בעיה

m a y a n a

New member
בעיה

אני ובן זוגי כמעט 3 שנים ביחד. אחרי שנתיים של חברות עברנו לגור יחד. ואז עלתה השאלה של "איך מתחלקים בכסף" – החלטנו שכל מה שקונים לבית לשימוש שלנו ביחד וכן בילויים ביחד – נתחלק חצי חצי ולא נתחשב בצריכה (למשל אני תמיד שותה כוס יין עם הארוחה והוא לא חובב אלכוהול) אבל תמיד התחלקנו חצי חצי ולא התחלנו לחשב רגע כמה עלתה כל מנה.. אתה הזמנת מיץ.. את יין.. וכו'.. דברים שהיינו קונים לעצמינו – בגדים, חופשות נפרדות עם חברים שלנו, אוכל בדרך לעבודה ובעבודה – זה כל אחד שילם על עצמו (אני הבזבזנית כמובן ששמחתי מהעניין – כי ככה אני לא צריכה לתת דין וחשבון מה אני קונה וכמה זה עולה). שנינו עובדים ומרוויחים משכורת דומה (הוא 7 אני 6 נטו). ועכשיו הבעיה.. לאחרונה התחלתי דיאטה יקרה – מה שיקר בה הוא המצרכים לבית שצריך לקנות (דיאטה שמבוססת על דגים, בשר וגבינות קשות שמנות – דיאטת דלת פחמימות) אז עשיתי קניות בסופר וכרגיל היינו אמורים להתחלק חצי חצי – כי לא קניתי רק לעצמי אלא לשנינו מכל הדברים הטובים (4 סטייקים – ל-2 ארוחות), סלמון מעושן בכמות ל-2.. וכו.. וכו.. ופתאום הוא אומר לי שזה לא הוגן שנתחלק בסכום כי זה משהו שאני, כדבריו "כופה עליו" לצרוך. הוא אומר שזה שאני יודעת שדברים לבית זה חצי-חצי אז אני כאילו "מנצלת לרעה" וקונה הרבה. יצא קנייה של 500 ₪ רק על דברים כאלה (בלי לקנות ירקות, חלב או לחם – הבסיס הרגיל). בקיצור – זה מעצבן אותי. מאוד. לא אכפת לי 500 ₪ או לא. העקרון מפריע לי.. למה פתאום עכשיו הוא מתחיל להתחשבן? ואז מיד אחרי זה בא עוד משהו שאולי אני סתם קושר לכאן.. אני כאמור בדיאטה.. והוא כמה פעמים הדגיש בפני – ש"רגע.. אבל אני יכול לאכול מה שאני רוצה? נכון" – "כן, בטח. למה?" הייתי עונה – הוא כאילו מאוד דואג לעצמו פתאום. דואג שאני אקח לו את הכסף "שלו" שאני אגרום לו להשתתף בדיאטה כתמיכה.. לא יודעת.. זה מאוד מציק לי.. כאילו הוא מנסה לקבוע גבולות – עד כאן. זה שלי.. זה ההגדרה שלי, זה אני.. אבל עד עכשיו לא היינו ככה! עד עכשיו היינו "אנחנו"! אנחנו יוצאים לבלות – וכל אחד מזמין מה שכיף לו כי זה בילוי שלנו ואנחנו קונים דברים לבית – גם אם הוא יותר אוהב חומוס ואני לא – זה משהו שכיף לנו שיש. והכל גם התחלק בהתאם. אני יודעת שכמשהו נקודתי זה משהו קטן.. אבל לדעתי זה סימנים שאולי מעידים על תפנית כלשהי שמצביעה על הבאות... אולי אם אזהה את הבעיה אוכל לתקן אותה מוקדם. אני מאוד אוהבת אותו ורוצה לשמר את הזוגיות היפה שיצרתי (אנחנו לא נשואים אם זה רלוונטי).

