בעיה עם חמותי

dotandvir

New member
לדעתי כדאי שתמחלי מעט על כבודך

חבל שתתני לארוע כזה זניח לגרום לכל כך הרבה מתח. שלחי לה זר פרחים יפה במשלוח בתוספת התנצלות וחבילת שוקולדים כמו שהפולנים אוהבים. תכתבי שאת מצטערת שהיא נפגעה והיית רוצה להיפגש איתה וליישר את ההדורים - ובאמת חבל שחיכית 3 חודשים - היית יכולה לפתור הכל יום אח"כ באמצעות אותה מחווה. דותן

רותי73

New member
מיותר,

אני לא מוכנה לבצע שום מחווה עבורה. כאשר היא אינה מוכנה להסביר ולדבר. היא אוהבת להתנתק. כרגע נשארה רק האופציה של שיחה פנים אל פנים.

dotandvir

New member
מנסיוני

כאשר שני הצדדים מתבצרים כל אחד בעמדתו הסיכוי לפיתרון חיובי קטן עד אפסי. תוכיחי לעצמך שאת בן אדם יותר נבון ומוצלח ממנה ותפתרי את הבעיה לרווחת הכלל. דותן

פרצלה

New member
האם חמותך אובחנה?

כי נראה לי שהיא על סף פיגור קל או אולי פשוט אינפנטליות (מלשון ילדותיות)

רותי73

New member
נכון, גם אני מרגישה כך לפעמים.

אבל איך אומרים לא בוחרים אותה בוחרים את הבן שלה.

תמר36

New member
ממש לא נראה לי שיום ההולדת היא הסיבה.

לי נראה שחמותך פשוט "נפלה" על זה. היא לא רצתה לדבר איתך מלכתחילה. הבנתי מדברייך שבעלך לא משתף פעולה אז אני לא הייתי רצה להתחנף אליה. הייתי יוצרת מצב שבו הילדים שלי לא יהיו במחיצתה אם היא לא עונה לטלפונים ואז, אם הנכדים חשובים לה היא בטח תמצא את הדרך לדבר אלייך. חוץ מזה באמת נראה לי שהיא לוקה ברגרסיה קלה כל יום ההולדת בכזה גיל כבר הופך לפחות משמעותי או שמא יש לה תסביך גדלות? אוליי היא חושבת שהיא בת 18? בתקופה שאני לא דיברתי עם חמותי היה לי הכי כיף!

811

New member
ימי הולדת

גיסתי שכחה השנה את היומולדת שלי למרות שהייתי אצלה בבית בביקור וזה היה יום מטורף עבורה ששכחה לגמרי. למחרת היא התקשרה והתנצלה. ברור שבהתחלה נעלבתי ואמרתי לה את זה כשהיא התקשרה, אבל מה שחשוב הוא זה שבמשך כל השנה היחסים ביננו מצוינים לכן קל היה לי לומר לה שנפגעתי וקל היה לי לקבל את התנצלותה ולהמשיך הלאה. לכן אני לא חושבת שמה שקרה לך הוא קשור ליומולדת. זה יותר קשור ליחסים שלכם שכנראה גם ככה היו על הפנים והיא חיפשה עוד הוכחה לכך שאת לא בסדר, והיא מצאה. אז למה לה לשחרר אותה כל כך מהר? אני חושבת שאת צריכה להתקשר ולהתנצל בשביל עצמך. שהיא תחליט מה שהיא רוצה אבל את צריכה לעשות זאת בשביל עצמך. מקווה שעזרתי.

רותי73

New member
תודה,

היא לא מוכנה לדבר איתי כלל לכן מאוד קשה לי להתנצל בפניה. אני צריכה לחשוב על פתרון אחר.

811

New member
מכתב, פרחים...

משיבון סלולרי או כל משיבון אם היא לא עונה לך...בדרך כזו או אחרת ההתנצלות תגיע אליה ואז לא יהיה לה שום תירוץ...תני לה את השנייה של התשומת הלב הזו שהיא מתחננת אליה כל הזמן ואח"כ תעזבי אותה בשקט....

רותי73

New member
נכון,אבל

הנכדים לא כל כך חשובים לה. היא מאוד עסוקה בעינים שלה. וזה באמת הקש ששבר את גב הגמל. היא אוהבת צומת לב אוהבת סנסציות משפחתיות (בזמנו לא דיברה עם בתה שנתיים). בקיצור לא נעים להגיד, פולניה..

shopri

New member
תתעלמי מהענין הזה ותמשיכי כרגיל...

תיזמי נסיון אחד של בקשת סליחה, הודעה אחת משיבון או שליחת מכתב אחד וזהו. ובמחינתך את גמרת עם הסיפור הזה. אל תתני לה לגרור אותך עוד. באירוע הבא, תגשי עם הילד ותגידו לה שלום, וביומולדת הבא תשלחי לה כרטיס עם היא לא רוצה לדבר איתך בטלפון. ואל תתיחסי עוד למקרה הזה. הוא מאחוריך. תמשיכי להתנגד באופן רגיל.

פרצלה

New member
מה עוד?

