בעייה מוזרה בשעון

shed

New member
--->

מע' הפעלה היא לא רק ממשק בין תוכנה לחומרה, היא הרבה יותר מזה. בין הדברים שמע' הפעלה מספקת ניתן למצוא גם TOD - time of day. במחשבים שולחניים הוא נמדד במילישניות החל מהראשון לינואר 1970. מערכת ההפעלה (או תוכנה אחרת לצורך העניין) צריכה לדעת איך לתרגם את המספר הזה לשנה, חודש, תאריך ושעה. הסיבה שבחרו לממש את הפנקציונליות הזו במערכת ההפעלה היא כדי לספק לכל התוכנות שרצות ממשק פשוט ליום, שעה וכדומה. אין צורך שכל תוכנה תעשה את ההמרה הזו בעצמה. מע' ההפעלה אמורה לדעת איפה אנחנו נמצאים ובהתאם לכך לעבוד (ולא משנה כרגע אם מדובר בלפטופ, PDA או מחשב שולחני). פאלם בחרו לממש בצורה מסויימת (פשוטה יותר לדעתי) ואילו WM מממשת את הפונ' הזו בצורה אחרת, כנראה מסובכת יותר. אף אחד לא אמר שאי אפשר לתת ממשק ידני ב-WM לשינוי הגדרות, כנראה בגלל שהמידע הזה יושב ברגיסטרי (ואני רק מעריך שהוא אכן שם) ומקושר למנגנונים אחרים של מע' ההפעלה אני מעריך שזה מורכב קצת יותר. לכן יש צורך בחבילת תוכנה שלמה שכל מה שהיא עושה זה לערוך מידע ב-DB לוקאלי. אני לא חושב שזה killer app שיש לפאלם ואין ל-WM. אני כן חושב שניתן ללמוד מהדוגמא הקטנה הזו על ההבדלים בין תפיסות עולם שונות.

mikeoreli

New member
סתם לסבך?

אני מבין שאתה פשוט סולד מהרג'יסטרי, אבל "להאשים" את הרג'יטסרי בכך שיש בעיה עם השעון קיץ? ההבדל הוא שלפאלם עשו אפליקציה שאפשר בעזרתה לקבוע זאת ידנית ופוקט לא. מה הקשר למערכת ההפעלה? היא לא נותנת לך מידע לגבי שעונים במקומות אחרים על הגלובוס. לכן יש את כל התוכנות האחרות שנותנות זאת.

shed

New member
לא הבנת אותי כנראה,

לא אמרתי שאני סולד מרגיסטרי. אני חושב שבמחשב שולחני הוא מהווה DB לא רע למע' ההפעלה. אני גם חושב שעבור PDA הוא מסורבל מדי, זה הכל. אני לא יודע איפה WM מאכסנת נתוני מיקום + שעון קיץ. אני בטוח שזה לא במקום פשוט ונוח כמו בפאלם. אחרת לא היה צריך tzedit שלם בשביל לערוך רשומה ב-DB. גם תוכנות צד שלישי שמחשבות זמן במקומות שונים בעולם משתמשות בפונ' מערכת של מערכת ההפעלה. בין השאר כדי לקבל שעה נוכחית + מיקום (וכנראה גם היסט מול GMT). את זה מע' ההפעלה צריכה לספק. נכון שאפשר לעקוף את זה, נכון שאין מגבלה טכנולוגית ליצור פתרון. אבל - וזה אבל חשוב: הפתרון הזה הוא work around. בכל מקרה, לא נראה לי שאף אחד יבחר מע' הפעלה בגלל פיצ'ר כמו זה. בכל זאת אני מוצא את הנקודה שעלתה כאן כמעניינת בגלל הדוגמא שהיא מהוה להבדלי תפיסות עולם. יאללה: מי רוצה לשחק כדורגלבדולח

mikeoreli

New member
תראי...

כשאתה סלבריטי (hx4700), אתה צריך לדפוק כניסה. לא? אחד החוקים הוא קודם כל להפיץ את המידע והשמועות ולגרום להתלהבות ובסוף להכנס באיחור...

למעלה