריך לעשות גלגול מנוגד, ואחריו לא צריך להוריד ספיגה ושוב לגלגל. גלגול ההתקפה לא משפיע על הנזק למעט בפגיעות חמורות במו"ד. במו"ד אין פיצול פעולות. ברור מאוד כמה פעולות דמות יכולה לעשות בסיבוב ומאיזה סוגים - יש פעולות חופשיות (רפלקסיביות), פעולות סיבוב מלא ופעולות חלקיות (רק שכאן זה אומר שפשוט אפשר לבצע פעולת-תנועה במקביל, לא שאפשר לפצל כמה כאלה ולחשב את המחסרים על כל פעולה בנפרד, כך שזה פשוט יותר). יוצא שבמו"ד יש גלגול התקפה אחד וגלגול נזק אחד, מול 3 גלגולים טיפוסיים ב-WOD. החישוב במו"ד כולל השוואת תוצאה מול דרג"ש (מיידי) ואחר כך גלגול נזק, הוספת תוספים וחיסור מהנק"פ הכולל. ב-WOD אתה מגלגל יותר, הגלגולים מחוסרים אחד מהשני, את התוצאה מוסיפים לנזק+כח וכו', אחר כך מורידים ספיגה, ולבסוף מגלגלים שוב ומחסירים מרמות הבריאות. אני אוהב את הסיבוכיות הנוספות (ליתר דיוק לא ב-WOD אלא באקזלטד) כי הן מאפשרות עוד שיקולים ועוד משתנים שנכנסים למשחק ושאני יכול לחשוב על דרכים יצירתיות לנצל אותן (הן גם מוסיפות ריאליזם). המחיר שאני משלם הוא בסיבוכיות, וזה ברור לי כשמש הבלתי מנוצח בצהרי היום. מצד אחד טוענים שלמו"ד יש שיטת קרב פשטנית ולא ריאליסטית, ומצד שני טוענים שהיא מסובכת יתר על המידה. אני מסכים ששיטת הקרב שלה מופשטת, אבל זה נועד לעשות אותה קלה וזורמת, וזה עושה את זה לא רע, ואני נהנה מזה. אתה יכול לשחק מה שתרצה, שיטות עם מיקומי פגיעה ועם דימומים נפרדים, ותמיד יש מחיר של סיבוכיות. לשחק אקזלטד כמו שצריך עם חוקי הדימום, הזיהום, ההפלה, ההעפה וההלם זה הרבה יותר מסובך ממה שתיארתי, ואין בכלל מקבילה לכך במו"ד הקאנוני.

לא טוב בשיטות?

שיטה שדורשת ממני לקרוא כמות חומר שמזכירה כמה מקראות אקדמיות בקורסי מבוא, רק כדי שאסתדר עם המכניקה שלה, איננה שיטה קלה או מהנה במיוחד. הייתי מעדיף לכלות את שעות הקריאה שלי על חומר מעניין יותר מאשר הפרוצדורות המאפשרות לגמד-לוחם לחטוף יותר מכות בלי להפוך לבר-מינן.

fate spinner

New member
השיטה של מו"ד היא לא כזאת מסורבלת

והיא פעול תעל הגיון מאוד פשוט שעוזר לך לזכור אותה. אני לא זוכר שאי פעם הייתי צריך לפתוח ספר בגלל שהשיטה הייתה לא ברורה או לא מובנת.

לא מסורבלת?

החלק של לזרוק קובייה ולחבר מספר, אכן לא מסורבל. אבל כל השאר? כל ה"התקפה מזדמנת", "דרגות אתגר", "עונשין על ריבוי מקצועות, בשיקלול המקצוע המועדף" - נו, ספר התקציב של משרד ההגנה האמריקאי כבר יותר מובן(1) (1) כן, עיינתי בו פעם, הוא פתוח לקהל הרחב במסגרת מדיניות השקיפות, וחשבתי שאמצא שם מידע מגניב על Black-ops למיניהם, ובאופן "מפתיע" לא מצאתי כלום - שקיפות שקיפות, אבל אני בטוח שאת הדברים המעניינים באמת הסתירו בתוך עלויות "תמימות".

