בנים מול בנות.

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך
ההבדל הוא...

כמה ילדים אמריקאים יש סה"כ? כמה ישראלים? עד כמה דומים ילדים מברונקס לילדים ממנהטן? ועד כמה הם דומים לילדים מדרום טקסס, לילדים מאורגון, לילדים ממינסוטה? לילדים מלואיזיאנה? יש הרבה דמיון, יש גם שוני קל. וככל שאוכלוסית המקור גדלה, הסיכוי לשונות גדל אף הוא, גם אם הממוצע נשאר זהה. סטאטיסטיקה למתחילים.

בודוקאן

New member
במחילה, מבקשת עוד פירוט

כיצד קרה, לדעתך, ששם הילדים למדו להקשיב למבוגר, וכאן לא. הרי גם כאן, רוב ההורים (אולי לא כולם אבל בטח רובם) מנסים ללמד את ילדיהם וזה לא הולך. גם בבי"ס, אותו כנ"ל. מה הם עושים שונה מאיתנו? אני שואלת מתוך מצוקה וחוסר אונים. החלפתי כעת את המורה הראשי של המועדון (יונה סנסיי) למשך שבועיים, ואין לי מושג איך אעבור את הנסיעות הבאות שלו. זה היה סיוט. אני גם יודעת שאני מצטרפת למצוקה של אחרים כאן שמלמדים ילדים ישראליים, לכן אשמח שאחרים יצטרפו לדיון.

zoti

New member
חינוך מילדות. זו התשובה.

מדינת ישראל משקיעה את המשאבים שלה בדברים ש"חיוניים" לה. המאשבים אינם הולכים לחינוך והתוצאה נראית בשטח. ילד שנוסע עם אבא שלו בכביש ואותו אבא נעמד בראש התור של אלו שרוצים לפנות שמאלה בצומת גלילות יחשוב מה ? שזה בסדר. בארה"ב (ולצורך העניין בשאר מדינות העולם המתוקן) לא תראי כזה דבר. זה מתחיל בעמידה בתור ונגמר במחסום בשטחים שם היחס לערבים הוא כאל זבל. החינוך מגיע מהבית והנורמה שנתבעת בילד נשארת אצלו בזיכרון. לפני כשנתיים הגעתי לישראל לביקור. הלכתי עם חבר שלי לספריית הוידאו השכונתית להשכיר סרט. הוא סיפר לי על אחת הבחורות שעובדת שם שהייתה "שופעת". נכנסנו לספרייה ותוך כדי זה שאנחנו מעיינים בסרטים נכנס ערס מגעיל. הוא פונה לבחורה ב"מה העיניינים מטרנה ?". בעל הבית לא הגיב. בארה"ב אני מאמין שהיו זורקים אותו מהחנות לאלף עזזאל. איך יתנהג הבן שלו שבא איתו להשכיר סרט ? מאחר ואת מלמדת רק שבועיים אני מציע לך להנהיג משמעת ברזל בשיעור. אצלי בשיעור היו שני ילדים שהפריעו (שזה חריג). כשנשבר לי מהם פשוט שלחתי אותם לשבת על הספסל. ההבדל הוא שכאן הם לא יצאו "גיבורים" כמו בישראל. כאן הם נבוכים בפני כל הכיתה. היית צריכה לראות את הפנים של אחד מהם כשהושבתי אותו בצד ואבא שלו ראה את זה.

Lost Oath

New member
כמעט וקפצתי על

"המחסום בשטחים" אבל אז ניזכרתי שזה לא פורום פוליטיקה.

zoti

New member
אתה מוזמן לקפוץ כמה שאתה רוצה

המראה של המדינה הזו הוא ביחסה לאלו שאינם אזרחיה. בין אם הם ערבים ,אפריקאים, סינים, תאילנדים, רומנים ושאר ירקות.

nage

New member
גם אני

בדיוק חזרתי מ3 שבועות במחסום ע"י בית לחם ואף אחד לא התייחס חרא לאף אחד. במחשבה שניה עמדנו שם ב 0 מעלות בלי חרמוניות ובלי נעליים מתאימות אז אולי התייחסו אל מישהו חרא.

