בעייה קשה

Ferenheit

New member
חבל, אני אוהב קלפי פוקימון דווקא

אבל זה לא קשור בכלל לשום דבר. יש לשיטה הרבה ספרים איכותיים וזה דבר טוב, ולקעקע כל טיעון בעד מו"ד בצורה נדושה כזאת זה לא. אמרתי שיצאו עולמות מערכה חלופיים איכותיים ואתה אמרת שרובם ככולם הותאמו לרוח השטות שלה. - האם אתה מכיר עולמות מערכה של מו"ד למעט ממלכות נשכחות אולי? אם לא, אל תזיין את השכל. זה שאתה לא אוהב את קת'ולהו ק20 לא אומר שאתה צודק שהוא נדפק, וגם אם כן, זה סתם אדיוטי להגיד שהוא נגוע באותן מחלות כמו מו"ד. ולי נראה שאתה אומר את זה כי אתה לא מבין בו שום דבר, ולו היית טורח לקרוא אותו בעיון רב יותר היית רואה לא את העובדה שאפשר להרוג את קתולהו כי יש לו ככה וככה ק"פ אלא את העובדה שהמשחק הבסיסי שם את השחקנים באותם יחסי כוחות קלאסיים ל-COC, ובכלל לא דומה שמה שאתה חושש ממנו כמחק מו"ד של שבור ת'דלת, שחוט את קתולהו וקח ת'אוצר. בקיצור, אתה זקן ומיושן, וחושש שהצעירים לא ידעו כמה טוב היה פעם וכמה רע עכשיו. צר לי לפוצץ לך את הבועה, אבל אם לא קיחת קצת פנטזיה גנרית, אני מעריך שהסיכויים שלך להתחיל ולהמשיך לאורך זמן לשחק עולם האפילה שואפים לאפס. מקסימום אתה יכול לקחת את השיטה של באפי או אנג'ל כבסיס טוב עם עתיד להמשך ב-WOD. הדינמיקה העדינה של התפתחות שחקני התפקידים של היום לעולם תישאר סתומה בעיניך כל עוד תביט עליהם כעל תועים באפלה, כולך נגוע בדעה קדומה ומבוצר בעמדותיך במקום שבו אתה צודק מאוד בעיני עצמך, אבל כמעט אין שחקנים להריץ להם.

עמית ו

New member
רק הערה -

"אבל אם לא שיקחת קצת פנטזיה גנרית, אני מעריך שהסיכויים שלך להתחיל ולהמשיך לאורך זמן לשחק עולם האפילה שואפים לאפס" צר לי לאכזב אותך. מעולם לא שיחקתי פנטזיה גנרית (לפחות לא מעבר לרמות הוואן טיימר, וגם זה בשלבים מאוחרים). עולם האפלה היה המשחק הראשון שלי, ועד היום הוא אחד המשחקים החביבים עלי. כאן אני חושב שנמצאת הבעייה שלך - אתה (ורוב השחקנים כיום) התחלת לשחק במו"ד. בדיוק כמו שנוח לי יותר לקרוא ולדבר בעברית - כך נוח לך לשחק מו"ד. כיוון שזו השיטה הראשונה שלך, אתה אינך מסוגל לראות את הדפקטים שבה במלוא חומרתם (ואודה - כאשר מדובר בWOD גם אני עיוור במידה מסויימת לפגמים). כאשר אתה מתרגל לנסוע בעגלה על עביש משובש, נסיעה בפרארי על כביש חלק תרגיש לך משונה, ואפילו לא נוחה. אז אני לא אומר שWOD היא פרארי, אבל מו"ד היא בהחלט עגלה מקרטעת.

DDN

New member
אתה מתייחס למו"ד כאילו זו שיטה אחת

אבל מו"ד 1, מוד"מ, מו"ד 2, מוד"מ 2 זה דברים שונים כמעט לחלוטין ממו"ד 3. על איזה מהן אתה מדבר?

