בניית מערכת שעות

uIsses

New member
בניית מערכת שעות

שלום. האם מישהו כאן יודע מהם הקורסים המומלצים לשנה הראשונה באוניברסיטת חיפה, עבור תואר דו חוגי? ועד כמה ניתן להתגמש בבניית המערכת? תודה.

flutter girl

New member
אין קורסים שאפשר לקחת לפי בחירה

שנה א' בחיפה כוללת קורסי חובה בלבד, ואין אפשרות להתגמש כלל. חייבים לקחת את כל הקורסים. יש אנשים ש"ויתרו" על קורס חובה אחד ודחו אותו לשנה ב', אבל כמובן שאז העומס נוצר שם. האפשרות היחידה היא לאלתר את המערכת מתוך קבוצה 1 וקבוצה 2, וללכת לשיעורים של קבוצה אחרת, אם זה מסתדר יותר. זה לא מומלץ אבל אנשים עושים את זה מטעמי נוחות. מה הדו-חוגי המיועד? ובלי קשר, אני מציעה לשמור את הדאגות האלה לספטמבר, כשתהיה הרשמת מערכת...

uIsses

New member
תודה רבה

מדבריך הבנתי שמספר הקורסים במסלול הדו חוגי לאורך כל שנה א' זהה לזה שבסלול הרגיל. ואיך זה בהמשך התואר? אני רשום לדו חוגי משפטים- מדמ"ח. אגב, אני יודע שאלה דאגות רחוקות, שאלתי רק מתוך סקרנות.

flutter girl

New member
לגבי משפטים-מדמ"ח

קודם כל אני מזהירה שזה שילוב מאוד קשה, גם מבחינת עומס מערכת וגם מבחינה לימודית גרידא. במהלך התואר כולו עובדים בשיטה שבה משפטים זה התואר ה"ראשי"- כלומר- יש בכל סמסטר קורסי חובה, ולא נוטים לוותר עליהם. בשנה ב' יש 6 קורסי חובה (3 בכל סמסטר), כאשר מי שחד-חוגי משלים את הנקודות הנותרות בעזרת קורסי בחירה. מי שעושה דו-חוגי בדר"כ לא צריך לקחת קורסי בחירה, וגם אם כן, אולי קורס אחד או שניים במהלך התואר ולא יותר מזה. זאת משום שהנ"ז של הדו-חוגי "מתקזזות" עם הנ"ז שהיית לוקח בקורסי בחירה. באופן כללי, בתשובה ישירה לשאלתך- העובדה שאתה בדו-חוגי לא "פוטרת" אותך מקורסים. את כל קורסי החובה אתה חייב לקחת. היא כביכול "פוטרת" אותך מקורסי בחירה, אבל זה לא באמת לפטור מבחינתי- בהתחשב בעומס העצום שיש על דו-חוגיים, ובעומס הבינוני שיש כשלוקחים קורסי בחירה. מקווה שזה עזר.

למעלה