בודוקאן

New member
רק לשם הבהרה

אני לא מלמדת שבועיים, אני מדריכה כחמש שנים. לרוב, אני עוזרת למורה הראשי. כאשר הוא איננו, אני מלמדת לבד. זה קורה מידי פעם לתקופות של בין שבוע לשבועיים. לאחרונה יותר, בשל הכנות לאולימפיאדה (הוא מאמן הנבחרת). את השבועיים האחרונים הבאתי רק כדוגמה. יש הרבה כאלו, וזה מאוד תלוי בקבוצות. יש לי הרגשה שעם השנים, אנו מקבלים ילדים יותר קשים.

כאחד שעובד עם הילדים האלימים ביותר

בבתי-הספר (הרגילים - לא חינוך מיוחד), אני נוטה להסכים - זה הולך ומחמיר משנה לשנה. אני מסכים גם עם זוטי לגבי המצב הכללי במדינה - אנחנו לא רק עם שלא מכבד, אלא עם שבשבילו לתת כבוד לאחר זה להשפיל את עצמך. "בעיית הכבוד" היא לא חדשה אצלנו - נתן הנביא אמר לדוד המלך "אתה האיש" (על כבשת הרש), ובכל עם אחר היו עורפים את ראשו על המקום; אנחנו עם שאומר הכל בפרצוף וחושב שיאהבו אותו בזכות זה (ע"ע המיתוס על ה"צבר"). אבל בעבר עוד היתה איזושהי מסורת, שמיתנה אותנו; בשנים האחרונות בועטים בכל מסורת אפשרית, והתוצאה ניכרת בכל מקום. לדעתי, אחת המטרות הגדולות של לימוד אמנויות לחימה בישראל, ולא משנה אם לילדים או מבוגרים, היא ללמד אנשים בדיוק את זה - לתת כבוד-חינם לזולת. אולי מתוך כבוד חינם, נגיע לאהבת-חינם.

chinabird

New member
עוד כמה תלונות (סתם כי בא לי לייבב)

מעבר לעובדה שאני מסכים כמעט עם כל מלה של דוד ושל זוטי, אני חושב שהעניין כאן הוא לא רק הכבוד לזולת; גם התפישה של הכבוד לעצמך עברה פיחות קל, ואיתה הכבוד לתקשורת עם הזולת, לשפה וכיו"ב; אני עובד בעיתון (משכתב, מגיה, כותב וכיו"ב), ומזהה אצל כמה מהכותבים טעויות ועיוותי לשון מחרידים באמת (לא מדובר בכותבי החדשות, שאמורים לדעת להביא חדשות; מדובר בכותבי מגזין, שעיקר עבודתם הוא הכתיבה עצמה): משפטים שלא מתחילים ולא מסתיימים, שגיאות כתיב אלמנטריות, ציוני "חחחחחח", ביטויים מסורסים, מטבעות לשון שמשובצים בלי קשר למשמעותם המקורית, וכו' וכו'. עם כל זה אפשר להתמודד (הרי בשביל זה קיימים משכתבים) - הבעיה היא שאת הכותבים עצמם זה כלל לא מטריד. על כל פנים, ביחס לתופעה בכללותה, נדמה לי שהבעיה היא לא פוליטית רק במובן הרחב (ככה זה כשמדכאים עם אחר וכו' וכו'), אלא נוגעת גם למצב היומיומי. הידרדרות כזו נראית לי טבעית, למרבה הצער, כשאדם חש שעל עצם קיומו היומיומי מרחפת סכנה (בין אם סכנה ממשית לחייו, בין אם סכנה אקוטית לאופן שבו הוא תופש את עצמו. אנשים יכולים להרחיק לכת עד מאוד כדי להימנע מלראות תמונה מורכבת של מציאות, שבה הם לאו דווקא ה"טובים" שאין בלתם, או הקורבנות (ותו לא) היחידים.

avshalomat

New member
המממ מעניין למה בועטים בכל מסורת

אפשרית? או במילים אחרות אולי כי המוסרת לו נותנת תשובה. ועבודה הפעוטה שאין תקווה דרך מטרה קיום משמועתי אני מניח גם עוזרים.

