בני זוג...

יש ויש...

המחשבה שלך אינה מוזרה כלל, רקע משותף ושפה משותפת הם לא דבר של מה בכך. "חילוני" מקורי לא יוכל להבין את הרקע שלך, וזה קשור גם לאסוסיאציות שונות. לעומת זאת יש כאלו שכדי להתרחק מחפשים דווקא חילוני גמור, אולי גם כדי להשלים חסרים. אגב, האם את דתלשי"ת או חרדלשי"ת ? האם לדעתך זה רלוונטי לנושא ? <אני תמיד בעד...>

LeaD18

New member
אני דתלשי"ת,

וניראה לי שזה מאוד קשור, כי לחרדים יש הרבה יותר "חוסרים", לי העולם הזה לא חדש. למשל יש לאחותי חברה שהייתה חרדית והפכה לחילונית לגמרי, וממש שונאת את הדת. היא למשל בחיים לא תיהיה עם מישהו שבכלל קרוב למילה דת...

שלומפער

New member
רוצים לבכות בלילה ביחד?

כשנזכרים , כשמעלים חוויות, בלילות שבת וליד נרות חנוכה, בכל המצבים שמזכירים את השעות היפות. בלי קשר אם הם ב"דרך" נכונה. סתם געגועים.. רק אחד/ת שחוו את אותן חוויות יכול להבין ולהרגיש ביחד..

למה לבכות, גם לשמוח...

זה גם בדיחות משותפות, לפעמים שפה (גלותית) משותפת, זכרונות ועוד.

שלומפער

New member
למה גלותית?

יש יופי וקסם בשפה הזאת. אם אצא בשאלה אי פעם לא נראה לי שאוותר על הרבה סלנגים שנכנסו לי בישיבה אין כמו הגדרות ישיבתיות להרבה מושגים. למי זה מפריע כחילוני איך אתה מדבר, אם זה סינית מתובלת באפריקנית או סתם שגרת לשון חרדית.

איזה קסם ????

איזה קסם יש בלומר בשיחה ברדיו (מכירים את כל בחורי הישיבה שמתקשרים לרדיו ?)"אני לא אוחז בזה" וכיו"ב. [תרגום חפשי מאידיש: "איך האלט נישט דער ביי"]. שכיח יותר אצל חסידים אך לא אצל ליטוואקעס כמוך

פרח צוף

New member
זה טוב או לא טוב?

מותר להזכר בנוסטלגיות דתיות?כמו הברית שלנו או הבר מצוה ליל הסדר שגנבנו תאפיקומן ולא קיבלנו כלום כמובן כי לכל הדוסים אין גרוש על הנשמה וכאלו וכהנה חויות מותר או צריך להדחיק מתחת לשטיח?

R a c h e

New member
כותבת ממרום שנותי......

(הגיל שלי הוא פי 2 משלך....) כשיצאתי בשאלה, בהחלט חשבתי שרצוי שבן-זוגי יהיה יוצא בשאלה, (אבל לא היו כאלה בסביבתי......) היום, זה לגמרי לא משנה לי, לא נראה לי שלבן זוג חילוני מלידה תהיה בעיה אם ימצא אותי מזמזמת בזמן בישול/שטיפת כלים/במקלחת את הנעימות של סעודה שלישית מימי תנועת הנוער או קובעת משהו למוצאי שבת (ולא לשבת בערב) בקיצור, היום אין משמעות מבחינתי לרקע של בן הזוג שלי, רק שיהיה בנאדם!

אבל תחשבי כמה נחמד היה

אם הבן זוג היה מצטרף בזימזום יחד איתך
לזכר נוסטלגיה משותפת לשניכם.

uri80

New member
מוצ"ש זה באמת מצחיק../images/Emo13.gif

אין לך מושג כמה פעמים קרה לי שאנשים הרימו גבהכשאמרתי שניפגש בשבת (שישי בערב כמובן), או כשאמרתי שניפגש במוצ"ש במקום בשבת בערב.

old friend

New member
ממרומי שנותי ונסיוני

גרושתי היקרה היתה חוזרת כמוני, רק המרחק של החזרה היה שונה אצלה ואצלי. זה גרם לנו לבעיות שכיום כשאני חי עם אחת בלי רקע אני לא נקלע לשם. דוגמאות : צורת ביגוד, אין הצגות הנוכחית לא מכירה את קודי הלבוש ולא עושה הצגות ומשחקים של מה ללבוש לאן. את הגינדור של החגים אני זוכר אצל גרושתי כמה כסף וכמה עצבים הוצאו כדי להציג - תראו אני כמוכם. אוכל, שתיהן לא אוכלות נבלות טרפות ומאכלי ים , אני כן, הראשונה נגעלה נמנעה ומנעה ממני, הנוכחית תעשה מה שאתה רוצה. יום כיפור, הראשונה רצתה שאני אצום איתה, השניה, צמה לעצמה ולא מעניין אותה מה אני עושה. נקודה עיקרית שהיתה ונשארה בעייתית, הבת שלי לומדת בחינוך הדתי כי "החינוך הדתי יותר ערכי" האמא שלה לא מאמינה בחינוך שונה ממה שהיא קיבלה, הילדה צריכה להתמודד בגיל 6 עם כל המחשבות שאלי הגיעו בגיל מאוחר יותר. בגדול אני רואה את החיים בעולם החילוני יותר קלים לי כדתי לשעבר, מאשר עם אחת שהיו לה המון ספיחים מאותו עולם. ואני לא נכנס לעקבות וכל מיני שטויות שנשתלו במוחות שלנו בימים עברו, לוקח לפעמים המון שנים להוציא אותם אם בכלל, מספיק שיש לי את שלי, אני רוצה לידי משהו "נקי" מזה נקודות למחשבה..

stאסתי

New member
מוזר אבל

ני דווקא תמיד נמשכתי לחלונים. עוד בתור חרדית מאמינה בלהט היה לי חבר חילוני שכל היום רק ניסה להסביר לי שזה יכול לעבוד בינינו למרות ההבדלים אני יותר מתחברת אליהם מאשר לדתיים או לדתל"שים אפילו.

למעלה