בס עם 6 מיתרים...

wiz

New member
ברור שלכל אחד מהם

יש סגנון וסאונד שונה, אבל בשיא הכלליות אפשר איכשהו להסתכל עליהם ביחד... אני אישית הכי אוהב את הסגנון של פטרוצ´י, ובזאת אני אסיים... אין לי כוח לוויכוחים חדשים. יש לי מספיק כאלה בפורום רוק...
wiz

Wyld stallyn

New member
מייקל רומאו

יצא לי לראות קלטת וידאו שלו לדעתי הוא הרבה הרבה יותר טוב מפטרוצ´י בכל המובנים (טכניקה, רגש, יצירתיות) ויש מקום להשוואה כי הם סה"כ באותו סגנון, למרות שהם שונים כי זה עדין לא אותו גיטאריסט אבל ברור שהוא לא מתקרב לג´ייסון בקר ואני לא חושב שרקע תיאורטי צריך לקבוע איזה גיטאריסט יותר טוב, או אפילו לתת נקודות זכות על זה

לא בדיוק

אכן מייקל רומאו הוא אליל ולדעתי הוא טכניקאי יותר טוב מפטארוצ´י והרבה יותר מגוון (רומאו מנגן טאפינג, לגאטו, אלטרנט פיקינג ופינגר פיקינג ואילו פטרוצי משתמש בעיקר באלטרנט פיקינג) והוא גם יותר מגוון מבקר מהבחינה הזאת. אבל לדעתי חייבים למדוד גיטריסט גם ע"פ ידע תאורטי כי אחרי הכל הוא לא אמור להיות רק גיטריסט הוא צריך להיות גם מוסיקאי, פאטרוצי מאוד חזק בידע תאורטי והוא בהחלט יותר מגוון מהבחינה של סגנונות (ג´אז, פיוז´ן, קלאסי, רוק כבד, אוריינטלי וכו´...). אני אישית אוהב יותר את מייקל רומיאו...

wiz

New member
לא מסכים.

את הוידאו של פטרוצ´י ראית? לבנאדם יש טכניקה מעולה (ולא רק אלטרנט פיקינג... הוא משתמש המון בלגטו פליינג, טאפינג וסוויפינג), ומבחינת רגש אין מה להשוות אותו לרומאו.. הוא כמה דרגות מעליו. כנ"ל לגבי הגיוון בסגנונות. וחוצמזה, זה רק אני או שרומאו נשמע די דומה לאינגווי? יש לו הרבה יציאות מקוריות, אבל בסה"כ אפשר למצוא כלמיני מאפיינים "אינגוויים" (
) בסולואים שלו. ובקטע של התיאוריה - זה פשוט דבר חובה. זה הבסיס למוזיקה יותר מורכבת ויותר מתוחכמת. זה מדד שמעיד על רמה של מוזיקאים (ולא רק גיטריסטים) וחייבים להתחשב בו. wiz

wiz

New member
אממ..... אני דווקא אוהב אותו

יש לו קול מיוחד, שמתאים לדעתי לדרים...

*Dark Of Night*

New member
היית אומרת שאתה קצת משוחד ../images/Emo8.gif

אם לא הייתי חושבת שאתה די צודק
Dark

funkbass

New member
בס 6 מיתרים

המיתרים הנוספים הם B נמוך ו C גבוהה ...השימוש העיקרי הוא לסולואים גבוהים ו/או כדי להכל על ריפים שמנוגנים נמוך ... אם אתה צריך ריף ב F נמוך ... במקום להכאיב היד בסוף הצוור של ה4 תוכל לנגן באמצא הצוור של 5 או 6 ... נגנים של 6!!! les clypool ... primus ..... בעיקר באלבומים sailing the sea of cheese ו pork soda ... victor bailey ..... גם 6 פרטלס ... john patituchi (שאני אישית לא הכי אוהב) billi dikens רוצח על .....

