בעיה

בעיה

אני נשואה כ-20 שנה לבן של אמאל'ה והוא באמת "ילד טוב" שגודל יל ידה נאמנה , להיות רגיש לצרכיה. כל בעיה הכי קטנה שצצה אצלה אם זה בתחום הבריאות / האינסטלציה /מה ליקנות/ לשטוף חלונות / לספר את אביו / לעשות קניות ( אנחנו גרים בעיר אחרת) /להסיע לבית חולים / לתקן מיטה וכו' . היא רואה לעצמה נוח לפנות בכל שעה משעות היום והלילה. לכאורה זה דבר יפה , אבל לא כשזה בא באופן שיטתי על חשבון המשפחה הגרעינית שלי. בתחילת נישואינו עוד כשהייתי כלה טריה - רבתי איתו על הנושאים האלה.האמנתי בפסוק ההוא :בו מתואר שכשגבר נישא הוא עוזב את בית הוריו וחובר לאשתו "ויהיו לגוף אחד".[ oh yeh] רציתי להרגיש שאני במקום הראשון אצלו - ואז אמרתי לעצמי עזבי - הוא בעל טוב? הרי אף אחד אינו מושלם.ואם זה ה"פאק" הקטן שלו - let it be וכך שכנעתי את עצמי להתעלם מהחודרנות שלה לחיינו כזוג. במשך השנים היה בינינו נתק - כי לא יכולתי להגיד לה את מה שאני חושבת בפניה - בגלל הדרכים המוניפולטיביות שבהן הייתה נוקטת.( תמיד כולם יוצאים הרעים והיא מלאך צחור כנפיים) בדיוק אז נפל לידי ספר על אנשים רעילים שהשהיה במחיצתם לא עושה טוב - והחלטתי להרחיק את עצמי ממנה. מה שמפריע לי עכשיו זה שנוצר מצב שבו כשיש שיחות טלפון ממנה , בעלי מקבל אותן או מתקשר מחדר אחר כדי שלא אשמע...התנהגות טיפוסית של בוגד. אני מוצאת את עצמי בביתי ממודרת , תוהה מה עכשיו ? האם יקרא ה"תיקונצ'יק"? האם מתרחשים דברים מאחורי גבי - כמו הוצאות כספים אחרי נגינה נכונה על המצפון? עלי לציין שבשיחותי עימה אני תמיד קורקטית - לא עושה הצגות שאני מתה עליה, מצד שני מעולם לא עלבתי בה או הראיתי לה יחס של חוסר כבוד. אבל מבפנים בא לי פשוט להתפוצץ עליה - ורק המחשבה על שלום בית , שקט ושלווה בביתי עוצרת בעדי. הסיבה שאני רושמת את ההודעה שהיום נחתה עוד "הוראה " על ראשו של הבעל ( הגור המאולף שמקבל הכל בהכנעה ואהבה) ואני שומעת אותו ממלמל : "אין בעיה אל תדאגי - העניין יסודר" . לי הוא לא מספר כלום. וכשאני מרגישה ממודרת בביתי ומתחילה לשער השערות - אני יודעת שבאיזה שהוא שלב האדמה תבער. כרגע האוירה בינינו היא טרום סערה -> שקט. כל אחד מסתגר בדלת אמותיו ...אני מקלידה וממתינה לפיצוץ שיבוא - כי כבר אין לי כח להכיל את האנטי שהצטבר בתוכי. זהו פרקתי מהלב - תודה לכל אלה שהתמידו בטיסה הארוכה הזאת.

lior 30 rg

New member
הרחקת את עצמך ממנה, יצרת מצב שבעלך צריך

להתחבא כדי לדבר עם אמא שלו ועוד יש לך טענות? יש עוד פסוק שעיקרו כיבוד אב ואם.

lior 30 rg

New member
או קיי...בואי ננתחמצב בהיגיון:

