בעיה לא משפטית

• פותח הנושא GBSTP
  • פורסם בתאריך

GBSTP

New member
בעיה לא משפטית

אני סטודנט שנה ב' באחד ממוסדות הלימוד ויש לי בעיה שנגררת כמה משנה שעברה. יש לי חבר טוב שלומד איתי שלא מוכן להפעיל את המוח שלו. בסוף כל עבודה שאני מכין הוא מבקש שאגיד לו מה כתבתי "בנקודות" כדי שיסכם במילים שלו. אין לי בעיה לעזור אבל זה כבר מוגזם. אני ועוד אנשים עושים את כל העבודה ועומלים קשה עליה והוא מתייצב רק כדי לקחת רעיונות מכולם וליישם בעבודות שלו מבלי להבין אפילו מה הוא כותב. מבחינתו אם אחרים כתבו זה אומר שזה טוב והוא מצידו אף פעם לא מעלה טענה או רעיון. לא נעים לנתק איתו את הקשר בעיקר ש"אין עונשין אלא אם..." וגם לא נעים להגיד לו את זה בפנים. מה עושים? נ.ב. נראה שרק אני שמתי לב לזה ואנשים אחרים, שגם אותם הוא "מנצל" לא שמים לב או שפשוט לא מדברים על זה... או שזה לא מפריע להם.

flutter girl

New member
הפתרון שלי

כל מי שמבקש ממני "בתמצית" את מה שכתבתי, אני אומרת לו שאני מעדיפה שהוא ישאל שאלות ספציפיות. ואז, בעזרת השאלות, אני עוזרת לו להגיע למסקנה של מה היא התשובה, בלי ממש להגיד לו את התשובה המפורשת. ככה אני גם לא מסתכנת בהטעיה.

BlackUnicorn

New member
אפשר להגיד שאתה עסוק מדי בכתיבת העבודה

ואין לך זמן לעבור על זה ושתשלח לו את העבודה שלך אח"כ (אחרי שצריך להגיש אותה) ואם יש לו שאלה ספציפית - אז בכיף...

הייבי

New member
יש אינסוף דרכים להתחמק

החל מ-אני עסוק, אין לי זמן (זה דורש ממך להגביל את כל השיחות שלכם לשיחות קצרות טרם הגשת העבודה). אפשר לנסות- זה הרבה נקודות, אם יש לך בעיה עם משהו אני אשמח לעזור. אפשר- זה לא ממש בנקודות, היה קשה לפרק את הקייס הזה. ושוב חוזרים על המנטרה: אם יש לך בעיה ספציפית אני אשמח לעזור. ואפשר פשוט להתחמק לגמרי- כל פעם שהוא מדבר איתך על העבודה לנפנף אותו בתירוצים של חוסר זמן או שפשוט עוד לא סיימת לכתוב נקודות ודיי למרוח את זה עד השנייה האחרונה לפני העבודה (פעם, פעמיים ובסוף הוא יאלץ למצוא מישהו אחר/ ללמוד לכתוב לבד).

אני לא הייתי הולכת על התחמקות

אלא להיפך, הייתי אומרת לו שיקרא את כל פס"ד עד זמן X ולאחר מכן נעשה קבוצת לימוד משותפת על העבודה ושיבוא עם רעיונות לעבודה,, אני חושבת שזה יגרום לו להתחיל לעבוד. תנסה, להזיק זה לא יזיק.

flutter girl

New member
זה בעייתי

כי בן אדם כזה יגיע לא מוכן לקבוצת הלימוד, וישאב רעיונות מכולם. זה פשוט מאבד את הפואנטה הראשונית.

flutter girl

New member
בכל אופן, אני לא חושבת שהוא צריך להיות אחראי

ללמה חבר לספסל הלימודים לא מוכן ללמוד. אם היה בא לו להתמודד עם זה, הוא היה - אבל זכותו המלאה שלא לרצות, ולבנות איתו קבוצת לימוד מרגיש לי מוגזם. הודעה זאת מסתייגת בכך שאני מאוד בעד הדדיות, אבל לא בעד מציצת דם. אני עוזרת ונותנת סיכומי שיעור, ומדברת על עבודות (בגדר המותר), אבל כשאדם שוב ושוב מסרב להכין לעצמו עבודות, אני חושבת שההדדיות נגמרת בזאת. כמובן שהוא זכאי לעשות כל שיחפץ (גם פותח ההודעה וגם הנודניק), אבל את לא חושבת שזה באמת מוגזם? זה לא נשמע כמו אדם שמנסה לחשוב, זה נראה כמו אדם שמנצל את טוב ליבם של אחרים.

תראי אם זה אדם שנטו מנצל

אז לטובת המנצל כדאי לא ל"עזור" לו כיון שזה רק יפריע לו, אבל נראה לי שלהתחמק זה לא הפיתרון הייתי מנסה פעם פעמיים ללמוד איתו ואם זה בכ"ז היה נשאר לא הדדי והייתי מגיעה למסקנה שהבחור נצלן ותו לא אזי לא הייתי עוזרת. לא הייתי מהתחלה מוותרת בכ"ז מדובר בחבר שלו.

BlackUnicorn

New member
"חבר", לא חבר. לחברים נותנים בלי לחשוב

פעמיים. במקרה הזה, סתם "חברים" לספסל הלימודים.

flutter girl

New member
../images/Emo45.gif

חברים זה משהו אחר. אדם שמחפש לנצל אנשים טובי לב, זאת חוצפה.

גם לי היה משהו כזה

ופשוט אמרתי שאני לא יודעת. שיחקתי אותה מטומטמת לגמרי, אמרתי שהחומר ממש קשה לי ושאני יושבת על העבודות בלילה לפני המבחן. אני לא מקנאה בבחור הזה כשיגיע למבחן או כשיגיע (אם יגיע) להתמחות. מעבר לכך- כתבת שהוא חבר טוב שלך. אם הוא באמת חבר כ"כ טוב אולי שווה לזרוק לו כמה מילים על זה. בסיכומו של עניין זה רק לטובתו.

PIonit

New member
מוכר..

אין מה לעשות, תמיד יהיו את אלו שיחפשו לעשות הכי מעט, להשתמש בכמה שיותר קיצורי דרך ולנצל אחרים תוך כדי (לפעמים אפילו מבלי שהם שמים לב), בין אם זה בעבודות או בהשגת סיכומי שיעור, מחברות בחינה וכו'. מה לעשות? תכלס זה מאוד תלוי עד כמה אכפת לך מהבנאדם ומהקשר שפיתחתם..

substantial1

New member
מה כבר קרה ?!

מי שהגיב כאן וכתב לך לא לעזור לו, לא מבין באנשים. אדם ששואל אותך שאלות הוא מתקשה. תעזור למתקשים וכדאי שאנשים כאן יעזרו גם למתקשים כי גם הם יכולים להיות זקוקים להסברים וקצת עזרה. מה יש ?! תעזרו קצת ! מה כבר קרה ?!

flutter girl

New member
אני בספק שאת/ה סטודנט/ית למשפטים

אז די לנסות להתסיס. ידוע לכל שמי שענה פה לא מנסה למנוע מאחרים לעזור למתקשים. די לצביעות, רבאק - יש אנשים שהם מוצצי דם נ-ק-ו-ד-ה. לא מתקשים ולא נעליים. אז הס.

למעלה