בן תורה א-מ-י-ת-י??!!

הילי אחי עזוב מה אתה מתיחס

לאנשים שמדברים גבוהה גבוהה על אמונה ועל בן תורה א מ י ת י בו בזמן שהם בזים לך על דעתך המציאותית והנכונה וששונה מדעתם הנאיבית והמתחסדת

השם ירחם!!!

מי שלא לומד כל היום או מי שלא סומך על הנס אמונתו שואפת לאפס??? תגידי לי, מי את ומי הרבניות שלך (כן, גם הגדולות שבהן ) שתגידו ששאיפה לאדם שמיישם הלכה למעשה את דברי התנאים והאמוראים מעידה על אמונה שואפת לאפס?! אה, עוד משהו. "עבודה תורנית". אסור לאדם לגבות כסף עבור לימוד תורה, את מודעת לעניין? הסעיף שמאפשר את זה הוא "דמי בטלה"- משלמים לו קצבת אבטלה כי הוא מלמד במקום לעבוד בעבודה אמיתית... אז תרדו מהגג. התורה לא הומצאה במסדרונות וולף או בפונוביז'.

תמיד קל להאשים את הפריצות

אז בואי אני אסביר לך :) היום ישנם המון חברות פרטיות שהן בבעלות חרדים/דתים שישנה אפשרות לעבוד עם גברים או נשים בלבד. דבר שני, אל תצאי החוצה כי יש פריצות, הגיע הזמן לקחת אחריות על החיים ובמקום להתעמק בפריצות איפה היא ועד כמה היא הורסת, תתעמקו בדברים החשובים באיך לפרנס את המשפחה ולא להתייחס ולהתעמק בפריצות עצמה!

ועוד הערה

מה זה הפנאטיות הזאת? אולי גם לא תלכי איתו לקניון כי יש שם פריצות? או שלא תרשי לו ללכת לרופא כי המזכירה שם לובשת חולצמה עם שרוולים מעל המרפק? וברצינות, אם את מרגישה מאוימת שה``פריצות`` תשפיע ותסחוף אותו כנראה שיש לך סיבה אישית מוצדקת לפחד.... אבל את צריכה להבין שגם בישיבה שהוא יהיה מגיד שיעור, הטבחית יכולה להתחיל איתו... לא?

פאנטיות?!

אני לא פאנטית! וברגע שאני אקח מישהו שרוצה לשבת וללמוד,זה מראה לי על הרמה הרוחנית שלו!! אני לא אפחד...שמא.... אבל אני מאמינה שבעז``ה הוא בהחלט ישמור על עצמו מהבחינה הזאת!! כי הראש שלו לא עסוק וטרוד בהבלי העולם הזה, זה לא יעניין אותו. לא יחפש איפה אעבוד, למה? כמה? כלום.. ולכן מתפללים- ``שלא תביאני לידי נסיון``

בן הצבי

New member
רב צריך להתיר את הוראת התורה?

או שמא צריך לעשות שאלת-חכם באם מותר לבעל לקיים את מה שהוא חתם עליו בכתובה? מגוחך כל-כך..

מגוחך??

לא נראה לי!!! וכל זמן שאין צורך שהבעל יצא לעבוד. אין שום סיבה שבעולם שהוא יצא לעבוד!!! וכן, הרב יכול לשלוח אותו לצאת לעבוד!

בן הצבי

New member
הרב לא צריך לשלוח אותו לעבוד,

כמו שהוא לא צריך להגיד לו לשים ציצית. זה וזה כבר הורתה התורה. מגוחך לשאול אם מותר לקיים את הוראת התורה.

בובזמן

New member
תלוי לאן אנחנו מנווטים את ההשקפה.

יש לאדם 2 דרכים לבחור,האחת דרך הטבע והשניה דרך האמונה,מסופר על משהו שיש ולמד ואחרי נישואיו היתה פרנסותו בדוחק,והנה הגיעה הצעה טובה לפתוח עסק,הלך ופנה לרבו ..אם לעבוד חצי יום,השיב הרב בשלילה,והיהודי עשה כחושבו,עבד חצי יום,בתקווה שהנה דעתו תיושב והדוחק יבוטל..לא עברו ימים והפרנסה לא מספיקה.מיד ניגש לרב והתוודה שכך עשה,ועדיין לא מספיקה לו המחיה,ענה הרב,ידידי שוטה שכמוך לפני שפנית הנהיגו אותך משמים בדרך ניסית אבל עכשיו שבחרת הנהגת הטבע,אין זה מספיק צא לעבוד יום שלם(זה גם לא יספיק)מיד עזב וחזר ללימודו,וכן הלאה,

בובזמן

New member
אפ` היונה כאשר יצאה לבדוק אם הסתיים

המבול חזרה ועלה זית בפיה כאומרת טוב לי עלה זית מריר ממזונותיו של ה` ולא מטעמים מהתיבה מנוח שהוא בשר ודם,וכדאי על מי שיסמכו אלה שיושבים ולומדים ומתן שכרם הרבה לעין ערוך,נב,אינני מכלילה ואיש איש לפי יכולתו ומעלתו,

אם כבר....

בחור ישיבה/אברך שחושש לעבוד חצי יום מהסיבה שאמרת הוא לא בן תורה א מ י ת י

מובן ממך 2 סיבות שאת רוצה אחד שילמד

סיבה ראשונה - את מעריכה את התורה ומצהירה פה שאת מסכימה להקריב בשביל זה - בסדר גמור לכי בדרכך, נקווה שתיהי מאושרת ככה! סיבה שניה שלך (שאותה הדגשת היא כנראה העיקרית) - את לא סומכת על האדם שאיתו תתחתני, את מפחדת שהוא `יסחף` - אם זאת הסיבה למה אם תיקחי מישהו שמצהיר שהוא לומד כל היום זה יפתור את בעית חוסר האימון? חסרים אנשים כאלו ש`נסחפו`? גם אם נניח שיום יום הוא ילך ל`כולל`, את יודעת מה הוא עושה שם? האם הוא לומד?! בקצרה - את שלא תסמכי על האדם שאיתו את מתכוונת לבנות את ביתך ולחיות את חייך, צריכה לשאול את עצמך בכל יום גם את השאלות הללו!

למעלה