Frame

New member
שש זה נחמד...

אני מנגן על שש פה ושם אבל זה ממש מתאים רק לז´אנרים מסויימים של מוזיקה ולא תמיד נשמע טוב. יש לי תלמיד שקנה עכשיו שש בלי להתייעץ איתי והדבר היחידי ששאלתי אותו זה רק אם הוא חושב שהוא כבר הוציא את הכל מ4 כי לפי דעתי אם אתה לא מנגן על 4 כמו שאתה אוכל או נושם אז אין בכלל עיניין לעבור לכלי אחר אבל תמיד טוב שיהייה בצד אולי זה יבוא לשימוש. למרות ש לפי דעתי אין דבר שבלתי אפשרי לנגן על 4. אני גם קניתי שש לפני המון זמן מתוך התלהבות מלס קלייפול אבל במהרה גיליתי שאני עדיין לא מכיר את ה 4 כמו שצריך כך שזנחתי אותה בצד לכמה חודשים ומדי פעם הייתי מוציא אותה כדי לנגן. עכשיו אני משתמש בשש רק לדברים מסויימים. בעיקר כשמבקשים ממני בכל מיני חלטורות שלי מהצד. למרות שלרוב אני מתעקש להשאר על ה 4. אבל אין מה לעשות. כסף זה כסף ואם הבן אדם משלם לך ורוצה משהו מסויים אז עובדים :). כל מקרה שש זה נחמד. אבל לא הייתי ממליץ.

Parksons

New member
לס קלייפול מנגן על 6?

יש לי איזה כמה שירים של פרימוס , בטח דווקא מה שהורדתי זה לא עם ה6 מיתרים , כי לא שמתי לב לשינוי.. אתה אולי יכול להביא לי שמות של שירים שאתה בטוח שהוא מנגן בבס עם ה6 . תודה!

funkbass

New member
תרשום

tommy the cat my name is mud fish on welcome to this world bob dmv hamburger train מספיק?

Parksons

New member
NO WAY!

יש לי טומי דה קאט ומיי ניים איז מד והורדתי את הטאבים ולא רשום שזה עם 6 מיתרים , מראים את הטאבים על 4 מיתרים.

באס 5 מיתרים.

הבסיסט של מטאליקה מנגן בהופעות על באס של 5 מיתרים. (המיתר הנוסף הוא גבוה).

Parksons

New member
מטאליקה ובס

הבעיה בבס של מטאליקה הוא ש..... לעזאזל לא שומעים אותו! הוא נבלע ע"י הגיטרות הרצחניות והתופים.. דווקא לבס שם יש פוטנציאל טוב להיות די מוביל. אבל חבל , מה לעשות יש להקות שאוהבות לזלזל בכלי הקטלני הזה.

מטאליקה...

דווקא למטאליקה יש כמה שירים שבהם הבאס מוביל, כמו שיר אחד באלבום שלהם: KILL´EM ALL, שבו יש שיר אחד שהבאס הוא הכלי העיקרי, וגם נותן שם סולו יפיפה. וגם באלבום השחור יש שיר אחד שהמנגינה הראשית היא של הבאס.

Parksons

New member
אנסטסיה

אני מכיר , אני יודע לנגן את זה , אבל כמה שירים זה ממש עלוב.. בתור אחד שמנגן ואוהב את הכלי אני רוצה לשמוע יותר ביצועים.

אני בטוח

שאם הבאס שלהם לא היה מת (תרתי משמע) הם היו נשמעים לגמרי אחרת, אני דווקא מרוצה שג´ייסון עזב אולי הם ישיגו באסיסט רצחני כמו קליף שוב, שיחזיר אותם למה שהם היו פעם ולא למה שהם עכשיו, איי דיסאפיכס

funkbass

New member
אייך אפשר

להגיד בס של פרימוס ובס של מטליקה באותה נשימה ????. בושה וחרפה

למעלה