בעיה עם חמותי

רותי73

New member
בעיה עם חמותי

שלום לכולם,כולן, חדשה בפורום, לאחר הרבה התלבטויות כיצד לפתור את הבעיה החלטתי לבקש את עזרתכם. הסיפור טעון. חמותי הפסיקה לדבר איתי (מאז חודש פברואר) וזאת משום שלא איחלתי לה יום הולדת שמח ביום הולדתה. הדבר נודע לי כאשר ההורים של בן זוגי לקחו את ילדי מהגן ואני התקשרתי בכדי לוודא שהכל בסדר ומאז פשוט דממה. מאותו יום ניסיתי מספר פעמים ליצור קשר ולדבר ולדעת למה חמותי הפסיקה לדבר איתי ופשוט אין אפשרות לדבר איתה.הקשר מתקיים רק עם האבא של בן זוגי. באותו יום גם שאלתי את בן זוגי מדוע אימו לא מדברת איתי ונאמר לי שלא אמרתי מזל טוב. מאז היו 2 ארועים משפחתים שבהם היא ואני השתתפנו (חג שני של פסח ופקניק יום העצמאות) ואני הרגשתי ממש בעונש. מאז גם ניסתי לדבר עם בן זוגי ודרכו אולי לנסות ליזום שיחה עם כולנו אך מצידו אין שיתוף פעולה. הוא טוען שזו בעיה שלנו ואנו נפתור אותה לבד. רוצה אני לצין שהיחסים עם חמותי אף פעם לא הצטינו באידיליה. במשך שנים במיוחד לאחר לידת בני הבכור שהיום בן 8 היא מאשימה אותי באי שיתוף חוויות דיבור בין בני משפחה וכד', בהסתה שלי לבני כלפי בני משפחתה וכו. שאלתי, איך ניתן לצאת מהפלונטר וליזום שיחה ועל ידי כך לומר לה את כל אשר על ליבי? תודה רבה.

התשובה בגוף השאלה.

תזמי איתה שיחה ובה תאמרי לה את כל אשר על ליבך והיא תאמר לך את כל אשר על ליבה. פשוט וקל לא ?

רותי73

New member
קודם כל תודה על התשובות, אני

אני ממש המומה מהתשובות שנתנו לי ואני אנסה לענות לכל תשובה הנפרד. ניסיתי מספר לדבר איתה בטלפון אך לשווא. חשבתי פשוט להופיע אצלה בבית ביום שישי בבוקר ולהפתיע אותה בשיחה יזומה מה דעתך?

מה את כל כך מתעקשת ???

היא מנסה להשפיט אותך ש"תבואי על ארבע ותתחנני". אני במקומך דווקא הייתי מתנהגת אחרת במצב כזה - פשוט לא מתייחסת אליה - הופכת אותה לאויר ומראה לה שאני מאושרת מאוד. עכשיו נראה מי יעשה פוזות על מי.

רותי73

New member
לא, זה לא פשוט וקל. לא ניתן לדבר איתה כלל

למרות כל ניסיונותי.

נונה17

New member
אני חושבת שכן כדאי שתשתפי את בן זוגך

שיעזור לך ליזום סולחה ביניכן, את תתנצלי יפה ששכחת את היומולדת ואני מקווה שהיא תתנצל על התגובה המוגזמת וחסרת הפרופורציות שלה. אמרי לבן זוגך שזו לא רק בעייה שלך ושלה כי זה משליך על היחסים עם כל המשפחה. אם הוא ממשיך לא לשתף פעולה, האם יש אפשרות שתוכלי לתפוס אותה כששתיכן באיזה אירוע ולהגיד לה "אני רוצה לדבר איתך" או משהו כזה?

רותי73

New member
שוב תודה על התשובה,

אך, בעלי טומן את ראשו בחול במילים "לא מעניין אותי" ובכך סוגר כל ניסיון להדברות. לפני כשבוע דברנו על נושא אחר וכמובן שגם נושא זה עלה והבהרתי שאני מוכנה לדבר , להזמין אותה לשיחה, ליזום הדברות, אך כלום לא יצא.