Ferenheit

New member
**** שכל ואתה יודע את זה

א. לא דיברתי אליך, אבל תקפוץ בראש, למה לא. ב. ללמוד מו"ד זה לא ללמוד שילובי ריבוי מקצועות יעילים, דהא. הנה יחסי הציבור הגרועים של מו"ד בפעולה - וברור לכל שהם לא התקפה כנה על בעיה רצינית בשיטה, אלא נסיון לקעקע את הפופולאריות העצומה שלה. ג. אל תעצבן.

מה כ"כ טוב בה?

בינתיים, שמענו רק כמה שאפשר בכל שיטה אחרת לעשות את הדברים הגרועים שמו"ד מתהדרת בהם. מה כל כך טוב בה, חוץ מזה שהיא הלהיט המסחרי אצל ילדים עם הרבה כסף ומעט יצירתיות, ופרנסה נהדרת לסרסורי החוגים?

Ferenheit

New member
אתה מתעקש להתעלם מכל מה שנאמר

זו השיטה שנוצר עבורה הכי הרבה תוכן איכותי - מערכות, אלמנטים שונים, יצורים, הרפתקאות וספרי הרחבה. זו שיטה מאוד ידידותית ושהמון שחקנים יכולים לדבר עליה ולהבין אחד את השני כדי להעשיר את עצמם ואת המשחק שלהם ביחד. זו שיטה שיצאו לה עולמות מערכה חלופיים מהטובים ביותר (SPYCRAFT, ENGEL, MIDNIGHT, NYAMBE, ARCANA UNEARTHED). זו שיטת הפנטזיה הגנרית המובילה בעולם.

עמית ו

New member
אתה מפספס כמה עובדות,

כמו העובדה שזו השיטה שנוצר עבורה הכי הרבה זבל, שזו השיטה היחידה בה צריך לעבוד עם מסננת כדי למצוא ספר טוב באמת, שזו השיטה החיה היחידה בה יחס המוצרים הטובים\המוצרים הגרועים אינו נוטה לטובת הטובים. ENGEL, אגב - הוא משחק בפני עצמו שלא קשור לD20 בגרוש, אני חושד שגם השמות האחרים שהבאת הם כאלה. זה שהתעללו בהם ויצרו להם גרסת D20 נזקף לחובת מו"ד, ולא לזכותה. קיבלתי לא מזמן את Abberant, למרבה הצער את גרסת D20. התחלתי לקרוא - עולם מרתק. הגעתי לחלק של השיטה, ולא יכולתי להמשיך. יבש כמו קרקר בן שנתיים. וזה שהשיטה גנרית זה לא בהכרח דבר טוב. נ.ב. זה שזו השיטה המובילה בעולם אינו מעיד על איכותה, לראייה אתה מוזמן להקשיב לזבל שחוגג בראשי המצעדים האמריקאים (ובמידה פחותה האירופאים). ראפ והיפ הופ בקושי עונים על הגדרת "מוזיקה", אבל הם "מובילים".

