בעיה..

k xoxo

New member
בעיה..

מחירם של אבטיח, מלון ותפוח שווה למחירם של 3 מלונים, 3 תפוחים ומישמש. כמה אבטיחים, לכל הפחות, ניתן לקנות במחיר של 4 מלונים, 5 תפוחים ו- 6 מישמשים
1 / 2 / 3 / 4

iziman

New member
תשובה

תפוח =ת מלון = מ אבטיח = א מישמיש =ש 1. א+ת+מ=3מ+3ת+ש 2. נבודד את האבטיח ,א=2מ+2ת+ש 3. נראה כמה פעמים אבטיח נכנס ב6 משמשים 6 תפוחים ו4 מלונים . 4. פעמיים + שארית של תפוח ו4 משמישים . 5 מכיוון שאנחנו לא יודעים את ערך התפוח והמשמשים ומבקשים מאתנו לכל הפחות אז התשובה היא : 2.

a p p l e m a n

New member
ניסיון

אבטיח+מלון+תפוח=3מלונים+3תפוחים+משמש. (אני מייצג במילה מלאה, כי אחרת מלון ומשמש יצטמצם לי כי שניהם מתחילים במ) אבטיחים=2מלונים+2תפוחים+משמש נכפיל ב2 2אבטחים=4מלונים+4תפוחים+2משמש. לכן לכל הפחות הפחות ניתן לקנות 2 אבטיחים.כי יש בהתניה רק 4 מלונים ולכן אני צריך ל"התיישר" על פי המינימלי, משום שאני לא יודע מחירים מדויקים.

Putin

New member
התשובהשהבאתם לא מתאימה"לכל היותר"?

אני לא מבין למ לכל הפחות לא יכול להיות פשוט אבטיח אחד (הרי שאלו לכל הפחות, אם היו שואלים לכל היותר, התשובה שהבאתם הייתה מסתדרת לי מבחינה לוגית) אשמח אם תוכלו להסביר לי, תודה =)

Ann2922

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת

אני חושבת שהשאלה לא נכונה

SimpleMe

New member
אנסה להסביר...

אפשר לקנות מינימום שני אבטיחים באותו הסכום שבו קנית את שאר הפירות. כלומר אתה עדיין חייב להשקיע את כל הסכום, אבל לקנות בו כמה שפחות אבטיחים.

a p p l e m a n

New member
הניסוח של השאלה נכון

כתוב "לכל הפחות" מה זה אומר לפחות או הכי מעט. ואחרי שאני לוקח 2 אבטיחים שהם שווים ל4 מלונים +4תפוחים+2 משמש עדיין נשאר לי שארית של איזה 3 תותים ומלון. (בערך לא ממש החסרתי השאלה לא מולי עכשיו) כלומר אחרי שיש לי 2 אבטיחים יש שארית לכן יש לכל הפחות 2 אבטיחים.

Putin

New member
אז אם

השאלה הייתה מונסחת ללכל היותר, התשובה הייתה זהה, לא ?

a p p l e m a n

New member
לכל היותר=לא ניתן לדעת

הרי אחרי 2 אבטיחים יש שארית. כלומר, נשארו עוד פירות. ובגלל שאתה לא יותר מה היחס בינהם לאבטיחים אז לא ניתן לדעת. כך לעניות דעתי.

למעלה