תפוח =ת מלון = מ אבטיח = א מישמיש =ש 1. א+ת+מ=3מ+3ת+ש 2. נבודד את האבטיח ,א=2מ+2ת+ש 3. נראה כמה פעמים אבטיח נכנס ב6 משמשים 6 תפוחים ו4 מלונים . 4. פעמיים + שארית של תפוח ו4 משמישים . 5 מכיוון שאנחנו לא יודעים את ערך התפוח והמשמשים ומבקשים מאתנו לכל הפחות אז התשובה היא : 2.
אבטיח+מלון+תפוח=3מלונים+3תפוחים+משמש. (אני מייצג במילה מלאה, כי אחרת מלון ומשמש יצטמצם לי כי שניהם מתחילים במ) אבטיחים=2מלונים+2תפוחים+משמש נכפיל ב2 2אבטחים=4מלונים+4תפוחים+2משמש. לכן לכל הפחות הפחות ניתן לקנות 2 אבטיחים.כי יש בהתניה רק 4 מלונים ולכן אני צריך ל"התיישר" על פי המינימלי, משום שאני לא יודע מחירים מדויקים.
אני לא מבין למ לכל הפחות לא יכול להיות פשוט אבטיח אחד (הרי שאלו לכל הפחות, אם היו שואלים לכל היותר, התשובה שהבאתם הייתה מסתדרת לי מבחינה לוגית) אשמח אם תוכלו להסביר לי, תודה =)
כתוב "לכל הפחות" מה זה אומר לפחות או הכי מעט. ואחרי שאני לוקח 2 אבטיחים שהם שווים ל4 מלונים +4תפוחים+2 משמש עדיין נשאר לי שארית של איזה 3 תותים ומלון. (בערך לא ממש החסרתי השאלה לא מולי עכשיו) כלומר אחרי שיש לי 2 אבטיחים יש שארית לכן יש לכל הפחות 2 אבטיחים.