בעייה מוזרה בשעון

mecon2000

New member
בעייה מוזרה בשעון

יש לי IPAQ 3970, ויש לו איזה קטע מאוד מוזר: מדי כמה זמן (יומיים שלושה) השעון שלו זז שעה אחורה! יכול להיות שתבנית השינוי שלו שונה קצת (המכשיר נמצא אצלי רק איזה שבוע, אז אין לי ניסיון כל כך ארוך איתו...( בכל מקרה - השעון בPC שלי מכוון כמו שצריך ולא משתנה על דעת עצמו, אז לא בגלל הסינכרון מול המחשב או משהו... (לפחות לא נראה לי) זה מחרפן אותי!... יש למישהו עצה? אה, ועוד משהו: איך אני בודק איזה מערכת הפעלה יש לי? (זה יד שנייה, המע' באה כבר מותקנת) תודה :) רוני

raananta

New member
תנסה לפעול על פי הקישור הבא.

קישור בכל המכשירים הללו מערכת ההפעלה מגיעה מובנית במכשיר, כך שלא משנה אם זו יד ראשונה או שנייה. מערכת ההפעלה היא PocketPC 2002. ברוך הבא

AYELET1

New member
הבעיה כרגע זו הגדרת זמן של ירושלים

כי עפ"י מיקרוסופט אין בישראל שעון קיץ (ועלי לאמר שקשה לבוא אליהם בטענות בנקודה זו, עקב התלות של שעון הקיץ בהרכב הממשלה
) אז אם אזור הזמן מוגדר כירושלים, השעון אכן יזוז אחורנית מידי פעם...

raananta

New member
אכן בעיה קשה

היות וכמעט ואין לי שימוש בפגישות ברמה הבין לאומית, אני פשוט מכוון את השעון של ה-PC ושל ה-PPC ידני ומונע את הבעיה. אבל ברור שברגע שאני קובע פגישה בתורכיה, נניח, היא תהיה בהפרש של שעה מהמתוכנן. האם יש תוכנות צד שלישי (חינמי\לא חינמי) אשר מתקנות את הבעיה ומאפשרות הגדרת שעון קיץ ב-PPC באופן ידני?

AmiDebesh

New member
עליך אני מתפלא איילת

יש תכנה שמסדרת את נושא השעון City time

raananta

New member
תודה רבה עמי ../images/Emo8.gif

השנייה חזרתי משיטוט בפורום הפריק ואכן מדברים שם על התוכנה הזו, וחזרתי לכאן בכדי להציע לדיקטטורית לנסות אותה. אני אבדוק אותה בקרוב, ואראה הכיצד היא מתפקדת. אתה מכיר את התוכנה? משתמש בה? אם כן אנא ספר עליה קצת. שוב תודה

raananta

New member
בבקשה ../images/Emo3.gif אבל שלא תתרגלי ../images/Emo6.gif

אני עדיין מחפש בתוכנה היכן ניתן להגדיר שעון קיץ

raananta

New member
עמי, איך בדיוק אני מגדיר שעון קיץ?

התקנתי, ניסיתי ולבסוף שהתיאשתי, פניתי לאתר והם כותבים בפרוש: "עקב כך ששעון הקיץ אינו קבוע ונקבע ע"פ שיקולים פוליטיים מערכת ההפעלה שבפוקט התעלמה משעון הקיץ הישראלי" האם יש פיתרון?

AmiDebesh

New member
מצטער על העיכוב

אז ככה, הסיפור שלי עם שעון הקיץ החל לאחר שרכשתי את ה- WorldMate, וראיתי שיש את הבעיה. פניתי אל MobiMate ולאחר החלפת מכתבים (כולל עם איילת) הוחלט ברוב קולות (אבל לא פה אחד) שמיקרוסופט והדתיים אשמים. במרץ השנה אדם מ- MobiMate הבטיח לי כי בעדכון הגרסה הבא יפתרו את הבעיה. בינתיים ניסיתי להשתמש גם ב- City Time בעקבות המלצות בפורום. מאחר שלא היה לי הגיון ברכישת שתי תוכנות מקבילות במידה רבה ויתרתי על ה- Time City, וחיכיתי לפתרון המובטח. לצערי הרב בגירסה שיצאה ב-29/06/04 עדיין אין פיתרון. ואני עדיין מקווה שיהיה כזה בבוא היום וכמובן מתוצרת הארץ כמו שצריך

raananta

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo7.gif

האמת שאין לי כמעט שימוש בשעון עולמי אבל העובדה שמערכת ההפעלה לא "יודעת" לעשות זאת לבד, מפריעה לי. זה נראה לי חוסר מקצועיות... אולי אני אעבור לפאלם

AmiDebesh

New member
שמחה מוקדמת מידי, אני מעריך

קשה לי להאמין שרענןן יקנה מכשיר פאלם חדש רק בגלל תכונה שהוא בעצם לא צריך. אם כי יש אנשים שבהחלט נפגעים מתכונות שעון הקיץ של מערכת ההפעלה. עוד יותר עצוב שחברה ישראלית MobiMate המתיימרת להציע פיתרון של שעון בין לאומי ומוכרת את התכנה. בתחילה לא מודעת לבעיית שעון הקיץ הישראלי ולאחר מכן מבטיחה לתקן בגרסאות הבאות - ולא מקיימת. ומה שמוזר שאביאל ואיילת לא רואים בכך בעיה איילת - רק ראית שמישהו בתגובה ספונטנית ולא רציונלית מדבר על לעבור לפאלם וזהו?

