בעיות במקום עבודה

תמילס

New member
בעיות במקום עבודה

אני עובדת בחברה קטנה שבדרך כלל מאוד פוליטקלי קורקט. משום מה דווקא בנושא הומואים ולסביות תמיד יש לכולם הערות ובדיחות. אני יודעת שאם הם מתבדחים כל כך הרבה הבעיה היא אצלם, אבל אני מתוסכלת. אני מתלבטת כבר זמן רב אם כדאי לצאת מהארון בעבודה (בעיקר לנוכח ריבוי האירועים החברתיים שאליהם אני תמיד גוררת את האישה) והאמת אני מפחדת. אני לא יכולה להעריך מה תהיה התגובה שלהם ואיך זה ישפיע עלי. יש למישהו עצה / נסיון קודם שממנו אפשר ללמוד ?

אבא גאה

New member
נסיוני במקומות העבודה

הוא שמעולם לא נתקלתי בתגובה עויינת במקום עבודה, גם כאלו שעל פניו לא נראו כמקומות נאורים במיוחד. תמיד קודמתי בלי שום בעיה. אבל.....היו מקרים אחרים ששמעתי עליהם שאנשים סבלו מיחס לא נאות בעבודה. עיצה? קצת קשה לתת... את יכולה לשאול את הקרובים אלייך בעבודה מיד אחרי בדיחה הומופובית "למה הכל פה כ"כ PC מלבד בנוגע להומואים"? את יכולה לרמוז, שאת לסבית מבלי לומר זאת במפורש ואז תראי איך אנשים מגיבים. ואת יכולה לצאת מהארון אבל לא דראמטיות, פשוט לצחוק מהבדיחה ולומר "אני חייבת להתקשר לבת הזוג שלי ולספר לה"... את יודעת מה? אני כן אתן עיצה: אם זה באמת באמת מרגיז אותך שאת בארון, אם כבר נמאס לך להסתיר..פשוט צאי מהארון, במקרה הכי גרוע...מה יקרה?

Liroy25

New member
היי תמי

גם אני עבדתי עד לא מזמן ב"תפוז" שהיא חברה קטנה לכל הדעות כך שאני מבין מאיפה השאלה שלך מגיעה. לדעתי אין לך במה להתבייש או להרגיש לא נעים. נהפוך הוא! אנשים שמספרים בדיחות על הומואים אינם בהכרח הומופובים. (עייני ערך שרשור הבדיחות בפורום "בנים בלבד"). זה לא שאת מסתובבת עם דגל גאוה על החולצה ושולחת מבטי זימה לכיוון המחשופים של הבנות. תעשי מה בא לך ואל תדפקי חשבון לאיש!

מנסיון בצד ההפוך וקצת לוגיקה

אם החברה היא פוליטקלי קורקט, סביר להניח שלא יקרה כלום אם תצאי (אבל מעבר לכסות של הדיבורים היפים, תנסי להעריך אם יש הומופוב אמיתי בעמדת כוח. זה לא בהכרח צריך להשאיר אותך בארון, אבל זה נתון שכדאי לשקול בשוק העבודה המחורבן). הבעיה שיכולה להיות היא שימשיכו לספר בדיחות הומואים/לסביות, אבל מאחורי הגב שלך. יפריע לך? מאוד? תוכלי לתרום כמה בדיחות ולהשתלב? תוכלי לשלב גם כמה בדיחות רוסים, בלונדיניות, נכים כדי שהשבירה היחידה של ה- PC לא תהייה דווקא בצד שלך? אולי כדאי קודם ליצור את האקלים ההומוריסטי הנכון ורק אז להעריך עד כמה החברה באמת בסדר או שבאמת יש בעיית הומופוביה. יתכן שהיום לא מספרים בדיחות רוסים כי יש רוסים בחברה, לא מספרים בדיחות בלונדיניות כי המזכירה בלונדינית וכו´ וכו´, והדרך היחידה להתפרק היא בדיחות על מיעוט ש(לכאורה) לא מיוצג בחברה ולכן לא יפגע? נתתי יותר שאלות מתשובות, מכיוון שבאמת הכל תלוי בך ובסיטואציה הספציפית. מקווה שיותר עזרתי מאשר בילבלתי.

