בעיה

פיפוש5

New member
בעיה../images/Emo4.gif

תראו, שאני עושה פלייה\גראנד פלייה, אומרים לי\אני רואה לבד שיש לי מן כמו שקע כזה, אממ אתם יודעים- קשת. אני ממש מנסה להפטר מזה, אבל כל פעם באופן אוטומטי אני מגיעה לקשת הזאת. למישו יש שיטה איך לעבוד על זה? חוץ מלעשות פלייה שהגב צמוד לקיר

פיפוש5

New member
עוד משו...

ואני שומרת על בטן בפנים, ממש ממש בפנים, הבטן עוד שנייה נדבקת לי לגב מרוב שאני מכניסה אותה (אגב זה טוב להכניס את הבטן ממש הרבה?), ואני גם שומרת על תחת בפנים, או כמו שהמורה אומרת "שהתחת שלכם יחייך", אז הוא מחייך, ממש מחייך. אז מה הבעיה?

רקדנית1

New member
היי לפי דעתי הקשת בגב שלך

נוצרת כתוצאה מהוצאת בית החזה החוצה. כלומר אז צריכה להכניס את בית החזה פנימה. תמדי בפרופיל אל המראה תעשי פליה או גראנד פליה ותבדקי האם בית החזה הוא הגורם לקשת בגב. אם כן תכניסי את בית החזה פנימה ואת הצלעות. המורה שלי אומרת לנו להגיד ששששש...כמו שמבקשים ממשהו להיות בשקט. מקווה שזה יעזור

מרנינית

New member
../images/Emo29.gif חחח מה ז"א למה?

מממ זה לא ברור? בטן זה מה לעשות אחד האיברים (או וואט אבר)שנוטה לצאת החוצה...חחח בלי להכניס אותו חזק חזק אי אפשר לעשות כלום בבלט...זה בסיס! בטן בפנים זה מפתח להמון דברים...! הדוגמא הבסיסית: תנסי/ה לעשות למשל פירואט עם בטן בחוץ...נראה מה ייצא

dani5451

New member
אהה בבלט ברור....!!!

אני חשבתי שזה בכללי בריא להכניס תבטן אז שאלתי למה אני יודעת שבשביל בלט זה טוב להכניס תבטן.... מן הסתם...

בעע

לא מספיק לדחוס את הבטן,את סתם לא תצליחי לנשום 1)תורידי את עצם האגן 2)אל תדחסי את הבטן,תעלי אותה 3)תסגרי את הצלעות 4)תחשבי על עץ שמותחים אותו משני הקצוות-כשאת עושה פליה זה לא רק התנועה של כיפוף הרגליים כלפי מטה זה גם היישור של הגב והצאוור כלפיי מעלה- 5)אם עושים פורדאברה קל בשכמות ומורידים את עצם האגן אין שום קשת,אני עושה את זה בהמון תרגילים,לפעמים ידרשו ממך לא לעשות את זה,אבל בבר זה מתקבל.

גם לי יש קצת בעיה.. כנסו

זה גם קשור לפלייה.... הפלייה שלי ממש אבל ממש קטן ואני רוקדת כבר מה שנים טובות ועדיין יש לי פלייה קטן.. אז אם למישו יש הצעות איך להגדיל...??? תודה.. אדווה

גמישות

מצד אחד גמישות ברגליים מצד שני חיזוק שריריי הטרנאוווט בירכיים תגיעי לאיזון בין שניהם ויהיה לך פלייה מושלם

אממ..

בעיקרון אני לא רוצה לאכזב או משהו.. תמיד יש על מה לעבוד אבל יש כאלה עם גיד אכילס קטן (?!) או איך שלא אומרים את זה.. ואין להם פלייה עמוק.. אבל את יכולה לשאול את המורה שלך מה את יכולה לעשות כדי להעמיק את הפלייה.. אני בטוחה שהיא תשמח לעזור לך..

אה אופס חשבתי סתם שאלת והיא התכוונה

לזה שהיא שהפיסוק שלה בפלייה הואלא רחב נראה לי

Vitamin Chick

New member
הייתה לי את הבעיה הזו...

