בס עם 6 מיתרים...

Parksons

New member
בס עם 6 מיתרים...

זה אמור להיות משהו בן זונה לא? נראה קטלני , אני מנגן ברגיל והפשוט של ה4 מישהו אולי מכיר איזה בסיסט שמנגן על 6 מיתרים?

led_dod

New member
נגני ג´אז בעיקר...

נגני ג´אז רציניים בד"כ מנגנים על שישה מיתרים או קונטרהבס. אבל בס שישה מיתרים מתקבלת בברכה בכל ז´אנר.

Parksons

New member
אתה יכול לתת אולי כמה שמות של ..

נגנים כאלה? סתם בשביל לשמווע את הצליל, זה נשמע מגניב.. אה ועוד משהו הרי לבס עם שישה מיתרים נוספו 2 מיתרים לבס, אז המיתרים שנוספו נמוכים או גבוהים? או אחד נמוך נוסף ואחד גבוה נוסף? תודה.

led_dod

New member
אני מצטער אבל...

בקשר לשמות אני לא כל כך בקיא אבל אני יכול להגיד לך המיתרים שנוספים הם שני גבוהים

wiz

New member
אכן קטלני.....

ראיתי את ג´ון מיאנג, הבאסיסט הענק של דרים מנגן באיזה קליפ שיש לי, על הבאס 6 מיתרים שלו... מטורף ! wiz

אוף ויז...מתי תפסיק ללכת שולל ../images/Emo8.gif

אחרי דרים
...דווקא אני חושב שהבסיסט שלהם הוא החולייה החלשה אצלם...

Parksons

New member
wiz אחי

בא לך להמליץ לי על שיר של דרים האלה שהבס בו ממש בולט? ואם לא קשה לך לרשום לי באנגלית כי אני בטח יסתבך עם איזה H מזדיינת. תודה.

wiz

New member
הרבה אנשים חושבים ככה, וזאת טעות

ג´ון הוא באסיסט ענק, וראיתי אותו מנגן בהופעות (קליפים), ושמעתי סולואים שלו, והוא לא חוליה חלשה ושום בטיח... הוא נגן מעולה, שמשתלב יופי עם שאר חברי הלהקה, והוא חלק בלתי נפרד מדרים. וחוצמזה, אם הוא לא היה מתאים, אתה לא חושב שהוא כבר היה מוצא את דרכו החוצה?
פטרוצ´י, מויאנג ופורטנוי הם החברים המקוריים של הלהקה, והקלידן והזמר הם אלה שהתחלפו במרוצת השנים... זה אומר משהו. wiz

יכול להיות...או ש...

הוא מביא אוכל טעים לחזרות!
אם לי נגיד הייה מתופף או בסיסט או וואטאבר חרא(ולא שאני אומר שהוא חרא!)אז נראה לי הייתי משאיר אותו...

כמובן שהתכוונתי..

למתופף או בסיסט או ווטאבר שמביא אוכל טוב, ולא סתם מנגן חרא כמו שלא ציינתי נכון...בעצם אני צוחק אז זה בכלל לא משנה...

דווקא החוליה החזקה

ג´ון מיונג וג´ורדן רודאס הם בהחלט היוצאי דופן בדרים באיכויות המעולות שלהם. הם החוליה החזקה לא החלשה!

wiz

New member
אני בכלל לא חושב שיש חולייות חלשות

או חזקות בדרים... כל הנגנים מוכשרים מאוד, טכניקאים מצויינים, וכולם משתלבים במוזיקה של דרים באופן מושלם... אותו דבר אני חושב על פטרוצ´י ופורטנוי, ובהחלט אי אפשר לומר שהם "חולייה חלשה" בלהקה... ואגב רודס... הוא באמת ענק (הדיסק החדש שלו עם פטרוצ´י מעולה!), אבל אם אתה מכיר את דרים, תראה שדווקא הקלידן הוא זה שהתחלף אצלם "בקביעות", בהתאם לאופי הדיסקים השונים... wiz

ברור!