EuroSims

New member
מת לצאת מהארון

לחבק את החבר שלי בלי שיעשו מזה עניין להתנשק איתו בלי להתצטרך להתחבא לחיות איתו כמו שכולם חיים - למה לאותו זוג של הטרוסקסואלי מותר להתנשק אחרי הסרט בחוץ ולנו לא? - זה כל כך מכעיס כי כל כך אני רוצה לחבק אותו לפעמים כשאנחנו מסתובבים ממש כמו כל זוג אבל עדיין אני חייב להתאפק וזה הורס את הרגע הקסום שאנחנו חולקים ביחד

EuroSims

New member
תודה, אבל

מה הלאה? אומנם אני כל כך רוצה - כל הזוגות האלה ששוכבים על החוף אחד בזרועות השנייה - יש לנו היכולת לראות בלבד ולהמשיך ללכת לאורך החוף כמעט מתפוצצים בגלל שלנו גם מגיע ! אבל בכל זאת אנחנו לא יכולים למרות שכל כך רוצים - כי באמת אהבה יש בלי סוף - אבל אנחנו צריכים לעשות את זה במקומות משפילים ! כי ככה אין לנו שום זכות..... אין לנו מקום שם על החוף למרות שגם אנחנו זוג לכל דבר אז איך אפשר? כל כך הורס לי ומציק לי כי אני כל הזמן רוצה להיות איתו וגם הוא כל הזמן מדבר על איך הוא היה לוקח אותי עכשיו בזרועותיו אבל הוא לא רוצה וגם אני האמת לא רוצה להתבזות כי בתוך השיחים זה פשוט משפיל ובגלל זה אנחנו לא נפגשים כי אין לנו איפה לממש את האהבה שלנו ולא יחסי מין - חיבוקים התנשקויות - אז אין לנו מה להפגש רק כדי ששנינו נלדיק אש אחד אצל השני - אש שרק תכביד עלינו אחר כך כי לא יהיה לנו איך לכבות אותה (יהיה איך - לא יהיה איפה)

Anatu§h

New member
אבל מי אמר שאתם לא יכולים?

נשמע לי שאתה זה שלא נותן לכם זכות... ובעצם מה הקטע של הפומביות ? :) כלומר, אני בעד שימותו הקנאים וכו´.. בפומבי זה נחמד מאוד... אבל אין לכם בית ? (לא כי יפריע לי לראות אתכם על החוף! אבל אתה מדבר כאילו חוף או במת תאטרון אלו האפשרויות היחידות ואלו שמורות "לסטרייטים בלבד")

EuroSims

New member
לא התכוונתי לזה

א. זה לא אני שלא נותן לנו זכות - אני מדבר כאן מניסיון - הסביבה לא נותנת לנו את זה - האנשים מסביב ! >>> אין לכם בית? ב. זה בכלל לא הנקודה!!!, אחרי שיוצאים מסרט יש הרבה זוגות שיוצאים מהסרט מחובקים והכל - למה אנחנו לא יכולים? זה מה שהתכוונתי אליו ולא רק זה! - אני מדבר על החוף - כי ביום שישי בלילה זה הכי כיף לשכב (לא סקס - רק לשכב אחד על -יד- השני) על החוף ביחד והכל כל החוף כאן מלא כל יום שישי - ובאופן טבעי כי זה הדבר הכי רומנטי לעשות ככה שאני לא רוצה לעשות את זה כמו שמצטייר מהדברים שלך - על במת תאטרון בכוונה של בוא תראו כולם יש חבר ואנחנו מתנשקים! ---ממש לא--- אני מדבר על סיטואציות פומביות טבעיות - כמו זוג שיוצא אחרי הסרט מחובק או על יום שישי בערב במקום בילוי מסויים - הבנת? ממש לא להציג את זה כמו שאת אמרת "על במת תאטרון" - אלא ממש באופן הכי ספונטני כמו שכל אחד עושה.