נונה17

New member
היא כנראה נהנית לראות אותך מתפתלת

תאמיני לי, אני מכירה פולנים (בהיותי נמנית עליהם חלקית). אני חושבת שאולי כדאי שתעשי את התרגיל של שיחת הטלפון הלא מזוהה שהציעו לך למטה. אם זה לא עוזר, רדי מזה. שתלך לחפש מי ישקשק אותה, סליחה על הצרפתית. היא הרי עשתה את זה כדי להשפיל אותך ולראות אותך סובלת. תתרחקי, בסוף זה יעבור לה. אם לא - ההפסד כולו שלה.

רותי73

New member
זו אכן אפשרות

לבצע את השיחה הלא מזוהה, אך כפי שאני מכירה את האישה היא מסוגלת לנתק את הטלפון כאשר תזהה את קולי.

נונה17

New member
נו ואז מה אפשר לעשות?

אני בעד לנסות עוד פעם אחת בצורה רצינית. תרצה - תאכל. לא תרצה - לא תאכל. אם בפעם הזו זה לא יצליח, פשוט רדי מזה. לא קל, אבל אני לא רואה דרך אחרת. היא פשוט נהנית להתעלל בך על פי מה שזה נשמע כאן.

בת כמה חמותך ?

בדרך כלל אני מנסה לחפש דרכים לשיפור מצב, אך אני פשוט המומה. כי לא אמרת לה מזל טוב ? זה נראה לי הרבה מעבר לכך ואולי זה הקש ששבר את גב הגמל. אם אכן זאת הסיבה , אז התנהגותה פשוט ילדותית. ולמה הרגשת בעונש באירועים ? אינני מבינה. אז מה אם היא החמות ואת הכלה ? עשית משהו לא בסדר ? בקיצור. נראה לי שתנסי דבר איתה ישירות ויש לי אחלה רעיון כשאתן נפגשות, אם עניין יום ההולדת יעלה כסיבה אז תאמרי לה שהיא הפסיקה לדבר איתך ואפילו לא אפשרה לך להעניק לה מתנה (והוציאי את המתנה מתיקך). בהצלחה

רותי73

New member
אכן גם אני היתי המומה

כאשר נודע לי שהיא אינה מעונינת לדבר איתי. חמותי מאוד אוהבת צומת לב. ומשם הפגיעה. היא אוהבת שיתיחסו אליה ידברו איתה, יתקשרו אליה ישתפו אותה וכו. ובאמת באותו יום של היום הולדת פשוט ברח לי להתקשר אליה. אני לפעמים מרגישה שהיא רוצה לקלקל וליצור מתחים ביני ובין זוגי. לכן העינין מורכב.

נומלה

New member
האם היא אומרת לך מזל טוב כל יום הולדת?

האם בעלך לא אמר לה מזל טוב בשם שניכם? בכל מקרה אל תתני לה להשפיט אותך. לא רוצה לדבר שלא תדבר. אפשר אם את מאוד רוצה לשלוח כרטיס התנצלות בדואר אליה בלי שמך על המעטפה כך שזה יעביר את הכדור אליה.

רותי73

New member
תודה על הרעיון,

אך היום לשלוח לה כרטיס ברכה נראה לי כבר ממש לרדת נמוך. רעיון זה היה אולי נכון לאחר כשבוע ולא לאחר כ-3 חודשים. גם אני מתחילה להרים ידים ולנסות להתנצל וכו. אך סיטואציה זו מאוד משפיעה ומעכירה במפגשים משפחתיים. המעט שכבר היו.

רותי אולי לא כרטיס ברכה..

אבל אולי מכתב שבו את מצד אחד מתנצלת ומצד שני קצת רומזת לה שהיא יצאה מפרופורציות ושתפסיק לשחק איתך משחקים. אם אחרי המכתב היא לא תתחיל להתייחס אלייך אז תתעלמי מכל הנושא לחלוטין ותחיי את חייך.

קירה71

New member
פשוט לבקש סליחה

לשוחח להזמין לארוחת בוקר לפייס לעשות מה שניתן בכדי לגשר על הפער הבן=בעלך לא יכול להיות באמצע תהיי את החכמה ועשי את הצעד הראשון לפיוס

רותי73

New member
לא ניתן, לא מוכנה לשום הדברות מצידי

גם באמצעות בעלי. מאוד נוח לה להיות במצב זה. היא אוהבת את הצומת לב. אוהבת התיחסות. ולי מאוד קשה עם ההתחנפות הזו.

קירה71

New member
אם כך הדבר

אין מה לעשות בנושא להמשיך כלא היה ולהתעלם עד כמה שניתן. יתכן בהחלט שהיא ילדותית

למעלה