בעיה "כמותית"

בעיה "כמותית"

נשבר לי הפיייייייייייפ לא מצליח לעבור את ה145 בכמותי!!! מה עושים?? אין לי בעיה של חומר.. הטעויות נעשות באופן רנדומלי למדיי.. לפעמים הטעות היא חוסר הבנה של השאלה (אני לא חושב שיש לעשות משו נגד זה אם הבנת את השאלה לא נכון, וזה מעצבן אותי!! לרוב זה בגרפים..), לפעמים הטעות היא קריאה לא נכונה של השאלה, ולפעמים הטעות היא טעות חישוב מפגרת (5 בחמישית עשיתי 225 במקום 125..) ולרוב הטעויות ממוקמות גם בשאלות הראשונות של הפרק.. בעע.. בזבוז של ניקוד :( איך אני נמנע מכל השטויות האלה? טיפים? עצות? אני מיואש כבר.. ורעב.. איפה אמא??

sagronb89

New member
חמש בחמישית?!LOL

3125, וחמש בשלישית זה 125 אתה כנראה צריך להפסיד כמה שאלות ופשוט להתעכב בהבנה ולא לרוץ בעיניים עצומות והעיקר לסיים בזמן, תבין את הגרף ואת השאלות שלו(תשתמש בדוגמא, לרוב היא מסבירה את הגרף פי כמה מההסבר), וכך גם את השאלות הראשונות, חבל לפספס שמה נקודות עקב חוסר הבנה שנגרם מלחץ. יום טוב ובהצלחה!

חמש בשלישית, עייפות :)

לחץ זה לא אני מסיים כל פרק 5 דקות לפני הזמן בערך.. היה פרק אחד סיימתי אפילו אחרי 15 דקות.. לא חושב שלהפסיד כמה שאלות יתרום במשו.. כי 145 זה ממוצע של טעות לפרק, אז אסור לי להפסיד שום שאלה (אני מתנדנד בין 0 טעויות לפרק ל2 טעויות לפרק..).. את הגרף לרוב אני מבין.. סתם הבאתי דוגמה לשאלה לא מובנת.. והשאלות הראשונות מעצבנות אותי!!!

sagronb89

New member
LOL לא הבנתי את הממוצע טעויות שלך

חשבתי יש לך הרבה יותר, אניווי לדעתי 0-2 טעויות לפרק זה סביר כי הגיוני שבכל פרק יש שאלה שלא ראית או שהצורה חדשה שלך, או הניסוח. אבל אם אתה אומר שבכל פעם במקום אחר-העצה נותרת זהה:תעבוד יותר לאט, או שתסמן לך ניסוחים ושאלות בעיתיים ותחזור אליהם ב5-15 דקות הנותרות:), אני אישית יודע כבר במהלך עשיית הפרק אילו 2 טעויות יהיו לי, אבל לצערי לא תמיד נותר זמן או שאני יודע ת'תשובה.

Ann2922

New member
עצה קטנה

אני אישית אחרי כל שאלה שאני פותרת בכמותי אני לא ישר קופצת לשאלה הבאה, אני מקדישה עוד 10 שניות מסתכלת על הפתרון במידה ויש כזה, וחושבת מה אולי היה יכול לגרום לי לטעות, איפה הקאצ' בשאלה, בודקת שלא טעיתי בכפל פשוט או +/- או כל מיני שטויות, של חוסר קריאת השאלה עד הסוף תוך כדי אני גם בודקת שלא טעיתי בסימון בטופס לי אישית זה עוזר, זה גם נותן לך נשימה בין שאלה לשאלה, ולא מצריך אחרי זה לחזור לבדוק שוב , שאלות שאני לא בטוחה בהם, כי בד"כ אין כאלה

slashon1

New member
זה רק אני או שכאן ילדים מתנשאים

לא מצליח לעבור את ה-145?????? אוי איזה מסכן! אז אל תעשה פסיכומטרי. לפי מה שאתה אומר אתה עומד על טעות אחת לפרק. שזה מצוין. אתה עושה טעות לפרק ומתלונן???????? או שאתה פשוט רוצה תשומת לב לא הבנתי

תקשיב ילד

לא אכפת לי מה אתה חושב.. אין לך משו מועיל להגיד, אל תגיד.. תאמין או לא, אבל ה5 נקודות האלה, זה מה שחסר לי לציון שאני צריך.. אז כן, זה כל כך קריטי בשבילי.. לא מבין בכלל למה אני מגיב לך.. שיהיה בהצלחה!