Anatu§h

New member
בקריאה שניה... ../images/Emo54.gif

התגובה שלי לא נוסחה באופן שבאמת מעביר את מה שאני מנסה להגיד. אבל כשאתה מדבר על לצאת מסרט, או להחזיק ידיים, להתנשק ולא חשוב מה. אני חושבת שאתם באמת יכולים לעשות כל מה שזוג סטרייטי מרגיש שהוא יכול לעשות... יש גם סטרייטים שלא אוהבים הפגנת חיבה בציבור (אני דוקא נורא אוהבת:) ואני אומרת לך על זה.. נראה אותך בחוף הערב ?
אם אתם בארון זה כמובן סיפור שלכם...

EuroSims

New member
כן, מקרה...

תודה על התמיכה באמת יצאנו מהסרט - וכל הזוגות יצאו מהקולנוע מחובקים וגם אני כל כך רציתי - וכל מה שיכולנו זה רק לשבת ולדבר ואחר כך יצאנו מהקניון וממש בכניסה! היה זוג שהתנשק והיה ממש באקט ואמרתי לו - מתי נוכל גם אנחנו להיות כמו כולם ? והוא אמר לי בעצב - אני לא יודע אם אי פעם... ובקשר לארון - זה כאילו החלטה שלנו, אם תשימי לב לאיך הסביבה מגיבה לדוגמא במקרה החוף - הדבר שבאמת יגמור לנו את החיים זה יציאה מהארון אה ועוד משהו לחשוב עליו בעקבות תגובות שקיבלתי - אני יודע שבתל אביב זה דבר שבשגרה והכל כמו שכמה ניסו להסביר לי שיש יותר חופש - אבל מה לעשות אנחנו גרים איפה שאנחנו גרים ואין מה לעשות. (לשכור דירה ממש לא בא בחשבון בהתחשב בעובדה במדינת ישראל בניגוד לבלגיה, הולנד או דנמרק ששם מסיפורים של חברים שלי משם הם כן מקבלים קצבה ללימודים - כאן לא מקבלים כלום) אז זה די בעייתי ואפילו בלתי אפשרי - מה גם שאנחנו לומדים כבר קרוב לאיפה שאנחנו גרים אז זה גם - בקיצור "תעברו לתל אביב - ה"סבלנית"" זה לא פתרון מעשי. נו אז? סימס

.m

New member
יורו יקירי,

אני מתקשה להבין מה הבעיה: אתם רוצים ללכת יד ביד, להתנשק ולהתחבק בקולנוע, או על חוף הים? נו... אז תעשו את זה. כן, בטח יהיו כאלה שיסתכלו. אז מה? אתה חושב שזוגות סטרייטים לא מקבלים קריאות בנוסח "תמצאו חדר?" - ברור שכן. תעשה מה שאתה רוצה. מה שעושה לך טוב. אם למישהו יש בעיה עם זה - שיתמודד. זה ממש לא צריך להפריע לך. mai

EuroSims

New member
זה הניסיון שלי

>>אני מתקשה להבין מה הבעיה: אתם רוצים ללכת יד ביד, להתנשק ולהתחבק >>בקולנוע, או על חוף הים? נו... אז תעשו את זה. תאמין לי זה הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב ! >>כן, בטח יהיו כאלה שיסתכלו. לא רק יסתכלו - אלא גם יזמינו את המשטרה ! - ועוד בלי שנגענו אחד בשני !! >>תעשה מה שאתה רוצה. מה שעושה לך טוב. אם למישהו יש בעיה עם זה - >>שיתמודד. זה ממש לא צריך להפריע לך. mai עשיתי מה שרציתי, מה שעשה לי טוב (או לפחות ניסיתי), למישהו כן הייתה בעייה עם זה - למרות שרק שכבנו אחד על יד השני וממש בקושי נגענו כן הוא בהחלט התמודד עם זה - קרא למשטרה - למרות שאנחנו בפירוש!!!! לא עשינו כלום, אנשים - "נורמלים" עשו שם על החוף סקס בפול ווליום ואף אחד לא התלונן - אנחנו בקושי נגענו אחד בשני - ומשום מה שמו לב - ובאמת גם הבן זוג שלי בארון - אז הדבר האחרון שכל אחד מאיתנו לא היה צריך זה שפתאום יידעו בכל היישוב שאנחנו הומואים!. בפינה הכי ריקה של החוף (למרות שריק זה דבר יחסי) לא צריך להפריע לי? - אחרי ששני שוטרים מתנהגים אלייך כאילו הם תפסו מינימום 2 מחבלים מתאבדים מבקשים תעודות זהות, מבקשים ממך ומהחבר שלך להתלוות אליהם וזה לא עניינך למה (אני מתכוון שהשוטרים אמרו לי את זה לא שאני אומר לך את זה) - אז זה בהחלט שיפריע לי!!!!!!!! בטח תגיד לעצמך - "הם בטוח עשו משהו לא בסדר שהוא משמיט שגרם לזבל ההוא לקרוא למשטרה" או כמו שכבר אמרו לי "שזה לא יכול להיות שיקחו אותכם רק על זה" אבל זאת האמת לאמיתה- אני יכול לשים את המילה שלי על זה. אז מה אני אמור בדיוק להרגיש אחרי דבר כזה. זה באמת נפלא מבינתי...