למה הוא צריך להתחבא כשהוא מדבר עם אמו? מדוע הוא צריך להיפגש עמה בסתר? מדוע הפגישות שלו עם אמו, אפילו כאשר הן לא בנוכחותך מפריעות לך? מדוע כל כך מפריע לך שבעלך עוזר לאמו גם אם זה גוזל ממנו זמן? אני יוצא מתוך הנחה שהוריו בסביבות גיל השבעים (אם אתם נשואים 20 שנה זו הנחה הגיונית). הם כבר קשישים ויכול להיות שהוא מרגיש שלא נשאר לו עוד הרבה שנים טובות עמם, יכול להיות שהם קשישים תלותיים, יש גם כאלו. מדוע לא לתת לו הרגשה טובה כאשר הוא נפגש עמם, אול לפחות לא לתת לו הרגשה שהוא מבצע עבירה?

בוא

הוא לא נפגש איתה בסתר מעולם. הפגישות עימה מפריעות, כי זה נעשה על חשבון המשפחה הגרעינית שלי הדבר נעשה בצורה שאינה מתחשבת בצרכים של אנשים אחרים חוץ ממנה ( ותאמין לי אני מבליגה הרבה ). בקשר לנקודת הנידיות והתלותיות שלה - שמעתי פעם מאחותה שהיא התרברבה באוזניה שהיא כמעט ולא מבשלת, שילדיה יבשלו עבורה. ואם היה לי ספק כלשהו כבר אין לי ספק. אין לי בעיה להיות אלטרואיסטית ולגלות גדלות נפש - אך הכל במידה. וכשזה עובר את גבול הטעם הטוב -וכל מה שאני מרגישה זה ניצול ציני של חולשות בנה ( המשפטים שנאמרים על ידה -פשוט תקצר היריעה מלצוטט). אני בטוחה שלו הייתה אשה אחרת במקומי - הנישואים הללו לא היו מחזיקים כ'כ הרבה זמן מעמד - והוא היה כבר גרוש מזמן. מהשאלות ששאלת - אני מבינה שעלי לשים את עצמי ומשפחתי בצד - להוות רקע / טפט נאה - בלי דרישות כלשהן חלילה. החיים יהיו על הולד עד שהיא תשיר את זמרת הברבור שלה...

lior 30 rg

New member
אולי תסבירי יותר בפירוט איך הפגישות של בעלך

עם אמו פוגעות במשפחה הגרעינית. האמרה שלך היתה אמורפית משהו...תני דוגמאות

בשבתות , בחגים

או סתם באמצע השבוע כשמשעמם לה ובא לה שמישהו ( רצוי קרוב מדרגה ראשונה - כן גם הבת שלה ב"משחק התיזוזים") מבני משפחתה יעשה למענה כל מיני סידורים כמו להתקשר לחב' לוויינית כשערוץ מסויים מקפץ או מסיבה דבילית אחרת כשסכין הגילוח של בעלה קפצה ממקומה - אז זה בסדר גמור להרים טלפון והעניין יטופל מיד ( לא משנה שהיו תוכניות קודמות לנסוע לאנשהו לנוח- זה פרט שולי וזניח). נ.ב פעם היא פלטה שהיא מאד מצטערת שיש לה רק שני ילדים ( נו בטח מצטערת , הייתה יכולה להביא עוד כמה משרתים שיסורו לפקודת הוד מעלתה).

lior 30 rg

New member
אני עוד לא הבנתי איך זה משבש לך את החיים.

היא מבקשת ממנו דברים והוא עושה. מתי או איך זה פוגע בך?

פרצלה

New member
אולי כשהוא עושה את זה

על חשבון זמן עם המשפחה? אולי הוא מפסיק משהו באמצע בשביל לרוץ אליה? אולי הם סתם ישבו יחד בסלון ודיברו והיא מקפיצה אותו? אולי הוא עשה משהו עם הילד והוקפץ? אתה באמת לא יכול לראות איך הצקות והקפצות חוזרות ונישנות על דברים קטנים ולא חשובים יכולות להפריע ולעצבן?

lior 30 rg

New member
אני שמעתי ממנה תלונה די כללית אבל נראה לי

שהיא מתחמקת מלתת דוגמאות ספציפיות.