Ferenheit

New member
משעמם לי

יש הרבה ספרים לא טובים, נכון מאוד, אבל יש המון תוכן איכותי שנוצר בין לבין יותר מ-500 חברות קטנות שעושות זאת שם בחוץ, ובכל מקרה הגרועים נעלמים מהר למדי. לא נראה לי שיש לך ידיעות נרחבות בקשר לספרי ק20, ולמרות שאולי אין לך נקיפות בקשר לאמירת דברים שאתה לא מבין בהם כלום, אני מעדיף שבכל זאת לא תגיד מילים סתם. מו"ד היא השיטה היחידה בעולם שבה ספר של בעל ואישה שהחליטו לכתוב משהו בשביל הכיף יכול לזכות בפרס EN, וההוצאות המובילות בעולם כולן כמעט מוציאות עבורה ספרים. אתה אולי חכם לדעתך יותר מאנשי וויט-וולף, נקרומנסר, FFE, גרין רונין ו-AEG, אבל לדעתי לא רק שיקולים עסקיים גרמו לכולם להשקיע בתחום הזה, שקידם את המ"ת בשנה יותר מש-WOD קידם את המ"ת בעולם בעשר שנים. רוב ספרי המו"ד הגרועים נמצאים בשוליים, ואתה לעולם לא תמצא אותם. החברות המובילות מוציאות עשרות מוצרים איכותיים בכל שנה, עם רמת גרפיקה (פנימית) שאוכלת כל ספר אקזלטד. זו השיטה הראשונה שאני זוכר שעשו לה ספרים רבים כל כך בצבע מלא, כולל ספרי בסיס, ועדיין מכרו אותה בזול לשחקנים (כאן תכניס בדיחות על סוחרי סמים). תראה מה אתה אומר: אני נותן לך שמות של עולמות נחשבים ומובילים (שכחתי את SCARRED LANDS, ROKUGAN, ו-WARCRAFT, אגב, ועוד מליון אחרים) ואתה (א) חושד שהבאתי שמות שהומרו למו"ד ולא נכתבו עבורה במקור, כאילו זה משנה משהו בכלל, וכאילו זה משהו שיש להתבייש בו. (ב) שהתעללו בהם ויצרו להם גירסאת ק20 קלקל אותם. אז ככה, קודם כל, רוב העולמות שתיארתי נכתבו כמ"ת לראשונה עבור ק20, אך כמובן לא כולם. אם אתה רוצה להיות ילד קטן ולהגיד שכל השיטות האלה הומרו כי ק20 מוכרת וכי יוצרי אנגל רצו כסף, ואנשי וויזארדס קנו מ-AEG את בבת נפשם והרגו אותה וכו' וכו' אז תהנה. זה נראה לי ילדותי וקטנוני. כנראה שלא כל העולם נחנק כשהוא רואה מו"ד, ואם אתה מרגיש נעלה על מישהו בגלל שאתה מטפטף זאת בכל מקום - שיבושם לך. אף אחד לא אמר שהיא הכי טובה משום שיהא המובילה בעולם. ואמרתי כבר שחבל שאתה לא קורא עד תום - מו"ד היא לא שיטה אידיאלית בעיני, אבל היא נותנת *המון* דברים טובים, ולכן במקביל לכך שאני משחק שיטות אחרות, אני נהנה גם ממה שיש למו"ד להציע לי. בסופו של דבר, יש דברים שהיא עושה עבורי שבהם אין לה מתחרים, וזאת הסיבה שאני משחק בה - לא כי היא הקבוצה המנצחת, ולא כי יש לי מניות בוויזארדס, ולא כי אני ילד קטן ומפגר שלא מסוגל להתמודד עם שיטות מסובכות יותר וקשות יותר ללמידה ממו"ד הפשוטה.

למה מתעלם?

> זו השיטה שנוצר עבורה הכי הרבה תוכן איכותי - מערכות, אלמנטים שונים, > יצורים, הרפתקאות וספרי הרחבה גם לפוקימון יש הרבה קלפים, ואתה לא רואה אותי מוציא את הכסף שלי עליהם. > זו שיטה מאוד ידידותית ושהמון שחקנים יכולים לדבר עליה ולהבין אחד את > השני כדי להעשיר את עצמם ואת המשחק שלהם ביחד. ולא להבין שום דבר אחר, להישאר תקועים במבוך החשוך, להתחיל לפרוט כל דבר לדרגות ומקצועות. > זו שיטה שיצאו לה עולמות מערכה חלופיים מהטובים ביותר שרובם ככולם הותאמו לרוח השטות שלה - צבור נקודות, עלה בדרגות. מבחיל במיוחד המקרה של קתולהו, שהומר לק20. וכאן נכנס מערך ההפצה המשומן לתמונה - בסופו של דבר, יותר אנשים יכירו את גירסת הק20 של קתולהו, את הפארודיה הנוראית הזו, ולא ידעו לעולם על האיכות של המשחק המקורי. > זו שיטת הפנטזיה הגנרית המובילה בעולם. אם לשפוט לפי הפורומים, לפחות שני שליש מהילדים בני ה15 שקנו אותה בכסף שהוציאו מההורים שלהם ימאסו בה בעוד שנה-שנתיים, וילכו לחפש פוקימונים חדשים. אבל לא נורא, יגיע דור חדש, והמכירות ישארו כסדרן.

למעלה