chenby

New member
קודם כל

אני מסכימה איתו, אם את הולכת לדיאטנית ויש לך תפריט מיוחד, אין שום סיבה שהוא ישלם על כך, ועוד דבר, יתכן מאוד שהוא אמר לך - אני יכול לאכות מה שאני רוצה נכון? מכיוון שהוא לא רוצה להוציא לך את העיניים כי את לא יכולה לאכול את האוכל הזה? ובכלל אין קשר להתחשבנות ורק את בחרת לראות את זה ככה? אם את רוצה לא להתחשבן, אז אל תתחשבני. ואם הוא מתחשבן - אז זו החלטה שלו, את יכולה לזרום ולבדוק את ההוצאות שלך, ואתם יכולים לקבוע הסדר חדש. העניין הוא, שתמיד יהיה שינוי מסויים במשהו - כי אין שום מצב שיכול להשאר סטטי, גם אם אתם 3 שנים יחד, ב3 שנים האלו, עברתם שינויים עצומים, ואתם תמשיכו לעבור.. עכשיו זה מבחן בשבילך איך את מסתגלת לשינויים, איך את מקבלת שינויים. תשמרי על הזוגיות היפה בכך שתישארי שמחה ואוהבת, כשאת ממוקדת בחשבונות והתחשבנויות, את כועסת או חוששת - וזה מה שאת משדרת החוצה, וזה כמובן מרחיק אותך מהמטרות שלך. כשאת ממוקדת בשמחה ובאהבה ובדברים הטובים, זה מה שאת משדרת החוצה ,וזה מקרב אותך למטרות שלך. אז כן, הוא לא צריך לשלם על הדיאטה שלך תשלמי עליה את מבלי להתעצבן או לכעוס, וזהו. שחררי דרמה. לא תהיה כזו. ובהצלחה בהמשך כמובן ובהצלחה בדיאטה כמובן. :)

שילה1

New member
שניכם צודקים,ולכן הצעה.חשבו את הוצאותיכם

החודשיות,כול הכל הכל.חלקו לשנים. פתחו חשבון בנק רק להוצאות הבית,וכל אחד יכניס בו כל חודש מחצית מההוצאות הקבועות. זה יהיה חשבון שלכם,וכולל הכל,ובו יש לעמוד. כל השאר-כל אחד לעצמו. איך נראה לך?

m a y a n a

New member
חח.. זה מה שעשינו בערך - ומכאן הבעיה

פתאום הוא נורא מגונן על מה "שלו" בהוצאות הבית ומה "שלי".. פעם כל אוכל שנכנס למקרר - היה "שלנו" והתחלקנו בו חצי חצי.. עכשיו יש תזוזה מהעקרון. ואני כאמור מפחדת שזה מוביל אצלו למשהו.

kmiki

New member
את צריכה לשאול אותו מה באמת מפריע לו

מסכימה עם מריוס לחלוטין, זה לא הכסף על הקניות וזו לא הדיאטה, יש משהו אחר מאחרוי זה, נהלי איתו שיחה פתוחה לגבי הויכוח שהיה, ונסי לשאול אותו מה באמת מפריע לו. יש משהו שם

למה חייב להיות עוד משהו ?

יש להם הסכם והיא לא עומדת בו פשוט מאד. לא תמיד צריך לחפש דברים ניסתרים.. בהסכם ביגוד, אוכל לעבודה, וכו' כל אחד לעצמו. הדיאטה זה דבר אישי שלה ולדעתי אין הוא צריך לממן לה זאת.

kmiki

New member
ברור שיש עוד משהו, כמה זמן אפשר להתחשבן?

