בני זוג...

spag

New member
אבל בקצרה

אני חושב שזה לא גילוי חדש, שהיו בתקופות ההן אנשים מאוד חכמים. במקביל, אני בטוח שהרבה פה יסכימו איתי שיש דברים "על טבעיים", ואולי באמת בתקופה ההיא, היה לקדמונים (לא רק היהודים) ידע וחכמה רבה - שלמרבית הבושה - לנו אין. לדוגמא: המצרים עם החניטה והאדריכלות. הפרסים עם האסטרונומיה המפותחת שלהם והאסטרולוגיה (?) האצטקים - תשאלו את ל-פיי. ובאותה מידה היהודים - היה להם אולי ידע רחב באנטומיה ובזואולגיה - אבל עדיין, ברור שהיו להם טעויות (כמו לכל הנ"ל) וברור שלא זה מה שיוכיח שהם צודקים. כי באותה מידה של אמיתות טענותיהם, שאר הדתות גם היו מאוד מחוכמות ומדהימות בידע הרחב והעמוק שלהן. האם זה עונה על השאלה?

spag

New member
והקישורים לאתרי דתע אמת,

מראים את הטעויות הקטנות המעצבנות של חכמי ישראל והתורה. ואני אשמח אם מישהו יגיב ויענה על:"איך אתה יכול שלא להאמין? תראה את עם ישראל, שרד את כל הגלויות ובסוף חוזר לארץ המובטחת - סימן שיש אלוהים!"

Le Fay

New member
לזה אתה קורא טעויות קטנות מעצבנות?

לזה קוראים קשקשנים שאין להם מושג ירוק על מה הם מדברים. ואלה עוד התקיימו מגידול בעלי חיים! פחחח... קראת בכלל את המאמר או אתה מדבר מהרהורי לבך?
תגדיר "עם ישראל" ואולי נוכל להתקדם. אבל ככה, בינינו - נראה לך שאתה, ריגו ושבתאי, חלי גולדברג ואדיסו מסלה, כולכם צאצאים של אותו אב קדמון? וזה שהרומאים התפזרו עד דרום אמריקה, עושה אותם פחות מוצלחים?

spag

New member
לזה קוראים טאקט,

אני לא רואה צורך, בגלל מאמר אחד, שבלי ספק אפשר להתווכח עליו - לקרוא לחז"ל קשקשנים. וכן היו מהם שהכירו בעלי חיים - והתקיימו מגידולם.

Le Fay

New member
לא, לזה קוראים התניה מוקדמת

אילו אלה היו דיינים מקניה ולא חבורה שחינכו אותך לכבד בעיניים עצומות, לא היית מגייס כל כך הרבה טאקט לחינם. דוגמאות לקשקשנות שלהם אתה מכיר עוד יותר טוב ממני (ואתה בטח גם יודע איזה שטויות למשל הם המציאו על כינים).

spag

New member
לה-פיי../images/Emo70.gif

אני קורא אותך לסדר
דווקא בגלל שאני מכיר את השטויות שלהם - אני מכיר גם את המעלות שלהם. ועכשיו, כשאני מכיר גם שטויות של העולם החילוני והתרבות הישראלית - ובטח שאת מסכימה איתי שבכול תרבות יש יתרונות וחסרונות (?) אני חושב שאפשר לשמוע על פאשלות של תרבויות אחרות ועדיין לכבד אותן. אני לא רואה צורך לצחוק על טפשות האסלם (ויש כזו) ולא על "דמוקרטיית" המדינה שלנו. כל עוד זה לא פוגע באחרים - שיאמינו במה שבא להם ויאכלו מה שהם חושבים שאלוהים ציווה. לבריאות. אני עדיין לא אקלל אותם. חשבתי שאת תהי יותר ליבראלית? מה פרץ אי-הליבראליות הזה?