בשנה הראשונה שרקדתי קלאסי ואפילו יותר. הדבר היחיד שעזר לי - עמדתי בפסה והמורה סידרה לי את הגב שיהיה ישר ישר... אפילו טיפה באלכסון קדימה... ואז היא אמרה לי "זאת התחושה שצריכה להיות לך" ומאז הגב ישר
אני מציעה שתנסי למצוא עמידה שאת מרגישה טוב את הגב ואיך הוא צריך להיות ותחשבי על התחושה הזו כל הזמן. אח"כ זה יתחיל לבוא לבד...

1שמוקי

New member
יכול מאוד להיות

שאת עושה הכל נכון, אבל האנטומיה שלך בגב פשוט כזאת שלא מאפשרת לך להיפטר מהקשת הזאת. זאת אומרת, יש אנשים שיש להם קשת בגב באופן טבעי, וזה לא דבר שאפשר לשנות. מה שכן, מאוד עוזר לעבוד על שרירי בטן וגב. לי יש את הבעיה הזאת, והיא נוצרה בעיקר בגלל שרקדתי בלט מגיל קטן.

אממ

טכניקה ואסטרטגיה נכונה מוציאה כל קשת,אין דבר כזה אי אפשר לשנות עקמת אי אפשר לשנות אולי ואיך זה יתכן שקשת בגב נוצרה לך מבלט? זה אמור להיות ההפך...הרי אסור להיות עם קשת בגב בבלט,ובכל מקום-זה לא בריא

1שמוקי

New member
זה לא בדיוק נכון.

גם אני וגם חברה שלי רקדנו הרבה שנים בלט (והפסקנו),זה שוחק את הגוף. לה יש שחיקת סחוס, וכמעט פריצת דיסק. ולי יש הקשתה יתרה בעמוד השדרה. בין השאר, בזמן שגדלים - העצמות גדלות יותר מהר מהשרירים, ולכן לפעמים השרירים לא תומכים מספיק בגוף, במיוחד בזמן פעילות גופנית אינטנסיבית. ולכן זה יכול לגרום לבעיות כאלה ואחרות, גם בברכיים וגם בגב וכו'. בוודאי שזה לא בריא. תסתכלי על רקדני בלט, הקריירה שלהם לרוב נגמרת בגיל 30 בגלל בעיות גופניות למיניהם.

פיפוש5

New member
אני לא ממש חושבת כמוך...

השנה בפסטיבל כרמיאל במופע פתיחה היה איזה ריקוד אני לא ממש זוכרת של איזו להקה אבל היה איזה ריקוד שהסולנית הייתה בת חמישים. היא רקדה בלט דרך אגב; יש כמות לא קטנה של רקדנים שהקריירה שלהם עדיין נמשכת והם כבר עברו את שנות הארבעים. נ.ב- ממש תודה, אין לכם מושג איך עזרתם לי. כתבתי הכל (באמת כתבתי את מה שאמרתם
)

1שמוקי

New member
תראי

אני לא אומרת שאין רקדנים מעל גיל 30 או 40, אבל זה די נדיר. וחוץ מזה, הם לרוב לא רוקדים בלהקות בלט מקצועי, אלא במחול מודרני לסוגיו, שזה פחות תובעני לגוף. שמחתי לעזור :)

ואני עומדת על זה שזה לא קרה בגלל

הבלט. תראי אולי בקטע של הגדילה זה נכון-אני חווה את זה בגופי.. אבל יש פציעות,ואם לא רובן שלדעתי נגרמות מעבודה לא נכונה של הגוף, כל דבר במחול ניתן לבצע,גם טרנאווט 180 לדעתי הוא דבר שאנושי לבקש מהגוף לעשות... מלבד פויינט שוז שזאת המצאה על טבעית-הגוף מסוגל לבצע הכל. כשבנאדם נפצע בבלט זה או הרצון של אלוהים,או האשמה של המורה שלו.

למעלה