ננסק

New member
בואנ'ה, אתה מצחיק אתה

"מעולם לא שיחקתי פנטזיה גנרית.... כאן אני חושב שנמצאת הבעייה שלך - אתה (ורוב השחקנים כיום) התחלת לשחק במו"ד." אולי, ידידי, כאן נמצאת הבעיה שלך? אתה מודה שאינך מבין דבר וחצי דבר במהדורה השלישית של מו"ד, ושמעולם לא שיחקת בז'אנר הפנטזיה, ובכל זאת, אתה עומד מהצד ומטיל האשמות. למה הדבר דומה? לנגן טרומבון שמעיר הערות נוקבות וחותכות על צורת חיתוך העץ של נגר מפורסם. לא רק שאין לו שמץ של מושג על מה הוא מדבר, הוא אפילו בכלל לא מתעניין בנגרות. ידידי, הסיבה היחידה שדחפת את עצמך לדיון הזה היא כדי שתוכל להאשים אותנו בכך שאנחנו משוחדים בדעותנו בגלל שמו"ד היא השיטה הראשונה ששיחקנו וכו', בגלל עקרון עתיק שאתה מאמין בו, שמו"ד היא שיטה גרועה, המוני בית ישראל דובקים בה מתוך קנאות פאנאטית בלבד, וצריך לחנך אותם אל האור והגאולה. חבל לי שהאמון שלך בבני השיחה שלך - ופרנהייט היה בן שיחה מצויין - נמוך כל כך. כולנו מודעים בהחלט לקיומן של שיטות אחרות, משחקים בהן, נהנים מהן, ובכל זאת, גם ממו"ד. האם ייתכן, שלמרות כמה שתתעקש להאמין בזאת מתוך עיקרון, מו"ד היא לא פיפי-קקה? שהשיקולים שלנו לשחק בה אינם "100% של נאמנות קדושה טהורה לשיטה האם המהוללת"? אתה מאשים אותנו בכך בדבקות בעיקרון, כשלמעשה, זה אתה שלא מרפה מעקרונותיך. אני לא אציע לך לשחק בשיטה, מאחר ובירור תסרב, אבל לפחות דבר אחד עשה - תפסיק לדבר בנחרצות שכזו על דברים שאין לך בהם דבר וחצי דבר.

אין שחקנים?

לא שלי יש זמן להנחות... למען האמת, שבע שעבר שיחקתי עם הקבוצה המיתולוגית שלי. שיחקנו בשיטת כשרונות (STORMBRINGER) ולמרות שרובם לא הכירו אותה, הם הסתדרו בקלות עם בניית דמות, וקלטו מיד איך זה עובד. לעומת זאת, יצא לי להשתתף במשחק של מו"ד3 שחוץ ממני ומהמנחה, כל השאר לא הכירו את הכללים. יכולת לראות אותם ממש סובלים כשהם ניסו לכפות את דמיונם לסד של השיטה.

../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

זהו, תתרגל לזה שאתה תימוני מטורף פריק שמנסה להשתלט על העולם. עובדה שאתה משחק דיאנדי... אני כבר השלמתי עם זה ממזמן.

רמץ

New member
מתרגלים...

בגיל 24 זה לא נעשה קל יותר. שמור על חיוך, תדגיש שמזה אתה נהנה וזה כל מה שאפשר לעשות בנידון חוץ מלזנוח את התחביב שלך ולעשות... ארררמ... מה עושים שאר הילדים בני ה-15 בימינו? - לשמוע סבלימינל והצל או משהו...
אני זוכר שכשהתחלתי להדריך בחוג מו"ד ולהרוויח כמה גרושים, אמא שלי רכשה פתאום הרבה יותר כבוד לעניין. וכמו שאבא שלי אומר: "היית מעדיפה שזה יהיה אלכוהול וסמים?"

Hammerfall

New member
למה אכפת לך מה הם חושבים?

