בעייה מוזרה בשעון

mecon2000

New member
באמת שיניתי את השעון במחשב

לשעון ירושלים (וגם בPPC זה על ירושלים) אם אני מבין נכון - כל עוד אני לא קובע פגישות בחוצלארץ, בעצם השעה תשאר תמיד נכונה, לא? כלומר, מה אכפת לי שעון קיץ לא שעון קיץ - אני קובע לPC את השעה ומגדיר אותו כירושלים, וכנ"ל בPPC, ובגלל שאין לי שום סיבה לקבוע פגישות בחו"ל, והמחשב PC שלי הוא היחיד מולו אני מסנכרן את הPPC, אז לא תהיה לי בעייה , נכון? השעון לא יזוז.. אני טועה?

raananta

New member
אתה לא טועה.

אבל אני מנסה להבין מה עושים אנשים אחרים שחייבים להגדיר שעון קיץ.

shed

New member
--->

משתמשים בפאלם
ואז אין בעיה עם שעון קיץ, אין בעיה עם פגישות ולו"ז בחו"ל, ואין בעיה עם תיאום שיחת ועידה עם הודו כאשר אתה נמצא בניו יורק.

raananta

New member
אבל אז יש בעיה להכין קפה ../images/Emo3.gif

שד, איך העניין עובד בפאלמים? איך מוגדר שם שעון קיץ?

shed

New member
--->

ניתן להגדיר אוטומטית, וניתן להגדיר שעון קיץ ידנית פר מיקום. כך אני מגדיר שעון קיץ ידני עבור תל אביב. את כל השאר הפאלם עושה לבד. KISS כבר אמרנו???

raananta

New member
אני לא מבין למה יצרניות העברית

ל-PPC לא מכניסות להגדרות ה-Region את האפשרות של שעון קיץ ידני עבור ישראל? (נראה לי שמייק דיבר על זה פעם) חוץ מזה, כמה קשה לכתוב יישום שעושה את זה ב-PPC? מוזר לי שעד כה אף אחד לא כתב משהו כזה. KISS אה?! במקרה הזה אני לא חושב שזה קשור. הרי הכנסת האופציה של שעון קיץ אמורה להיות די פשוטה. לדעתי מיקרוסופט לא עשו זאת כי הם מקטינים ראש! הם טוענים ששעון הקיץ בישראל משתנה משנה לשנה, ולכן הם לא יכולים להגדיר אותו אוטומטית.... אז ראבק, תנו לנו לעשות זאת ידנית!
אני מניח שיום אחד יימצא פתרון. יום אחד

פתרון נוסח מיקרוסופט ../images/Emo5.gif

כמו כל באג במיקרוסופט הם מודעים לבעיה ומציעים אחת מ2 פתרונות אפשריים: או לשנות את הזמן במקום ירושלים לאתונה. או לקנות את ה Resource Kit שכולל את TZEDIT שהוא כלי לעריכת אזורי הזמן, כולל זמני שעון קיץ. אם ה PPC מסמכרן את השעון שלו מהמחשב, הפתרון הזה נראה מבטיח. למזלנו (יותר נכון למזלכם
), יש אנשים שזוכרים את התקופה ש Resource Kit היה חינם והעלו את TZEDIT הישן להורדה חופשית ברשת. שימו לב!!! הגרסה החינמית היא של Windows NT ושל Windows95 שני המוצרים האלו לא נתמכים יותר על ידי מיקרוסופט. גרסאת TZEDIT שמוצעת באתר שצירפתי שונה מזו שמגיעה ב RK הנוכחי וייתכן ותגרום לכם צרות. השימוש על אחריותכם בלבד. מי שעדיין חושב שאופציה כזו צריכה להיות חלק אינטגרלי מלוח הבקרה בהגדרת אזורי זמן, עושה עוד צעד לקראת מעבר (מנטלי) לפאלם.

shed

New member
מה פתאום

הרבה יותר הגיוני להישאר עם מערכת הפעלה שבה צריך לקנות חבילת תוכנה שלמה בשביל לשנות הגדרה של 8 ביטים... שלא לדבר על כמות ה-handles שצריך להקצות בזכרון כדי לצייר כפתור פשוט על המסך.