ובאירוע שאחרי? ובזה שאחריו וכן הלאה? די להשפלה של החמה את הבחורה הזו. שכחה,קרה ,ממשכים הלאה. נסיון התנצלות אחד,מתקבל יופי,לא מתקבל שתלך לחפש מי שיסטמרטט לרגליה. תינוקת מגודלת ומפגרת

shopri

New member
לא להיגרר לבאלגן הזה

ברגע של ניתוק טלפון להרים מיד בחזרה ולאמר סליחה ולמשיך הלאה. אפשר להתחיל לריב ולפוך את זה למריבה אחת גדולה אבל לא תיגעו לשום מקום. תשנה את עצמך לפניש אתה רץ לשנות את האחרים

פרצלה

New member
לבקש סליחה תמיד כדאי אם עשית משהו שמצריך זאת

אבל מפה ועד למה שהחמה הזו עושה? עד מתי היא תצטרך להתנצל על משהו שקרה בטעות? לעשות אתזה על הברכיים? סליחה מבקשים פעם אחת,אדם נורמלי מקבל סולח וממשיך הלאה. אני לא חושבת שהיא יכולה לעשות יותר ממה שעשתה. הכדור בצד של הקוקו,שתעשה מה שהיא רוצה.

shopri

New member
כנראה שלא הבנת אותי כמו שהתכונתי שתביני!

ואני גם מקווה שלא לי קראת תינוקת מגודלת מפגרת. אני אנסה להסביר את דברי: כדי לעלות על הגל הנכון, צריך לעשות נסיון אחד של לבקש סליחה. או בטלפון או במשיבון או במכתב, לא משנה. אחד רציני בלי דיבורים נוספים של הכונתי לא ריצתי חשבתי, רק לבקש סליחה ולפעם הבאה תשתדלי יותר וזהו. ומכאן מביחנתך הסתיים העינין ואת חזרת להתנהג באופן רגיל ביותר. באירועים להגיד שלום נימוסי וכו. אם את רוצה לסיים את המריבה הזו אז לסים וזוהו, ולא להיגרר אחרי זה. תהיא את הגדולה ואל תתני לה למשוך אותך ליפול למקרה הזה שוב. כתבת: "עד מתי היא תצטרך להתנצל על משהו שקרה בטעות"- זה לא נכון!! גם אם את עושה משהוא בטעות צריך להתנצל. ואם הרמה של חמותה היא שאם שלא מתקשרים לאחל מזל טוב אז זה פגיעה, אז תשתדל להתקשר להגיד מזל טוב ואם שוכחים אז מבקשים סליחה וממשיכים הלאה. וכן כתבת: לסמרטט אחריה- אף אחד לא ביקש זאת. רק לאמר סליחה אחד, ולהמשיך הלאה וזהו!!!! אני מקווה שהפעם הבנת אותי

פרצלה

New member
נו באמת

ברור שלא קראתילך תינוקת מגודלת וכו'. לומר סליחה,אני מסכימה. אבל אם הסליחה לא מתקבלת והחמה לא סולחת,אני אישית,לא הייתי יכולה להמשיך לפי ההצעה שלך של לבוא בפניה עם הילד ולהגיד שלום ולאחר מכן לשלוח לה ברכה וכו'. אני אוהבת יחסים הדדים,לא מסוגלת להמשיך קשר אם מי שמולי לא מקבל את ההתנצלות שלי ומתעלם ממני. אבחל,כל אחת והדרך שלה. לבק סליחה פעם אחת ברור. אגב,גם חומרת המעשה חשובה,לו מדובר במשהו איום אז אולי צריך להשקיע יותר ממאמץ,אבל אם נעשתה טעות תמימה והאדם שמולי קטנוני וטיפש,אז שיוכל את עצמו הפסד שלו.

פרצלה

New member
היית צריכה להתנצל מתי שהבנת מה קרה

בכל מקרהלהתנצל תמיד טוב,ואיך אומרים....מוטב מאוחר אז תרימי טלפון,היא הרי לא יודעת מראש מי מתקשר ואם יש לה שיחה מזוהה,אז תתקשרי את לא מזוהה(כוכבית משהו) תגידי לה מייד,אני יודעת שאת כועסת,אני מבינה למה ונותר לי לבקש סליחה מעומק הלב. האמת? יותר מזה לא ניתן לעשות,והפשע שלך.....הוא לא באמת כזה חמור. אם היא לא תרצה לסלוח,אני באמתלא יודעת מהעוד אפשר לעשות

811

New member
רק ניסיון התנצלות אחד וזהו

אני לא חושבת שיותר מזה את צריכה לתת. חס וחלילה לא להתחנן ולא לרדוף. התנצלות אחת דרך אחד מכלי התקשורת שהציעו למעלה וזהו. היא לא תרצה לסלוח אז לא צריך. כי אם היא לא תסלח אז זה לא היה משנה מה היית עושה, היא היתה מוצאת על מה לעשות ברוגז איתך. זה פשוט עכשיו ולא יותר מאוחר. היא היתה "חמה" עליך כבר קודם פשוט עכשיו יש לה תירוץ על מה. לא רוצה לא צריך. תחיי את חייך ותחייכי. היא זו שמפסידה בסוף. והבעיה היא שמגלים את זה מאוחר מידי....

shopri

New member
וכשאת מקתשרת אני לא הייתי אומרת

" אני מבינה למה" כמו שפרצלה כתבת הלך. כי את לא מבינה למה. תעקפי על המשפט הזה. תגידי לה שאת יודעת שהיא כועסת ואת רוצה לבקש סליחה ומקוה להבא שתזכרי מתי היומולדת שלה ותוכלי לאחל למה מזל טוב. במשפט כזה את גם אומרת לה שאת יודעת למה היא כועסת למרות שאת לא יכולה למבין אז אומרי מזלט ליומולדת או לא, וגם עקיצונת קטנה אבל מאוד נימוסית.

למעלה