בעיה קשה מס' 6

bluexx

New member
תן לי לגחך

זה קו ששחור מתחיל במילים אחרות לבן שלך צריך לנצח עכשיו את הקו פעמיים ברציפות גם לאיים ולצפות ששחור יגיב וגם לא להגיב לאיום שחור זה לא יכול לחכות לסוף המשחק כי אם לבן לא קופץ על a15 בשביל הקו העלוב הזה אז תהיה בטוח ששחור יעשה את זה במצב הזה לשחור יש סיכוי יותר גדול לנצח כי הוא צריך איום רציני אחד פחות גם אם זו התשובה הנכונה זו תשובה מדרגה רביעית- קו לחיים ולמוות שהראשון שצריך לחפש בו איום הוא אתה אז בסדר, אני לא מבין מה זה קו.... תשובה מדרגה רביעית זה דבר לא מספק

GuyTheSpy

New member
קו היא תשובה עלובה?

אוקי, אתה יודע מה זה קו, אבל קו זה תשובה ממדרגה רביעית??? קודם כל, תמצא לי תשובה טובה יותר בשביל לבן מזה ואז תדבר שנית כל, לא כל קו יוצא טוב בשבילך, אין מה לעשות, אבל העובדה היא שלבן יכול לנצח בקו ולהרוג את שחור, או, אם שחור מתעלם מאחד מהאיומים שלו, הוא יכול לקבל מהלך כפול במקום אחר, ושתי האפשרויות האלו טובות בשביל לבן, אז אם אתה לא אוהב קו, פשוט כשאתה תגיע למצב הזה, תן לשחור לחיות ללא תנאים ונגמור את הסיפור

bluexx

New member
תנשום עמוק

ותספור עד 10 לא אמרתי שהיא עלובה , רק שהיא ממדרגה רביעית ואלה שמות.. 1. הריגה/חיים ללא תנאי 2. סאקי 3. קו שאתה מתחיל (היריב מאיים ראשון) 4. קו שהיריב מתחיל מסודרים בסדר שלהם אז הקו שלך הוא מהדרגה הרביעית ואני לא אוהב איך שזה נראה... חוץ מזה תרגע...

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo10.gif

אכן, הפתרון שלך מביא לקו. אבל יש פתרון טוב יותר, בו לבן הורג. אל תוותר!!. אלה בעיות קשות המיועדות לשחקנים ברמה של דאן. מומלץ בנסיון לפתור את הבעיות הקשות לנסות את הפתרונות עם תוכנה שמאפשרת לך לשחק מול עצמך.

Ryuusuke

New member
מצאתי :)

לבן C16 שחור B17 לבן D19 שחור B16 לבן B15 שחור A16 לבן A18

bluexx

New member
ריו צאן

אם לבן מצחיק משחק C16 יש לי הרגשה ששחור מצחיק דווקא יבחר לשחק A18 עם הגישה של "אז מה אלה רק 2 אבנים" זה די יזרוק אותך לשחק A18 אלא אם כן אתה עוקב אחרי התוכנית של שחור ומבין לליבו וממשיך להרביץ ל2 האבנים מה שלא יפריע לשחור לשחק B17 ויאלץ אותך לA17 והוא B16 ואתה A16 והוא A15 וכצאנס אחרון תנסה B15 ושחור יהיה נחמד וישחק A19 ואז יווצר miai על a16+17 לשחור יש עיניים לך יש 2 אבנים ^^

Ryuusuke

New member
מה? למה אתה חמדן על 2 אבנים?

אם שחור משחק ב A18 לבן משחק ב D19 אין לשחור מקום לשתי עיניים, עד כמה שאני יכול לראות.

bluexx

New member
נכון

אבל למה לעזאזל ששחור ישחק a18? שחור חושב שהעין של d19 נוחה יותר וזה מאלץ אותך לשחק a18 ואתה יכול לקרוא את מה שכתבתי להמשך זה פשוט עניין של איזה עין שחור מעדיף, העין שמצילה אותו או העין שהורגת אותו

bluexx

New member
אה אופס

עניינים של כפתור עריכה אמרתי ששחור ישחק a18 הכוונה שלי הייתה ששחור ישחק d19 טעות של כתיבה מהירה ^^

LeCagot

New member

אחרי C16, שחור פשוט משחק D19 והוא חי.

