בעיה...

pallidfool

New member
כמובן

רק התכוונתי שהפתרון שלך לא מראה את זה... עדיף להשאר במקרה הכללי. כמובן שזה לא גרם לטעות - רק צרם לי.

Ziv17

New member
מה אני אגיד לך-צודק

אני אף פעם לא עשיתי את זה....עכשיו פשוט סיימתי תיכון ואני מרשה לעצמי לעגל פינות. במבחן בחיים לא הייתי כותב את זה ולא מייעץ לאף אחד לעשות את זה.

mike0brv

New member
בעיה ... ?

לי יצא שלכל קציפה לוקח זמן שונה להשלמה ..... משוואת הזמן יצאה לי t=2v0tan(alpha)/g לאכן הזמן תלוי בשני הגורמים העיקריים : (tan(alpha ו : v0 לא יודע בקשר לזיות הפגיעה והחזרה( הראתי שלפחות הזוית הראשונה שונה מהשניה) אבל .... vo מאה אחוז משתנה , ולאכן גם זמן ההשלמה : משום ש vo ב y אומנם מתאפס בכל השלמת קפיצה , כלאמר תמיד נשאר אותו ערך ! אבל.... בציר האיקס , תמיד vo גדל ב 3 , כלאמר רכיב המהירות על ציר האיקס בכל השלמת קפיצה גדל פי 3 ! ולאכן בעיקבות זאת גם הזמן שלוקח לו להשלים את כל הקפיצה ! אולי אני טועה ? מישהו הוכיח שזמן הקפיצה בכל קפיצה הוא שווה ? (למי שרוצה הוכחות שיגיב :))

Ziv17

New member
כן אני אסביר

כשאתה מפרק את התנועה לרכיביה יוצא שבציר האנכי המהירות היא 10 סינוס 60. בציר זה גם פועל רכיב תאוצה של 10 סינוס 60, אבל זה לא משפיע על ההסבר ז"א שכל פעם שהכדור נזרק למעלה הוא חוזר למטה באותה מהירות בלי כל קשר למהירות הכדור ברכיב האפקי. אפשר לפי נוסחאות לחשב כמה זמן יקח לכדור להגיע למהירות 0 ברכיב האנכי (שנייה אחת) ואז לחשב את הגובה שאליו הוא יגיע בזמן הזה (אפשר גם משיקולי אנרגיה) ואז לחשב כמה זמן יקח לו להגיע מהגובה הזה למטה (גם כן שניה אחת).

mike0brv

New member
אויש !נכון !:)

שניה , זאת אומרת שהזמן שלקח לכדור להגיע בפעם הראשונה לסוף הקפיצה , זה ערך הזמן שיקח לו להגיע לסוף הקפיצה בכל אחת מ 9 הקפיצות הבאות ?

mike0brv

New member
אוקיי !

אז נראה שעכשיו אנשים כבר פתרו את התרגיל הזה , אז מישהו עכשיו יכול לכתוב פתרון מלא לשאלה הזאת ? (בעזרצ מכניקה ולא אנרגיות ) !

mike0brv

New member
בבקשה תענו :(((

אני צריך את זה עוד היום אם אפשר בבקשה !

mike0brv

New member
טוב , זה נכון להגיד ?

נניח שהגעתי לכזה דבר: x=v0(x)t+0.5g(x)t^2 והרי שהמהירות היא v=v0(x)+g(x)*t ואמרנו שהזמן קבוע לאכן : אפשר להתחיל עם המהירות ההתחלתית מהנפילה על ציר האיקס , לבדוק כמה הוא עובר תוך 2 שניות עם המהירות הזאת ועם התאוצה שלו ... ואז , לבדוק גם מה המהירות שלו אחרי 2 שניות , ואז להציב במשוואה חדשה את המהירות הסופית , נניח v(n) : x=v(n)t+0.5g(x)t^2 ואז יש עוד משוואת מהירות חדשה : v=v(n)+g(x)*t וכך לחזור על זה 10 פעמים , עשיתי כך ויצא לי 1020 ! אני לא יודע אם טעיתי ואם השטיה שלי נכונה , מישהו יכל לעזור ?

למעלה