בנים מול בנות.

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
בנים מול בנות.

נזכרתי בסיפור ששוה לי לחלוק אותו איתכם. חלק ממכם בטח זוכרים שאני מלמד קבוצת ילדים שיעור אחד בשבוע (בנוסף לשני שיעורים שאני גם מעביר למבוגרים). מדובר בשיעורי איגרוף תאילנדי. הקבוצה לא גדולה ובד"כ יש פחות מ-10 ילדים בשיעור בין הגילאים 7-12. ישנן שתי בנות שהן החניכות שאני הכי אוהב (שששש... אל תגלו שיש לי העדפות). אחת ב-7 ושמה סמנתה. השניה ב-8 ושמה קמי. אני נותן לידלים לעשות לא מעט ספארינג תוך כדי הדגשה שישמרו אחד על השני ושאני לא רוצה לראות אף אחד בוכה בסוף השיעור כי החבר שלו הרביץ לו חזק מדי. הטקטיקה הזו בדרך כלל עובדת. באחד השיעורים האחרונים נתתי להם לעשות קצת ספארינג. בד"כ סמנתה וקמי עובדות ביחד כי הן פחות או יותר באותו הגודל. לסמנתה יש FORM מאד יפה. היא בועטת נכון ויש לה קואורדינציה טובה. קמי גם כן טובה (אבל מתאמנת רק כחצי שנה) ויש לה בעיקר בעיטות חזקות. רוב הפעמים הן עובדות אחת עם השניה כשסמנתה מראה יתרון בידיים ואילו קמי מראה יתרון בבעיטות. בשיעור האחרון הצטרפו שני אחים. אחד כבן 10 והשני כבן 7-8. שמתי את האח הקן עם סמנתה. כמו שאמרתי כבר, סמנתה טובה אבל היא די קלה והילד השני היה קצת גדול יותר פיזית. בסוף הסיבוב הוא בא ואומר לי "אני לא רוצה לעבוד יותר עם בנות". אני שואל אותו, למה ? הוא אומר לי "סתם, לא רוצה". אמרתי לו, עשה עוד סיבוב אחד אבל עם קמי. טוב, מתחיל הסיבוב והוא שולח איגרוף שפוגע לקמי בפנים (לא עוזר לי כמה שאני מדגיש את נושא ההגנה על הפנים עם הידיים. הילדים שוכחים). התגובה של קמי הייתה בעיטה אדירה שתפסה אותו בצלעות ובגב. הרעש של הבעיטה נשמע הייטב בכל המכון (והאמת היא שההורים שישבו בצד וגם האבא של אותו ילד התחילו לצחוק). בשאר הסיבוב היא המשיכה "להיכנס" בו. בסופו של הסיבוב הוא עדיין לא רצה לעבוד עם בנות. אני חושב שבשבוע הבא אני אשים אותו עוד פעם עם קמי.

avshalomat

New member
מה אם התגובה של הילד היא ממובכה?

או חוסר נוחות ולא בגלל, נגיד שהוא חושב שהן חלשות? זה

אם יתרגל לעבוד מול בנות, המבוכה

תעבור לו. השאלה שלי אולי קצת לא במקום, יש לי רק התיאור של זוטי אבל - האם קמי לא הגזימה בתגובה שלה? בעיטה ששומעים היא לא בהכרח בעיטה שגורמת נזק, אבל לפעמים כן.

zoti

New member
לא הגזימה.

זו הייתה בעיטה חזקה אבל לא נראה שכאב לו. הוא לא רןצה לעבוד עם בנות בגלל שהוא חושב שהן "נחותות". אל תדאג. בעזרתי, זה יעבור לו.

Pyongwon

New member
בנים ובנות... תמיד עניין מעניין!

תמיד תהיה בעיה של אגו במועדון. במיוחד אם ההורים מסתכלים - כי החניכים רוצים להוכיח שהם יותר טובים. בין אם זה בן מול בן או בת מול בת - לא משנה. פה הפציעה - כאילו - היא יותר חמורה - הם חברה חדשים מול ותיקים. בין אם זה בן או בת אתה ואני יודעים שזה לא משנה, אבל הם לא יודעים. לגבי הרגשתם, הם נחותים ויתחילו בלגאנים. וגם תקוות של נקמה. לא כיף. כפי שאומרים, מי שמחפש נקמה שיתחיל בחפירת שני קברים. בקיצור, אני מציעה שבשלב זה, תן להם לעבוד עם הבנים בקבוצה. ותן לבנים האחרים לעבוד עם הבנות הללו- סמנטה וקים. (או קלי, סליחה). בסופו של דבר הם יראו שהבנות הן חניכות לכל מצב, הן משלמות את אותו המחיר, ואין לך הפרדה אם זה בן או בת. יש לך הפרדה, לעומת זאת, אם זה עבודה חוקית או לא - ואם לא - על זה צריך לבוא את הדין. יש לי אותו הדבר במועדון של פעם בשבוע בו אני מאמנת - אבל היות והבנות פיזיות יותר גדולות מהבנים - הם די נזהרים מהן. הוסף לכך שזה בית ספר דתי, אז בכלל העניין מעט שונה. אבל במועדונים הרציניים, בו מתאמנים פעמיים בשבוע רציף, הבנים מאוד מכבדים את הבנות. והעניין היא לא לגרום לבכי, כפי שאתה טוען, אלא להשתפר. ג'ס.