.m

New member
יורו...

קודם כל אני ממש מצטערת שהיית צריך לעבור חוויה כ"כ מזעזעת. לא הייתי חולמת אפילו להגיד שיש לך איזושהי אשמה, למרות שאנני בקיאה בכל הפרטים. שנית, אני מאוד תומכת בנפגנת חיבה פומבית. בעיני יש משהו נורא מקסים בזוג (סטרייט או גיי) שעומד מחובק באמצע הרחוב. החוויה הנוראית הזו היא, בעיני (וזו כמובן דעתי האישית, ואין בה דבר מעבר לכך), רק סיבה להמשיך בהפגנת חיבה פומבית. ולהמשיך. ולהמשיך. עד שזה יחלחל לעצמות כל ההומופובים למינהם, ויהפוך למשהו שבשיגרה. מאחלת לך המון אושר ואהבה mai

EuroSims

New member
לא בקיאה?

למה את מתכוונת את לא בקיאה בפרטים? את חושבת שהיה שם עוד משהו שעשינו משהו שאני לא מספר לך ובגלל זה עצרו אותנו? נדמה לי שכבר הבהרתי שתארתי את המקרה לפרטיו ואמרתי *שלא* ! לא צרחנו, לא הלכנו למרכז החוף או משהו, לא הקמנו מהומה רק דיברנו בקושי נגענו אחד בשני מידי פעם כי האהבה ביננו אדירה ממש אש עצומה - ואת לא יכולה לשבת על יד בן אדם שאת נמשכת אליו בטירוף ומאוהבת בו ולא לגעת בכלל ! ובכל זאת ...... היו כאלה שכמעט כבר עשו שם ילד ולהם לא אמרו כלום אז ככה שלא בדיוק הבנתי למה אמרת לא בקיאה הרי הסברתי ומאוד! דאגתי לא לעשות מזה ה"גרסה שלנו" אלא לתאר את העובדות: זה היה יום שישי בערב ככה בחוף הים - חוף פתוח בלי גדרות בלי שום דבר בפינה די נדחת של העיר - ככה שזה לא כאילו היו שם תקנות או משהו. וגם זה היה ביום שישי בערב - מי ישים לב? ואז היה את הקטע של הזבלון הקטן והכל ואז טוב בניידת אחרי שהם ראו שאין להם שום עילה WHAT SO EVER לעצור אותנו הם שחררו אותנו - לא לפני שהם התנהגו אלינו בצורה פשוט משפילה! באמת באמת אין לי מילה אחרת. צרחו עלינו שלא נעיז להגיד אף מילה כי הם יודעים בדיוק מה עשינו שם והכל ורק אחרי שנודע להם ששנינו שנה א´ בהנדסת מחשבים ואנשים די מכובדים פתאום הם אמרו לנו שאנחנו יכולים ללכת. אז איך בדיוק הפגנת חיבה בפומבי? - ושוב!!! לא בפומבי - כאילו כמו לעלות על במה ול@@@@, אלא באופן ספונטני ביותר, כמו נשיקה אחרי יציאה מסרט ודברים כאלה כמו שכל הזוגות עושים (בכוונה לא אמרתי נורמליים - כי הם לא נורמליים יותר מאיתנו ולפעמים אנחנו יותר מהם) אז איך בדיוק? איך? - תארי לך איך זה ייראה אם נצא מהארון וכולם יידעו - החיים שלנו ממש ייגמרו -וממש אין לי שום יכולת להתחיל לספוג עכשיו התנכלויות והכל אני לא בתקופה הכי טובה של החיים שלי גם ככה

.m

New member
תנשום עמוק, ותרגע...

