בעיה עם הפורום...

AeroSlash

New member
אנחנו תוקפים את מי שתוקף אותנו

ואנחנו ציניים כלפי מי שנאטם מהמציאות. אתה כתבת הודשעה מנומסת ומנומקת ואין שום סיבה לתוף אותך. בקשר להסתגרות - אתה אמנם צודק, ישנן קבוצות כאלה ואחרות של עולים מבריה"מ שמסתגרים, מתוך פרינציט מסרבים ללמוד את השפה העברית ולהיות מעורבים בכל מה שקשור בחברה הישראלית ואני לא אבוא להכחיש את זה. אבל המטרה של הפורום הזה היא ממש לא ליצור קבוצה נפרדת. עובדה שיש פה לא מעט צברים וכל המטרה הייתה לעשות מקום שבו העולים מבריה"מ יוכלו לנהל דיונים על נושאים שונים עם הצברים, כלומר לחבר בין שתי הקבוצות ולא להפריד ביניהן. אם היינו רוצים להסתגר בקבוצה שלנו לא היינו מתכתבים פה בעברית, שהדבר אגב מצוין בנהלי הפורום. ההתכתבות ברוסית היא משהו מאוד נדיר פה וגם לרוב מתרגמים את זה לאלו שלא מבינים. רובנו אם לא כולנו פה מעורבים בחברה הישראלית, יש לנו חברים ישראלים ואנחנו מודעים לזה שבאנו לפה לא בשביל להקים "רוסיה קטנה". כמו שכבר ציינתי, יש קבוצות שמתוך עקרון מסרבות להתערב בחברה הישראלית אבל פה זה לא המקרה.

ice 007

New member
דרך להשתלב בחברה

הדרך להשתלב בחברה אינה לבוא ולהגיד זה הקבוצה שלנו אתם מוזמנים לבוא אלינו ולהצטרף... אלא ללכת ולהצטרף לשאר הקבוצות כלומר לשאר הפורומים...

AeroSlash

New member
ומאיפה לך שחברי הפורום הזה

בין השאר לא גולשים בפורומים אחרים לפי תחומי העניין שלהם והעדפותיהם?

the freaky girl

New member
צודקת ביותר..

בדיוק באתי לטעון את הדבר הזה...

AeroSlash

New member
תבין, אנחנו אמנם חיים פה

ועד כמה שאולי קשה לך להאמין אנחנו משתלבים יפה מאוד, אבל יש לנו עבר כמו לכל אחד. והפורום הזה היא הדרך לכל אותם יוצאי בריה"מ איכשהו להתחבר יחד לעבר שלהם ולדברים המשותפים להם. יש הבדל בין זה לבין להתנתק מהחברה הישראלית. אני יכולה יפה מאוד לזכור לטובה את המנהגים והדברים שעליהם גדלתי לפני שעליתי לישראל ובאותה מידה להיות מעורבת בחברה שבה אני חיה.

ice 007

New member
על אילו מנהגים גדלת...?

ועוד דבר... את צריכה לראות את עצמך חלק מהחברה שאת חיה ולא חלק מחברה אחרת שמנסה להיות מוערבת בחברה הזו....

AeroSlash

New member
קודם כל,

אני באמת לא צריכה כלום. ואם כבר, אני רואה את עצמי כחלק מהחברה שבה אני בחיה למרות שככל הנראה קשה לך להאמין בזה. זה שאני לא מתנתקת מהעבר שלי לא הופך אותי למסתגרת בתוכו - אבל כפי הנראה אתה לא מבדיל בין הדברים.

אני גולשת בעוד כמה פורומים

... אומנם לא קשורים בישראל אלה במוזיקה אבל אני גולשת והרוב שם ישראלים.... ואומנם אני לא הולכת למפגשי פורום אבל בכל זאת מדברת וגולשת

vk3

New member
אתה חושב כך...

ולנו יש ניסיון רב שזה עובד אחרת.

M a r U s k A

New member
קודם כל ..

זו כן דרך! אין שום דבר פסול בזה שאנחנו נותנים הזדמנות לחברה הישראלית והצברית להציץ בחברה שלנו כל עוד אנחנו בעצמנו לא מסתגרים אך ורק בה. אני אומנם לא משתתפת בפורומים אחרים פה, אבל זה אך ורק מפאת מחסור בזמן. אני לומדת באחד מהתיכונים המציונים במדינה ומשתלבת יפה מאוד בחרה הישראלית שם, אפילו שיש נוכחות רבה של עולי ברה"מ שלומדים איתי, אתה לא תשמע רוסית בשיעורים או בהפסקות. חוץ מזה אני עובדת ברשת גולף אנד קו ומדי פעם עוברת סניפים, אני לא מסכימה לדבר ברוסית עם העובדות , קודם כל מפני שאסור לדבר במקום העבודה ברוסית וגם אין שום סיבה שאני אדבר איתן ברוסית כל עוד הן מבינות מצויין עברית! כל מי שמכיר אותי יודע שאני ישראלית לגמרי, ולא רק ישראלית אלא גם ציונית. (החבר שלי מאוד גאה בי בשל כך
ותתפלא גם הוא ישראלי!) אז אל תשפוט אותנו לשווא משום שאיננו קבוצה סגורה ואטומה, להפך הצטרפות לפורום הזה מעידה על ראש פתוח!

ice 007

New member
אני מצטט

"זו כן דרך! אין שום דבר פסול בזה שאנחנו נותנים הזדמנות לחברה הישראלית והצברית להציץ בחברה שלנו " על המשפט הזה אני חולק לגמרי ! עצם העובדה שהנחת היסוד שלך שיש כאן שתי חברות זאת בעיה...אמרת "החברה שלנו" וזה הנקודה שמפריעה לי.

vk3

New member
תכלס גם לי זה נורא מפריע...

אבל חייבים להודות שזה קיים. אנו שתי חברות שנמצאות בתהליכי איגוד, ארוכי טווח...

vk3

New member
למה לבחור ../images/Emo35.gif

אני שייך לכולם ולכול
.

M a r U s k A

New member
אבל למה אני צריכה לבחור../images/Emo35.gif

אני נולדתי ברוסיה, גרתי שם 7 שנים, דיברתי בשפה הרוסית, גדלתי וחונכתי לפי החינוך והעקרונות של רוסיה בעיקר. אני לא צברית, והמוצא שלי הוא חלק ממני למרות שאני ישראלית לכל דבר.

למעלה