אהבתי את המשפט:

"מי שמחפש נקמה שיתחיל בחפירת שני קברים".

שי רגב

New member
אהבתי!

"מי שמחפש נקמה שיתחיל בחפירת קברים"... גסיקה, כל הכבוד!!

avima

New member
עצוב לראות חוסר רגישות

בוא נראה מה קרה לקחת ילד בכיתה ב והוא נלחם בילדה מנוסה בגילו אחר כך הוא לא רצה להלחם בבנות -אתה מניח - זלזול הוא - ללא נסיון - פוגע בילדה בוגרת ועם יותר נסיון היא מכסחת אותו לפני הוריו וחברו - וכולם צוחקים מענין איך הוא מרגיש ואיך ירגיש בשבוע הבא ילדים ורגישות

zoti

New member
אתה טועה.

סמנתה קטנה יותר ממנו, פיזית כך שהוא לא "נפגע" ממנה. הבעיה שלו היא שהוא לא רוצה להתאמן עם בנות כי הן בנות. אביו שהיה נוכח בשיעור דווקא כן רצה שהוא יתאמן עם הבנות. קמי לא כיסחה אותו. היא הכניסה לו בעיטה שתפסה אותו יפה. אתה צריך גם להבין שהילדים בארה"ב הם לא הילדים בישראל. הגישה שלהם שונה.

WhiteBear

New member
אתה מוכן בבקשה להרחיב ככל האפשר

באיזה אופן ילדים בארה"ב שונים מילדים בארץ ??

zoti

New member
החינוך שונה ! מאד.

הגישה שלהם שונה לחלוטין. הם מאד תחרותיים. מאד מנומסים (יחסית לילדים ישראלים) והם נותנים הרבה יותר כבוד למבוגרים מהם. קצת קשה לי להיות יותר ספציפי אבל הם פשוט שונים בגישה.

שי רגב

New member
מצטרף לבקשה...

אולי תוכל לנסות בכ"ז?? (אני יודע שבנינג'יטסו, האטצומי טוען שיש את ה- "Israeli Style" ויש את שאר העולם...)

zoti

New member
בעיקר כבוד אחד לשני.

הכל מתחיל בחינוך של הילדים לכבוד הדדי ולכבוד כלפי מבוגרים. - בפניה למבוגר ילדים כאן פונים אליך בתור SIR ולא בתור "ג'ינג'י". - כשמשחררים את הילדים לשתות ולהישתמש בשירותים הם מסתדרים בתור אחד אחר השני. לא בערימה שבה החזק שותה ראשון. - כבוד כלפי אנשים חלשים יותר / נכים פיזית או נפשית - מביא למצב שבו זה לא נראה מוזר לדרוש שבכל בית עסק יהיו שירותים לנכים. בכל מדרכה, גם אם היא בטיזילוך, יש עליה וירידה לכיסא גלגלים. בכל חנייה יש כמות מסויימת של חנייות נכה ואף אחד שאין לו תו נכה לא יושב שזה בסדר לחנות שם רק לשניה כי אני רק קופץ לסטארבקס לקחת לאטה. - כבוד כלפי נשים. ראייה של נשים כשוות בחברה מבחינת אפשרויות העבודה וכיוצ"ב. בסעיף האחרון אותו ילד לוקה ואצלי בשיעור אין הבדל בין בנות לבנים. לא רוצה לעבוד עם בנות ? שב בצד.

zoti

New member
ודבר אחרון.

אין אצלי מצב בו הם יפצעו אחד את השני בכוונה ואין מצב של נקמות. יש עבודה חזקה.

mickeym

New member
שכחת עוד משהו זותי...

אחרי שהם גמרו לומר סליחה, בבקשה ותודה הם נכנסים עם M-16 מקוצר לבי"ס ויורים בחברים לכיתה.

כווולם?../images/Emo12.gif

אפילו באמריקה לא הגיעו למצב כזה... אפילו שם, אלה דברים מאוד נדירים - אחרת לא היו כל-כך בולטים ומזעזעים.

zoti

New member
כמו שכל הפלסטינאים מתאבדים.

וכל אלו ששם המשפחה שלהם הוא גולדשטיין הם רוצחי ערבים.

וכל הישראלים דוחפים בתור וכל

האמריקאים מנומסים... זותי, התחלת ואמרת דברים יפים על חינוך וגם על המחסומים, אבל לא צריך ליפול להכללות. מעבודה עם נוער אמריקאי, בארה"ב, אני יודע שהם יכולים להיות מושחתים לא פחות ואפילו יותר, לפעמים. אף אחד לא יוצא נקי משום צד, אבל נותרת העובדה הפשוטה לפיה אם במקום אחר מסריח זה לא תירוץ למה הבית שלי מסריח.

zoti

New member
ההבדל הוא

שרוב הישראלים נדחפים בתור ואילו רוב האמריקאים מנומסים. זה ההבדל.

למעלה