בנוגע לשקעי חשמל??

tarami

New member
בנוגע לשקעי חשמל??

כאשר הקבלן מפזר את שקעי החשמל בבית בעיצומו של הליך בניה בבית משותף האם קיימת אפשרות לשים בקיר בצורה מובנית שקע שהוא יהיה מפוצל ל-4 או 6 שקעים(כמו מפצל חיצוני רק שיהיה בקיר) או לבקש קופסה מיוחדת שהיא הכנה לאביזר שכזה או שהפיתרון היחיד הינו לחבר מפצל חיצוני לשקע?

Rשף

New member
כן

כן ניתן לבקש פיצול לכמה שקעים או הכנה לשקע GEWISS (לא בטוח באיות) ש"אורז" מספר שקעים ואביזרים במסגרת אחת קטנה יותר אבל כל זה עולה כסף, ולא תמיד נראה יפה. מצד שני מפצל חיצוני הוא לא בטיחותי במיוחד, כי הוא מאפשר עומס גדול מהמתוכנן. הפתרון ? אולי למעצבים בפורום יהיה רעיון איך להסתיר 6 שקעים בצורה בטיחותי יפה וזולה

blessed

New member
לא יודעת לגבי 6 שקעים

6 זה הרבה. אבל יחסית השקעים של גוויס נראים טוב כשצריך כמה שקעים באותו מקום.

tarami

New member
האם אנו מתכוונים..

לאותו הדבר? הכוונה שלי הינה שיהיו מספר שקעים צמודים על נקודה אחת של חשמל(במקום לשים מפצל חיצוני על אותה הנקודה)! מכיון שלי נאמר שזה לא ניתן לביצוע(או אולי הקבלן לא מוכן לזה והוא מעדיף לספור כל שקע כנקודה)?

blessed

New member
כן, אנו מדברים על אותו דבר.

תגיד לו שישים שקעים של גביס.

1des

New member
חשמל..

אני מקווה שה"קבלן" זה חשמלאי מוסמך.. ניתן ואף רצוי לפעמים ל"השקיע" בקיר כמה שקעים, השאלה היא כמה? והתשובה האישית שלי היא עד ארבעה שקעים וגם זה עם ? גדול מעל ארבעה שקעים זה נראה כבר כמו מקום תעשייתי ומכוער כדאי אם כבר לשים 2 שקעים צמודים, להפריד קצת ולשים עוד 2.. אבל הכי הכי כדאי זה לחשוב על צורת הסוואה כזו שתאפשר לך להחליף מיקומים בעתיד {נגיד להזיז את הטלוויזיה ו/או מערכת ו/או אקווריום וכד´} הסוואה שכזו צריכה להיות מוסתרת בנישה, עדיפות למטה במקום עם גישה נוחה אבל מוצנעת.. לדוגמא: אם הצורך הוא לשולחן עבודה שיש עליו מחשב אחד או שניים ומנורת קריאה ומדפסת וטלפון אלחוטי.. במקרה שכזה כדאי להכין מפצל חיצוני או שניים שיחוברו לשולחן בצד הפנימי עם גישה לשקע חיצוני נמוך.. מקווה שעזרתי קצת..תתיעץ עם האדריכל/המעצב ועם החשמלאי.. ותערב את בני המשפחה הקשורים לאותו מקום כך תוכל להבין לאיזה מכשירי צורכי חשמל צריך להתכונן, או אז להתיעץ עם האדריכל על המיקום ועם החשמלאי על הבטיחות..

Rשף

New member
הבעיה היא לטווח ארוך

נניח שתיכננו למופת ומיקמנו שקעים לפי הצורך. אבל מחר אני פתאום רוצה עוד מחשב בבית, ועוד טלויזיה וממיר לכבלים, וטלפון אלחוטי וכמובן מרכזיה, ושעון חשמלי ליד המיטה ומיטה חשמלית ואופס...אין שקעים. פס שקעים/מפצל טוב למכשירים שלא צורכים הרבה זרם כמו מנורת שולחן רדיו או טלויזיה, אבל מסוכן לפצל איתו מכשירים שצורכים יותר זרם או הרבה מאד פיצולים של מכשירים "קטנים". חצי פתרון אפשרי הוא להעביר צנרת בלי להשחיל בה חוטים, ולהחביא את הקופסא מתחת לטיח, במקרה הצורך קוראים לחשמלאי ויש שקע חדש.