אם תשים לב טוב כתבתי שלא הייתי חולמת אפילו לומר שיש לך איזושהי אשמה, למרות שאינני בקיאה בפרטים. או במילים אחרות - אני יודעת שיש המון הומופובים, ולכן לרגע לא חשבתי שזו אשמתך. לא רמזתי שמסרת גירסה סובייקטיבית. ואתה יודע מה - זה גם לא רלוונטי. מה שחשוב זה רק מה תעשה מעכשיו והלאה, כי מה שהיה = היה ונגמר. אתה יכול לתכנן רק מה תעשה מחר (ואפילו יצא לי חרוז...
), וזו בחירה שלך בלבד. וכמו בכל דבר גם כאן, לכל בחירה יש שני צדדים... בין אם תחליטו לצאת מהארון או להמשיך לגור בו, יהיו לזה תמיד השפעות חיוביות, והשפעות שליליות. אבל חיובי או שלילי הוא בעיני המתבונן בלבד. מאחלת לך הצלחה בכל אשר תבחר.
mai

EuroSims

New member
וכאן...

אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה ... למכתב "מת לצאת מהארון" - אבל כמו שהפעם את רואה - זה באמת בעייה תודה בכל אופן :)

.m

New member
וזה מחזיר אותנו

למה שאמרתי - לכל בחירה שתעשה (וזו בחירה שלך, שלא יהיה לך ספק) יש השלכות שצריך להתמודד איתן. בכל מקרה, המון הצלחה mai

EuroSims

New member
תודה אבל

אני כרגע לא מרגיש חזק מספיק להתמודד עם סערה נוספת ומלחמה אפשרית על "הבית שלי" גם ככה אני לא עובר את התקופה הכי מזהירה של החיים שלי אני לא אוכל להתמודד עכשיו עם התנכלויות וירידות וכל הדברים האלה- ואני יודע טוב מאוד שיהיו אחרי שאני כל הזמן "שולח פתיונות" ורואה את התגובה של הסביבה (ומי שאני חושב שאני מתבכיין, כמו "כמה" אנשים כאן ינסה לעבור יומיים בתפקיד שלי, אני בטוח שהוא ירוץ בבהלה חזרה)

Liroy25

New member
וואי, כמה שאתה אישה הסטרית!!

קודם כל תרגע - תעצום עיניים, קח נשימה עמוקה ודחוף קובית קרח לתחתונים! אני לרגע לא מזלזל בדברים שכתבת אבל אתה פשוט מזיין את השכל!! אז היתה לך חויה אחת לא נעימה בחיים..וואו, כולי צער ויגון. במקום לצחוק על העניין ולעבור הלאה הפכת את זה לטרגדיה יוונית ממש! אתה כמו ילד קטן שפוחד ללכת לישון כי בחושך תמיד מגיעות המפלצות..לא הגיע הזמן להבין שאין מפלצות בעולם? יש אולי אנשים בורים ופרימיטיבים אבל מפלצות? לא שזכור לי שנתקלתי באחת כזאת! (אולי רק המורה למתמטיקה מכיתה ד´..) במקום לשבת כאן ולייבב כמו איזה בתולה, תפנים את העיצות של מאי, את מילות החכמה של ענת ודודבירד ואולי תלמד משהו! הפחד מהלא נודע הוא שלך ושלך בלבד! אל תטיל את האחריות עליו על הסביבה שכן אתה חלק ממנה והיא פועלת ומגיבה על פי מה שאתה משדר לה. יום טוב שיהיה, לירוי

למעלה