בעיה קשה מס' 6

LeCagot

New member
בעיה קשה מס' 6

והפעם - תור לבן
. תשובות לא בכותרת. אם הבעיה לא תיפתר תוך 3 ימים, אני אעלה את הפתרון

GuyTheSpy

New member
מקווה שזה הפתרון

הנה הפתרון הכי טוב שהצלחתי לחשוב עליו, אבל הוא נגמר בקו לבן יתחיל עם A17 כדי למנוע משחור ליצור עוד עיניים לשחור יש כמה אפשרויות, אבל אני אראה רק את האפשרות שמביאה אותו לקו, כי בכל השאר הוא מת (אני חושב) שחור B17 לבן B16 שחור C16 (בכוונה ללכוד את B16 או ליצור עין ב D17) לבן A18 (להרוס עין) שחור B15 לבן A15 בשלב זה מתחיל הקו, לשחור יש פוטנציאל לעינים ב D19 וב D17, אבל אם הוא יקח אחד לבן יקח את האחר, אז הכל תלוי בקרב הקו. מקווה שצדקתי

GuyTheSpy

New member
אופס, התשובה לא הייתה מדוייקת

אחרי שעברתי עוד כמה זמן על החידה גיליתי שהסדר של המהלכים שלי שגוי, הייתי צריך להתחיל מ A18 מכיוון שזוהי נקודת המפתח בתרגיל, ואם שחור יקח אותה קודם הוא חי, לכן הסדר הנכון הוא: לבן A18 לשחור כמה אופציות, אם הוא עושה B16 יש המון אפשרויות, אבל אני די בטוח שלבן יכול להגיע לקו בעזרת סדרה של מהלכים שמתחילה ב B17 ומשם ממשיכה בהתאם לוריאציה. אם שחור עושה B17 אז לבן עונה B16 מכאן יש כל מני אפשרויות שהורגות את שחור ואחת שמביאה לקו שחור B17 לבן B16 שחור C16 לבן A17 שחור B15 לבן A15 ושוב הגענו לקו שהראיתי בפעם הקודמת, רק בדרך הנכונה (אני מקווה) מקווה שלא בלבלתי את המוח יותר מדי

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo10.gif

על A18 שחור עונה ב- B16. אני לא מצאתי שם קו

Ryuusuke

New member
פיתרון חלופי ../images/Emo140.gif

לבן משחק ב B16 שחור יכול בשמחה לשחק עכשיו ב A17, הוא עדיין לא יוכל לעשות שתי עיניים: לבן B17 שחור A18 לבן D19 אם אחרי שלבן משחק ב B17 שחור משחק ב D19, לבן בהתאמה משחק ב A18

LeCagot

New member
../images/Emo10.gif

אחרי B16, שחור משחק B17, לבן חייב D19 (אחרת לשחור יש 2 עיניים בטוח, ואז שחור משחק C16, ויוצר עין שנייה.אבל - כיוון יפה.

LeCagot

New member
וכמובן, תיקון טעות שלי ../images/Emo10.gif

לבן לא חייב D19, השאלה היא מה הוא משחק

LeCagot

New member
המטרה של לבן היא להגיע למצב

האופטימלי מבחינתו, כלומר קודם כל לנסות להרוג את שחור, אם זה לא אפשרי אז לנסות להגיע לקו. בבעיות ההפוכות (כלומר שהקבוצה מנסה לחיות) המטרה היא קודם כל לחיות ללא תנאי, אח"כ סקי ואח"כ קו.

itaym02

New member
אני לא מתמצא במונחים. סקי זה? (אגרו

(אגרוף\סכין?) וקו?

LeCagot

New member
הסבר למונחים בגו יש במילון של

הפורום. האגרוף נקרא צקי, ויש גם מהלך בגו בשם זה (באנגלית - TSUKE), אני אעלה בהמשך מונחים נוספים למילון.

bluexx

New member
it's jungle time

זה רמז עבה לאופי התשובה white a17 black will use it to build 1 eye if black d19 white a18 black b17 white b16 miai on d17 and c16 resulting in black death hmm if black a18 after white's a17 white is forced to d19 black will b17 and white's b16 is black's end of the story actually i am 90% sure le got something there to knock me off and then again the hard riddle is always the easier than the medium one so i dunno

GuyTheSpy

New member
מצאתי את הטעות שלך

באפשרות השניה שציינת: לבן A17 שחור A18 לבן D19 שחור B17 לבן B16 בשלב זה, שחור עוד לא הפסיד: שחור C16 מאיים ליצור עין אז לבן חייב D17 שחור ימשיך עם B15, ויש כאן אתארי כפול, לבן לא יכול למנוע עיין שנייה

bluexx

New member
צודק

אז מתפללים ששחור יקח את העין של D19? או שניאלץ להסתפק בתשובה שלך למרות שזו דרגה רביעית... (אין תנאים ראשונה, סאקי שניה, קו שאתה מתחיל (היריב צריך לחפש איום קודם) שלישית וקו שהיריב מתחיל רביעית) כל אופן זה לא מספק אותי אני אנסה למצוא דרך להימנע מהאטארי הכפול ... חבל לי על הקוף שלי...>>"

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo10.gif

אחרי A17, שחור A18 לבן D19, ואז שחור B16. מכאן, לשחור יש 2 עיניים.

GuyTheSpy

New member
אוקי, נסיון אחרון

עברתי על השאלה עוד כמה פעים ואני חושב שהבנתי את הטעות לבן צריך קודם לשחק B16 שחור חייב B17, בשאר האפשרויות הוא מת, (חוץ מ D19 שיכול להביא לאותו הקו) לבן A18 מכאן שחור B15 ו C16 הם מיאי: אם שחור C16: לבן A17 שחור B15 לבן A15 - קו אם שחור B15: לבן A15 שחור חייב C16 (כל וריאציה אחרת משאירה אותו בלי עיניים) ולבן A17, שוב פעם קו אם גם הפעם טעיתי אני פשוט מוותר

bluexx

New member
איך להגיד לך את זה...

אני אגיד בפשטות אם לבן מעיז לשחק b16 שחור d19 לבן a18 שחור b17 לבן a17 שחור c16 לבן d17 שחור b15 מכאן אין ללבן שום דרך למנוע עין שניה לא ראיתי פסילה מאף אחד מכם בנוגע לקפיצת הקוף שלי אז אני אחכה לאישור או פסילה מle

GuyTheSpy

New member
אתה כנראה לא מבין מה זה קו

BLUEXX, אחרי שחור B15 יש קרב קו ב A16. אם שחור מנצח, יש לו שתי עיניים, אם לבן מנצח שחור מת. אם שחור מנסה לסגור עין עם D17 לבן מונע עין שנייה עם D19 וגם להפך, שחור D19 לבן D17 בקיצור, אם לבן מנצח בקרב הקו שחור מת

GuyTheSpy

New member
או, שכחתי לציין

שכחתי לציין שאחרי שחור B15 לבן עושה A15 כדי להתחיל את קרב הקו

למעלה