העינין מתחיל בשיטת הבניה...

כי, בשיטת בניה יבשה (קירות גבס) לא דבר גדול להוסיף עוד מאגר של שקעים, אם יש צורך בזה...כדי שלא יסתובבו חוטי חשמל בכמויות מחוץ לקיר. בגוויס יש שורת שקעים, אבל גם בעוד כמה חברות, צריך לבדוק בסיור קל בהום-סנטר או משהוא כזה...עיקר, שכבר בזמן הכנת הנקודה צריך להכין את הקופסה הפנימית לפי מבפר השקעים. רוב צריכת השקעים בסלון, באזור הטלוויזיה, מערכת...לא מכשירים עם צריכת חשמל גדולה, גם במטבח, להפלת מכשירים קטנים, שלפעמים מכניסים אותם לארון תריס, חשוב, שבזמן עבודה במטבח, לא נצטרך לגעת בשקעים, לכן אני מבקשת פעמים 4 שקעים בשורה (ולא תאמינו, אלה גם צריכים, במטבח) אבל חשוב לעשות את זה, אך שמשרטטת בסקיצה ...עוד מאט.

olsis

New member
אני בקשתי מהחשמלאי בכל חדר 2

שקעים ריקים של גיוויס עם צינור ריק שהולך לארון חשמל ומקשר בין שניהם ואחר כך אבנה לי כבר לבד את רשת המחשבים וכל מה שאחפוץ ! וזה עלה הרבה כסף ! אבל שווה

מאגר

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo59.gif הצעות אחיטופל

שמחתי לראות את המבינים בחשמל נותנים עיצות אחיטופל 1 . שקעי גייביס או כל השקעים המודולריים אסורים להתקנה על פי חוק 2 . אין היום צורך להכין כמויות כאלה של שקעים מחשב ורדיו ומערכת סטראו ומערכת קולנוע ביתי ביחד אינם צורכים יותר מאשר 7 עד 10 אמפר.6אמפר אי לכך אפשר להשתמש במפצל מוכן של חברת וויסבורב או ניסקו שמכיל בין 2 ל6 שקעים עם חוט אורגינלי יצוק ולהסתירו מאחורי המיזנון או בקרעית המיזנון אין צורך לשלם לחשמלאים סכומי עתק עבור נקודות נוספות 3 . לגבי שקעי כח רצוי להעביר לכל חדר קו כח ניפרד ישיר ללוח של 16 אמפר עלמנת לאפשר חיבור של מפזר חום או כל תנור אחר או רדיאטור בשעת הצורך אם תירצי יעוץ נוסף את מוזמנת לשאול מעל גבי הפורוםהזה או במייל האישי שלי המופיע בהודעה זו

mer2

New member
דורון, אם שקעי גוויס אינם תקניים

איך יתכן שהאדריכל תכנן לנו את הבית עם שקעים כאלו. האם המשמעות שלא יעבור טופס 4. למה הם לא תקניים?

מאגר

New member
../images/Emo39.gif ראי שירשורים קודמים

כבר ניכתב רבות בנושא זה בשירשורים קודמים כל אביזרי ההדלקה המודולוריים למינהם כדוגמת ג´אוויס אינם תיקניים לשימוש בארץ ע"פ חוק החשמל ועל חח"י הוטל בצו בג"ץ לאכוףאת החוק רק שחח"י בתשלומים שונים כאלה ואחרים מעלים עין מין העינין אך אם חס וחלילה יהיה אסון כל שהו חברת הביטוח לא תכסה אותי והיו תקדימים לכך אם תשלח/י לי מייל אשלח לך במייל חוזר צילום של הוראת הבג"ץ בנושא ראה/י הוזהרתה מראש

tarami

New member
סדר בהצעות

קודם כל בקשר לגוויס הקבלן בנין בונה לכל הבנין עם גוויס וזה מוזר שאתה טוען שגוויס לא תיקניים מכיוון שזו לבד עילה לתביעה מול הקבלן ולמה שהוא יקח על עצמו סיכון שכזה במיוחד שמדובר על קבלן ותיק כמו י.פריצקר! בנוגע לנקודה השניה לתשובתך אתה מדבר על מפצל חיצוני שמוסתר מאחורי מזנון ואני התעניינתי לגבי נק´ חשמל אחת שמחוברת למספר שקעים וכך כביכול לא יחייבו אותי על מספר נקודות אלא רק על אחת! מפצל חיצוני אני יודע שקיים. ודבר אחרון אני יהיה מעוניין לקבל מייל על הבג"ץ שהזכרת אם אפשר? אני שולח בסיום כתיבת ההודעה מייל אליך על מנת שתחזיר לי במייל את ה"דו´ח המיוחד"!!

