בעיה מקסיקנית

אטיוד5

Active member
מתבגרים קצת?

כמו, פתאום מגלים שכדאי יותר לעבור ניתוח בשיבא מאשר בטיחואנה? כמו, פתאום מגלים שאופנוע זה לא כלי רכב הכי בטיחותי? כמו, פתאום מגלים שיש משפחה בארץ? כמו, פתאום מגלים שנוף ונשים יש גם בארץ? כמו, פתאום מגלים שחלומות זה טוב בעיקר לזמן שינה? תתבגר, ילד.

taz512

New member
עשית לי עצוב...

ולא על עצמי.... דווקא להיפך אלייך... ככה אתה חי? בלי חלומות? בלי תשוקות? בלי רצונות? בלי תקוות? נשמע לי עצוב מאוד... ברגע שהתאונה התרחשה ודקה אחרי זה שידעתי שאני אצטרך ניתוח, ידעתי שאני מעדיף לעבור אותו בארץ. זה שאופנוע זה לא כלי רכב בטיחותי אני יודע מהשלוש התרסקויות שהיו לי בארץ, ועדיין אני המשיך לנסוע על אופנוע כי ההנאה שיש בזה פפשוט שווה את זה. ונוף באמת יש בארץ, אבל יש נופים בכל העולם... וסוגי אנשים ונשים שונים בכל מקום ומקום... ועם אתה חולם רק כשאתה ישן אז זה מאוד עצוב, זה אומר שכבר אין לך שאיפות. ובנוגע לאימרת התתבגר, אז תודה אבל לא תודה... התבגרתי כבר בחיים האלה ותר ממה שרציתי אי פעם. וטוב לי להיות ילד בנשמה. ואני מקווה שאני המשיך להיות ילד גם כשאני בן 50. לפחות ככה אני נהנה מהחיים, אני מנצל את החיים, אני חי את החיים. אתה בטוח שאתה יכול לומר את אותו הדבר? טאז, השד והחיים

אטיוד5

Active member
אין לי בעיה עם חלומות בהקיץ ...

יש לי בעיה עם נטילת סיכונים מיותרים. החיים עצמם יותר חשובים לי מכל חלום.

taz512

New member
מי אתה שתחליט מה נחשב מיותר?

ואם לדעתי לחיות בארץ ולנסוע באוטבוסים זה סיכון מיותר? ואני לא חושב ככה אבל ז רק דוגמא... איפה הגבול בין מיותר ללא מיותר? מי מחליט? וכתבת משהו בעל תפיסה מאוד עצובה... "החיים עצמם חשובים יותר מכל חלום" אז מה שווים החיים? אתה חי את החיים רק בשביל לחיות אותם? זה המטרה בחיים שלך? שהחיים יהיו כמה שיותר ארוכים? מה עם איכות? איפה איכות החיים? טעם החיים? זה לא חשוב? לא באמת בשביל זה חיים? בשביל ההנאה מהחיים? ואיך אדם אחד יכול לומר לשני מה כן נכון ומה לא נכון במה שעושה אותו מאושר בחיים? זה אינדוידואלי לחלוטין... תחשוב על זה קצת... טאז, השד והמחשבות

אטיוד5

Active member
תלך לחברת ביטוח ...

ותשאל כמה עולה לבטח רוכב אופנוע וכמה עולה לבטח מכונית ואז תדע היכן הסיכון יותר גדול. היכן שהסיכונים גדולים גם הסיכויים גדולים, זה נכון. אבל ברגע שהסיכונים הם מחוץ לפרופורציה, אז אתה יודע בהחלט מה מיותר ומה לא מיותר. תאמין לי טאז, הרבה מאוד אנשים חיים בעולם הזה באיכות חיים מופלאה, טעם החיים שלהם לא נפגם, הם נהנים מאוד וראה זה פלא - הם מעולם לא לקחו סיכון בסדר גודל של רכיבה על אופנוע, הם מעולם לא טיילו בכפרים נידחים בקולומביה, הם מעולם לא עלו לפסגת ההימלאיה. אני מציע לך למצוא עיסוקים אחרים בהם תהיה מאושר. לא חסרים. הסיפורים ש"האופנוע זה בדם שלי" לא משכנעים אותי, סורי. מה שמאוד סביר הוא שרכיבה על אופנוע תביא לך הרבה תאקלים עם הדם שלך. עובדה, כבר הביאה. בקשר לחיווי ש"אלו החיים שלי, אל תגיד לי מה לעשות" - זה היה נכון אם גם היית נוטל אחריות על תוצאות מעשיך. אבל לא. אתה לוקח סיכון גדול (ללא שום ספק הוא גדול, ובשביל מה? רק בשביל הכיף הפרטי שלך) וברגע שקורה לך משהו אתה רץ להשתכן בבית חולים על חשבון המדינה, כלומר, על חשבון המיסים שכולנו משלמים. לכן אני מרגיש שיש לי זכות לומר לך מה לעשות. חבל לי שתחסר לי כי אתה אדם מועיל לחברה (דרך זה שאתה מועיל לעצמך, אם אתה אכן מועיל ולא יוזם מבצעי התאבדות).