מסורת אמורה לתת "תשובה"?

למיטב הבנתי, מסורת היא דרך לעשות דברים. כל מיני דברים. חינוך, בניית בתים, חתונות - מסורות שונות לקבוצות שונות. כשהמסורת נשברת, משהו צריך להחליף אותה - ואצלנו, בתחום החינוך, המשהו הזה זה הדת (גני-ילדים ובתי-ספר של ש"ס, חזרה בתשובה למיניה וכו'), או ה"ניו אייג'" (גנים ובתי"ס "דמוקרטיים", "לאומנויות", "לטבע", "אנתרופוסופיים" וכו'), או חברת הצריכה והתחרות המערבית המודרנית - ציונים זה הכל, חינוך זה כלום, לך תראה טלויזיה או לקנות מקדונלדס ואל תפריע לי בויפאסאנה/קריאת גלובס/ספינינג. היום אין "מסורת" בחינוך הציבורי בישראל, כלומר אין "סיפור מסגרת" המקשר ומאחד את כל החומר הנלמד, ומסביר, בעצם, למה אנחנו כאן. לכל עם יש אמונה בהיותו, איכשהו, "נבחר", והחינוך אמור לשקף ולחזק את התחושה הלאומית הזאת; לאמריקנים מספרים על המייפלאוור, המהגרים הראשונים, המערב הפרוע והבהלה לזהב; לאנגלים מספרים על הפראנקים והסאקסונים, על המאגנה כארטה ועל ריצ'ארד לב-הארי, על המלכה אליזבט וסר פראנסיס דרייק, על שייקספיר וניוטון ודארווין; לצרפתים מספרים על ז'אן ד'ארק והמהפכה הצרפתית, על מגילת זכויות האדם ועל ויקטור הוגו, וכך הלאה. לנו מספרים על העליה הראשונה, השניה והשלישית, אנשים שמרדו בהוריהם ובמסגרות בהן חיו, והלכו להקים ישובים בארץ ישראל. מספרים על הצבר, שמרד במסורת של הגולה, שהוא בכוונה ישיר, מחוספס ובלתי מנומס, אבל "מתוק מבפנים"
(האמת, לא יודע אם מישהו עוד מספר לילדים של היום על הדברים האלה...) כל הגיבורים הלאומיים שלנו, מאז תחילת הציונות, היו אנשים שמרדו במסורת. נקודה למחשבה...

avshalomat

New member
טוב כאן נכנסים לדעה אישית

לדעתי כל מסורת היא נסיון לתת תשובה. תשובה למציאות, איזו תשובה למציאות יש? המשבר הערכי הוא לא בגלל מקדונלדס. הוא בגלל שלמסורת אין תשובה. לפחות לא כזאת שמספקת את כל השאלות. היא בטח לא מספקת מסגרת העונה על משהו. למסורת פשוט ניגמר הסוס. ולראיה, אם היו (את התשובות) מדוע החברה החרדית מפחדת כל כך ממגע עם התרבות המודרנית?

לא לגמרי מסכים...

אני לא בטוח שאין הסכמה על הערכים הרצויים בחברה; אני בטוח שאין הסכמה על כך שהערכים האלה צריכים לחייב אותי, באותה מידה שהם צריכים לחייב אחרים. ראה שוטרי משטרת התנועה ב-120 קמ"ש וכו'. בישראל התנגשו מסורות שונות, מה שהכריח אנשים לרדת למכנה המשותף הנמוך ביותר פשוט כדי להבין אחד את השני. בתרבויות יותר הומוגניות, וארצות סקנדינביה הן דוגמא טובה, המסורת מחזיקה מעמד לא רע, למרות המודרניזציה.

למעלה