מאגר

New member
מפצל נייד בעל חוט יצוק

המפצל שאני דברתי עליו הינו מפצל בעל עד 6 שקעים חוט ןתקע יצוק באורכים שונהים הנעים בין 1/5 ל4 מטר ניתן לרכישה בכל חנות חשמל המכבדת את עצמה להקפיד שזה יהי תוצרת ויסבורד או ניסקו שהם היחידים בעלי תו תקן ישראלי זה שהקבלן מתקקין את זה אין זה אומר שהוא מצייט לחוק מאחר ואת החוק אמונים לאכוף חברת החשמל והמבין יבין חבל רק שלא שלחתה לי את המייל שלך אם תשלח לי את המייל שלך למייל שלי אשלח לך את החומר האמור

מאגר

New member
../images/Emo52.gif רציתי לעשות זאת אבל

רציתי לשלוח את הקובץ הזה אבל ביגלל הוא יותר מ250 ק לא ניצן לשלוח אותו בפורום אי לכך אם תשלח לי מייל אוכל לשלוח לך אותו במייל חוזר ואם אתה בעל צ\מקצוע בחשמל אתה בטוח מכיר אותו כי הוא הופץ בין החשמלאים אך הם העדיפו להתעלם ממנו מסיבותת כאלה ואחרות

הבעיה לא בגוויס! תסביר את האמת!

דורון...דיברנו על זה, לא מדובר שהמוצר פגום!!!! אלא הפחד מעבודה לא מקצועית של חשמלאי - מצד הרשויות הכי קל להגיד לא! מורידים מוצר מצוין, רק כדי לכסות את התחת שלהם, אם חשמלאי דביל לא עובד נכון!!! החוסר הגיון בחוקים בארץ, משגעה! אם ילד מטפס על עץ, ונפל, אז צריך לעקור את העץ!!! איזה תפיסה טיפשית! תילמד את הילד לטפס על עץ, תפריד את הפרים מהמקצוענים! כאשר איש מקצוע בונה מערכת, הוא הייה צריך לתת תכנית על מה שהוא בנה, לחתום עם מספר הראשון שלו, כחשמלאי מוסמך...ואם משהוא לא בסדר להכניס אותו לכלה! לא...סדר זה לא עובד, מה? אז נעשה גדרות לכל הכיוונים, ונשמור על הבלגאן ? ותסלח לי דורון, אם מדובר במפצל חיצוני או שורה של שקעים של גוויס, אני אקנה גוויס, ופותרת את הבעיה איפה שקיים, לא במקום אחר! מזמינה חשמלאי אחראי לעבודה ! אתה אומר, שלא צריכים שקעים רבות !? סליחה, אני נתקעת בזה יום- יום, שבבית חוטי חשמל מסתובבים בכל מקום, אז אל תקבע לאנשים את מספר השקעים !....במטבח, לא משתמשים בכל מהכשירים ביחד, אבל באמצע עבודה, לא רוצה להכניס לשקע שום דבר! מחפשים כל פתרון, שמכשירי החשמל (לא מדובר על תנור, וכאלה) יהיו מרוכזים, עם גישה נוחה להפעלה. ארון תריס, או פתרונות אחרים נוחים למשתמש, ועבורי זאת המטרה! אם צריך 10 שקעים בשביל זה, אז יהיו 10 שקעים ! סיפור אחר, שחשמלאי רוצה על כל שקע תשלום של נקודה...לא מגיע לו, וזהו! אם, בן אדם פרטי מזמין חשמלאי, יכול להגיד שלא ! השוק פתוח, ולא חזק כל-כך, שבגלל זה יוותרו על עבודה...נגמרו זמנים של הפריירים!

למעלה