סורי אחויה אבל הוא צודק

לא משנה כמה זהיר תהיה יש טעויות שתמיד אי אפשר להמנע מהן, אל תתרגז ובמקום לשבור את הראש על הנקודה וחצי האלה תנסה לשפר את עצמך בנושאים האחרים ולהשיג שם נקודות, זה הרבה יותר חשוב.

טעות בידך

שיפור מ140-145 ל150 בכמותי.. יתרום לי לציון הרבה יותר מאשר 125-130 ל135 במילולי.. ככל שהציון נושק יותר ל150, הוא לוקח חלק מרכזי יותר בציון, בגלל שזה מבחן יחסי ולא הרבה מגיעים ל150 כמותי.. לעומת מילולי שכמעט כל מי שקרא קצת ספרים בילדותו וראה חדשות מגיע ל135.. (מילולי זאת הנפילה שלי.. אם אני מגיע ל135 אני מרוצה.. לא שזה קרה, הכי גבוה 133..) אנגלית זה הכי פחות חשוב, והכי קשה לשפר, כי זה שפה.. וגם קשה לשפר מעל 135.. (היום היה לי 141, מקווה לא לרדת משם..) אני עומד על פטור אבל בצורה ממש גבולית.. מפה שהחלטתי שהכי קל וכדאי זה לשפר כמותי ב5 נקודות האלה שיתנו לי פור בציון על 95% אחוז מהאוכלוסיה לפי דעתי.. יש מבין? (מה היית עושה במקומי?)

johngalt2

New member
נראה לי שזה לא נכון, מה שאתה אומר

למילולי ולכמותי יש משקל שווה, כך ששיפור גדול יותר במילולי הוא אבסולוטית יותר טוב משיפור קטן במילולי.

בגלל שזה מבחן יחסי

הרבה אנשים מוציאים ציונים ממוצעים, כגון 125.. ולכן הציון הזה לא תורם ממש לציון הסופי.. אבל ציון של 150, רק אחדים מגיעים, ולכן התרומה שלו ניכרת בהרבה.. קח מקרה הכי קיצוני, שרק אתה לא טעית בכלום, ולכל השאר יש לפחות טעות אחת.. יש לך כבר כמה נקודות מעל כולם.. עכשיו ברגע שעוד אנשים יקבלו ציון 150, התרומה שלו תרד.. אבל כמה כבר אנשים מוציאים 150 לעומת 130??? הכל יחסי.. וחוץ מזה, 150 נראה יותר יפה :)

harbor

New member
דווקא בגלל שזה יחסי

אז יכול להיות מצב שה-5 נקודות האלו, בגלל שלא הרבה מקבלים אותן אז הן מפרידות בין 795 ל 800 והמשקל שלהן הוא כולה 5 נקודות.. לא אני ולא אתה יודעים איך הם מחשבים תציון. אבל מה שאני כן יודע שיותר קל לשפר 5 נקודות בציונים הנמוכים מאשר את ה 5 נקודות בציונים הגבוהים.

אתה מתבלבל ידידי

לטעות אחת בדרגים הגבוהים (720+), יש משקל ממש גבוה.. תחשוב שכדי להגיע ל750 צריך טעות אחת בכל פרק בערך.. זה יוצא בערך 9 נקודות לשאלה! ההבדל בין מי שקיבל נגיד 740 למי שקיבל 750 זה טעות אחת.. להגיע ל700 בערך, צריך ממוצע של 3 טעויות לפרק.. כלומר 18 טעויות סך הכל.. בוא נשווה את התחומים 750-800 - 50 נקודות טווח, 6 טעויות 700-750 - 50 נקודות טווח, 12 טעויות (החסרתי את ה6 של ה50 העליונים) ככל שתרד בציון יותר למטה, כל טעות תשפיע פחות..

harbor

New member
אתה מדבר פה על מקרה פרטי

של סימולציה אחת אתה לא יודע מה קורה באמת

אף אחד לא יודע מה קורה באמת

אבל זה הכי קרוב למציאות.. (לפי 16H ולפי כל הסימולציות שעשיתי של מכונים שונים)

harbor

New member
קח מקרה..

שיש שאלה אחת שאף אחד לא ענה עליה נכון חוץ מבנדם אחד.. לפי מה שאתה אומר המשקל של השאלה הזאת הוא גבוה מאוד.. אם ככה הוא צריך לקבל 800 וכל השאר יקבלו 720.. לא ככה? אני אומר שלשאלה הזאת יהיה ערך אפסי. מה יותר הגיוני?

למעלה