Le Fay

New member
סוררי, אני וסדר לא כוכך הולכים יחד

אז מה אנחנו מתנפחים? מצידי תרגיש חופשי לבקר כל מה שראוי לזה בעיניך כולל אפטר פארטיז, אינגמר ברגמן, סיפורת פוסט-מודרניסטית, מים קדושים, נטוריזם, שבעים בתולות בגן עדן, דוד לוי, לידות בתולה, פוגים, פנינה רוזנבלום, גבינות מסריחות, רונאלד מקדונלד, מוסיקה אתנית, גרוזינים, רוח חג המולד. שכחתי משהו? מה זה בכלל "פאשלות של תרבויות"? זה אב'שלי אמר את השטויות האלה? וזה שהיה פיתגורס אומר שכל היוונים חכמים? לא, חומד. את האחווה הקולקטיבית אתה יכול לשמור לעצמך; האחריות על מעשים של ממשלה שלא בחרתי, לגמרי מספיקה לי כרגע.

spag

New member
מצטער, איבדתי אותך.

אני רק אומר, שגם אם יש דברים שנראים לי מטופשים אצל תרבויות אחרות - אפשר להגיד את זה בטאקט.

Le Fay

New member
פשיטא: מותר לבקר בלי טאקט

את הטאקט שמור לנסיבות חברתיות.

למען האמת לא לגמרי

כי גם אם הם היו חכמים במיוחד לא היתה להם אפשרות לדעת מה קורה עם כל החיות והדגים שבעולם. חייב היה להיות איזו טעות או פספוס בנושא, או ש. ..אלוהים?

spag

New member
או שאלוהים,

או שיש טעויות ופספוסים. לא אמרתי רק שהם חכמים, אלא יותר מזה, אולי באמת היה להם ידעת בזאולוגיה מספיק רחב כדי להכריע ולהעלות כללים על כל בעלי החיים, בלי שבאמת עברו ובדקו אחד אחד. אולי. אבל במקביל, שימי לב שיש להם טעויות.

אוקיי נאמר..

אתה טוען שהיה להם ידע נרחב מאוד בנושא זיאולוגיה, ומה עם זיאולוגיה ימית? הם צללו וחקרו? ונאמר שהיה להם את הכלים, אז בעצם התורה נכתבה בידי הרבה אנשים וחוקרים נראה לך שהיו מוותרים על הפרסום בשם אלוהים?

spag

New member
ואולי איכשהו זה קשור פה:

http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/25042002/ART280872.html

uri80

New member
לא הבנתי-"לנו אין" ?

איזה ידע היה להם שלנו אין? הידע היום בכל תחום הוא הרבה יותר רחב ממה שהיה פעם. אתה יכול להתרשם ממידת הידע שהייתה להם יחסית לתקופתם אבל קשה להשוות את הרמה פעם לתקופתנו היום. יודעים היום מצוין לחנוט- פשוט לא משתמשים בזה. האדריכלות היום מתקדמת הרבה יותר (אע"פ שהפירמידות וכן הלאה באמת מרשימות-יחסית לתקופתם) אסטרונומיה- אין בכלל מה להשוות מבחינת הידע שלנו אז והיום. אסטרולוגיה זה גיבוב של שטויות ולא ידע מעשי. הם לא ידעו כלום מכיוון שאין מה לדעת. חבל לערבב מין בשאינו מינו.

אתה תוהה...

אני מאמין באלוהים. ואני מאמין ביהדות. ואני ביוצאים בשאלה כי החרדים הם אלה שלא מאמינים והם אלה שעוותו את היהדות ואת החיים ולא בא לי לחיות איתם!

spag

New member
בבקשה, אתה מוכן לפרט...?

במה אתה חולק עליהם - אידאולוגית? במה אתה שונה מהם - מעשית? באיזו יהדות, לא מעוותת, אתה מאמין?

אני בסלולר כרגע

אז קצת קשה לי אבל בכל זאת, מכורח המציאות אני מאמין באלוהים. אני לומד תורה נכון אז אני פשוט רואה שהחרדים מעוותים כל דבר שקשור ביהדות. אין לי הרבה זמן כרגע יהיה לי מחשב בסוף השבוע ואני ארחיב בע"ה

Le Fay

New member
פחחח... פסדר, ניזהר. את לא גורבת?

לא קר לך בלי? עכשיו לא יזיקו שניים-שלושה זוגות תחת המכנסיים. וגרבי ספורט לבנות תמיד טוב. אם חסרות לך יכולה להעביר לך כמה, יש את כל המפוספסות וצבעי הרמזור ואלה עם דגמי ההסוואה שקניתי בשוק פורטובלו ולא אגרוב אף פעם.

למעלה