כי זה כ"כ ברור, עד שאני נאלצת לתהות

אתה נשוי? אחרי יום עבודה בן הזוג חוזר הביתה כדי לצאת לעיר אחרת לאיזו משימה משנית, זה על חשבון המשפחה.

אוסה

New member
המצב נשמע לא טוב.

באמת נשמע כאילו בעלך מחביא ממך משהו , למה הוא מסתודד איתה? האם שאלת אותו על מה הוא אמר העיניין יסודר? מרחק בין בני זוג זה דבר לא נעים , לפעמים קשה לתקן את הנתק שנוצר .... תבדקי היטב את העינינים!!!

איך שאני מבינה את פני הדברים

( יכול להיות שאני טועה) אבל נראה לי שהוא יודע את עמדותי בנידון ולא מתחשק לו להיות בין הפטיש לסדן ( למרות שהוא מתחת לסדן באופן קבוע ולעיתים חוטף פטישון)
אז זו שיטת ההמנעות שלו . פשוט מאז שהיה קטן היא כל הזמן הדאיגה אותו מה יקרה כשיזדקנו וימותו כאילו שאנחנו כולנו נחיה לנצח.

גארוטה

New member
יש לי הרגשה שהכעס שלך

הוא לא על חמותך אלא דווקא על בעלך, למרות שלא זה הרושם שנוצר מקריאה ראשונה. זה פשוט חילחל אצלי ככל שהמשכתי לקרא גם את תגובותייך. נראה לי שבמשך השנים אולי קצת התרגלת למניפולציות שלה על בנה, ולסחטנות הרגשית שהיא עושה לו, אבל לא הצלחת להתרגל ולא להבין איך הוא כגבר בוגר לא מצליח לראות את הדברים כמו שהם באמת או כמו שהם נראים דרך העיניים שלך. נראה שכעסך עליו הולך וגדל עם השנים במיוחד שאת גם מרגישה שהוא מתאמץ להוציא אותך מהתמונה ולא לספר לך כלום, והשאלה היא למה? אולי כי הוא יודע איך תגיבי כשתשמעי מה אימו רוצה ואז, האדמה אכן תבער? אולי כי הוא חושב כמוך אבל יודע שאין לו ברירה ולכן מעדיף לא לספר כדי לא להרגיש כמה את בזה לו? זאת לדעתי שאלה שרק את יודעת את התשובה עליה אבל לא זאת השאלה העיקרית מכיוון שהבעיה היא יותר עמוקה ומה שמפריע לך זה דברים אחרים הרבה יותר מהותיים כמו ביטול שלך ושל המשפחה שלכם בפני האמא...

גם בנה של אחותי נוהג בדיוק כמו בעלך

תמיד מוכן לפקודה מאמו, בדיוק כמו שתארת, לתקן, להסיע, לקנות כל דבר, ההבדל הוא שהיא מאוד מפצה אותו בכסף, הפיתוי גדול והוא לא אומר לה לא. אם לא היית כותבת שיש אבא לבעלך, הייתי בטוחה שאת כלתה של אחותי. יש עוד בנים כמו בעלך, שמוכנים לעשות הכל למען אמם.

פרצלה

New member
מוכנים? לעיתים ולעיתים רבות אין להם ברירה

ייסורי המצפון שהאימהות בנו בהם גורמים להם להיות בטוחים שאם לא יגיעו ב10 בלילה לתלות למאמי את התמונה או לתקן לה את הברז או להחליף לה את הוילון באמבטיה...... אמאלה לא תחזיק מעמד עד הבוקר וימצאו בפינה,לבד בחושך....ללא רוח חיים.

למעלה