תגידי, מי משלם על קונדומים? הרי שניהם נהנים מזה, ואם היא לא גומרת כל פעם, אז היא לא משלמת על הקונדום של אותו הערב? נו באמת, נראה לך שאחרי כל כך הרבה זמן ביחד, בגלל שעלות המזון שלה השתנתה ב100 ש"ח לתקופה, על זה צריך לפתוח חזית? יכל גם לבוא ובצורה הגיונית להעלות את הנושא ולדון בו. אולי יש שם משהו שקשור לדיאטה אבל זו לא הדיאטה עצמה? אולי הוא חושב שאין לה סיכוי לרדת במשקל ורואה בזה בזבוז כסף? אולי הוא חושב שדיאטה זו לא סיבה לקנות גבינות שמנות ויקרות? אולי ואולי ואולי, ואני בטוחה ב100% שלא מדובר ב100 שקל קניות בסופר.

איל85

New member
שלי, שלו, שלנו

שלום חשוב שתבינו כי זוגיות בין אם עברה רבנות ובין אם לא, היא ריקוד של שניים, כל עוד הכל זורם, לא דורכים על הרגליים אחד לשני, ןעם הזמן מתחילים להתעייף ולדרוך אחד לשני על הרגליים. חשובות ההגדרות, הציפיות, הקשר שלכם. סביר להניח כי לא רק הכסף חשוב לבן זוגך, אלא יש משהו עקרוני, בצד שלו, שהוא מפרש - כדריכה על הרגליים שלו. מאחר ואהבה היא לב הרצון והמנוע העקרי להבנות וויתורים, חשוב כי תבואי אליו מהמקום הזה והרצון להבין את הקושי מחד עם הרצון להגיע לפשרה מאידך. גם אצל זוג נשוי מקובל בד"כ לדבר על הוצאות חריגות ו/או דברים החורגים מהשיגרה, על מנת להגיע להסכמה. חשוב כי תלמדו ותתרגלו זאת בתחילת חייכם, ימנע חיכוכים מיותרים בהמשך. בהצלחה - איל

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני חושב שהבנת נכון: אלו סימנים משמעותיים

זה באמת לא עניין של כסף ולא של דיאטה. ולכן גם הסכם כספי לא יפתור את הבעיה, כי, כמו שאת עצמך כותבת, זה רק סימפטום לבעיה ביניכם. מה הבעיה? אינני יודע. אני תמיד מצטט את הנדריקס (אבי שיטת האימגו) שאומר שכל זוג יקלע בשלב כלשהו למאבקי כח. אז אולי אתם שם, וככה זה יוצא, דרך הכסף. אבל המאבק הוא לא על הפרטים, אלא על מילוי הצרכים העמוקים ביותר של שניכם. מה שאני מציע, ברוח זו, הוא לנהל איתו שיחת יחסים רגועה, שלא קשורה בכלל בכסף, והעיקר, בלי האשמות! לשמוע באוזניים פתוחות ובלב חפץ את מה שיש לו לומרת ואחר כך, אם את רוצה, לשתף כאן.

m a y a n a

New member
אתמול ניהלנו שיחה שלא הובילה לשומקום

אולי אני פשוט לא טובה בלנהל שיחות...? אני אפילו לא יכולה לשחזר אותה מרוב שהיא היתה ריקה מתוכן - שאלתי אם משהו מפריע לו, או שהוא מרגיש צורך במאבקי כוח - והוא נעלב מהשאלה. מה עכשיו?

chenby

New member
כי זו שאלה מעליבה

את באה בהאשמה. במקום להקשיב ולשאול מה באמת עובר אצלו, את מביעה את הדעות שלך על מה שעובר אצלו, ואין לך מושג מה הוא חושב. את רק יודעת מה את חושבת. תתחילי מלהעריך אותו. מלהוקיר אותו ולהעצים אותו , מבטיחה לך שאת תראי את אותה מראה. אני חושבת שאת הכסף של הדיאטה במקומך, הייתי מוציאה על איזה מאמן אישי טוב - שיעזור לי להשיג תוצאות של התפתחות אישית ולא רק תוצאות מספריות על המשקל.

m a y a n a

New member
אני אמורה להעלב?