הצלחתי!

לבן: D19 הורס את האפשרות לבנות עין שחור: E19 אטרי על D19 לבן: F19 אוכל אבן שחורה שחור: D17 חיבור לבן: C16 מונע אפשרות ליצירת עין שחור: C15 מתחיל לאיים על C16 לבן: B16 שחור: B15 לבן: A16 שחור: A15 לבן: A17 שחור: C19 לבן: A14 שחור: E19 אוכל אבן לבן: A18 שחור: D19 לבן: A19 שחור: בניסיון נואש להציל את הקבוצה הוא שם ב-B17 או C17 אבל מת לבן ניצח!

LeCagot

New member

אחרי לבן A17, שחור פשוט A18 והוא ניצח. אבל!! רעיון יפה להתחיל מ- D19.

GuyTheSpy

New member
לקחתי את אצתך לא לוותר

אני חושב שהעם הצלחתי!!! (כרגיל) לבן מתחיל שוב ב B16 שחור B17 או שאין לו שתי עיניים לבן D19 שחור D15 ליצירת עוד עין לבן D17 להרוס את העין שחור B15 לבן C17 לאתארי על שלושת האבנים, אם שחור נותן ללבן לאכול אותם ין לו שתי עיניים שחור חייב A16 לבן A18 בשלב זה לשחור שתי אפשרויות: 1) אם שחור A17 לבן C15 הורס עין 2) אם שחור C15 לשמור על העין לבן A17 הורס גם-כן עין אם שחור A19, לבן מיד A17 שחור מת בכל מקרה

GuyTheSpy

New member
סליחה, טעות שלי שוב

טעות שלי, אם שחור עונה D19 ללבן B16 זה מביא לקו שוב, אני כנראה צריך לנער את הראש שלי מצורת המחשבה הזו

LeCagot

New member
../images/Emo3.gif

תנסה לבדוק איפה יש לשחור 2 עיניים, ואיך אפשר להרוס אחת מהן. תבדוק גם כיוונים אחרים.

LeCagot

New member
רמז לתשובה

לא. עד עכשיו, רק פתרון אחד עלה על נקודת המפתח לבעיה.

bluexx

New member
זאת הבעיה בבעיה הקשה

שהתשובה תמיד טיפשית ונמצאת מתחת לאף אז קשה להריח אותה white d19 black b17 white c16 black b16 white b15 black d17 probably white c15 black a16 white a18 the final 4 moves don't have to be in that order, it's just what white would do if black does this or that also if black a18 as his first move white c16 black b16 white a16 black b15 white c15 black a17 white c17 black either b17 and then white a15 black a14 white a15 black dies or black a15 white b17 black got 1 big bad fake eye and the result is death

LeCagot

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif

נכון. אחרי D19, שחור צריך להיאבק כדי לחיות, אבל לבן מונע ממנו את העין השניה

GuyTheSpy

New member
טוב, ננסה גישה אחרת

אני כבר מרגיש לא בנוח לשלוח כל כך הרבה נסיונות כוזבים, אבל אני פשוט חייב לדעת אם הפעם צדקתי. הפעם נתחיל מלבן D19 לשחור 2 אפשרויות: 1) שחור B16 לבן C15 שחור C16 לבן D17 אם שחור C17 לבן A17 והורס לו עין שניה אם שחור A18 אז: לבן C17 שחור B17 לבן A16 הורס עין שניה 2) שחור B17 לבן C16 שחור B16 לבן B15 שחור D17 לבן C15 שחור A16 לבן A18 -> שחור מת אני חייב להודות שהרמז שלך עזר הרבה, זה לא נראה אינטואיטיבי להתחיל מ D19, לפחות לא בשבילי

למעלה