אושר מ

New member
למה על חשבון המדינה?

כולנו משלמים ביטוח בריאות, כולל טאז... כמו שאם לך תקרה תאונה נוכל כולנו להגיד שאתה גוזל את כספי הציבור. מה זה השטות הזו? טאז הוא חלק מהציבור ומשלם מיסים כמו כל אחד אחר, בינהם ביטוח בריאות שהוא חובה. הוא לא מתאשפז על חשבונך..

אטיוד5

Active member
יש הבדל בין ...

לקחת סיכון סביר כמו לנסוע בבוקר לעבודה לבין סיכון מטומטם וחסר אחריות לחלוטין כמו דהירה אל חלום החופש הגדול על אופנוע. לא רק על חשבוני. על חשבון כל משלמי המיסים במדינה.

אטיוד5

Active member
הנה בשבילך ...

נתונים מארה"ב:
Motorcycles are less stable and less visible than cars, and they have high performance capabilities. For these and other reasons, motorcycles are more likely than cars to be in crashes. And when motorcycles crash, their riders lack the protection of an enclosed vehicle, so they're more likely to be injured or killed. Per mile traveled, the number of deaths on motorcycles is about 26 times the number in cars.​
שמעת טוב? פי 26. 26 26 26 זה מחלחל לך?

taz512

New member
תשמע...

וואלה אין בעיה בכלל, אבל בוא גם נאסור על שירות בצה"ל כי חיילים נפצעים ונהרגים בכמות גדולה וזה עולה המון למשלם המיסים, חצי מתקציב המדינה הולך לביטחון, וזה מאוד מסוכן, למה הם עושים את זה על חשבוני? ובוא נבטל את הנסיעה במכוניות כי זה גם מסוכן, וגם צניחה חופשית, וגם טיפוס על קירות, כדורגל, כדורסל, נסיעה על אופניים וסקייטבורד, להמשיך ברשימה??? מי אתה תקבע מה כן נכון ומה לא נכון לציבור כל כך גדול????? אזרחים בדיוק כמוך, אני לא מוכן שיסעו באוטבוסים, אנשים נפצעים וזה על חשבוני, סתם מתאספים במטרה קלה, שיסעו במכוניות או יותר טוב שילכו ברגל פחות מסוכן, למרות שכשאני הלכתי בחוף הים בכיף דרסה אותי מכונית וריסקה לי את רגל שמאל, עלה הרבה למשלם המיסים, 3 ניתוחים, אז שישארו בבית, ככה הזה לא יעלה לאף אחד כסף... טיעון כזה טיפשי לא שמעתי הרבה זמן. ועל כל מחקר יש מחקר נגדי שאתה יכול למצוא כמעט בכל מגזין אופנועים, על היחס בין אופנועים למכוניות, ולאן האחוזים הולכים בעקבות שאופנוענים הם לא הולכי רגל... לכל דבר יש מחקר, לכל דבר יש נתונים שונים, נכון מסוכן אבל אי אפשר להגדיר רמת סיכון מדויכת, זה אינדווידואלי. כל אחד בוחר את הסיכונים שלו... טאז, השד והסיכונים

אטיוד5

Active member
הנתון שהבאתי הוא לא "מחקר" ...

אלו הנתונים הגולמיים שאוספות הרשויות המתאימות. יש סיכונים ויש סיכונים. יש סיכונים הכרחיים - כמו שירות בצבא, נסיעה במכונית לעובדה וכו'. ויש סיכונים שלוקחים ככה סתם בשביל הכיף. מתוך אלו האחרונים יש סיכונים סבירים - כמו שאשבור את הקרסול כשאשחק כדורגל, ויש סיכונים לא סבירים - כמו לנסוע באופנוע.

taz512

New member
שוב פעם...