AYELET1

New member
עמי בוא נבהיר דבר עקרוני

לי אישית לא איכפת כהוא זה אם מישהו כאן יעבור לפאלם או לא. יותר מזה, אפילו לא ממש איכפת לי אם בעלי או אח שלי יחליט לרכוש פאלם או פוקט (עצם זה שהם תפסו את יתרונות ה-PDA זה כבר היה צעד קטן עבורם וצעד גדול לאנושות
) אז קבל את דברי אלו כהתבדחות. ולא, אינני חושבת שרענן עצמו היה רציני ביחס לפאלם. ולי צורם יותר שמיקרוסופט, שהיא חברה גדולה בהרבה ממובימייט (בכמה סדרי גודל
), ושיצרה מערכת הפעלה _(כמה למעשה...) ולא רק איזו תוכנת מסעות, תההה פופולארית ומוצלחת עד כמה שתהה, לא מביאה פתרון לאותה בעיה עצמה. והערה נוספת - מובימייט אינה מייצרת דווקא לשוק הישראלי (מן הסתם היא לא היתה שורדת, בהתחשב בעובדה שאנחנוו מדינה של דיסק אחד
) מיקרוסופט במוצהר מייצרת גם עבור ישראל, אאל"ט (העברית ה-BUILT IN במערכות שלה וכו') היא זו שבראש ובראשונה אפנה אליה בעניין בעיה כזו.

AmiDebesh

New member
צודקת במאה ועשרה אחוז

ברור לי לחלוטין שרענן התבדח וגם התגובה שלך הייתה ברורה לחלוטין. אין שום ספק שהבעיה הראשונית היא של מיקרוסופט. מאחר שגם אני חושב כך פניתי למיקרוסופט. תשובתם הייתה שאין להם תמיכה בארץ בנושא הפוקט. הם מפנים ליבואני המכשירים בטענה שמערכות ההפעלה נקנו בחו"ל על ידי היבואנים, ולכן הם צריכים לפתור את בעיות מערכת ההפעלה. כשלחתי יותר הם הציעו לי להתקשר לתמיכה באירלנד כמדומני ולקבל תמיכה בתשלום. מאחר שהיה לי ברור בשלב ההוא כי אין למעשה תקלה אלא כך בנויה מערכת ההפעלה, דילגתי על הפנייה לתמיכה. לצערי הרב אני מסכים איתך גם בנושא הישראלי של מדינה של דיסק אחד. ואני מקווה שזה ישתנה. ועדיין אני מקווה שמובימייט עם המוח היהודי יתנו לנו את הפתרון. ואם הרגזתי אותך אני מתנצל. לא זאת הייתה הכוונה.
דרך אגב האם ב-SE יש פתרון? שבת שלום

raananta

New member
תשובתם של מיקרוסופט לא לעניין בכלל

" שאין להם תמיכה בארץ בנושא הפוקט. הם מפנים ליבואני המכשירים בטענה שמערכות ההפעלה נקנו בחו"ל על ידי היבואנים, ולכן הם צריכים לפתור את בעיות מערכת ההפעלה" אני לא מבין מה הקשר ליבואנים?! מה עושה אזרח ארה"ב שקנה PPC שם, ומנהל מערכת פגישות עניפה בישראל? בתקופת שעון הקיץ גם הוא סובל! התוצאה של שיקולי מייקרוסופט לא קשורים כלל לשוק הישראלי וליבואנים, והפגיעה הנה בכל מי שמנהל מערכת פגישות בישראל צריך לנסות ולפנות למיקרוסופט כלקוח אמריקאי אשר סובל מהתופעה.

raananta

New member
../images/Emo8.gif תגובה רציונאלית אבל מתבדחת

אין לי באמת שום כוונה כרגע לעבור לפאלם (אבל לך תדע מה יוליד יום), אומנם חוסר היכולת להגדיר שעון קיץ מציגה בעיני את מערכת ההפעלה באור חסר רצינות. גם אני לא רואה מצב שבו מישהו יעבור למכשיר עם מערכת הפעלה שונה בגלל פונקציה שהשימוש בה מועט אם בכלל, אבל זה לא אומר שלא ניתן להקניט את אנשי הפאלמים

למעלה