"אני חושבת שאת הכסף של הדיאטה במקומך, הייתי מוציאה על איזה מאמן אישי טוב - שיעזור לי להשיג תוצאות של התפתחות אישית ולא רק תוצאות מספריות על המשקל." אווצ'. את כאילו אומרת - את טיפשה וסתומה - הנה לכי ל"מאמן" שינחה אותך. כולה ביקשתי עצות איך לנהל את אותה שיחה. כי הבנתי שלא הלך לי טוב. אז לשלוח אותי למאמן אישי? שיעזור לי להשיג "תוצאות התפתחות אישית"? בעע

chenby

New member
וואו

אני כתבתי - אני חושבת שאת הכסף של הדיאטה במקומך, הייתי מוציאה על איזה מאמן אישי טוב - שיעזור לי להשיג תוצאות של התפתחות אישית ולא רק תוצאות מספריות על המשקל. את קראת - את טיפשה וסתומה. האם המילים האלו יצאו לי מהמקלדת? יקירתי עכשיו למדת מהי פרשנות. איך אנחנו במיינד שלנו מפרשים את הדברים איך שנוח לנו. אני לחלוטין עומדת מאחורי זה. את מעוניינת להשתפר להיות יותר (כמו כולנו אגב) אז אני חושבת, די בטוחה אפילו, ששינוי פיזי עם כל הכיף והבטחון שזה נותן לנו, עדיין לא נותן לנו מודעות בעוד שאימון אישי - את יכולה להציב מספר מטרות - בינהם גם הנושא של הדיאטה, אבל בעיקר איך לשנות את אותם דפוסים שתוקעים אותך או אפילו את אותן דפוסים שמקשים עלייך לרדת במשקל. כי הכל בראש. הכל מתחיל שם. לרגע לא אמרתי טיפשה וסתומה, המילים האלו לא בשימוש מבחינתי. עכשיו תזכרי - אין לך לעולם מושג מה האחר חושב, יש לך מושג מה את חושבת. וכשאת קוראת דברים של אחרים, או שומעת משהו שאומרים לך, תזכרי שהמיינד שלך מפרש את הנאמר מתוך האוטומטיים שלך - מתוך הרגלי חשיבה שאימצת לעצמך לאורך השנים. כשאת מרגישה נעלבת, אף אחד לא יכול להתווכח עם זה. אבל כשאת מבינה שנעלבת בגלל פרשנות -את יכולה ואף מוזמנת לבדוק מה היתה הפרשנות הזו - והאם יש אפשרות לפרשנות אחרת - המציאות מראה שיש אינספור פרשנויות למציאות אחת (כמו בציור - אגרטל אחד ניצב, יושבים מסביבו ציירים, וכל ציור מראה אגרטל אחר כי כל אחד יושב בזוית אחרת - פרספקטיבה אחרת - פרשנות אחרת - תוצאה אחרת. ) תאמני את עצמך לבחור פרשנות שתעצים את הרגשות שלך במקום לגרום לך להרגיש רע- כי מתוך הרגשה טובה אנחנו יכולים להיות בבהירות הרבה יותר - ואפקבטיביות יותר למטרות שלנו. ואימון אישי - תורם בזה המון. ואת יכולה לקבל תוצאות בכל תחום. כמובן יש עשייה. כמו שפה את בעשייה. אבל העניין הוא לא רק לטפל בסימפטום - אלא במקור. לא רק במשקל - אלא בדפוס. וזה רק בעדך. מקווה שהבהרתי את עצמי טוב יותר כך שאת מבינה ממש לא באתי להעליב אותך, אלא לתת לך עוד פרספקטיבה שהיא אפשרית. ולא הייתי אומרת את זה אם לא הייתי בעצמי עובדת על להשתפר כל הזמן. לי זה חשוב. זה תורם לי, תומך בי מקדם אותי. ואני יכולה להמליץ רק על מה שאני מכירה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אולי את לא טובה בניהול שיחות. ואולי הוא...

