בנוגע לשקעי חשמל??

מאגר

New member
../images/Emo52.gif אווה יקירתי תקראי בעיון

לאווה אני כתבתי את האמת האצמת היא שהמוצר אסור להתקנה ע"פ חוק החשמל לאא דובר על שקעים במטבח דובר על שקעים בסלון ובחדרים במטבח רצוי שיהיו כ6 עד 8 שקעים מפוזרים על פני שחט העבודה לפי תמ\צרוכת הלקוח וקוי כח ולא מאור ואז שוב החוק לא מתיר יותר מארבע שקעים לקו 16 אמפר אחד אני יודע שאת כועסת על כך אבל יש ליזכור כי אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש ואם חס וחלילה יקרה משהו חברת הביטוח לא תכסה את זה יש דבר שניקרה חוק החשמל ונגדו כל תרגיל הוא סיכון ומי שרוצה לקחת סיכון זה עינינו וישנם אביזרי הדלקה בהרכבים שמאושרים ע"י מכון התקנים וגם ע"י חברת חשמל אז למה לחפש צרות בכוח לגבי המחיר שרוצה החשמלאי זה עינן שהוא יכול לירצות אבל אתה לא חייב שלם כי גם לזה יש חוקים אמנם בלתי כתובים וכדאי לדעת אותם ולזכור אותם אז לפני שאת כותבת בכעס כזה תבדקי טוב כי בישבילי כמה שיעשו יותר שטויות לי תהיה יותר פרנסה בבתי המשפט אז מה איכפת לי

לפי חוק! אבל למה???

לא מפני שהמוצר לא טוב! נכון? אני לא כועסת אלך, כמובן...אבל, בבקשה, תסביר לאנשים, למה? כי גוויס טוב בכל העולם, רק בישראל לא תקני! למה? לא בגוויס יש בעייה, אלה השיטה ברבקיסטית...דורון, בבקשה, תדבר ברור ...אתה לא בבית משפט, אלא אנשים פשוטים רוצים לדעת....למה?????

Rשף

New member
בקשר למפצל

תיאורטית זה נכון, אבל צריך קצת אחריות וזהירות- נתקלתי כבר במפצלים שמחוברים למפצלים שמחוברים לעוד מפצלים ואף אחד לא יודע מה מחובר וכמה, או מפצלים שמחברים אליהם מכשירים "כבדים" כמו מפזר חום.

blessed

New member
איזה מכשירים נחשבים "כבדים"?

אם תוכל לפרט כדי שנדע להיזהר

מאגר

New member
../images/Emo18.gif מכשירים כבדים

כל מכשיר חשמלי מעל 1500W דורש חיבור ישיר או שקע ישיר שזה אומר שקע בודד המחובר לקו הזה בודד של 16A כל השאר אינם ניחשבים למכשירים כבדים בכדי לדעת את האמפרז´ של המכשיר יש חלק את כמות הוואטים ב220 התוצאה היא האמפר שהמכשיר צורך בזמן עבוגה מירבית אין ספק שבמטבח רצוי שיהיו מספר שקעים על פני שטח העבודה ובתנאי אחד שלא יותלר מארבע שקעים לקו כח אחד של 16A ע"פ חוק החשמל

Rשף

New member
תוספת ושאלה

כשמחברים מספר מכשירים מחברים את האמפרז´ שלהם. אף פעם לא כדאי להעמיס בדיוק לפי החישוב הנ"ל מאחר שמדובר תמיד על מצב ממוצע, הדלקה וכבוי עשויים לצרוך רגעית זרם גבוה יותר. שאלה למאגר- מה קורה כשמשתמשים במפצל מבחינה חוקית, לפי דבריך זה לא חוקי ובמקרה של בעיה חברת הביטוח תתנער מאחריות ?

מאגר

New member
../images/Emo18.gifמפצל הוא חוקי בתאי

מפצל הוא חוקי בתנאי שמשתמשים במפצל בעל תו תקן ישראלי לשימושים הוא מיועד הווה אומר לא יותר מ-10A למכשירים כמו רדיו מערכת סטריאו טלויזה וידאו או מחשבים על ציודם ההקיפי בפרוש לא למכשירים כמו טוסטר קומקום מהיר מחבת חשמלי סיר תיגון עמוק אך לאומת זאת אין בעיה במיקסר פוד פרוסור כפית חשמלית פותחן קופסאות חשמלי משחזת סכינים חשמלית או סוגר שקיות ניילון

למעלה