raananta

New member
../images/Emo6.gif אני כבר רואה לאן מועדות פני

השרשור הזה. אם הרומניה של מייק תסדר לו את כדור הבדולח נוכל לראות שהעתיד צופן לנו עוד שרשורפלצת שאולי ישרת כמה אנשים שרוצים לדעת מה עדיף, פוקט או פאלם?!

mikeoreli

New member
עזוב אותך מהרומניה

בסופו של דבר היא הסכימה לשלוח את הכדור בדולח חזרה לארץ ואכן שלחתי לה אותו, אך כעת הוא תקוע במכס כי אין להם ברשימות "כדורי בדולח" ולכן הם לא יודעים כמה מס לקחת. כמו שכבר כתבתי נואשתי מהעניין והתחלתי ללמוד לפתוח בקלפים. אז... פתחתי בקלפים ואכן ראיתי שבקרוב מאוד הקישור יהפוך לעוד מאותם קישורים שדנים בנושא. אך הפעם בשונה מהשאר לא ייצא מזה כלום. מה זה הדיון המעפן הזה בכל מקרה? זה שבפאלם תכנתו תוכנת שעון עולמי שניתן להגדיר בה את שעון הקיץ זה גורם לאנשים להעדיף פאלם על פוקט? ממש לא חושב.

shed

New member
יש לי תימניה אם אתה רוצה

אני לא חושב שבגלל שעון קיץ כזה או אחר מישהו יעדיף פאלם על WM או להיפך. הנקודה העיקרית היא לא בזה ש"בפאלם תכנתו תכנת שעון עולמי שניתן להגדיר בה". אלא "איך מע' ההפעלה מחזיקה מידע כזה או אחר, ומה הנגישות אליו". אני חושב שדווקא העניין השולי והקטן הזה הוא דוגמא מצויינת ל-KISS שאין ב-WM. כאשר צריך TZedit Kit רק כדי לערוך כמה ערכים ברג'יסטרי זה אומר שהמנגנון הזה מסורבל, לא יעיל ולא ידידותי. אפשר להתווכח על יעילותו במחשב שולחני (ואני לא חושב שהוא רע) אבל לדעתי הוא לא מתאים למחשב כף יד. כנ"ל מנגנון dll והלווינים שלו. מצד אחד WM נוטה להצטייר כ"ידידותית יותר" עם ממשק נוח יותר, מצד שני מתגלה שזה רק מעטפת חיצונית. לא שמישהו יעבור לפאלם בגלל שעון קיץ, לא שמישהו יעבור ל-WM בגלל מסך today. זו רק דוגמית קטנה להבדל בתפיסות עולם בין שתי מערכות הפעלה שונות. דרך אגב: נכון לאתמול עדיין ה-4700 לא היה בחנויות, לפחות לא באלה שאני הייתי בהן
.

AYELET1

New member
../images/Emo10.gif אכן מיקו הזכיר והביא לינקים לכך

שהשחרור נדחה לעוד חודש אאל"ט

shed

New member
איזה מזל שעוד חודש אני שוב אהיה כאן

או שבעצם אולי זה לא כל כך מזל

AYELET1

New member
תארו לכם שיפתח פורום עכדורי בדולח ו

ופתיחת קלפים (מיקו המנהל?
) נראה לי שמלחמות Palm Vs. PPC יחווירו לעומת מה שילך שם

mikeoreli

New member
אני?../images/Emo9.gif

אני חשבתי שאת האשפית בפתיחת קלפים. לגבי תכנות התוכנה, מאיפה קבעת שזה תלוי במערכת ההפעלה? מערכת ההפעלה לא מנהלת שעון קיץ או חורף. מערכת ההפעלה מהווה ממשק בין המשתמש לחומרת המכשיר (בPC זה הBIOS, בפוקט פיסי אני לא ממש יודע, אבל זה משהו שאני אנסה לברר). בקשר לשעון חורף וקיץ ביחס לשעונים בשאר העולם זה תלוי בתוכנה שמאפשרת זאת ומנהלת זאת. לי אין בפוקט תוכנה שאומרת לי מה השעה במקומות אחרים בעולם (זה בגלל שאני לא צריך).

למעלה