איפה ההבדל? מי מחליט מה זה סיכון סביר ומה לא? מי הבורר בעניין? כי אפשר להוציא איזה חוק, כל מי שנפצע בסיכון לא סביר לא יקבל טיפול, חבל על כספי משלם המסים. עכשיו בבקשה תחבר לי טבלת סיכונים שנדע מה מותר ומה אסור... טאז, השד והסיכונים

אטיוד5

Active member
השכל הישר קובע

כל אדם שנחבל מקבל טיפול. בלי קשר לאם נטל סיכון מטומטם או לא. גם אתה קיבלת. גם אם תקפוץ ממגדל שלום בשביל להקפיץ את האדרנלין ובמקרה לא תמות תקבל טיפול. זה לא אומר שאסור לי לכעוס על אנשים שמנצלים לרעה את העובדה שכל אחד מקבל טיפול. אני גם כועס עליהם וגם מנסה להניא אותם מלקחת סיכונים גדולים במיוחד. בשבילי סיכון פי 26 מסיכון נסיעה במכונית זה סיכון גדול. בשבילך לא? אז השכל הישר שלך שונה משלי.

taz512

New member
ברור שזה סיכון יותר גדול גם בשבילי

אבל במערכת השיכלולים שלי אני מוכן לקבל אלי את הסיכון. יש סיכונים אחרים שאני לא מוכן לקחת על עצמי, למשל להתחתן ולהביא ילדים, הסיכון של זה כרגע לאושר האישי שלי גבוה מידי. כל מה שאני מנסה להסביר לך כבר יומיים זה, שזה אינדווידואלי לחלוטין. כל עוד אנחנו חיים בחברה דמוקרטית, אף אחד לא יכול להכתיב לך איזה סיכונים לקחת ואיזה לא. טאז, השד האינדיווידואל

אטיוד5

Active member
שמע טאז ...

אני לא כזה אדיוט שצריך להסביר לו יומיים משהו די פשוט. כבר כתבתי לך - תעשה מה בראש שלך. הכלל הבסיסי של חיים בחברה הוא שאתה עושה מה בראש שלך בתנאי שאתה לא פוגע במישהו אחר. צורת ההתנהגות שלך כמעט מבטיחה בודאות שתגרום נזק. ואכן, כמו שאתה רואה במקרה שלך הסטטיסטיקה עבדה. גרמת נזק. יש לך מושג כמה עולה יום אשפוז בבית חולים? כבר לא מדבר על נזקים אחרים, לא כלכליים. כבר היו פה ויכוחים על האינבידואל מול החברה. זה כאילו אחד על חשבון השני. אבל במצב ראציונלי אלה לא הפכים. אם אתה פועל לפי הכלל הבסיסי הנ"ל - ממקסם את התועלת האישית שלך, אז יוצא שאתה גם ממקסם את התועלת לחברה. אבל בתנאי. ואתה לא שומר על התנאי. עכשיו, לא מספיק שנוכחת באותות ובמופתים באווילות של רכיבה על אופנוע, אתה ממשיך בשלך. נו, מה נשאר לי לומר? דברים שאולי לא יאה להעלות בפורום אנושי.

giulietta

New member
אטיוד,

הילד בן 23. יהיו לו עוד מספיק שנים להיות מבוגר מפוכח שגם צריך פה ושם לוותר על חלומות.

taz512

New member
למה לכל הרוחות

אני חי ב"עולם המבוגרים" כבר 8 שנים לפחות. ואני לא מבין למה מישהו צריך לוותר על החלומות שלו???? אני מנסה להבין איפה בדיוק התפיסה שלכם התעקמה והתעוותה והביאה אותכם למצב הזה??? למה צריך לוותר? יש מספיק זמן מספיק רצון ומספיק יכולת בשביל להגשים כל מה שתרצו ותחלמו. למה לוותר? בשביל מה לוותר? מה שווה את החלומות שלנו? מה שווה את האושר שלנו? בבקשה תסבירו לי מה אני מפספס, מה שווה דקה אחת של אושר??? טאז, השד שלא מבין

giulietta

New member
כתבתי "צריך פה ושם"...

כי ככה זה החיים... כשבוחרים משהו אחד מוותרים על משהו אחר... נו, כשתתבגר תבין

taz512

New member
למה??????????

למה צריך לוותר???? ותפסיק עם הגיל הזה... אני מכיר אנשים בגיל 40 שלא חיו חצי מהחיים שלי. גיל כרונולוגי מעניין את התחת בסופו של דבר... למה צריך לוותר על משהו בעד משהו אחר? למה אי אפשר להשיג הכל? ואל תגיד כי ככה החיים, כי החיים הם מה שאתה עושה מהם, הכל תלוי בך... מי שאומר אחרת או עצלן או חי באשליות... הכל אפשרי.... טאז, השד והאפשרויות

למעלה