השאלה "אם הוא מרגיש צורך במאבקי שליטה" היא כמובן לא הכי טקטית. עדיין, התגובה שלו לא מעודדת. הוא אמור היה להבין שאת במצוקה בקשר לקשר, ולהיות איתך, להרגיע, לדבר, ללטף. יחד עם זאת, לא צריך להישבר מכישלון אחד. אמנם נכנסתם למצב רגיש, שאם עוד פעם תפתחי את אותה שיחה, תצאי חופרת. מצד שני, אם לא תפתחי, אז מה יהיה? תישארו ככה? לכמה זמן? לכן אני לא מציע לחזור שוב על אותה שיחה. מה כן? אחת משתים. או להניח לכל העניין לגווע, להתחשב בו טיפה כספית, כדי לסבר את האוזן, ולראות האם המשבר חולף מעצמו. או, אם זה לא מרגיש לך נכון, לכתוב לו מכתב. אני לא יכול להגיד לך מה לכתוב, רק לוודא שהכל שם אמת, ושהכוונה שלך שם היא אוהבת ולא מאשימה. ואז לראות מה קורה. ואם גם זה יכשל? אז מי יודע? אולי יש באמת בעיה בקשר... הבעיות הכי קשות הן אלה שלא מסוגלים לדבר עליהן. אבל בואי נקווה לטוב. בינתיים זה כולה ריב אחד קטן.

seeyou

New member
, אם אזהה את הבעיה אוכל לתקן אותה מוקדם,

זה בערך התמצית של ריפוי של מחלה.-איבחון הבעיה(זה כבר חצי ריפוי) בעצמך כתבת: "דברים שהיינו קונים לעצמינו – בגדים, חופשות נפרדות עם חברים שלנו, אוכל בדרך לעבודה ובעבודה – זה כל אחד שילם על עצמו " בסה"כ היית צריכה להעביר את המוצרי דיאט לסייף הזה עוד דבר שצורם לי אם את יודעת שת ה"הבזבזנית" אל תצפי לחלוקה שווה אפילו בנושה הכוס יין(יש יין-ויש יין) בגלל 500 ש' את יכולה להרוס זוגיות טובה(נוחה) יוסי

nowonder

New member
תראי

אני מבינה למה את רוצה לחשוב ש "זו תפנית כלשהי בקשר, ואני חייבת לזהות את הבעיה ולתקן". כי אז הבעיה היא לא בך, אלא "בקשר" או "בו". אבל האמת היא (ואני באמת לא רוצה לפגוע, רק להציג לך נקודת מבט) הפוסט שלך נשמע מאוד אנוכי. את התחלת לעשות דיאטה. וזו הדיאטה שלך. והאוכל שלך. המותרות שלך. ואת רוצה שהוא ישנה את אורח החיים שלו (את גובה ההוצאות שלו, ואת סוג האוכל שהוא אוכל) כדי שיתאים לך, וזאת מבלי לקבל מראש את ההסכמה שלו. זה הגיוני שהוא מברר את הגבולות. וגם מנסה לקבוע אותם. הוא עושה את זה, כי את לא לקחת את הזמן לפני (דגש לפני) שהכנסת את השינויים האלו לחייכם כדי לדבר איתו ולשאול אותו מה מתאים לו ומה לא. את פשוט מניחה שזה בסדר להוציא סכומי כסף גבוהים על דברים שהוא לא רוצה ולא צריך, את מניחה שהוא יודע מה מצופה ממנו בתור בן זוג למישהי שמכניסה את עצמה למשטר אכילה מסויים. אני מבינה שאת אוהבת אותו, אבל את גם קצת לוקחת אותו מובן מאליו. רוצה לתקן את הבעיה - שבי ודברי איתו, ותקבעו ביחד את הכללים סביב הדיאטה שלך (כי היא שלך, לא שלו) ותקבלי את זה, שהוא באמת לא חייב לחלוק איתך בהוצאות שלה.

למעלה