ברור שאין חוליה חלשה ממש, אבל בצורה יחסית יש הרבה גיטריסטים יותר טובים מפטרוצי והרבה מתופפים יותר טובים מפורטנוי ויש הרבה זמרים יותר טובים מלברי (אני לא מת עליו) אבל מיונג הוא אחד הבסיסטים היצרתיים והטובים בעולם ורודאס הוא פשוט תותחחחחח!!!! (למרות שקלידנים יש יותר טובים אבל אין הרבה יותר יצירתיים ומטורפים). אבל השורה התחתונה היא אם היה לי הרכב כמו דרים לא הייתי מתלונן (בלשון המעטה)

wiz

New member
דווקא פטרוצ´י ופורטנוי

נחשבים לנגנים מהשורה הראשונה בכלים שלהם... יש אמנם אנשים יותר מהירים מהם (למרות שהם טכניקאים מעולים) אבל מבחינת רגש, תיאוריה במוזיקה והלחנה הם בין הטובים ביותר... ודווקא אני שמעתי באסיסטים יותר יצירתיים ממיונג...

מי מדבר על מהירות

אני מדבר מבחינת תאוריה, רגש והלחנה קח לדוגמא גיטריסטים שסתם עולים לי לראש כמו allan holdsworth greg howe michael romeo scott henderson jason becker הם יותר טובים מפטרוצי מבחינת תאוריה וגם מבחינת טכניקה. מתופפים בכלל יש הרבה שיותר טובים מפורטנוי. פורטנוי הוא אחד האהובים עלי כי הוא יצירתי ומיוחד אבל תשמע עוד להקות פרוגרסיב מטאל, ג´אז ופיוז´ן ותבין... (בלי לזלזל)

wiz

New member
חחח.... אל תעלב, אבל

גרג האו, מייקל רומאו וג´ייסון בקר לא מתקרבים אל פטרוצי... את חלקם אני מאוד אוהב לשמוע, ואני בכלל לא מזלזל ביכולות שלהם, אבל אי אפשר לעשות את ההשוואה הזאת בכלל... פטרוצ´י הוא בוגר ברקלי, שזה כשלעצמו מעיד על רקע תיאורטי עשיר מאוד (!!!), והקטעים שהוא הלחין מעולים. לא יצא לי לשמוע דברים של מייקל רומאו למשל שמתקרבים לזה. ומבחינת טכניקה... אני ראיתי את פטרוצ´י בהופעה, יש לי את כל הדיסקים של דרים, וגם את הקלטת וידאו שלו (מגוחך, אני יודע...), ולבנאדם יש טכניקה אדירה. אמנם יש אנשים שמנגנים יותר מהר ממנו, אבל אין עוד הרבה גיטריסטים מדוייקים ו"נקיים" כמוהו. בקשר לפורטנוי... את זה אני יודע. אני לא מכיר מתופפים רבים, אבל שמעתי כבר כמה שמבחינת טכניקה הם מעליו. אבל בקטע של הרגש אין עוד מתופף "שעשה לי את זה" כמו פורטנוי... כל תיבה שהוא מתופף היא משהו מיוחד. אתה יכול לחשוב אחרת ממני, בסה"כ זאת המטרה של הפורום... להביע דעות שונות...
wiz

אני לא מבין...

איך אתם קובעים איזה גיטריסט יותר טוב או גרוע מהשני...?!? לא רק שזה סגנונות שונים ובגלל זה ההשוואה היא לא נכונה...אני גם לא חושב שאני או אתם יכולים ברמה כזאת של גיטריסטים לקבוע מי יותר טוב...מה שבטוח הם כולם תותחים!!!

wiz

New member
למען האמת

הסגנונות לא כ"כ שונים... אבל עדיין אתה צודק... סוף ויכוח. wiz

יחסית ויז ידידי יחסית...

אומנם גם גרג וגם פט´רוצי מנגנים פרוגרסיב...אבל סוג שונה של פרוגרסיב,ושמדובר בסאונד ובסגנון הנגינה זה הבדל ענק!

למעלה