קודם כל, אם אתה אוהב את המשחק שכל השאר ילכו ל@#$%$##! אבל, אם אתה בכל זאת רוצה לחנך וללמד אנשים לאהוב את המשחק אולי תתחיל לספר להם על כך שזה כמו משחק דרמה, אתה בעצם לוקח על עצמך משחק של דמות מסויימת שמחובתך לדעת הכל עליה ולהכיר כל פרט ופרט בה וככה אתה משחק אותה על הצד הטוב ביותר, בעצם מנתק את הרצונות והדחפים האישיים שלך ולא חושב על מה שאתה היית עושה בסיטואציה הנתונה ונותן לדמות לפעול על פי הדחפים והאינטואיציה שלה. חוץ מזה זה גם כמו משחק קופסא כי מה שבעצם קובע מה קורה זה הקוביות ויש רבות ומגוונות מהן והכל מאוד מסודר ומאורגן ויש ספרי חוקים ומהדורות וסגנונות שונים. אבל בסך הכל זה משחק של כמה אנשים ככה שיש איטראקציה עם הקבוצה ואתה לא יושב לבד ליד מחשב או משהו כזה. כדי לדעת מה קורה במשחק אתה בסך הכל מקשיב לשומר המבוך ומדמיין... בסך הכל אם אתה באמת רוצה להשקיע בהסבר אז אתה תמיד יכול לשלוף דף דמות נייד ולהתחיל להציג בפניהמוסבר את התכונות והדברים שיש ושצריך והכל... מקווה שהועלתי...

"למי אכפת מה חושבים"

באופן "מפתיע", רוב בני האדם שאינם מיזנטרופים משונים, כן מעוניינים שלסביבה תהיה דיעה חיובית עליהם. אלו ש"לא אכפת להם מה חושבים עליהם" הם אלו שהכי חשוב להם שיחשבו עליהם וישימו אליהם לב.

DDN

New member
../images/Emo6.gif

למה אני צוחק? כי בד"כ שאני מספר לאנשים על הדברים שאני עושה אז בד"כ מורמת גבה ושואלים מה קשור? ובכן, התעסוקה שלי בפנאי מתחלקת בצורה הבאה: בד"כ עובר על הפורומים ומתעסק (או משחק) במשחקי תפקידים, צופה בהיאבקות WWE, ומדבר על זה עם אנשים, וכל יום בשעה 20:05 צופה ב"מיכאלה". מה קשור? אתה יודע שהיאבקות זה מבוים נכון? והD&D הזה זה לא לילדים בני 10? אלו תגובות שאני מקבל. מה אני אגיד, אני מגוון. בכל מקרה, איך אני מסביר על מו"ד בדרך כלל? אני מסביר שזה משחק, שבו כל אחד משחק דמות שהיא לא הוא וצריך לדאוג לה ולקדם אותה בחיים בעולם שבו אחד השחקנים הוא המנחה שמציג בפני האחרים את המצבים השונים. מי שיבקש פירוט, אז אני אתן דוגמא של ימי הביניים ונאמר משחק מישהו עם חרב שיוצא להציל נסיכות וכדומה. האמת? כמה בנות בעבודה גילו בזה עניין אחרי שראו כמה אני מדבר על זה. מישהי מאחד המפעלים כבר שואלת אותי כל שבוע שאני מגיע לשם מה דומיניק עשתה השבוע. . . . אה כן, וגיליתי, אחרי שהבוס שלי סיפר לאחד הבעלים של החברה שאני חלק מקבוצת הביקורת, שגם הוא היה שחקן "כבד" בנעוריו. . .. טוב. יותר קשקשתי ופחות עניתי על השאלה. לא נורא.

bluepolice

New member
פשוט תגיד

"זה משחק תפקידים המבוסס על תחכום ומזל שדורש רמת חשיבה גבוהה, ודמיון מפותח" הם לא יבינו, ויגידו "מה????!!!" אתה תגיד- "שמע, זה קשה מדי להסביר. זה כמה חברים שעושים שטויות ומעבירים צחוקים בקיצור."

dragon zlotnik

New member
לא הבנת כנראה את השאלה

השאלה היתה איך לגרום להם לצייר אותך כילד בן ארבע או כתמהוני מטורף, אלא איך לצייר להם את המ"ת כמשחק חביב, לכל הגילאים!

למעלה